Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jura007 píše:
Sociální demokracii bych asi nepoškodil, ale měl bych z toho nedobrý pocit… To je asi podobný důvod jako ten, proč nevykládám sprosté vtipy. Proč si něčím znečišťovat mozek, když nemusím… Počkal jsem na výsledek a on stejně dopadl podle mého očekávání. Jen ten „knížepán“ pozitivně překvapil.
Stejně nechápu, mám na to asi příliš nízkou akademickou inteligenci
Já uvažuju úplně jinak… ![]()
Juro, jasné, už chápu
.
Jinak já jsem docela zklamaná (stejně jako Leňula,..), jak se volilo u nás…:
ČSSD 43,26%
KSČM 21,27%
VV 10,63%
ODS 7,09%
KDU-ČSL 4,96%
TOP 09 2,83%
Suveren. 2,83% ČPS 2,83%
SPOZ 1,41%
M 0,70%
SZ 0,70%
DSSS 0,70%
Svobodní 0,70%
Volební účast pouze 54% (z 257 lidí…).
Angu, to není o inteligenci, Valaši jsou prostě pragmatičtí lidi, otřískaní drsným horským životem. Moravské Slovácko naopak produkuje lyricky založené bytosti jako jsem já…
Mimochodem, na internátě jsem měl spolubydlícího z Nového Hrozenkova, konkrétně z Čubova…
Radú, u vás to docela chápu… Zvlášť po tom, co jsem se dozvěděl některé personální pikantnosti z Honeywellu (bývalé Moravie) v Mariánském Údolí…
Juro, ale je… Já „věřím“ na různé druhy inteligence - já třeba vím, že takovou tu akademickou mám dejme tomu na průměrné úrovni, ale zase mám (podle mě
) lehce nadprůměrnou tvůrčí a praktickou inteligenci. Tedy je jasné, že prostě uvažuju jinak, než člověk, který to má dejme tomu obráceně nebo má rozvinutější emocionální, tělesnou nebo uměleckou stránku. Je to v pořádku, všech lidí je třeba, ale nemyslím si, že jsou schopní se úplně na 100 % pochopit, protože každý uvažuje absolutně jinak. Rozumově možná chápou, že to jiní mají i jinak, ale vnitřně se s tím prostě ztotožnit neumí… Takže tak jsem to myslela - né, že jsem debil, ale že uvažuju jinak
![]()
Z Čubova nikoho neznám ![]()
Angu, jasně beru na vědomí…
.
Ať trošku pootočíme diskusi: Co myslíte, jaké by mělo být ideální složení Poslanecké sněmovny, aby se tam pořádně makalo?
Tak u nás jsme spokojení
V okrese Vsetín vyhrála ODS, v jiných okresech Zlínského kraje ČSSD. Takže my se stydět nemusíme ![]()
ODS 24.78 % ČSSD 20.36 %
TOP 09 11.19 %
Věci veřejné 11.03 %
KDU-ČSL 10.4 %
KSČM 8.49 %
Strana Práv Občanů ZEMANOVCI 4.89 %
Suverenita - blok Jany Bobošíkové, strana zdravého rozumu 2.76 %
Strana zelených 2.33 %
plus nějaké další strany
A schválně se dívám na náš volební okrsek:
ODS 36,18 % ČSSD 14,74 %
TOP 09 14,74 %
Věci veřejné 5,52 %
KDU-ČSL 10,05 %
KSČM 7,70 %
Strana Práv Občanů ZEMANOVCI 4,18 %
Suverenita - blok Jany Bobošíkové, strana zdravého rozumu 2,01 %
Strana zelených 2,01 %
Volební účast 73,89 %.
Mám z nás radost
![]()
Jura007 píše:
Radú, u vás to docela chápu… Zvlášť po tom, co jsem se dozvěděl některé personální pikantnosti z Honeywellu (bývalé Moravie) v Mariánském Údolí…
Juro, docela ty výsledky u nás taky chápu. I tu účast..
.
Angu, závidím..
.
Jura007 píše:
Angu, jasně beru na vědomí….Ať trošku pootočíme diskusi: Co myslíte, jaké by mělo být ideální složení Poslanecké sněmovny, aby se tam pořádně makalo?
Já si myslím,že by především neměli mít poslanci tolik výhod,imunitu,vše zdarma,příspěvky snad na vše.
Možná trochu „komunistické“,ale podle mě by tyto funkce měli vykonávat zdarma,jen s náhradou cesty.Potom by se poznalo,kdo to skutečně myslí dobře,upřímně,komu jde o to,aby tento stát prosperoval a aby se v něm skutečně žilo dobře lidem ze všech vrstev,ať už podnikatelům nebo těm se zdravotním omezením.
Upřímně,myslím si,že by řady poslanců nebo lidí napsaných na kandidátních listinách docela prořídly ![]()
Vím,že už jsem to někde psala,ale když tu padla otázka,tak to opakuju.
Jani, v zásadě souhlasím ![]()
Nebo ať klidně berou takové peníze, zodpovědnost koneckonců jakousi mají, ale proč mít pak všecko zdarma moc nechápu
I když až takové prachy by to být nemusely. Zvlášť, když jejich „firma“ (rozuměj stát) je v obrovské ztrátě. Kdyby šlo o firmu opravdickou, taky by si nemohli vyplácet takové platy a žít na dluh… To by se jim finanční úřad brzy podíval na zoubek
![]()
Co se týče konkrétního složení,nad tím nepřemýšlím.
Mám základní znalosti o toku veřejných financí v ČR.Vím např.,jak se dělí sociální politika,že existují daně,ty se přerozdělují.Vím např.co jsou to mandatorní výdaje a mnoho dalšího.Vím,že peníze do veřejného rozpočtu nepřitečou jen tak.Zjednodušeně se dá říct,že stát sám o sobě žádné peníze neprodukuje.
Ale nezajímám se o politiku tak detailně a nemám tak široký přehled o politice a ekonomice ve světe,nemám srovnání..
Možná jsem to moc přehnala s tím,že by se jim měla proplatit jen cesta.Protože pokud to vykonávají jako plné povolání,to by jim na živobytí nestačilo.Byla to nadsázka,určitě jste pochopili,jak to myslím..To jen,aby mě někdo nechytl za slovíčko ![]()
Vadí mi to množství výhod,imunity na vše.Dala bych jim nějaký normální,úměrný plat.Teď,otázka,co to ten „normální plat úměrný jejich práci je“ ![]()
Možná mi někdo namítne,že i kdyby se poslanci vzdali všech svých náhrad,snížili si platy,naši ekonomiku to nezachrání.Ano,částečně souhlasím.Ale myslím si,že jde o tu zmiňovanou morálku.Nešlo by jim jen o peníze,které jak známo,kazí charakter ![]()
Jani, já si naopak zase myslím, že by měli mít dobré platy - hlavně odpovídající tomu, jak svou práci odvedou. To každopádně.
Určité náhrady na výlohy s tím spojené asi taky. Jen si myslím, že ano, jsou velmi šťedře ohodnoceni za spaní nebo čtení nebo absenci ve sněmovně.
Ale jinak mi příjde docela zbytečné, aby měli „grátis“ příspěvky na bydlení, soukromé cesty a výlety na lyže, apod.
Přece jenom jsou to zaměstnaci státu, takže by se měli řídit zákoníkem práce jako obyčejní státní zaměstnanci.
Ta imunita - jak se to vezme. Pokud ji nezneužívají, nevidím v tom až tak veliký problém. Problém je v tom, že my - obyčejní lidi - to vidíme jako problém, stane-li se třeba nějaký průšvih, který je díky imunitě nepotrestán (třeba nějaká bouračka…).
Ale jinak si myslím, že ideální složení Poslanecké sněmovny by mělo být plné lidí jako je pan Fisher.
Taky bych se připojil k otázce zneužívání imunity. Něco jiného je, když poslanec vystoupí v televizi a veřejně prohlásí: Podle mých informací je pan XY, Ukrajinec podnikající v Česku, mafián, co při likvidaci svých konkurentů používá gangsterské praktiky. A teď hned na něj podávám trestní oznámení. Na tohle by imunita být měla. Ale pokud poslanec (nedej bože ministr) způsobí bouračku pod vlivem alkoholu, tak to je určitě mimo mísu… ![]()
Jana206 píše:
Možná mi někdo namítne,že i kdyby se poslanci vzdali všech svých náhrad,snížili si platy,naši ekonomiku to nezachrání.
No Jani, možná by jsme se divili, kolik penízků by se najednou našlo třeba …na záplavy......? nebo jiné výdaje?
Tak si to tak počítám - základní plat poslance a senátora je teď 59 000,–. Kolik bysme jim dali, 35 000,–?
To je 24000,– měsíčně úspora na člověka - těch 281, tj. 6 744 000,– měsíčně, 80 928 000,– ročně.
Ministři berou 112 600,– měsíčně, zodpovědnost mají větší, nechme jim třeba 65 000,–. Úspora 47 600,– měsíčně. Ministerstev je 16 )jestli jsem dobře počítala, toto z hlavy fakt nevím - nepočítala jsem jakousi Legislativní radu vlády, což bych možná měla, netuším, co to je
). Tj. úspora 761 600,– měsíčně, 9 139 200,– ročně.
80 928 000,– + 9 139 200,– = 90 067 200,– úspora za rok. Nepočítala jsem ještě ten celý ansámbl kolem, premiéra, který bere určitě zas o cosi víc,než ministři, nedaněné náhrady atd., já myslím, že na 100 milionů za rok bysme se dostali v pohodě - a za to už se cosi pořídí, ne?
![]()
Kdyby to mělo jít jenom na splácení státního dluhu
![]()