Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Politická morálka Skandinávie je někde úplně jinde, než u nás, ale je pravda, že tam mají vysoké daně. Ale když občané vidí, že jsou účelně vynaloženy a nevyletí komínem, jako unás, tak je to asi tolik nečílí.
Skandinávie má zase jiné mouchy - ta jejich otevřenost, hlavně u vrcholných politiků, je noční můrou pro kteroukoliv místní ochranku. Stačí si připomenout vraždy Anny Lindhové a Olofa Palmeho. Oba byli zabiti, když šli z divadla. Lidhovou ubodal psychopat a kdo zastřelil Palmeho, to se asi nedozvíme…
Děcka, mně je lehce na zvracení.
U nás ve městě volby dopadly takto:
ČSSD 30,44
KSČM 16,01
ODS 14,77
TOP09 10,87
VV 10,36
Tak mezi takovými lidmi žiju
.
Leňulo, čemu se divíš? Víš kolik důchodců v Adamově živil dřív ADAST Adamov a ČKD Blansko? Dneska je ADAST územím důchů (až na bývalý „provoz 10“) a ČKD Blansko koupil z větší části ruský oligarcha. Pak se není čemu divit…
Jana206: ano dnes na hřišti jsem to s mužem probírala. Pravice je výhodná pro ty dravé - mladí, práceschopní (mám na mysli zdraví), výkonní. Pokud je člověk ale nemocný nebo starý, tak to člověk asi vnímá jinak. Jednu dobu jsem byla dost často nemocná. Dnes jsem si to díky tobě připomněla, myslím tím, jak mi tehdy bylo…bylo mi děsně blbý, že kolega musí všechno odedřít za mě, protože zaměstnavatel nechce platit nikoho navíc (chová se tržně že), že nemám tolik peněz, kolik jsme zvyklá (ale musím říct, že i ze sociálních dávek se vyžít dalo), nemluvím o psychice (ta s politikou nesouvisí
). Kdyby to takto bylo dlouhodobě, tak by mi asi bylo fakt mizerně.
Zaujala mě i tvoje přenesená zkušenost (od toho kamaráda), že se mu i přes daňové úlevy nevyplatí zaměstnat někoho např. v invalidním důchodu apod. To je blbý. To znamená, že to nefunguje. Asi to pořád není nastaveno dost motivačně, jinak si to neumím vysvětlit.
Asi by pro tebe byla (česká) pravicová strana vhodná tehdy, pokud by to právě fungovalo - sociální dávky klidně omezme, ale tak, aby se na ty, co je fakt potřebují dostalo. Peníze šetřme, ale zároveň dobře hospodařme, tolik peněz se utopilo všude možně, kde nemuselo (rozkradlo). Ono to fakt bude bohužel hlavně v té morálce.
Přesně jak píše Bianca, není vidět, že by ty vybrané peníze byly vynaloženy efektivně.
To se asi spraví až za dlouho…
Jura007 píše:
Leňulo, čemu se divíš? Víš kolik důchodců v Adamově živil dřív ADAST Adamov a ČKD Blansko? Dneska je ADAST územím důchů (až na bývalý „provoz 10“) a ČKD Blansko koupil z větší části ruský oligarcha. Pak se není čemu divit…
Jako je mi to jasný, žiju tady od narození. Nepřekvapuje mě to, ale stejně mě to děsně točí
.
leňula2 píše:Jura007 píše:Jako je mi to jasný, žiju tady od narození. Nepřekvapuje mě to, ale stejně mě to děsně točí
Leňulo, čemu se divíš? Víš kolik důchodců v Adamově živil dřív ADAST Adamov a ČKD Blansko? Dneska je ADAST územím důchů (až na bývalý „provoz 10“) a ČKD Blansko koupil z větší části ruský oligarcha. Pak se není čemu divit….
Leni ja te uplne chapu - v Jehnicich tez vyhrali komunisti a CSSD a toci me to na max. a to tam bude jen Taja chodit do skoly
Reckovice nastesti vyhrala ODS a pak jsou myslim socdem.
„Ve Valdštejnské restauraci u Senátu začalo povolební vyjednávání. Lídr ODS Petr Nečas se sešel s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem. Shodli se, že mají společnou vůli sestavit vládu rozpočtové zodpovědnosti.“
u nas se taky sestavuje vlada rozpoctove zodpovednosti, denne
![]()
Doriang: tak to se možná připrav na to, že budeš v příštích letech doma muset hodně věcí ze školní výuky uvádět na pravou míru. Měli jsme dějepisářku, nadšenou obdivovatelku Sovětského svazu, která po roce 1990 nehodlala vzít na vědomí nic z nově dostupných informací. Seriál „Zdivočelá země“ ji rozzuřil na maximum…
Suvik,souhlasím s Tebou ![]()
Klidně si nechám vzít peníze i výhody,ale pokud budu mít reálnou šanci najít si práci,kterou budu moct vykonávat,kde nebude moc lidí a v klidu - např.kancelářská práce a kde si budu moct v případě potřeby odpočinout,dát přestávku..
Víš,já si myslím,že jsem docela chytrá,schopná se učit,ruce a nohy mám,vzdělání středoškolské plus kurzy,na výšku jsem nešla,chtěla jsem děti - i ze zdravotních důvodů..
Děsí mě představa,že bych měla celý život sedět doma na zadku jen proto,že mě nikde nechtějí
Teď se věnuju maximálně dětem a chci si je užít.Ale ony jednou vyrostou,budou mít svoje zájmy a nebudou mě potřebovat 24 hodin denně.
Přiznám se,pobírám částečný ID,samotné nic moc.Ale dohromady teď s RD je to částka slušná,dá se z ní vyžít a v pohodě uživit dvě malé děti.
Ale k čemu to do budoucna,když budu třeba sedět doma na zadku mezi čtyřmi stěnami nevyužitá,nikdo o mě nebude stát,protože se budou bát,že jim díky srdeční vadě skolabuju při sebemenším problému..
Ano,i to mi řekli na pracovním pohovoru.V pohodě a bez obalu..
Volím levici,protože pravicí navrhované změny jsou fajn,na papíře.Ale nevěřím tomu,že by v brzké době mohly v praxi fungovat.Opravdu,když někdo slyší moji diagnozu,nechce mě ![]()
Jé, ale přehlídla jsem, že KDU-ČSL mají 9,37 %. Tak aspoň tak, to mě těší. Těch je mi líto
.
Edit: Tak né
. Jsem se přehlídla, celej den tady do toho koukám, tak už mi ty čísílka nějak splývají. Mají jen 4,36…
Jano Opravdu si vážím toho, že vlastně asi jako jediná jsi přiznala (to je fakt blbý slovo, ale jiný mě v tuto pozdní hodinu nenapadá) levicovou orientaci
.
No, já jdu zalehnout
, dobrou noc!
Příspěvek upraven 29.05.10 v 21:57
Jani, co máš z toho, mně zase při pohovoru řekli, že počítače jsou pro mladé, tak ať jim tam nelžu. To když jsem obhajoval svou roční praxi konstruktéra v AutoCADu. (To, že jsem čtyři roky psal pro brněnské studio České televize otázky do AZ-kvízu, jsem tam radši nepitval…)
A když jsem minulý týden popisoval tuhle story personalistovi v GRAFTONu, tak mu bylo hanba i za toho druhého personalistu…
Holky,diskuze fajn,taky už jdu spát.Vlastně tu v tuto pozdní hodinu už nebývám ![]()
Díky všem,kdo se jen trošku zamysleli nad tím,proč člověk může volit levici.A díky všem,kdo voliče ČSSD nevhazují do jednoho pytle a nemyslí si,že jím jde jen o to nahrabat si ze státní kasy co nejvíc,i když do ní sami vložili minimum.
I toto tu před pár týdny na diskuzích zaznělo z úst neanonymních pravicových,proto se svým způsobem nedivím anonymním diskutujícím s podobným názorem jako mám já ![]()
Je to vše o toleranci.
Nějak to dopadne,myslím politika.Ale laicky si vysvětluju,že se letošními volbami moc nevyřešilo
Uvidíme,co přinesou příští dny a měsíce.Přála bych si,aby se dařilo všem a všichni byli aspoň trochu spokojení.Ale to v našem státě nejde.
Tak jo, jsem spokojena
A ještě spokojenější, že se nám kolektivně podařilo vyštípat Paroubka. I jsme si na to s mužem plácli
![]()
Teď hlavně aby nás hoši nezklamali ![]()
VV mě docela pobavili - prý rádi podpoří jakoukoli vládu, která bude mít dobrý program
Co to jako je, dobrý program? Fakt super, jsem ráda, že jsem je nevolila… ![]()
Angu, souhlas! Taky jsem ráda, že jsem VV nevolila, i když jsem o nich ještě asi před měsícem uvažovala jako o vážném kandidátovi ![]()
Jsem s výsledky voleb spokojená. Měla jsem fakt strach, že to dopadne hůř a Paroubek bude slavit. To bych asi nerozdýchala a předčasně porodila ![]()
Jani206, moc si vážím toho, že jsi snad asi jako jediná tady NEANONYMNĚ a slušně dokázala přiznat svoji levicovou orientaci a rozumně jsi svůj názor obhajovala.
Některé(-ří) ANONYMNÍ by si z tebe tady měly(i) vzít příklad. Když někdo svůj názor dokáže obhájit a nekope sprostě a zuřivě kolem sebe a nenapadá protistranu, pak i tato diskuze má smysl a ráda si ji pročtu. Ještě jednou díky za otevřenost a upřímnost! ![]()