Budit ke kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
R82
2396
4.3.12 16:36

Ja jsem taky pro to nebudit kdyz spi,ale co prsa???nebolela vas jako ze dlouho se nekojilo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
4.3.12 21:27

Maličká spí skoro od narození celou noc, ze začátku, kdy se mě mlíko hodně tvořilo, jsem z toho dostala zánět :( . Pak se tvorba mlíka ustálila, ale musím tak cca mezi 23-24hod pořádně obě prsa odstříkat a pak v pohodě vydržím do rána, než se maličká vzbudí cca 7-7.30 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
4.3.12 21:33
Kapi píše:
Zdravím všechny maminky, prosím o radu..mám 6denní miminko a kojíme. Většinou chce každou chvíli( po hodině..), ale někdy vydrží spinkat i 4-5 hodin. Mám ji budit ke kojení nebo nechat vyspat, až si sama řekne?? :nevim: Moc děkuji za každou radu.

Nech ji spinkat, ale bacha na zánět, naše maličká je od narození taky hodně spavá a v záčátcích, kdy se mlíko tvořilo hodně jsem přes noc dostala horečky a zánět byl na světě. Než půjdeš do hajan, tak bych si radši z obou prsů odstříkala, klidně i po kojení, když budeš mít pocit, že holčička vše nevypila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
5.3.12 09:36
Hellísek píše:
Maličká spí skoro od narození celou noc, ze začátku, kdy se mě mlíko hodně tvořilo, jsem z toho dostala zánět :( . Pak se tvorba mlíka ustálila, ale musím tak cca mezi 23-24hod pořádně obě prsa odstříkat a pak v pohodě vydržím do rána, než se maličká vzbudí cca 7-7.30 ;)
šťastná to žena :palec: :palec: :palec: , a jak poznám, že všechno se nevypilo :think: :think: :think: :think: ??????,zánět jsi léčila jak? slyšela jsem,že i přes zánět a bolest se má stejně to odstříknout, aby si člověk ulevil, je to tak?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
5.3.12 13:17

Jo, jo maličká je zlatá, zatím snad to vydrží :D . Já nevím jak to poznat, já už to u sebe poznám, to bys prostě měla ucítit, že nejsou ještě úplně vyprázdněný, já je vždycky potěžkala :lol: Jinak určo u zánětu se právě musí co nejvíc vyprazdňovat prsa- do uvolnění a to po kojení a při nalití prsou. Dávala jsem si měkkej tvaroh, masírovala zatvrdliny olejíčkem na prsa od Saloosu, chodila často do sprchy, nahřát teplou vodou a do uvolnění odstříkávala. Nicméně antibiotikům jsem se stejně nevyhla-horečky jsem měla 5 dní 39-40 8o - takže masakr, radši bych znova rodila, než tohle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
5.3.12 13:59

to věřím, že to musí bolet jako prase…to jsem teda na to zvědavá.jo ten tvaroch jsem taky slyšela že pomáhá. :palec: :palec: :palec:
tak budu držet palec at je malá ještě hodnější :potlesk: :potlesk: :potlesk:
tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
5.3.12 17:21
R82 píše:
to věřím, že to musí bolet jako prase…to jsem teda na to zvědavá.jo ten tvaroch jsem taky slyšela že pomáhá. :palec: :palec: :palec:
tak budu držet palec at je malá ještě hodnější :potlesk: :potlesk: :potlesk:
tak uvidím.

Děkuju a taky dežím palce, ať se ti zánět vyhne obloukem :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
14.3.12 11:12

Já mám 9 denní holčičku a říkali mi v porodce přes den budit v noci nechat spát,děláme to tak a vyhovuje nám to. Přes den jí budím po 2,5 až 3 h a v noci se sama budí tak 3× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirush
22.11.12 13:07

zvracení

Ahoj maminky, mám na Vás dotaz - trochu se to sem hodí a trochu ne, naše malá má dnes 13 dní, v pondělí a včera se mi pozvracela brutálně, obloukem, takže je furt ve zvýšené poloze, snažím se ji i kojit ve zvýšené poloze, mluvila jsem s pediatričkou i s laktační poradkyni, tak mi pediatrička radila aby jak jim budeme dávat odříhavat měla hlavičku v ose s tělíčkem, a laktační poradkyně říkala, že je možná přepitá, malou budím většinou já, po 2 až 3 hodinách, myslíte si že ji mám nechat spát dýl a až si řekne tak bude mít hlad, jsem už z toho na prášky, jsem prvorodička, takže víte jak to je, hormony atd. malá nám prospívá dobře, za dva dny co jsme se vrátili z porodnice přibrala 150g, a za 5 dní 250g, ikdyž miminko by mělo příbírat mín že? prosím o radu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3409
22.11.12 13:12

Já bych jí nechala ať se zkusí sama budit…za den dva uvidíš jestli to bylo tím nebo nee :palec: pokud je fakt přepitá tak bude spokojená a ty budeš pak i klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.11.12 13:17

Já bych asi taky nebudila, pár dní to zkus a uvidíš. Pokud tedy není nějak moc spavá, třeba kvůli žloutence, to už by bylo něco jiného.
Přírůstky má krásné, takhle malá miminka většinou ze začátku přibývají hodně, naše malá první 2 měsíce vždy přibrala něco přes kilo, pak už se to začalo snižovat. V tomto případě asi platí, lepší víc než míň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
22.11.12 13:17

Jestli dobre prospiva, tak bych nebudila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirush
22.11.12 13:21

Děkuji moc vám vše maminky, jak se narodila měla 3680, klesla váha v porodnici 3380, po propuštění z porodnice jsme měli 3400, tam jsem měla slabou produkci a malá mi malo pila, jak jsem se vrátily tak jsem ji kojila a i odstříkaným mlékem, po radách sestřiček, budit ji co 2-3hodiny jsem to tak dělala, kojila jsem z obou prsů, a po včerejšku už kojím jen z jednoho a malé to asi stačí, ale uvidíme, ozvu se bud ještě dnes nebo zítra, každopádně ještě jednou všem děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
2159
22.11.12 13:25

Ja bych urcite nebudila v noci a pres den bych asi drzela ty tri hodky… myslim, ze jak vynechas neco v noci tak, uz ty tri hodky bude vyzadovat, aspon u nas byl dopoledne velky hlad… drz se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.11.12 13:27

Jestli prospívá, má za den 7 počůraných plenek, stolice má konzistenci míchaných vajíček, tak ji nebuď, ona si řekne sama a v noci, pokud se nebudí, nech spát klidně i celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová