Buržousti - aneb volby 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
30.5.10 12:14

To by šlo, slušná sumička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 12:22

My jsme to řešili kdysi v předmětu Základy financí - že zaměstnanci třeba brblají, že jim přidali „jenom“ dvě stovky, ale když se ty dvě stovky posčítají, tak pro zaměstnavatele (obzvlášť větší firmy) je to celkem slučná pecka :roll: O státních zaměstnancích ani nemluvě :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.5.10 12:33
Jura007 píše:
Angu, jasně beru na vědomí… :palec: .Ať trošku pootočíme diskusi: Co myslíte, jaké by mělo být ideální složení Poslanecké sněmovny, aby se tam pořádně makalo?

Tak už sem tu zase se svým feminismem, v poslanecké sněmovně by mělo být zastoupení mužů a žen 1:1, obé na vysoké morální úrovni, klidně ať dělají při náboru psychotesty, jistého finančního zabezpečení, aby neměli potřebu moc hrabat pod sebe (viz Schwarzenberg), platy bych jim nechala, když by makali a chodili hlasovat a zazvonil zvonec a pohádky je konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 13:16
Bianca123 píše:
Jura007 píše:
Angu, jasně beru na vědomí… :palec: .Ať trošku pootočíme diskusi: Co myslíte, jaké by mělo být ideální složení Poslanecké sněmovny, aby se tam pořádně makalo?
Tak už sem tu zase se svým feminismem, v poslanecké sněmovně by mělo být zastoupení mužů a žen 1:1, obé na vysoké morální úrovni, klidně ať dělají při náboru psychotesty, jistého finančního zabezpečení, aby neměli potřebu moc hrabat pod sebe (viz Schwarzenberg), platy bych jim nechala, když by makali a chodili hlasovat a zazvonil zvonec a pohádky je konec.

Nejsem zastáncem toho, aby nebylo umožněno být někomu schopnému poslancem nebo senátorem jenom proto, že je třeba to doobsadit druhým pohlavím - i když by ti lidé byli méně schopní - jenom kvůli nějaké genderové korektnosti. Ve vedení státu očekávám ty nejschopnější lidi z angažovaných politických stran a je mi jedno, jestli to budou chlapi nebo ženské. Samozřejmě, čím víc schopných žen se dostane do politiky, tím líp, ale jsem proti, aby se jim „držely místa“ jenom proto, že jsou ženské.

Jsem i proti požadování určitě finanční úrovně - nejen bohatí jsou schopní vést stát dobře, je potřeba i „obyčejných lidí“. To, že má někdo prachy ještě neznamená, že je úspěšný (mohl je třeba zdědit). To, že jich někdo nemá tolik, ještě neznamená, že je looser (může mít třeba velkou rodinu, nákladného koníčka… vymýšlím blbosti :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
30.5.10 13:22

Angua to neva, že se neshodneme :srdce: a vůbec! Mě politika nebaví. Stejně se po volbách nic nezmění, bude trvat ještě několik let, než se dostaneme na určitou politickymorální úroveň a já už se kvůli tomu nebudu čílit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.5.10 13:23
Bianca123 píše:
Angua to neva, že se neshodneme :srdce: a vůbec! Mě politika nebaví. Stejně se po volbách nic nezmění, bude trvat ještě několik let, než se dostaneme na určitou politickymorální úroveň a já už se kvůli tomu nebudu čílit. :mavam:

Šak to se ví, že to neva :lol:

Jo jo, za pár let… Už aby to bylo - snad už letos začneme :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.5.10 15:11

Zrovinka před hodinou, jsme si s mužem chrochtali jaká by to byla výhra mít za min. financí stále Janotu..
to je ale nereálné, že???
( já tedy ani nevím zda je p. Janota nějak politicky angažován, či už je mimo) :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
30.5.10 15:29

Tak koukám že Bém odstupuje! To mám radost! Ten mi nikdy neseděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 16:30

Lizbeth: pan Eduard Janota začínal na ministerstvu financí jako „řadový“ vedoucí odboru tuším v roce 1993 (nevím to jistě). Postupně se vypracoval na špičkového odborníka na státní finance. Myslím, že by po něm sáhla kterákoliv strana.
Tak má podle mého vypadat loajální a kompetentní státní úředník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.5.10 16:36

http://volby.novinky.cz/…Z0425/567256

Prosím může mi někdo vysvětlit, kde je můj hlas pro top09???? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
30.5.10 16:38

Lizbeth nejsou to výsledky z roku 2006?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 16:40

…zřejmě spadnul do škatulky „statisticky zanedbatelné…“ Nebo že by byli úředníci kompetentní na 200%??? 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.5.10 16:48
Smudlik píše:
Lizbeth nejsou to výsledky z roku 2006?

nojo, sem se lek :mrgreen: :mrgreen: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.5.10 16:50

Stáváse, já jsem to taky přehlídl - takže v tom teďka vlastně jedem oba… oba… Obama..... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
30.5.10 16:51

Musím říct, že jste včera s manželem taky celý odpoledne sledovali průběžný výsledky. Bylo to teda překvapení, už jak ukázali ty odhady :-) Jen doufám, že se z toho ti politici trochu poučí a že jim docvakne, co by měli dělat jinak a bude to opravdu k něčemu. To by se na to jinak v příštích volbách lidi zase vybodli. Já teda hodila hlas knížeti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová