Budit ke kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1715
10.6.14 15:50

@AliTad Já jsem zase naopak vděčná mojí porodnici, že mi „klobouček“ dali, jinak bych nekojila… mám taky špatné bradavky, dcerce se nedařilo udržet, tak mi dali místo kloboučku klasickou savičku od flašky a šlo to hezky… zanedlouho se bradavky vytáhly a dcerce nedělalo problém sát bez savičky, jenže jsem měla bradavky hodně popraskané, takže jsem zase kojila přes savičku, protože to míň bolelo a líp se to hojilo… jednou jsem dokonce měla takovou prasklinu, asi 14 dní, to byla neskutečná bolest, během celého kojení, celou dobu co pila jsem se bolestí kroutila… a to pila pokaždé asi půl hodiny, ale přežila jsem to, když jsem dala bez savičky, prasklina začala krvácet a malá pila krev… přes savičku to nekrvácelo… a když jsem zkoušela klasické kloboučky, bolelo to ještě víc jak bez, protože na moje bradavky prostě žádné kloboučky neseděly, byly moc velké, neseděly na bradavku takže malá stlačovala bradavku a né dvorec, a to byla bolest… prostě savička z lahve mi zachránila kojení :) Asi od 2 měsíců kojím normálně bez ničeho a bez problému :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
10.6.14 21:37

Děkuji za odkazy a rady! možná se ta bradavka časem spravila? ale malý to neuměl chytit, a moc nepil byl lenoch… tak jsem zvědavá na další dítě, ale pokud už jsem normálně kojila tak bych měla i příště už kojit bez kloboučku ne? asi bych měla zezačátku tomu pomoct, protože půjdu zase císařem tak odsávat a až by bylo mlíka dost tak jen kojit? ale když dítě nechce pít tak musím odsávat jinak by nemělo jídlo… nechápu jak to malý udělal byl teda zvyklý na falšku jak je jako prso, tak po dvou měsících se dokázal přeorientovat jen na prso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
1.8.15 20:00

Holky,obnovuji.Mame doma6-ti denni miminkom Jsem po sekci a nemela jsem mliko takze jsme po trech hodinach pili Nutrilon. Mliko se po prichodu domu vratilo, tak jsme stastny.Jen nevim jestli budit nebo nechat maleho spat.Je to broucek.Kdyz ho netrapi prdiky spi a spi.Pres den budim po trech hodkach, ale to se vzbudi sam.Ale co vecer? Mam ho budit nebo nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
1.8.15 20:03

@mmch pokud prospívá a je spokojený, tak bych v noci nebudila a užívala si spánku. za chvilku to může být zase jinak ;) přes den ale určitě krm po těch 3-4 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
1.8.15 20:05

@nozu Dekuju,tak jsem rada, ze postupujem spravne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
1.8.15 20:10

@mmch krm kdykoliv si rekne. Na casove intervaly se vyprdni. Takhle male mimi ma narok „furt“ :-) A moc gratuluji ke kojeni i radosti z nej :) Cim lepe a casteji ji prcek pres den, tim lepe spi pak v noci. Drzim pesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
1.8.15 21:20

@mmch Ahoj já to měla přesně stejně jako ty. Přes noc jsem nebudila ale přes den malá pila každé 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11199
1.8.15 21:26

Pokud ma pres 3 kila a ve dne pije a cura, tak bych v noci urcite nebudila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.8.15 21:27

@mmch Já budila, ale to bylo proto, že malá byla zaprcatělá a nepřibírala (bojovala skoro měsíc se žloutenkou). Kdyby dítě prospívalo, rozhodně nebudím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
1.8.15 21:30

@mmch pokud prospiva, tak bych nebudila. Zbytecne bys mu rusila spankove cykly, ktere se postupne uci navazovat, pak bys zakladala diskuzi, ze mu je xy mesicu a ze se furt budi po trech hodinach a co mas delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
1.8.15 21:42
@mmch píše:
Holky,obnovuji.Mame doma6-ti denni miminkom Jsem po sekci a nemela jsem mliko takze jsme po trech hodinach pili Nutrilon. Mliko se po prichodu domu vratilo, tak jsme stastny.Jen nevim jestli budit nebo nechat maleho spat.Je to broucek.Kdyz ho netrapi prdiky spi a spi.Pres den budim po trech hodkach, ale to se vzbudi sam.Ale co vecer? Mam ho budit nebo nechat?

Takto malé miminko určité budit, ať se pěkne udržuje laktace. a nemusíš ho zrovna budit, stačí ho mít u sebe v posteli a prso mu nabízet v polospánku. Nejvíc se mléko tvoří někdy kolem 3.ráno, tak koj hlavně v té době. Není potřeba budit každý 2nebo 3 hodiny, ale aspoň jednou za noc jo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová