Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Maminky, mám doma 11 denní mimčo a potřebovala bych poradit ohledně kojení. Při prvnim dítěti jsem měla prsa nalitá a musela odstříkávat, dítě se tenkrát budilo často cca co dvě hodiny i s procesem odříhávání, takže jsem se moc nevyspala. Druhá dcerka ale pije míň, nelochní tolik, max 10 min z jednoho prsa a u toho ještě pochrupuje, tak jí musim různě šimrat aby vůbec pila. Budí se co 3 hodiny někdy i víc. Mlíko se mi začlo v porodce hodně dělat, musela jsem odstříkávat, teď mám opačný problém, že ani po těch 3 hodinách necítím, že by se mlíčko v prso vařilo, prsa jsou měkká a pochybuju, že toho z nich malá hodně vycucne. Na první prohlídku jdeme v úterý, ale už jsem nervózní, jestli má dost. Sice fakt, že se nebudí asi svědčí o tom, že jí to možná stačí…ale chtěla bych mít alespon pocit těch nalitých prsou. Nevíte, co s tím??? Budu vděčná za radu. Lucka
Nebo se nebudí, protože je slabá. No přikládej co to jde a hlavně v noci. I přes den buďte co nejvíc nahé tělo na tělo. A příroda zařídí zbytek. Takže ano, budit a cucat, cucat, cucat ![]()
Po druhém porodu se mi mnohem rychleji upravila laktace (poptávka/nabídka) než po prvním.
Jestli nemá žloutenku, asi bych ji nechala.
A teď si vyber ![]()
Nebo nemáš možnost půjčit si váhu, abys mohla mrknout, kolik cca vypije?
Ja nebudim. Nechavam spat. Prsa se mi nalivaly zezacatku, pak se to prizpusobilo poptavce.
No jo
Já mám jedno, ale tak já už z porodnice šla s o půl kila těžším dítětem, ale taky jsem měla prsa narvaná k prasknutí. Teklo to ze mě měsíce.
Pokud máš pocit, že je mmléka málo, tak po každém kojení vezmi odsávačku a ještě každé prso co nejdéle odsávej. v noci nemusíš. když uděláš nadprodukci mléka, tak jí to lépe poteče, více vypije a jestli je slabá, tak zesílí… uvidíš v úterý jeslti přibrala. Má žloutenku?
@Pipet píše:
Po druhém porodu se mi mnohem rychleji upravila laktace (poptávka/nabídka) než po prvním.Jestli nemá žloutenku, asi bych ji nechala.
Presne. Pri druhem uz telo vi co a jak
@Sibyla0 píše:
Nebo se nebudí, protože je slabá. No přikládej co to jde a hlavně v noci. I přes den buďte co nejvíc nahé tělo na tělo. A příroda zařídí zbytek. Takže ano, budit a cucat, cucat, cucat
Vím, že tohle je osvědčená rada. Ale… Jak to v praxi zařídit, kdy máš doma dvouleťáka? ![]()
Příspěvek upraven 16.08.14 v 18:11
@3HE Děkuju, to mě nenapadlo, sice babky říkaly, ať odsávám, vím, že se pak tvoří více, ale myslela jsem, že by pak pro malou nic nezbylo, ale takhle po kojení to dává smysl, alespoň u toho jednoho prsa, protože na druhé nikdy nedojde. U prvního dítětě jsem tohle vůbec neřešila, ta pila tak dlouho a bylo vidět a i slyšet jak polyká a pak kolikrát teda pěkně blinkala. Tahle nic. Má i menší pusinku a pěkně mě hriže do bradavky, docela dost to bolí. Prostě je to nějak jiné než u první, tak si s tim nevim moc rady. Jsem zvědavá kolik přibere, snad kdyby trpěla vyloženě hlady, tak by to nebylo tak hodné miminko..i když, aby fakt nebyla unavená z hladu..
@Lusijka vždy po kojení. Nemusíš ani nic odsát, jde o tu stimulaci. Možná má špatnou techniku, zvlášť jestli špatně drží - malá pusa drží jen bradavku, špatně to teče a navíc to bolí..
@jessikka Jojo, taky mám dvouletou holčičku, ale mimčo je fakt tak hodný, že s nim nemám skoro žádnou práci. Nemůže být ten nedostatek mléka z únavy, když třeba doma dělám všechno jen já, vařim chodim pořád do schodů nahoru a dolu etc., to snad ale tak má každá ženská na MD a nepřijde kvůli tomu o mlíko, ne?
@jessikka píše:
Vím, že tohle je osvědčená rada. Ale… Jak to v praxi zařídit, kdy máš doma dvouleťáka?Příspěvek upraven 16.08.14 v 18:11
Připojit ho k tomu druhýmu?
![]()
@Lusijka píše:
@jessikka Jojo, taky mám dvouletou holčičku, ale mimčo je fakt tak hodný, že s nim nemám skoro žádnou práci. Nemůže být ten nedostatek mléka z únavy, když třeba doma dělám všechno jen já, vařim chodim pořád do schodů nahoru a dolu etc., to snad ale tak má každá ženská na MD a nepřijde kvůli tomu o mlíko, ne?
Tak pro to, abych se s mimi mohla válet tělo na tělo by bylo lepší, aby byl hodný ten dvouleťák ![]()
@Sibyla0 asi to bude i tou pusinkou. starší dcerka měla větší pusinku no. tak moc děkuju, snad to odsávání zabere, ale taky to neni nic moc příjemného, v porodnici mě to odsávání dost bolelo.., že jsem nevěděla, jestli jsou horší ty nalitá prsa nebo odsávání. ach jo.