Budit ke kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1539
6.6.14 18:06

Nebudila bych a hlavně bych volala laktační poradkyni. Malej mi taky usínal a poradila mi polohu, při který se mu usínalo blbě (klokan), takže se víc napil a usnul až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
@aknah31 píše:
Jeste podotykam ze piju kojici caje. Mam to kulickove homeopatikum ktere beru 3× denne 5kulicek. :nevim: :nevim: ale po dvou a pul hodinach, prsa nalita proste nejsou. Je pravda ze kdyz kojim 30-45min tak tam zbyva tak 1.5hod :nevim:

takhle jsem to ze zacatku mela taky, az po nejakem case se ta laktace stovna s ditetem, prvni mesic jsem kojila i 45 minut z obou prsou ted uz jsme na 15 minutach a staci jen jedno ve dvou mesicich, doufam ze se ten cas jeste trochu zkrati.. Fakt klid, pribral ti za 10 dni skoro 300 gramu takze paráda.. fakt no stres…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912

Já bych mu dávala podle jeho potřeb a chuti, a v noci nebudila. Přibírá pěkně, vyznívá spokojeně. Zkusila bych už kojit nastřídačku.
Můj starší si ve 4 týdnech vypil na jedno kojení 40-60, což bylo dost málo, taky usínal, takže se kojil hodně často, 9-12× za den. Někdy po delším kojení chtěl ještě po 15minutách dokojit. Každé dítě je jiné, jela bych podle něj. a ani bych nevážila, na co. Už bude mít 3 kila, to je fajn, to bývá taková „meta“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
6.6.14 18:07

@hanka.br. pribrala ji za 10 dni skoro 300 g a uz ty 3 kila skoro ma, takze to bych fakt neresila.. teda pokud to nebyl nedonosenec coz bych podle porodni vahy nerekla.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
6.6.14 18:10

Ja budila ještě minulý týden a to mám skoro tříměsíční holčičku. Ale taky drobiska…ale kojila jsem vždy po 3 hodinách a v noci po 4. Taky mi usinala u kojení. Ted už je mi líto ji budit, protože už spinka spokojeně celou noc. Hezky pribira, tak to neresim :) ale nikdy jsem tedy nevazila…to jsem nechala na doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
6.6.14 18:12

@ppalea
Nebyl narodil se 24.5 a termin jsem mela 10.6 takze o cca 2.5tydne sel drive ve 38tt :nevim:
Prvorozeny sel taky ve 38tt a mel 2.740g. Mam dane male deti.
Prvorozeny nebyl kojen vytahl si po hodine tak 10ml. Nevazila jsem ze zacatku, rval mi hlady tri tydny nez jsem dala UM. Proto mam strach aby me dost a proto vazim :think:

Příspěvek upraven 06.06.14 v 18:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.6.14 18:13

@ppalea No já nevím. Já bych tedy u takhle maličkého miminka byla s radami typu „nebudit“ opatrná zvlášť v případě, že existuje z porodnice nějaké doporučení. Ale jak myslíte. Takhle maličké dítě je velmi křehké, potřebuje pravidelný přísun tekutin i živin, prostě bych si neodvážila v žádném případě natahovat pauzy mezi kojeními víc, než mi bylo doporučeno alespoň do dosažení čtyř kil. Až se tady ozve neonatolog a napíše, že budit nemusí, pak uznám, že nemusí. Ale každý dle svého rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
6.6.14 18:18

@hanka.br. No tak to samozrejme beru ze kazdy dle sveho rozumu, jen se ptala na nazory, neocekavam ze se tim mim musi striktne ridit.. Me v prvni porodnici rikali budit po 3 hodinach i u 4 kg ditete, takze to pro me byl nesmysl.. pokud ma doporuceni od doktora a je nejaky rozumny duvod tak snad neni co resit ne? Jen rikam ze dite ktere ma bez mala 3 kila a je zdrave donosene neni nutne budit.. :nevim: Ono taky otazka kdyz by ho nechala spat jak dlouho bude spat.. Ono treba misto 3 hodin bude spat 4 a pak se treba stejne zbudi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449

Nevážila bych, což je zbytečný stres - někdy dítěti stačí jen 20ml a ty se pak budeš nervovat, že nepije… A na 1000% bych v noci nebudila. Přes den bych budila po 3-3,5 hodinách, jak ti to vyjde, aby si začal uvědomovat den a noc a neměl to pak přetočené. Po kojení ho drž chvilku vzhůru, co vydrží a pak zase šup spát. V noci nebuď, zaděláš si na problémy se spaním do budoucna. Pokud se na kojení budí, nakoj, to je jasné, ale určitě nebuď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245

Tak ja si zkusim v noci natahnout budika, problem je tim kdyz ho nasilim vzbudim tak mi usina a temer nic si nevytahne. Kdyz se vzbudi sam tak saje pekne.
Je pravda ze po dvou dvou a pul hodinach mam prsa jak hadry zadne nalivani se nekona :nevim: to az kolem tech 3-3.5hod. V noci spi ty 4hod. Vcera jsem kojila 22-22:40 a vzbudil se az ve 3hod :nevim: ale zase si vytahl 90ml :nevim: a spal do sedmi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
6.6.14 18:22
@maritimka píše:
Nevážila bych, což je zbytečný stres - někdy dítěti stačí jen 20ml a ty se pak budeš nervovat, že nepije… A na 1000% bych v noci nebudila. Přes den bych budila po 3-3,5 hodinách, jak ti to vyjde, aby si začal uvědomovat den a noc a neměl to pak přetočené. Po kojení ho drž chvilku vzhůru, co vydrží a pak zase šup spát. V noci nebuď, zaděláš si na problémy se spaním do budoucna. Pokud se na kojení budí, nakoj, to je jasné, ale určitě nebuď…

dekuji, zkusim si natahnout budika po 4hod kdyz se sam nevzbudi tak chvilku pockat a kdyz tak ho jit vzbudit. Ale trapit ho v noci u hadrovych prsou po 2.5hod mi prijde takove bez ucinku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449

@hanka.br. Já radím nebudit, protože - moje malá měla porodní váhu 3690g a v porodnici říkali, že budit po 3 hodinách ve dne v noci. Tím jsem si zadělala na problém s úsínáním a následným spaním, kdy mi malá usínala i 4 hodiny… Takže za mě nebudit, je to kravina, pokud dítě přibírá a není nedonošené, což dítě nad 2,5kg skoro v termínu není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003

@aknah31 stejne se ti zbudi po tech 4 hodinach.. to ta hodina +- fakt neni rozdil, pak se nediv ze vytahne dost mlika a usina ti kdyz jeste nema hlad a nestihne se ti ho dost udelat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
6.6.14 18:24

@aknah31 prsa se nemusí nalít mezi jedním a druhým kojením, nabídka reaguje na poptávku. Já taky neměla problém, dokud jednou se místo po 3h nevzbudil až po 5. Nebudila bych ho, zvlášť když stejně to nemá efekt a nevypije víc. Laktace se dá zvýšit několikadenním častějším přikládáním, pokud to dítě potřebuje. Ale mi přijde že to nepotřebuje, je spokojený, na jedno kojení si vytáhne na svůj věk a váhu dost, přibírá taky pěkně..Zdá s emi že vám ten systém vyhovuje oběma, tak proč ho nasílu měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
6.6.14 18:24

Taky bych nevážila… pokud dobře přibírá, budila bych max po 4 hodinách… taky jsem asi týden měla doma váhu a vážila jsem kojení a podle toho myslím, že mi nikdy za 24 hod nevypila kolik by „měla“ a stejně přibírala pěkně… teď má 5 měsíců a pořád hezky přibírá a taky si myslím že na množství nevypije tolik co se říká že by měla… to nejde takhle brát podle tabulek… a počet kojení… já nikdy nekojila 8× za 24 hodin… vždy 6× nebo 7×, teďka kojím 6× za den a spí celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová