Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den asi tak před 14 dny jsem si nahmatala pod podpaží bulku která mě občas bolí je o něco větší než hrášek přítel řekl že je to vřed tak jsem do toho píchla a vytekla takový bílý hnis ale ale od te doby to pořád mám a o něco se to i zvětšilo muže to být něco vážnějšího mám s tím jít k doktorovi mám s toho i strach že je to něco vážnějšího děkuji moc za odpověď Katka
@kacaba2910 píše:
Dobrý den asi tak před 14 dny jsem si nahmatala pod podpaží bulku která mě občas bolí je o něco větší než hrášek přítel řekl že je to vřed tak jsem do toho píchla a vytekla takový bílý hnis ale ale od te doby to pořád mám a o něco se to i zvětšilo muže to být něco vážnějšího mám s tím jít k doktorovi mám s toho i strach že je to něco vážnějšího děkuji moc za odpověď Katka
Ježiš, že se ptáš. To víš, že jo
Zdravim chci se zeptat,jsem ve 31tt tehu,a asi pred 14dni sem si nahmatala podkozni bulku pod pazi,neboli jen je tvrda a zvecujese je mozny ze by to bylo od tehu a jak jse nalivaji prsa?A ted uz se dela i pod druhou pazi,k lekari se dostanu az v utery.Nemel to taky nekdo a poradil by co stim?Diky moc ![]()
Taky se me delalo, je to zdurenim mlecnych zlaz. Melo by to jit rozmasirovat, nebo po par dnech to samo zmizi. Pokud ne, rekni lekari
Taky jsem to mela, tedy ja az po porodu. V porodnici doporucovali ledovat.
@hapolda píše:
Taky se me delalo, je to zdurenim mlecnych zlaz. Melo by to jit rozmasirovat, nebo po par dnech to samo zmizi. Pokud ne, rekni lekari
Diky moc zeptam se v utery jelikoz tam zitra neni
@acimedaca píše:
Taky jsem to mela, tedy ja az po porodu. V porodnici doporucovali ledovat.
Aha skusim to ledovat a uvidim jestli to trosku splaskne diky
Bulka v podpaží nemusí být hned rakovina, může jít jen zvětšenou uzlinu v důsledku zánětu. Tak se nebojte a pokud vám to do týdne nebo 14-ti dní nezmizí, jděte k doktorovi. Jděte na sono a mamogram. Když tam něco uvidí, udělají vám pro jistotu biopsii. Máte 84% šanci, že to nic není, nebo tak něco
@baimoli píše:
Bulka v podpaží nemusí být hned rakovina, může jít jen zvětšenou uzlinu v důsledku zánětu. Tak se nebojte a pokud vám to do týdne nebo 14-ti dní nezmizí, jděte k doktorovi. Jděte na sono a mamogram. Když tam něco uvidí, udělají vám pro jistotu biopsii. Máte 84% šanci, že to nic není, nebo tak něco
Ja uz to mam 14dni necelych,ale neboli to a vsimla jsem si ze kdyz to leduju tak se to zmensi ale jak mile jsem spocena a je horko zase se zvetsi,no jeste tohle by mi v tehu chybelo ![]()
Mě se udělala před dvěma měsíci. Pořád se to zvětšovalo. Měla jsem ji až o velikosti
malé švestky. Místo bylo hodně zarudlé, pěkně to bolelo, nemohla jsem ani zvednout ruku.
Na doporučení jsem si v lékárně koupila mast ,,Višnevskeho" a byla to super věc. Vzala jsem si odličovací tampónky a vylila jsem na ně větší množství masti a přiložila na bulku. A samozřejmě jsem to tam měla co nejdéle. Klidně i půl dne. A pořád opakovala. Po tu dobu nepoužívat deodoranty a neholit se a hodně větrat. A co nejcasteji se sprchovat. Po masti to bylo lepší (zacala se pak na bulce dělat malá dírka). Tak jsem to zmáčkla dokud nevytekl všechen hnis. A měla jsem pokoj.
@Dory22 píše:
Mě se udělala před dvěma měsíci. Pořád se to zvětšovalo. Měla jsem ji až o velikosti
malé švestky. Místo bylo hodně zarudlé, pěkně to bolelo, nemohla jsem ani zvednout ruku.
Na doporučení jsem si v lékárně koupila mast ,,Višnevskeho" a byla to super věc. Vzala jsem si odličovací tampónky a vylila jsem na ně větší množství masti a přiložila na bulku. A samozřejmě jsem to tam měla co nejdéle. Klidně i půl dne. A pořád opakovala. Po tu dobu nepoužívat deodoranty a neholit se a hodně větrat. A co nejcasteji se sprchovat. Po masti to bylo lepší (zacala se pak na bulce dělat malá dírka). Tak jsem to zmáčkla dokud nevytekl všechen hnis. A měla jsem pokoj.
Jezisi,ja sem volala na gyndu a ve stredu mam prijit ze se mi na to podiva tak jsem zvedava me to trosku mizi jen kdyz to leduju
@Dory22 píše:
A byla jsi těhotná?
Je samozřejmě lepší, pokud @Leonaadam zajde k doktorovi. Možná ještě to zarudnutí může být důležité - já třeba tu přídatnou MŽ nijak zarudlou neměla. A chlazení taky pomáhalo.
Jinak višňák je úžasná věc:)
@Leonaadam
Zkuste si koupit ten višnevskeho balzam. Stojí pár korun a je opravdu účinný.
Teď už tam mám jen velkou jizvu.
Hlavně opravdu neholit se a nepoužívat po tu dobu deodoranty. Vím, že je to těžké, ale tím to bude ještě horší.
Může to být zanícený chloupek nebo potní žláza.
@bertoldina Těhotná jsem nebyla. Určitě ať zajde k doktorovi si to nechat aspoň zkontrolovat a poradit se o léčbě.
Já u doktora nebyla. Můj doktor je ,,řezník" a bála jsem se. Mamka u něho jednou byla se stejným problémem a nařízl ji to a hnis vytáhl.
Višnák je dobrý a účinný.