Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ze zacatku rikala budit. Kdyz se narodil tak mel 2730g, tak aby to dohnal. Ale fakt to byla chyba.
Kdyz jsem nebudila spinkal od 19:30 asi do 6 do rana. Ja byla v soku, prsa nality, ale prcek spokojenej. Kdyz jsem budila, tak pak od 1 rano byl vzhuru co 2hodky. Hodne trpel na prdiky
@svycarka slabé mléko neexistuje, to je jen blbá pověra…spíš šlo o růstový spurt…
@Verca1989 jsem to napsala blbe, melo to byt malo mlika…doslo mi to az ted
![]()
@svycarka jestli mas malo mleka doporucuji odstrikat nebo kojit kolem 2-3h rano to se tvori nejvice hormonu pro tvorbu mleka a tak si to hezky napumpujes! Jinak u nas jsme budili a byla to chyba! Ted je mu skoro 7m nebudim od 3 'mesice a je spokojenejsi! Od 5 mesice davam kasi a spinka od 19:30 - 6 do rana
„Slabe“ az vodove mleko je az kdyz zacnes davat prikrmy tak prcek uz od tebe nepotrebuje tolik zivin a mleko " slabne" ja uz kojim jen pred spanim a rano jinak ma presnidavky a kase atd takze ja uz mam vodu
ale i tak je malej spokojenej a krasne pribira
Nebudit,zbytecny.dr.rikala neco o te vaze?
Jestli ne, tak bud v poho ![]()
@svycarka píše:
@Verca1989 jsem to napsala blbe, melo to byt malo mlika…doslo mi to az ted![]()
v pohodě ale i tak bych řekla, že šlo o růstový spurt, ten si mnoho maminek vykládá jako nedostatek mléka ![]()
Doktorka říkala, že se hodně vytáhla. A že není na první pohled ani podvýživená ani tlustá. A dál to neřešila. O kojení jsme se nebavili. Už dříve nám říkala, že mám být ráda, že miminko v noci dobře spí. Tak třeba by stačilo nabízet prso co nejčastěji přes den?? Nechce se mi jí budit, malá je jinak spokojené miminko.
To bude zase precpana, kdyz bude vice stravy pres den. zkusit par dni tenhle rezim a uvid se, kdyz je dr. spokojena nic bych nemenila.pak se stejne zacne prikrmovat pres den a bude zase jinak.
Děkuju všem za příspěvky. Malá se poslední dva dny začala sama budit na kojení už ve 3:00 ráno, tak je to fajn a jinak jí nebudím. Moc děkuju za podporu.
Holky,
Mam dotaz. Maleho kupeme okolo 19.00h, ale on mi asi pred pol hodinou usnul a nevyzera to, ze by vstaval. ![]()
Neviem ci ho mam budit, alebo nechat vyspat? Bojim sa toho, ze ked sa zobudi, tak mi potom neusne.Mame uz,,rezim",chodi spat okolo 20.00 a spi do cca 2.00-3.00h.Su mu 2 mesiace.
No nech ho spát, už by to měl natáhnout na celou noc, tak se prostě jeden den nevykoupenic se neděje, najíst mu dej, až se vzbudí. A hezky pokračovat ve spaní
@terinka4444
No ale ja ho nemam v postylce a papal v 17.00h..nejde mi ani tak o to kupanie, ale aby sa nu to nejak cele nerozhadzalo..:-(