Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Kofolová píše:
Ja nebudim. Nechavam spat. Prsa se mi nalivaly zezacatku, pak se to prizpusobilo poptavce.
Jenže né každý rodí pětikiláky
![]()
@jessikka
souhlasím
moje 2,5letačka je sem tam na zabití. postupně zvyká na konkurenci, ale začla mnohem víc zlobit, takže je to opravdu o nervy a vyžaduje to svatou trpělivost..
@Sibyla0 píše:
Jenže né každý rodí pětikiláky![]()
No na tom asi neco bude. Dcera mela skoro 4kila a s porodnice jsme odchazely skoro s porodni vahou
@Kofolová píše:
No na tom asi neco bude. Dcera mela skoro 4kila a s porodnice jsme odchazely skoro s porodni vahou
No vidíš, moje odešla taky jako čtyřkilová, ale narodila se jako tří a půl kilová. Hm, tak kdo je teda lepší?
![]()
Olspoń základní informaci, jeslti pije dost, ji poskytnou plíny, kolik plen denně počůrá? můžeš ty plínky i zvážit na kuchyňský váze(v pytlíku), kolik denně načůrá.
@Sibyla0 píše:
No vidíš, moje odešla taky jako čtyřkilová, ale narodila se jako tří a půl kilová. Hm, tak kdo je teda lepší?![]()
No tak tady neni o cem mluvit.
Sikovna holka
@Lusijka píše:
@jessikkasouhlasím
moje 2,5letačka je sem tam na zabití. postupně zvyká na konkurenci, ale začla mnohem víc zlobit, takže je to opravdu o nervy a vyžaduje to svatou trpělivost..
u toho kojení si vezmi k sob starší dítě a třeba si prohlížejte knížku… aby z toho taky něco mělo, bude se pak na kojení mimina těšit, zvlášť, kdytž si knížku i sám vybere.
když ti pije jen z jednoho, tak to vypité třeba neodsávej, ale odsaj to, ze kteréh nepila. aby byl odběr z obou. musíš laktaci udržovat, když ti ji ona neudrží. Pi takovém střídání má každé prso pauzu vlastně šest hodin a to je hodně dlouho!!!
Před kojením vypij hrnek horkého čaje a promasíruj prso, potom trochu ručně odstříkni, aby změknul dvorec- na měkký se ti malá lépe chytí. Tím více vypije, více bude stimulovat proso, nebude tě to bolet, zdokonalí si tehcniku sání…
Já taky měla tu mladší flákače - hůř se přisávala, málo stimulovala a ještě se u toho vztekala… já měla výhodu v tom, že dvouleťák byl ještě kojený, tak jsem využívala jako odsávačku jeho, jsou to 2 mouchy jednou ranou - zabaví se a je to bez práce
ale pokud nemáš chodící, tak holt bude muset postačit ruční… případně bych ještě zkusila, zda by měla zájem o odstříkané (ze stříkačky), mě třeba najedené dítko nechtělo, hladové ano.
Taky je dobré prso nahřát, třeba polštářkem z pecek. Kaká a čůrá dost? Mlíko pak líp teče. Moje první taky hodně spala, hlásila se míň často. Ale taky nenabrala a dětská doporučila kojit z obou prsů a mezi nima přebalit, aby se probrala. Rychle zesílila a přestože nabírala furt sotva na spodní hranici, díky rozumné lékařce jsem vydržela s plným kojením do 6m, kojila jsem, dokud se dcera ve 14m sama neodstavila. Jen jsem věčně chodila převažovat a do toho půl roku věčně řešila, jestli počůrala dost plín a jestli se uráčí po týdnu zas vykakat
.
Teď druhá je žravější, nabírá víc, budí se častěji, ale prsa se mi v podstatě ani nenalívaly, mlíko mi skoro neodtéká (max někdy trochu, pokud dítě zaspí dýl, jak ty 3 hodiny) a to ani v noci ne. U první dcerky půl roku nemyslitelná věc - chození ven bez prsních vložek- je už nyní realitou, furt na ně zapomínám. I v noci jsem je u první musela mít, jinak jsem byla furt mokrá. Laktace se upravila fakt strašně rychle.