Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ja jsem taky pro to nebudit kdyz spi,ale co prsa???nebolela vas jako ze dlouho se nekojilo???
Maličká spí skoro od narození celou noc, ze začátku, kdy se mě mlíko hodně tvořilo, jsem z toho dostala zánět
. Pak se tvorba mlíka ustálila, ale musím tak cca mezi 23-24hod pořádně obě prsa odstříkat a pak v pohodě vydržím do rána, než se maličká vzbudí cca 7-7.30 ![]()
Kapi píše:
Zdravím všechny maminky, prosím o radu..mám 6denní miminko a kojíme. Většinou chce každou chvíli( po hodině..), ale někdy vydrží spinkat i 4-5 hodin. Mám ji budit ke kojení nebo nechat vyspat, až si sama řekne??Moc děkuji za každou radu.
Nech ji spinkat, ale bacha na zánět, naše maličká je od narození taky hodně spavá a v záčátcích, kdy se mlíko tvořilo hodně jsem přes noc dostala horečky a zánět byl na světě. Než půjdeš do hajan, tak bych si radši z obou prsů odstříkala, klidně i po kojení, když budeš mít pocit, že holčička vše nevypila ![]()
Hellísek píše:šťastná to žena
Maličká spí skoro od narození celou noc, ze začátku, kdy se mě mlíko hodně tvořilo, jsem z toho dostala zánět. Pak se tvorba mlíka ustálila, ale musím tak cca mezi 23-24hod pořádně obě prsa odstříkat a pak v pohodě vydržím do rána, než se maličká vzbudí cca 7-7.30
Jo, jo maličká je zlatá, zatím snad to vydrží
. Já nevím jak to poznat, já už to u sebe poznám, to bys prostě měla ucítit, že nejsou ještě úplně vyprázdněný, já je vždycky potěžkala
Jinak určo u zánětu se právě musí co nejvíc vyprazdňovat prsa- do uvolnění a to po kojení a při nalití prsou. Dávala jsem si měkkej tvaroh, masírovala zatvrdliny olejíčkem na prsa od Saloosu, chodila často do sprchy, nahřát teplou vodou a do uvolnění odstříkávala. Nicméně antibiotikům jsem se stejně nevyhla-horečky jsem měla 5 dní 39-40
- takže masakr, radši bych znova rodila, než tohle ![]()
to věřím, že to musí bolet jako prase…to jsem teda na to zvědavá.jo ten tvaroch jsem taky slyšela že pomáhá.
![]()
tak budu držet palec at je malá ještě hodnější
![]()
tak uvidím.
R82 píše:
to věřím, že to musí bolet jako prase…to jsem teda na to zvědavá.jo ten tvaroch jsem taky slyšela že pomáhá.![]()
![]()
tak budu držet palec at je malá ještě hodnější![]()
![]()
tak uvidím.
Děkuju a taky dežím palce, ať se ti zánět vyhne obloukem
![]()
Já mám 9 denní holčičku a říkali mi v porodce přes den budit v noci nechat spát,děláme to tak a vyhovuje nám to. Přes den jí budím po 2,5 až 3 h a v noci se sama budí tak 3× za noc.
Ahoj maminky, mám na Vás dotaz - trochu se to sem hodí a trochu ne, naše malá má dnes 13 dní, v pondělí a včera se mi pozvracela brutálně, obloukem, takže je furt ve zvýšené poloze, snažím se ji i kojit ve zvýšené poloze, mluvila jsem s pediatričkou i s laktační poradkyni, tak mi pediatrička radila aby jak jim budeme dávat odříhavat měla hlavičku v ose s tělíčkem, a laktační poradkyně říkala, že je možná přepitá, malou budím většinou já, po 2 až 3 hodinách, myslíte si že ji mám nechat spát dýl a až si řekne tak bude mít hlad, jsem už z toho na prášky, jsem prvorodička, takže víte jak to je, hormony atd. malá nám prospívá dobře, za dva dny co jsme se vrátili z porodnice přibrala 150g, a za 5 dní 250g, ikdyž miminko by mělo příbírat mín že? prosím o radu. ![]()
Já bych jí nechala ať se zkusí sama budit…za den dva uvidíš jestli to bylo tím nebo nee
pokud je fakt přepitá tak bude spokojená a ty budeš pak i klidnější
Já bych asi taky nebudila, pár dní to zkus a uvidíš. Pokud tedy není nějak moc spavá, třeba kvůli žloutence, to už by bylo něco jiného.
Přírůstky má krásné, takhle malá miminka většinou ze začátku přibývají hodně, naše malá první 2 měsíce vždy přibrala něco přes kilo, pak už se to začalo snižovat. V tomto případě asi platí, lepší víc než míň ![]()
Děkuji moc vám vše maminky, jak se narodila měla 3680, klesla váha v porodnici 3380, po propuštění z porodnice jsme měli 3400, tam jsem měla slabou produkci a malá mi malo pila, jak jsem se vrátily tak jsem ji kojila a i odstříkaným mlékem, po radách sestřiček, budit ji co 2-3hodiny jsem to tak dělala, kojila jsem z obou prsů, a po včerejšku už kojím jen z jednoho a malé to asi stačí, ale uvidíme, ozvu se bud ještě dnes nebo zítra, každopádně ještě jednou všem děkuji ![]()
Ja bych urcite nebudila v noci a pres den bych asi drzela ty tri hodky… myslim, ze jak vynechas neco v noci tak, uz ty tri hodky bude vyzadovat, aspon u nas byl dopoledne velky hlad… drz se ![]()
Jestli prospívá, má za den 7 počůraných plenek, stolice má konzistenci míchaných vajíček, tak ji nebuď, ona si řekne sama a v noci, pokud se nebudí, nech spát klidně i celou noc