Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
29.5.10 20:22

nesledovala jsem tuhle diskuzi, narazila jsem na ní až teď, nicméně, ani já jsem tak často, jako tohle odpoledne, neobnovovala stránku iDnes s výsledky voleb..

na posledních stránkách diskuze jsem pouze zahlédla konfrontačně laděné příspěvky anonymu. je pro mne příznačné, že takové příspěvky, takto laděné, jsou anonymní. lidé, kteří se za svůj názor nestydí, odhalí, alespoň nickem zde používaným, svou identitu. a neštěkají jako anonymní. anonym má sloužit k ochraně citivých infomací o dotyčném, nikoliv k hádkám o politice.

zpátky k volbám.. já jsem potěšená. přiznám se, že jsem takový výsledek nečekala, ale doufala v něj.

jsem potěšená i po shlédnutí tiskové konference CSSD, kdy Paroubek oznámil odstoupení z čela socdem.

všem, kdo šel letos k volbám a volil nelevicovou politickou stranu tímto děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
29.5.10 20:23
suvik píše:
Jo jo…to byla husa… Hodně věcí se u nás ujalo např. „to jsem zařídil já“ (a pak ta husa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )Jediný co jsem našla na webu je toto: http://www.parlamentnilisty.cz/…/165950.aspx

Ajo, husa :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
29.5.10 20:27

Tak husa je doooost dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
29.5.10 20:43

Tak já jsem tak nějak tipovala, že výsledky takto dopadnou. Jsem spokojená, že oranžovorudá levice nedá většinu a odstoupení Paroubka beru jako jeho zatím největší hrdinský počinek. (Jestli to teda bude pravda). To že v Praze nevyhrála ODS mě nepřekvapuje, osoba Pavla Béma jim to tam pěkně pohnojila, zvláště v souvislosti se „zmizelými“ 600000 mil. za Opencard.
Jsem zvědavá, kdo bude sestavovat vládu a jak to vůbec půjde dál, zatím raději nepropadám optimismu. A ačkoliv jsem je nikdy nevolila, je mi líto KDU-ČSL. V našem regionu je volí hodně lidí i z rodiny, je tu silné křesťanství.

A ještě si neodpustím napsat, že se vůbec nedivím anonymní, že se tu prezentuje jako anonymní a je za to kritizovaná, když je tu v meněině a má jiný názor, než my a není s ní zacházeno zrovna moc v rukavičkách, toto vlákno je čistě pravicové. (Já se řadím mezi středopravicové)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.5.10 20:49

Mozna je s anonymni zachazeno tak proto, ze vystupuje anonymni. Ja jsem tohle vlakno zalozila, cekala jsem, kdo vsechno se do me obuje, namatkou pripominam, ze se na emimi nedavno objevila diskuze Hura, materska je zpet!, tak jsem cekala alespon od techto jasalek nejaky sprdung. Nekonal se, misto toho se ozvali ti pravicove zamereni :nevim: Mohlo to byt uplne naopak. Presto jsem se za anonym neschovala, zkratka nejak smyslim a stojim si za tim.Pokud se nekdo za svuj nazor stydi, tak si o nem/ni myslim svoje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.5.10 20:49
Bianca123 píše:
A ještě si neodpustím napsat, že se vůbec nedivím anonymní, že se tu prezentuje jako anonymní a je za to kritizovaná, když je tu v meněině a má jiný názor, než my a není s ní zacházeno zrovna moc v rukavičkách, toto vlákno je čistě pravicové. (Já se řadím mezi středopravicové)

No…Jana206 (nebo kolik) někde psala, že je volič ČSSD, mě se to moc líbilo, že se nebojí „přiznat“. Schválně dávám do uvozovek, její argumenty mě např. nutily se zamýšlet nad tím, co jí může nabídnout pravicová strana (mě teda vadí na ČSSD ta Paroubkovská, já tomu říkám „Klementizace“, protože mi Papaláš Gottwalda silně připomíná a tudíž se mi příčí tato strana z principu, čuju tam zastrčený komunismus).

Podle mě jde dělat sociální politiku dobře (viz Skandinávie), ale předpokládá to jakési morální prostředí. To u nás zatím není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.5.10 20:50

Bianco, pravý střed se v tomto státě taky moc nenosí, o tom vím svoje… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.5.10 20:54

Suviku, já bych to nadšení ze Skandinávie brzdil. Svoje by nám mohla říct Astrid Lindgrenová, autorka Pipi Dlouhé punčochy, Ronji dcery loupežníka a dalších knížek pro děti. Daně sociálního státu jí tak moc ukously z jejích výdělků, že jednu chvíli uvažovala, že se vzdá občanství a odstěhuje se do USA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
29.5.10 21:03
Jura007 píše:
Suviku, já bych to nadšení ze Skandinávie brzdil. Svoje by nám mohla říct Astrid Lindgrenová, autorka Pipi Dlouhé punčochy, Ronji dcery loupežníka a dalších knížek pro děti. Daně sociálního státu jí tak moc ukously z jejích výdělků, že jednu chvíli uvažovala, že se vzdá občanství a odstěhuje se do USA…

Jojo to byly ty dane 120% ze :wink: to bylo husty :lol: :lol:

Jinak my tu cely odpoledne cumime na idnes a ct 24 a huraaaaaaaaaaa :pankac: :pankac: :pankac: a vite co je sranda, ze koalice ODS a TOP 09 se kona i u nas doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.5.10 21:08

Také u nás koalice ods a topka :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
29.5.10 21:16

Já se za to nestydím, že jsem středopravačka :mrgreen: . Suvik souhlasím s tvou „Klementizací“, taky z Paroubkových socanů čuju zastčený komunismus (co je bohatým brát a chudým dávat?) A to je má představa politického ideálu - Skandinávie! Silný sociální stát, přitom vysoká zaměstnanost, konkurenceschopnost, téměř žádná zadluženost, rovnost mužů a žen (a myslím, že ve většině zemí vládne sociální demokracie?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
29.5.10 21:17
suvik píše:
Bianca123 píše:

No…Jana206 (nebo kolik) někde psala, že je volič ČSSD, mě se to moc líbilo, že se nebojí „přiznat“. Schválně dávám do uvozovek, její argumenty mě např. nutily se zamýšlet nad tím, co jí může nabídnout pravicová strana (mě teda vadí na ČSSD ta Paroubkovská, já tomu říkám „Klementizace“, protože mi Papaláš Gottwalda silně připomíná a tudíž se mi příčí tato strana z principu, čuju tam zastrčený komunismus).

Podle mě jde dělat sociální politiku dobře (viz Skandinávie), ale předpokládá to jakési morální prostředí. To u nás zatím není.

Ja zatim jako nejutocnejsi vidim prispevky prave tech anonymnich volicek CSSD. A pritom ta strana nemusi byt uplne spatna, jen jeji zpusob jednani a vyber osobnosti trochu kulha. I socialni politika se da delat hodne dobre.

A moc se mi libil ted Necas, kdyz prohlasil, ze ODS nemini zacit spolupracovat s CSSD jenom proto ze odesel Jyrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
29.5.10 21:22

Já nemám ČT 24,sledovala jsem jen,to co bylo na jedničce.
Mě výsledek voleb moc nepřekvapil,jen jsem si myslela,že na prvním místě bude ODS a za ní v těsném závěsu ČSSD..

I když levice vyhrála,nepovažuju to za úspěch,podle mě vyhrála „pravicová koalice“,která cokoliv přehlasuje..A ve finále si všichni budou dělat naschvály a nevyřeší se zase vůbec nic :nevim:
To je můj laický pohled.O politice samotné nemám zdaleka takový přehled,jako některé z vás..

Volila jsem ČSSD,i když jsem chtěla volit nějakou novou malou levicovou stranu - např.SPOZ,ale jsem ráda,že jsem to neudělala.
Psala jsem proč levici něco v této,něco v podobné diskuzi,běží tu dvě..
Sice tu převažuje pravicová strana,ale nemám pocit,že by mě nějak kamenovali nebo cokoliv.Naopak,toto je hodně slušná diskuze.Když se sejdou v diskuzích rozumní lidé schopni „naslouchat“,s trochou empatie a tolerance,jde to i bez hádek a osočování.Tak,jak se já snažím pochopit,proč vy volíte pravici,jsem moc ráda,že se někdo zamyslel nad tím,proč já volím levici..Suvik,díky..

Nevím,kdo vyhrál volby přímo v našem městě,ale v našem kraji ČSSD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.5.10 21:23

K sociální demokracii bych ze svých skromných znalostí řekl asi tolik:
Sociální demokracie byla u nás obnovena v roce 1992. V té době se chtěl do čela postavit Rudolf Batěk (to jméno dneska málokomu něco řekne), bývalý příslušník socdem mládeže z doby před rokem 1948, který ještě pamatoval násilné sloučení jeho strany s komunistickou v červnu 1948. Nechtěl žádné koryto, chtěl stranu rozjet stylem „povinnost a práce ve prospěch druhých“. Jenže ho smetlo nově nastupující křídlo kolem Miloše Zemana. Holt ho Zeman doslova ukřičel a na to starý pán neměl žaludek…
Tak trochu mně to připomíná konfrontaci Háchy s Hitlerem 15. března 1939…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.5.10 21:24

Tak já se přiznám, že Skandinávii nastudovanou nemám a mám to jen z „slyšela jsem“ od někoho, kdo tam bydlel…mám na mysli to, že je opravdu o potřebné postaráno a hlavně jsem tím chtěla říct, že to tam asi není jak u nás, kde si na dávky šáhne i někdo, kdo by se měl stydět je brát, protože je nepotřebuje. Však si vemte jak je v nás zakořeněno „kdo nekrade, okrádá rodinu“ apod. Samozřejmě lidi kradou všude, viz poslanci britského Parlamentu (ti ovšem budou tvrdě postiženi), ale u nás se to bere jako samozřejmost a pokud je někdo načapán, tak se ještě diví, co si ho kdo dovoluje osočovat. Tak to teda vnímám já.

Hlavně doufám, že se konečně začne šetřit a že se hodně věcí zefetivní. Moc bych si to přála, trochu se přiznám, že mám obavu, jestli to ti politici zvládnou. Teď jsme plní emocí, nadějí a očekávání, doufám, že nás nezklamou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová