Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44193
30.5.10 19:48
lulje píše:
Angu, souhlas! Taky jsem ráda, že jsem VV nevolila, i když jsem o nich ještě asi před měsícem uvažovala jako o vážném kandidátovi ;)

Jsem s výsledky voleb spokojená. Měla jsem fakt strach, že to dopadne hůř a Paroubek bude slavit. To bych asi nerozdýchala a předčasně porodila :cert:

Jani206, moc si vážím toho, že jsi snad asi jako jediná tady NEANONYMNĚ a slušně dokázala přiznat svoji levicovou orientaci a rozumně jsi svůj názor obhajovala. :palec: :kytka: Některé(-ří) ANONYMNÍ by si z tebe tady měly(i) vzít příklad. Když někdo svůj názor dokáže obhájit a nekope sprostě a zuřivě kolem sebe a nenapadá protistranu, pak i tato diskuze má smysl a ráda si ji pročtu. Ještě jednou díky za otevřenost a upřímnost! :potlesk:

lujle,zdravím Tě :mavam:
Díky :kytka: :oops:
Příjemně jsi mě překvapila.Tím,že jsi sem napsala :-) Sleduju emimino pravidelně a z různých diskuzí vím,že jsi pravicový volič.V Tvém případě to chápu.Máš proto důvody,podkládáš argumenty.Jen mi trošku přišlo,že Tě rozčilují levicoví voliči,prostě už z principu :mrgreen:

Popravdě,dlouho jsem váhala,jestli sem napíšu a jestli budu mít čas reagovat a dál obhajovat.Trochu jsem se bála,že se tu my dvě střetneme.Ale co Tě znám z diskuzí jiných než o politice,tak vím,že nejsi hádavá a konfliktní.

Pochopila jsem,že Tebe i mnohé další rozčilovalo hlavně množství anonymních příspěvků v různých diskuzích.Přiznám se,párkrát jsem anonym taky použila.Ale opravdu v mezích slušnosti,s vědomím,že admini vidí můj nick a psala jsem tak,abych se při případném odhalení nemusela za sebe tady na emiminu stydět :oops: :oops: ..

Teď vidím,že je to opravdu o lidech.A taky o tom,jak každá strana dokáže podat svoje názory a podložit argumenty..I diskuze na tenkém ledě může probíhat slušně..

lulje,ještě jednou díky a díky všem :kytka:

Mmch,například můj partner volil pravici.To hlavně proto,že on je drobný živnostník,kterému levice nemá co nabídnout.Jen vysoké daně.Zjednodušeně řečeno.Nemá firmu,ale dělá prostě na ŽL..

Je jen škoda,že do toho včerejšího tématu ještě nenapsal někdo další svoji vlastní nebo přenesenou zkušenost se zaměstnáváním zdravotně znevýhodněných osob.Mám svoje zkušenosti a svůj názor.
Co tady čtu diskuze,občas se nějaká maminka svěří,že je její manžel podnikatel,má firmu atd.

Kdyby tu třeba někdo napsal,že „má zkušenosti jiné,že zaměstnává zdravotně znevýhodněnou osobu,která má ty a ty nároky.My její podmínky plníme,vcelku to jde,nevadí to a to,např.že je často nemocná,daňové úlevy jsou velké a vyplatí se nám to“,tak bych byla i ráda,protože bych viděla,že přece jen nějaká šance je.To,že se v poměrně sledované diskuzi nikdo takový neozval,mě jen utvrzuje v tom,že jsou mé obavy z toho,co bude dál,oprávněné.
A utvrzuje mě to v tom,že je pro mě lepší volit levici,kde je aspoň šance,že mi nechá peníze a výhody,když už nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6420
30.5.10 19:57
Angua píše:Jsem i proti požadování určitě finanční úrovně - nejen bohatí jsou schopní vést stát dobře, je potřeba i „obyčejných lidí“. To, že má někdo prachy ještě neznamená, že je úspěšný (mohl je třeba zdědit). To, že jich někdo nemá tolik, ještě neznamená, že je looser (může mít třeba velkou rodinu, nákladného koníčka… vymýšlím blbosti :lol: )

Já myslím, že u těch chudých lidí je bohužel velké riziko, že budou chtít hlavně zbohatnout. Myslím, že jen málo lidí, kteří nejsou v politice si dokáže představit jaká „mlýnice“, která semele i ty zpočátku slušné lidi politika je. Když pak takový nováček v politice zjistí, jak se dají vydělat slušné peníze bokem systémem já na brachu, tak jdou často i původně dobré úmysly stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 20:44

Jani, já mám kolegu, co nemá jednu ruku… Jaké on má z toho pocity, netuším, je tam už moooc roků, dělá všecko, akorát teda nenosí bedny s knížkama, bo nemá jak, že… Nějak s tím nemá (aspoň navenek problém), větší nemocnost mu kvůli tomu nehrozí, kolaps taky ne, tak je to asi jiný případ. Ale je tam, je v pohodě, funguje normálně :lol:

ZuzoM, to máš velký kus pravdy, na druhou stranu fakt myslím, že bohatých, kteří nebudou mít nikdy dost ej taky plno… To prostě nelze dopředu vědět a proto bych to tím nepodmiňovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.5.10 20:51

Angu,díky.Měla jsem s intru kamarádku,která má jednu ruku od lokte znetvořenou..Odmaturovala,šla na výšku,jak se jí teď daří a co dělá,bohužel nevím..Ve škole k ní byli spolužáci tolerantní,co nezvládla,rádi jí pomohli :-)

Je to trochu něco jiného.Nikdo to nemá jednoduché.Ale myslím si,že lidé,kterým jde postižení vidět na těle,i když je v principu třeba méně vážné,to mají lehčí.
V tom směru,že je nikdo za „pseudoinvalidy“ označovat nebude.Jejich vada jde vidět.Kdežto moje opravené srdce a zbytková vada nedomykavá chlopeň,která pouští asi 60procent krve zpět do pravé komory prostě na první pohled vidět nejde..

Nechci zacházet do detailů,o tom tato diskuze není :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 21:07

Jani, jasně, to je fakt - když je to vidět, tak je jasné, že tomu člověku „něco je“. Navíc se s tím může naučit žít. On fakt dělá všecko, co je jenom trochu možné, prostě přišel na to, jak. Kdežto srdce nebo nějaký orgán prostě neovládneš, udělá si, co bude chtít, tam nic nevymyslíš :roll:

Ještě k těm chudým v politice - já třeba moc peněz nemám, ale přesto si myslím že jsem neúplatná :mrgreen: Fakt je mi to z duše protivné, kdybych šla do politiky, určitě bych si nechtěla nahrabat. Já jsem taková přehnaně poctivá :roll: Ale ještě jsem tam nebyla, tak nemůžu říct, co to se mnou udělá, že… :think: :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
30.5.10 21:13

Angu,já jsem to myslela hlavně z toho politického hlediska :-) Nerada se lituju,jsem ráda,že je to tak,jak to je.Mé srdce svou vadu zvládá,naučilo se s ní pracovat,žít a já doufám,že to ještě dlouho vydrží :kytka: Prostě to ale není vidět a někdo si může říct mladá,zdravá ženská a má důchod :mrgreen:

Co se týče chudých v politice,nevím.Ono je to těžké posoudit,když je člověk opravdu chudý a potom najednou přijde k penězům.Je to obrovská psychická zátěž.Dopředu nikdo nemůže odhadnout,co by s chudým udělalo tolik peněz,jestli by měl potom pořád úmysly čisté nebo jestli by ho peníze zkazily :nevim:

Já si taky myslím,že jsem čestná,neúplatná a peníze by mě nezkalily.Ale musíme si uvědomit,že v politice se kromě politiků samotných točí taky spoustu dalších lidí,zájmových skupin,lobbysté.Myslím si,že i to je velké nebezpečí a člověk by potom mohl jednat jinak.Je to mnohdy špinavá hra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
30.5.10 21:40

ahoj, už tu nebudu dočítat, napsalo se toho hodně, jen dvě čísla, která myslím potěší:

1. v parlamentu bude 114 NOVÝCH tváří, tj. kteří ještě nikdy neposlancovali - to je podle mě velmi slušná obměna
  2. počet žen stoupl z 34 na 44
  3. kroužkování bylo až překvapivě účinné - vypadl např. Langer, my v našem kraji jsme „vykroužkovali“ Severu, protože ač voliči TOPky, z něj jsme nadšení nebyli - a nedostal se! :dance:

Za naši rodinu musím říct, že po dlouhé době máme z výsledku voleb radost a nějakou naději, že se ta politická scéna uklidní a bude stabilní vláda a nastanou smysluplné, ne populistické reformy (viz vracení 30 Kč poplatků kraji).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.10 21:55
Jana206 píše:
lulje píše:
Angu, souhlas! Taky jsem ráda, že jsem VV nevolila, i když jsem o nich ještě asi před měsícem uvažovala jako o vážném kandidátovi ;)

Jsem s výsledky voleb spokojená. Měla jsem fakt strach, že to dopadne hůř a Paroubek bude slavit. To bych asi nerozdýchala a předčasně porodila :cert:

Jani206, moc si vážím toho, že jsi snad asi jako jediná tady NEANONYMNĚ a slušně dokázala přiznat svoji levicovou orientaci a rozumně jsi svůj názor obhajovala. :palec: :kytka: Některé(-ří) ANONYMNÍ by si z tebe tady měly(i) vzít příklad. Když někdo svůj názor dokáže obhájit a nekope sprostě a zuřivě kolem sebe a nenapadá protistranu, pak i tato diskuze má smysl a ráda si ji pročtu. Ještě jednou díky za otevřenost a upřímnost! :potlesk:

Příjemně jsi mě překvapila.Tím,že jsi sem napsala :-) Sleduju emimino pravidelně a z různých diskuzí vím,že jsi pravicový volič.V Tvém případě to chápu.Máš proto důvody,podkládáš argumenty.Jen mi trošku přišlo,že Tě rozčilují levicoví voliči,prostě už z principu :mrgreen:

Popravdě,dlouho jsem váhala,jestli sem napíšu a jestli budu mít čas reagovat a dál obhajovat.Trochu jsem se bála,že se tu my dvě střetneme.Ale co Tě znám z diskuzí jiných než o politice,tak vím,že nejsi hádavá a konfliktní.

Pochopila jsem,že Tebe i mnohé další rozčilovalo hlavně množství anonymních příspěvků v různých diskuzích.Přiznám se,párkrát jsem anonym taky použila.Ale opravdu v mezích slušnosti,s vědomím,že admini vidí můj nick a psala jsem tak,abych se při případném odhalení nemusela za sebe tady na emiminu stydět :oops: :oops: ..

Teď vidím,že je to opravdu o lidech.A taky o tom,jak každá strana dokáže podat svoje názory a podložit argumenty..I diskuze na tenkém ledě může probíhat slušně..

lulje,ještě jednou díky a díky všem :kytka:

Mmch,například můj partner volil pravici.To hlavně proto,že on je drobný živnostník,kterému levice nemá co nabídnout.Jen vysoké daně.Zjednodušeně řečeno.Nemá firmu,ale dělá prostě na ŽL..

Je jen škoda,že do toho včerejšího tématu ještě nenapsal někdo další svoji vlastní nebo přenesenou zkušenost se zaměstnáváním zdravotně znevýhodněných osob.Mám svoje zkušenosti a svůj názor.
Co tady čtu diskuze,občas se nějaká maminka svěří,že je její manžel podnikatel,má firmu atd.

Kdyby tu třeba někdo napsal,že „má zkušenosti jiné,že zaměstnává zdravotně znevýhodněnou osobu,která má ty a ty nároky.My její podmínky plníme,vcelku to jde,nevadí to a to,např.že je často nemocná,daňové úlevy jsou velké a vyplatí se nám to“,tak bych byla i ráda,protože bych viděla,že přece jen nějaká šance je.To,že se v poměrně sledované diskuzi nikdo takový neozval,mě jen utvrzuje v tom,že jsou mé obavy z toho,co bude dál,oprávněné.
A utvrzuje mě to v tom,že je pro mě lepší volit levici,kde je aspoň šance,že mi nechá peníze a výhody,když už nic jiného.

můj msnžel je zdravotně postižený, pracoval v jedné společnosti, teď v druhé - obě tzv. chráněné dílny. Je to špína, obě dvě - šéfové staví baráky, jezdí v drahých autech a zaměstnanci dostanou jen to minimum, co stejně dostane ten zaměstnavatel od státu, ať dělají co dělají. Manžel nemusí dělat vůbec nic a pošlou mu stejnou výplatu, jako kdyby lítal celý měsíc. Pak se s takovou firmou domluví nějaká firma jakože koupila výrobky od nich a vyfakturuje to té firmě a ta firma to zaplatí té původně prodávající - tudíž ta firma koupila jakože výrobky od chráněné dílny a má úlevy, místo toho aby zaměstnala nějakou postiženou osobu a nemusí platit státu tzv. pokutu, že 1 myslím z 20 zaměstnanců není osoba se změněnou pracovní schopností. Je to špína.

• Citovat
  • Upravit
20656
30.5.10 22:00

Hlásím se po 4 dnech bez internetu a tady se ani nesnažím těch 30 stránek dočítat ;)
jen chci říct, že nakonec jsem volila taky Topku - v kraji kde jsem nakonec volila mi přišla schůdnější než vv, který jsem chtěla volit, pokud bych volila v Praze, protože některé ty lidi znám z komunální politiky

Každopádně mě překvapilo, že i přes úvodní nadšení to nakonec dopadlo poměrně nízkou volební častí, škoda, mohlo to být ještě veseljší ;) :)

Dobrou noc

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.5.10 22:04

tak ještě budu reagovat aspoň na poslední příspěvek

Anonymní píše:…
Pak se s takovou firmou domluví nějaká firma jakože koupila výrobky od nich a vyfakturuje to té firmě a ta firma to zaplatí té původně prodávající - tudíž ta firma koupila jakože výrobky od chráněné dílny a má úlevy, místo toho aby zaměstnala nějakou postiženou osobu a nemusí platit státu tzv. pokutu, že 1 myslím z 20 zaměstnanců není osoba se změněnou pracovní schopností. Je to špína.

takových firem znám hned několik - jak těch, co na tomto principu vyděllávají, tak i ty, které tak obchází povinnost zaměstnávat tělesně postižené,
Ty firmy dodávají např. kancelářské potřeby a potraviny (mléko, kafe, …) do kanceláří a pěkně draze si to účtují, litr mlíka za 25 apod (přitom je to tatra nic extra, jen se to přes ně přelifruje) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
31.5.10 00:46
Jana206 píše

Jani, uvědomuju si, že často tady vystupuju jako velký prudič, i když si to pak třeba dodatečně vyčítám, protože když si to pak po sobě s odstupem času čtu, tak často zjisím, že to, co jsem napsala, vypadá drsněji, než jak jsem o myslela doopravdy, ale to už je neýhoda psaného textu…
Jak píšeš, že mě rozčilují levicoví voliči už z princiu, tak to máš částečně pravdu, ale pokud narazím na někoho, jako jsi ty, kdo svůj názor na levicovou orientaci dokáže rozumně odůvodnit, pak se můj pohled na toho konkrétního člověka změní. Je fakt, že bych se měla zamyslet a neházet všechy levičáky do jednoho pytle. Já vím, že jsou mezi vámi sluší lidé, kteří to myslí hodně dobře… Mně spíš rozčilovaly ty anonymy, které se do nás jen navážely a tím přilévaly oleje do ohně, a ta propast mezi pravičáky a levičáky se pak tady na emiminu čím dál víc prohlubovala. A to tak, že to často zacházelo dál, než bychom od sebe jinde v jiných diskuzích čekaly - docházelo k napadání a hádkám které ale pramenily dle mého názoru z toho, že se prostě objevilo pár anonymů, které si nebraly servítky a snažily se nás co nejvíc popudit proti sobě.

Píšeš, že ses bála, že se tu my dvě střetneme :lol: Myslím, že jsme spolu nikdy neměly vážnější problém (teda aspoň doufám, a z mé strany to tak určitě je!). To, že se neshodnem na tom, koho budem volit, ještě neznamená, že bychom na sebe měly zanevřít navždy napříč všemi diskuzními tématy ;) . Jak píšeš - „I diksuze na tenkém ledě může proběhnout slušně“! A v tom máš zase velkou pravdu! :potlesk:
No, snad jsem si alespoň u tebe napravila reputaci. Občas reaguju možná až moc „zuřivě“ a možná i nepřipěřeně dané situaci. Měla bych se krotit. Budu se muset nad sebou zamyslet ;)

Jinak - když se vrátím zátky k tématu - v podstatě bych i s takovou tou správnou a rozumnou levicovou politikou ČSSD dokázala souhlasit a podpořit ji, ale to se prostě nedalo, když ji zastupoval ten lhář a podvodník Paroubek… to ať se na mě nikdo nezlobí… Já ho fakt hooodně nemám ráda, když to řeknu slušně :cert: Rozhodně dokážu taky pochopit těch 22% lidí, kteří pořád věří, že tato strana jim pomůže v jejich určitě nelehké životní situaci (vím, jak musí být těžké být z kraje s vysokou nezaměstnanosí, být bez vzdělání, být zdravotně postižený, být svobodná matka… atd. a těmto lidem rozumím, že pro ně je vidina ztráty podpory státu černou můrou), ale i oni by se měli zamyslet nad tím, že takto to dál už opravdu nešlo a že stát není bezedná studnice, která bude jen rozdávat. Ono je potřeba taky začít šetřit…

Původně jsem chtěla tuto diskuzi jen sledovat a nepřispívat, protože jsou tady jiní, kteří můj pravicový názor dokáží vyjádřit mnohem líp, ale tys mě, Jani206, přinutila reagovat. A to hlavně tím, jak dokážeš své názory hájit bez toho, že by ses bála napadnutí většiny. Obdivuji tvoji odvahu :palec: :hug: :kytka:

Teď už nám všem jen přeji, aby nás ti naši zvolení politici nezklamali!!!

(Víte, z čeho mám strach? Z toho, že to „utahování opasků“, které jsme si dneska dobrovoně zvolili, některé lidi naštve natolik, že za 4 roky budou volit zase tu levici a všechno se dostane do starých kolejí. Fakt mě tahle představa dost děsí a nemyslím, že je nereálná. Ono šetření a nepopulární kroky budou dost bolet :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
31.5.10 06:17

Lujle,jak už jsem psala,překvapila jsi mě velice příjemně :hug:Opravdu tak moc,že jsem Ti musela odepsat :-) Jen jsem přemýšlela,co napíšu,abych Tě třeba neurazila.Protože jsem to myslela dobře a vím,že psané někdy vyzní na druhé staně jinak :-)

Nemyslím si,že jsi prudič 8-o .Tak jsem to nenapsala :-) Myslela jsem tím jen,že jsi byla někdy ostřejší v těch politických diskuzích.Bála jsem se,že se střetneme právě proto,že Ti vadí levicoví částečně už principu :lol:Taky myslím,že spolu nemáme žádný vážnější problém.Z mé strany určitě ne :-)

Chápu,že člověk se může zdravě naštvat a potom napíše něco,co ho třeba zpětně mrzí a ani to psát nemusel.Taky tu nejsem :andel: a taky jsem si občas do někoho rýpla,protože mi to nedalo.Vím to.Ale čím déle na tyto stránky chodím,tím méně věcí mě štve a prostě když nemám nic kladného ani přínosného,snažím se nereagovat..

V podstatě s Tebou souhlasím,taky nemusím Paroubka a rozhodně této straně nevěřím.Mám rozum,rámcovou představu o toku veřejných financí v ČR,o státním rozpočtu,třídění a přerozdělení daní.Právě proto,že toto všechno vím,chápu vás,pravicové voliče,že prostě nechcete dělat na sociálně nepřízpůsobivé,dlouhodobě na ÚP.A taky s Tebou souhlasím,že spousta levicových voličů,menšinová gheta,je bez vzdělání a vůbec neví,odkud Ty „jejich“ peníze jdou.To rozčiluje i mě,neboj..A taky mě rozčiluje,kolik se celkově vydá těmto lidem na dávkách :cert:

Vše detailně vysvětlila v této diskuzi a v souběžné Každý by měl jít k VOLBÁM..Ani pravice není podle mého zatím schopna zajistit,aby podnikatelé rádi zaměstnávali ZP.V tomto státě je takový bordel,dá se na zdravou osobu odečíst z nákladu i celkově snad vše,proto se na to hodně podnikatelů může vykašlat,když mu ta ZP osoba bude např.často nemocná apod. :mrgreen: Aby toto šlo naplnit a nejen toto,mnoho dalšího,muselo by se myšlení společnosti „posunout dál“.To je běh na dlouhou trať a souvisí nejen se změnou zákonů,aby se zaměstnávání ZP podnikatelům vyplatilo.A to mezidobí,toho je to,čeho se právě nejvíc bojím.Zkrátí důchody,ale šance najít si práci odpovídající mým možnostem bude mizivá.Píšu schválně najít si práci.
Nikdy nečekám,že to někdo udělá za mě,že se o mě někdo postará.Ani,kdyby si svoje podmínky třeba levice prosadila.

Anonymní,Sandrikuděkuji za názor.O chráněných dílnách mám taky svoji představu.Je to problém komplexní,znám to i praxe,sociální obor jsem studovala.Přiznám se ale,že mě spíš zajímalo to společenské hledisko než ekonomika :mrgreen: O ekonomice kromě financování některých neziskovými organizacemi zase tolik nevím.
Nic méně,to je fakt pro tělesně nebo mentálně postižené,kteří by se v běžné práci neuplatinili.Dělají to,co píše Sandrik.Chráněná dílna při blízkém ústavu pro tělesně a mentálně postižené např.šije papuče..
Mě se jedná o to,za jakých podmínek by mě třeba majitel firmy zaměstnal jako sekretářku apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
31.5.10 10:03

Jani a Lulje, jste kočky :hug: Jani jsi zářný příklad toho, že ČSSD nevolí jen „výmazy“, jsi rozumná a já to v podstatě vnímám tak, jako ty. Já bych taky podpořila rozumnou sociální politiku, dřív jsem ČSSD volívala, jsem srdcem sociální demokratka, děsím se utahování opasků, zrušení porodného, zavedení školného, ale rozumově jsem se rozhodla jinak. Jednak nezkousnu osoby pana Paroubka, Ratha apod. a uznávám, že sociální dávky nemůžou jít na úkor zadlužování. Nechci se mít dobře a v důchodu se dívat na děti, které živoří, protože nám nikdo nepomůže, jako Řecku, každý na nás pr…
A ještě k těm chudým v politice - nikdo z nás neví, jak by se zachoval, kdyby měl možnost přijít k velkým penězům, jestli by pro ně nebyl schopen určitých morálních poklesků. Ale obecně si myslím, že k tomu muži mají větší sklony, mají v genech tu soupeřivost a pud zabezpečit rodinu, my ženy jsme víc na to sodiálno a spravedlno. Proto bych brala kvóty na ženy v politice. Bože, já jsem feministka! No, ale kdyby toho nebylo, tak tu není ani toto vlákno, tak maximálně by se mohlo jmenovat „Koho volil váš manžel?“, že ano? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
31.5.10 10:18
Bianca123 píše:
Jani a Lulje, jste kočky :hug: Jani jsi zářný příklad toho, že ČSSD nevolí jen „výmazy“, jsi rozumná a já to v podstatě vnímám tak, jako ty. Já bych taky podpořila rozumnou sociální politiku, dřív jsem ČSSD volívala, jsem srdcem sociální demokratka, děsím se utahování opasků, zrušení porodného, zavedení školného, ale rozumově jsem se rozhodla jinak. Jednak nezkousnu osoby pana Paroubka, Ratha apod. a uznávám, že sociální dávky nemůžou jít na úkor zadlužování. Nechci se mít dobře a v důchodu se dívat na děti, které živoří, protože nám nikdo nepomůže, jako Řecku, každý na nás pr…
A ještě k těm chudým v politice - nikdo z nás neví, jak by se zachoval, kdyby měl možnost přijít k velkým penězům, jestli by pro ně nebyl schopen určitých morálních poklesků. Ale obecně si myslím, že k tomu muži mají větší sklony, mají v genech tu soupeřivost a pud zabezpečit rodinu, my ženy jsme víc na to sodiálno a spravedlno. Proto bych brala kvóty na ženy v politice. Bože, já jsem feministka! No, ale kdyby toho nebylo, tak tu není ani toto vlákno, tak maximálně by se mohlo jmenovat „Koho volil váš manžel?“, že ano? :mrgreen:

Presne tak, Soc.dem nemusi byt spatna strana, ale ty lidi co se tam vyrojili proste neprekousnu… Rath, Paroubek/Paroubkova, Sobotka, Jandak, Pecina… Vsechno lidi, pro ktere je delat socialni politiku az to posledni, v prve rade chteji nahrabat co nejvic pro sebe a nejlepe u toho jeste zavest diktatorsky rezim… a ta minula spicka strany byla to same v blede oranzovym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
31.5.10 10:26

Bianco,díky :kytka: :-) :srdce:
Souhlasím s tebou,snad úplně ve všem a přiznám se,taky jsem na volebním lístku zakroužkovala ženy :-)
Partner,který volil pravici,taky zakroužkoval ženu,dokonce nějakou šičku.On má taky silné sociální cítění,protože měl úraz a prožil si toho v životě dost.Ale bohužel,byl z těch,kdo prověrkou důchodu neprošli a přišel o něj.I když na pravé ucho vůbec neslyší,má po úraze vadu řeči.Ale on se snaží celý život sám,i k důchodu si přivydělával.Nejprv prodejem ponožek,potom až do teď pomocnými zednickými pracemi.Dělá na ŽL.Já si myslím,že jemu ten důchod vzali,právě proto že se snažil a k němu si přivydělával.To je vše vedené na FÚ :mrgreen: To ale není správné,podle mě.Tento stát přece nemůže podporovat invalidy,kteří budou sedět doma na zadku a nesnaží se vlastním přičiněním do státní kasy vrátit aspoň něco z toho,co dostávají.

Na druhou stranu mám k pracujícím důchodcům taky své výhrady.Protože svým způsobem ubírají práci např.absolventům,lidem,kteří by pracovat mohli,chtěli,ale práci nemají.
Je to vše těžké,snažím se nebýt slepá a vidět vše z různých úhlů pohledu.Partner se s tím smířil,pracuje u firmy,na Žl,chovají se k němu adekvátně a jsou s ním velmi spokojeni.Tak se nedere o to,aby dostal zpět důchod,i když peníze by se hodily.Nestojí mu to za další nervy.

Půlka naší rodiny volila pravici,půlka levici.Takže si zase tak moc nevyčítám,že bych svým jediným hlasem připravila dětem špatnou budoucnost a hnala je do propasti.
Např.sestry,vysokoškolačky.Jedna dokonce studuje ekonomiku,volila levici.A to proto,že pocházíme z více sourozenců,naši mají problém jim ty peníze na vzdělání,ač chodí na státní školy,ze dvou minimálních platů poskládat.A ony se nechtějí zadlužit a hned po splacení této půjčky jít do hypotéky na byt.Volila levici,to i přesto,že o toku veřejných financí ví hodně a rozumově by taky směřovala do prava.

Snad vám nevadí,že uvádím vlastní příklady.Nemám ráda diskuze založené jen na statistikách a odkazech.A jak už jsem psala,v politice se tolik neorientuju.Zajímá mě sociální stránka.Chtěla jsem tím jen říct,že souhlasím s vámi všemi,že systém je celkově špatně nastavený a chtělo by to změnu.Jenže naše společnosti je nejednotná.Jde to vidět už podle těch volebních výsledků.Vše je běh na dlouhou trať a mám pocit,že na to zase doplatí Ti slušní a poctiví,ze všech vrstev.Ať už podnikatelů,postižených nebo sociálně slabých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová