Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5579
30.5.10 06:21

angu No dobrej program je ten, kde se z toho Johnovi posype vic kapriku :lol: :lol: A Paroubka manzel vidi tak, ze zustat tam jeste ty 4 roky tak tu stranu rozlozi totalne a mozna bychom se dockali i nove, lepe volitelne CSSD. Takhle si tim nejsem uplne jista. Nicmene odchod vsech tech predsedu je pecka 8-o konecne nejaka, rekla bych, sebereflexe, i mezi nasimi politiky :-D

leni Me je KDU taky svym zpusobem lito, pac dostat se tam, mozna nikdo nemusi jednat s VV :think: na druhou stranu je dobre ze dostali facku od lidi, uz z nich byla taky takova dost zkostnatela strana, celkem spatne volitelna mladymi, byt vericimi, lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
30.5.10 06:24

Jo a vcera v noci jsme zkusili s manzelem spocitat zensky a vychazi nam to kolem 20% Nevim kolik jich byvalo v parlamentu driv, ale prijde mi to na nase pomery celkem dost 8-o kdyztak me vyvedte z omylu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 08:43

Doriang, jj, asi tak :roll: :lol: :lol: :lol:

Dívám se na ty ženy ve sněmovně. V roce 2002 jich tam bylo 34, tj. 17 %, v roce 2006 31, tj. 15,5 %, letos jsem napočítala 44, tj. dokonce 22 %, což je teda rozdíl jako prase :lol: :lol: :lol: Snad to na naší politické scéně ubere trochu testosteronu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 08:59

Teď už máme odvoleno, tak snad sem už můžu vložit to, co mně přišlo mailem od kamaráda měsíc před volbama…

Na ranní procházce Paroubek náhle zakopl a upadl, ukázalo se, # že to byla mrtvice a protože podle hesla „Zdraví není byznys“ # neměla blízká nemocnice dostatek personálu a tak zemřel. # Záhy stál před nebeskou branou a Svatý Petr ho přivítal:# „Vítej na Nebesích, ale dříve, než se tu usadíš tak se zdá, # že tu máme malý problém. # Málokdy tu máme sociální demokraty a tak si nejsme tak úplně jistí, co s # nimi.“ # „To není žádný problém, prostě mě pusťte dál, jsem dobrý křesťan, jsem # věřící.“ # „Já bych tě rád pustil dál, ale mám pokyny přímo od Boha. # Říká,že od zavedení nové politiky LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI # musíš strávit jeden den v Pekle a jeden den v Nebi. # A potom si sám vybereš, kde chceš strávit Věčnost.“ # „Ale já už jsem se rozhodl. Chci do Nebe!“ # „Lituji, ale taková jsou pravidla“, odpověděl Petr. # Odvedl Paroubka k výtahu a jeli stále dolů, až do Pekla. # Brána Pekel se otevřela a Paroubek se ocitl na krásné zelené louce. # Připadal si tam jako v RáJi. Zelená tráva, slunce svítí, ale není moc horko. # Vane mírný vlahý větřík. Všude jsou malé hospody s pivem, # párky a ovarem stíněné šumícími stromy. # Všude postávají slavní sociální demokraté, sám Willy Brandt ho vítá. # Pod kaštanem diskutuje Lenin s Rozou Luxemburgovou. # Všichni se volně procházejí, hrají kuželky a fotbálek.# K obědu si dávají bifteky, grilované prasátka, šampáňo a plzeň. # Sám ďábel přinesl Paroubkovi sklenici oroseného piva a kotletku. # „Dej si jedno, Jirko!“ „Ne, slíbil jsem že už nebudu pít a budu hubnout“, # odmítá Paroubek „Tohle je peklo, synku. # Tady můžeš jíst a pít co chceš a neuškodí ti to,spíš prospěje.“ # Jirka si tedy zavdá a zjistí, že se mu ďábel líbí, že je to fajn chlapík, # který umí vyprávět peprné vtipy a provádět ostatním kanadské žertíky. # Prostě přesně to, co mají socani rádi. Jako jsou třeba jejich vtípky a # sliby protikorupčního balíčku, výplata 2.400 Kč seniorům ze zisků ČEZ, # zvýšení mateřské, zvýšení dostupnosti a kvality zdravotní péče zrušením # poplatků, prosazení zdanění a transparentního odměňování ústavních činitelů, # zavedením majetkových přiznání pro majetky nad 10 milionů korun # tvrdý a důsledný boj s daňovými úniky a slib silného tlaku EU na zrušení # daňových rájů. # Všichni si to skvěle užívají a dřív než si to Paroubek uvědomí, je den pryč. # Všichni se s ním bouřlivě loučí a mávají mu, když nastupuje do výtahu. # Když se dveře výtahu znovu otevřou, je zase u bran Ráje a # svatý Petr na něj čeká. # „Tak a teď je čas na návštěvu Ráje“, a otvírá mu bránu. A dalších 24 hodin # je Jirka donucen trávit čas s partou čestných, vychovaných lidí, # kteří mají rádi společnost, mluví o jiných věcech než jídle o penězích # a chovají se k sobě slušně a uctivě. # Žádné hrubé vtipy nebo kanadské žertíky. # Nejsou tam ani žádné hospůdky a i když je jídlo dobré, bifteky a ovárek to # není. # A všichni jsou chudí. Není tam nikdo, koho by znal. # A navíc se k němu nikdo nechová jako k důležité osobě.# „No tohle, na něco takového mě Fierlinger s Laušmanem nepřipravili. # Ani Zeman se Špidlou se o tom nezmiňovali,“ říká si Paroubek. # Den skončil a svatý Petr se vrátil. „Tak strávil jsi den v Pekle a den v Nebi. # Teď si vyber, kde strávíš Věčnost.“ # Ale Jirka dlouho nepřemýšlí a rozhoduje se: # „Nikdy jsem si nemyslel,že tohle řeknu - víš, Nebe bylo úžasné, a tak - # ale já si opravdu myslím, že patřím k přátelům do Pekla.“ # Tak ho Petr odvede k výtahu a on jede stále dolů až do Pekla. # Dveře výtahu se otvírají a on se ocitá uprostřed pustiny pokryté odpadky a # toxickým odpadem. # Vypadá jako poušť, ale je to ještě horší. Asi jako doly pod Krušnými horami. # Je vyděšen, když vidí své přátele, oblečené v cárech, jak jsou přikováni k # řetězu a sbírají do plastových pytlů odpadky při silnici. # Sténají a vzdychají v bolestech, tváře a ruce zčernalé špínou. # Ďábel přijde k Paroubkovi a dá mu ruku kolem ramen, ten se otřese a říká: # „Já tomu nerozumím, byl jsem tu včera, všude sluníčko, travička zelená, # pivo teklo proudem. Jen jsme se tak poflakovali a bylo to skvělé. # A teď je tady pustina, všude jenom nepořádek a každý vypadá zbědovaně.“ # Ďábel se na něj podívá, mazaně se usměje a řekne, # „Jo holenku,včera to byla volební kampaň, dnes už jsi nás zvolil!!“

Když to čtu, tak si kolikrát říkám, jestli tohle nebylo údernější než Mádl a Issová… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.5.10 09:09
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.5.10 09:14

Já kdybych žila v některé z těch Skandinávských zemích, tak bych taky volila sociální demokracii. Ale u nás nemohu, naše socdem rozhodně nee (tím, kdo ji tvoří - Paroubek, Rath, Škromach… a tím, že je ochotná se zčuchnout s komunistama :poblion: ). Takže já se tak trochu počítám jako levičák, protože mám silné sociální cítění, je mi líto invalidních důchodců, postižených, nezaměstnaných a svobodných matek, ale podle toho, jak je to u nás v politice naskládané, tak jsem volila pravici, i když se necítím jako čistokrevná pravičačka ( nelíbí se mi proklamace, že se člověk má postarat sám o sebe, od toho tu stát prý není).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
30.5.10 09:15

Juro :palec: :palec: :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 09:34

Juro, pěkné :palec: Měls to dát už před volbama :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 09:41

Angu, to by byla podpásovka… Navíc mám pořád respekt před sociálníma demokratama z generace Rudolfa Batěka a dalších… No a ono se to asi moc neví, ale na brněnském Cejlu, tam kde dneska žijou ti nepřizpůsobiví, bydlel dlouhá léta, kolem roku 1880 a něco, Josef Hybeš - zakladatel české a moravské sociální demokracie. No a mám pocit, že i Bohumír Šmeral, prvorepublikový poslanec Parlamentu za socdem - ten zemřel v roce 1941 v Moskvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
30.5.10 09:45

Juro, já si naopak zase myslím, že rozumné voliče by takový „vtípek“ neměl ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 09:45

Nic podpásového na tom nevidím, podle mě je to pravda, tak to prostě je… :nevim: Možná mám nějakou posunutou morálku, ale před volbama bývají k vidění horší věci, než nějaký lidový vtípek :lol: :lol: :lol: Navíc to neútočí na socdem obecně, spíš na politiku, kterou hlásá socdem momentálně, pod vedením Paroubka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
30.5.10 09:46

Já ten vtip znám :wink: ale je dobrej:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 10:02

Radúno, já si nejsem rozumností „mlčící většiny“ v tomto národě zase tak jistý… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 10:07

Já tomu nerozumím, prosím vysvětlit :mrgreen: To by jako vadilo, kdyby si někdo (třeba i na základě toho vtipu) uvědomil, že žít stylem „po nás potopa“ je špatně? 8-o :think:

A Juro, fakt myslíš, že uveřejněním vtipu před volbama tu na emiminu bys nějak poškodil sociální demokracii a ovlivnil volební výsledek??? 8-o :roll: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 10:10

Sociální demokracii bych asi nepoškodil, ale měl bych z toho nedobrý pocit… To je asi podobný důvod jako ten, proč nevykládám sprosté vtipy. Proč si něčím znečišťovat mozek, když nemusím… Počkal jsem na výsledek a on stejně dopadl podle mého očekávání. Jen ten „knížepán“ pozitivně překvapil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová