Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj.. já jsem teda svojí malou nebudila..když spinkala tak jsem ji nechala spokojeně spinkat protože to je podle mě známka toho, že je jí dobře. A když se vzbudila, tak jsem jí nakojila. Já jsem jí dala nakojit kdykoli chtěla, nějak jsem nedodržovala nějakej režim jako po 4 hodinách nebo tak něco..a moje dcera byla neskutečně spokojená, pořád usměvavá a pohodová. ![]()
Pokud jsi mela problem s laktaci, tak bych v noci nechala max 6hodin a jinak jela po 3hod, do 4.mesice to chce podporit laktaci i v noci
@Lena007 píše:
Ahoj, maminky, potřebuji radu, jak je zřejmé z položené otázky. Naše 11ti denní holčička docela trpí na prdíky. Vzhledem k tomu, že téměř nic nejím emoticon, abych ji zbytečně nenadýmala (tohle berte s rezervou, jasně, že jím + beru vitamíny), řekla bych, že je to hladvně tím, jak jí. Je to hrozný hltavec, hamty hamty hamty, hlavně ať je toho hodně a rychle, takže se dle mého naloká dost vzduchu. I když při kojení nějaké přisávání vzduchu neslyším, ale možná špatně poslouchám. Říkala jsem si, že možná hltá proto, že má velký hlad (když pije, tak úplně slyším, jak jí to mlíko padá do prázdného žaludku), protože přes den spí klidně 4 udit hodiny, někdy i déle, takže jí vytráví.
Původně jsem ji na kojení budit nechtěla, ať si sama řekne, kdy chce jíst, ale teď jsem na vážkách - možná by vážně pomohlo ji budit po 3 (???) hodinách, ať nemá úplně vlčí hlad? Co vy na to, myslíte, že by to mohlo pomoci?
ahoj, já mam s malou podobný problém, taky mi strašně hltá a trpí na prdíky, buď chce jíst každou půl hodinku, nebo naopak chrápe jak zabitá…napřed jsem ji krmila, když si řekla, teď to dělám tak, že když se nají, tak počkam 10minut, jestli ještě nemá hlad a ještě ji necham dojíst, ale pokud ne a začne brečet až potom, tak ji chvíli potrápim, protože takhle by se nacpala a pak by ji k tomu ještě bolelo bříško a měla by to ještě horší, mezi jídlem dělam nejkratší pauzu 1,5hodiny a když naopak tvrdě usne, tak ji přes den nechám maximálně ty 3,5 hodiny spát a pak ji probudim, aby se najedla, ale v noci ji nechávam spát, jak dlouho chce, k tomu používáme kapky a mastičku na prdíky
Také bych nebudila, já jsem syna kvůli zvýšení laktace budila - on potom většinou celé dopolčo nechtěl pít, asi tu pauzu odpočinout si od neustálého jedení potřeboval. Jak psaly holky - pokud ti malá prospívá, nebudit…
@ynax píše:
Jestli prospívá, má za den 7 počůraných plenek, stolice má konzistenci míchaných vajíček, tak ji nebuď, ona si řekne sama a v noci, pokud se nebudí, nech spát klidně i celou noc
Souhlas;-)
Zdrvím ![]()
Jelikož náš malý má problém s usínáním ve večerních hodinách, radila mě zdrav. sestra že ho mám přes den budit po 2 hodinách. Tak to pár dnů praktikujeme a výsledek žádný. Když tak o tom přemýšlím, tak třeba včera v noci byl asi hladový a i unavený a neměl sílu dlouho sát, tak mě po pár minutách u prsa usnul. Tak ho vždycky opatrně přemístím ale to se hned probere a zase mručí a strká si ručičku do pusinky. Tak zase dám prso a je to to samé dokolečka dokola. Pak když už to vypadá, že je napapanej, začne bojovat z bříškem. Nakonec se v noci nechal udrndat tatínkem a spinkal mu v náručí. Ale až tak kolem 2 ranní.
Máte nějakou radu? Děkuji ![]()
@panenka87
A nepomůže třeba polechtání na bradičce nebo dudel?
Má teprve 1 týden
tak to je ještě moc malinečkej, než aby věděl, že má dodržovat noc a den
@panenka87 nenech se tím vynervovat, ale na nějaký režim je ještě brzo
vzpomeň si, v kolik hodin býval aktivní v bříšku, oni to miminka cca stejně praktikují i ty první týdny co se narodí
Takže doporučuju kojit přes den jak si řekne, ale nejpozději po 3hodinách a v noci nebudit, nechat až si sám řekne. Neboj, ono se to usadí, někdy to je i 6 týdnů, ale většinou dřív
![]()
Na noční buzení, ale to možná víš, je dobré při nočním přebalování a krmení vůbec nerozsvěcovat, nebo jenom malinko. A všecko dělat jen šup šup, s miminkem nemluvit atd. Nejlíp ani nepřebalovat, když má papírovku a není pokakané.
@Cuarentena @monalka @Mišička63 holky, děkuji za rady
jinak zavinuju ale ne vždy se mu to líbí ![]()
Já bych ho nechala, ať si spinká a budí podle sebe, jak potřebuje. Taky jsem hrozně řešila režim, ale nakonec jsem zjistila, že si ho malá udělala sama podle sebe, mohla jsem si podle ní řídit hodinky
jestli má malý dobrou váhu, tak to neřeš. Taky se ti může stát, že mu přetrháš spaní a nebude ti pak spát pořádně vůbec ![]()
@Mišička63
No to už praktikujeme od te doby, co jsme si ho přivezli domů. Původně jsem to tak nechtěla ale přišlo nám, že v postýlce už vůbec neusne. Tak dneska jsem ho nechala spinkat celý den jak chtěl, tak jsem zvědavá na dnešní noc:-)
držte palce:-D
@panenka87 Uvidíš že se to zlepší. Když se ti vzbudí na jídlo a bude ti zase usínat, tak ho polechtej za uchem nebo pod tou bradou. Takhle se napije jen trošku a potom chce brzo zase. Já mám postelové děti obě. ![]()