Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jani, nelze než souhlasit. Napsala jsi jednu větu-systém je špatně nastavený, chce to změnu. A to si myslím, že letošní volby ukázaly, i já jsem to dala svým hlasem najevo, protože ČSSD a ODS už nám tu za 20 let ukázaly, co „umí“, tak lidi volili nové strany (i když ne úplně nové tváře), které chtějí dělat reformy, protože se asi shodujeme v tom, že jsou potřeba udělat reformy. Pro nás to bude asi teď bolestné, ale je potřeba se dívat i trošku dopředu. Já jsem ale optimista, že?
Stejně dělení levice/pravice, pořádně nevím, co to přesně je, každá strana má v programu něco co se mi líbí a co se mi nelíbí.
Bianco,jsem zvědavá,jak to všechno v politice dopadne..Jak už jsem psala,moc nevěřím.Bojím se spíš hádek a průtahů,neustálé vracení navrhovaných zákonů zpět,případně prezidenských vet..
Taky má každá strana v programu něco,co se mi líbí a něco,co ne.Ale o tom to je.Zjednodušeně - pravice lidi motivuje k tomu,aby se o sebe postarali vlastním přičiněním a vlastním úsilím..
Levice - stará se stát.Je to velmi zjednodušené.Třeba to někdo vysvětlí nějakou odbornou definicí..
Každý si musí vybrat směr,se kterým souhlasí v principu,nikdy se nebude líbit všechno všem.Jak pravice,tak levice má své „mouchy“.
Jinak mám taky někdy problém zařadit novou stranu,jestli je to pravice nebo levice.Musím si pořádně pročíst program a většinou na to přijdu
Některé jsou i středové..Ale to nepovažuju zase tak za podstatné..
Jani, myslím, že politika nabere „pravicový“ směr, před chvílí jsem četla výcuc z dnešní schůzky ODS a TOP09, Kde Schwarzenberg (já ho miluju
) řekl - „dohodli jsme se, že se dohodneme“ (myšleno s VV) a další perla „česká politika se nebude ubírat řeckým směrem, ale skandinávským“. Takže teď jde o to, jestli Johnovci nebudou dělat brikule, ale oni se dohodnou, taky budou chtít nějaké teplé křesílko. ![]()
Karty jsou rozdány, tak teď se budeme třepat, co nás čeká. Já, co by státní úředník, přijdu asi o 10% platu.
![]()
Děvčata, také jsme srdcem spíše sociální demokrat, ale volit jsem je tentokrát nemohla (hlavně kvůli Paroubkovi, slíbeným 13.důchodům, zrušení 30Kč poplatkům apod.).
Ale chápu lidi, co je volí. Myslím, že i levicovým voličům je jasné, že by se mělo utrácet jen tolik, na kolik máme a né na dluh. Ale nesouhlasí se sociálními škrty z principu, když je tolik promrhaných miliard: všechny ty státní zakázky jako Opencardy, státní maturity, nové zbraně (Pandury, Gripeny), dálnice, prohrané arbitráže, sanace bank a já nevím co ještě (platy politiků jsou až to poslední, ti kdyby si ubrali, tak to stejně státní rozpočet skoro ani nepozná a to i přes gigantické odchodné viz Talmanová).
Já volila VV. Ale po přečtení např. tohoto (bohužel až po volbách) mě to teď docela mrzí:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/…politika.asp?…
A co se týče „nových tváří“ v TOP09, tak o tom si myslím svoje:
http://www.youtube.com/watch?…
Ale bohužel nalevo stejně nebyla žádná jiná přijatelná alternativa. Tak snad se ta pravicová vláda trochu pochlapí, aby mě to nemusela mrzet dvojnásob.
Wiollo, v principu tě chápu jen upřesním tu narážku na „nové zbraně - Pandury a Gripeny“. Pandury nejsou to nejlepší, co jsme mohli dostat. Slovenské Aligátory a jejich větší bratříčci by byli možná levnější i efektivnější. Ale máme aspoň něco, protože modernizovaných tanků máme všehovšudy třicet a s tím větší plochu jak 8 X 8 kilometrů nepokryješ. K čemu by byly při obraně státu, to nevím. Pandury nahrazují dosluhující transportéry, které jsou i přes 40 let staré. Navíc ruské konstrukce byly určené k jednorázovému útoku přes Šumavu v případě třetí světové války. No a naše vojenská doktrína říká, že se chceme aktivně účastnit mírových misí NATO i OSN. Tam by staré transportéry neuspěly. Navíc Gripeny ani nejsou naším majetkem, máme je od Švédského království pronajaté na 10 let s možností následného odkupu. U každého státu je jedním ze znaků suverenity, jak pečuje o svoji armádu a její výzbroj. A to, že náš vzdušný prostor a tím i náš klidný spánek hlídá ze vzduchu de facto majetek Švédska, to pro nás není moc dobrá vizitka.
No ale není 100 Pandurů pro 10 mil. národ trochu moc? A problém je spíš v tom, proč je česká vláda koupila od Steyru za trojnásobně vyšší cenu, než za jakou je třeba prodali Portugalcům? A jsme u jádra pudla, zase je zatím lobbing a neúplatnost našich politiků. A to je pro mě ten problém. A od nynejší vlády očekávám, že by mohli nakoupit ještě ponorky. Ty zatím nemáme a musíme se nějak podílet v tom NATO. ![]()
Jura007 píše:
Wiollo, v principu tě chápu jen upřesním tu narážku na „nové zbraně - Pandury a Gripeny“. Pandury nejsou to nejlepší, co jsme mohli dostat. Slovenské Aligátory a jejich větší bratříčci by byli možná levnější i efektivnější. Ale máme aspoň něco, protože modernizovaných tanků máme všehovšudy třicet a s tím větší plochu jak 8 X 8 kilometrů nepokryješ. K čemu by byly při obraně státu, to nevím. Pandury nahrazují dosluhující transportéry, které jsou i přes 40 let staré. Navíc ruské konstrukce byly určené k jednorázovému útoku přes Šumavu v případě třetí světové války. No a naše vojenská doktrína říká, že se chceme aktivně účastnit mírových misí NATO i OSN. Tam by staré transportéry neuspěly. Navíc Gripeny ani nejsou naším majetkem, máme je od Švédského království pronajaté na 10 let s možností následného odkupu. U každého státu je jedním ze znaků suverenity, jak pečuje o svoji armádu a její výzbroj. A to, že náš vzdušný prostor a tím i náš klidný spánek hlídá ze vzduchu de facto majetek Švédska, to pro nás není moc dobrá vizitka.
Nejde o to, že se kupují nové zbraně. Chápu nutnost obrany státu a k tomu potřebné moderní techniky, to bych se neodvážila zpochybňovat. Jde o to za kolik a jakým způsobem byly provedeny tyto státní zakázky…
K těm číslům - například bojových vozidel pěchoty (BVP) jsme měli 860 kusů (v 80. letech). Teď je nahradí 100 Pandurů, ze kterých odhadem 25 kusů půjde uložit do rezervy, aby bylo s čím jezdit, když se nějaký rozseká při havárii nebo na mírové misi… No a pokud někdo považuje korupci při nákupu zbraní za české specifikum, tak ať si zjistí, za kolik a proč nakoupila třeba Belgie před asi 15 lety bitevní vrtulníky Agusta A-129 od Italů. Angažoval se v tom i tehdější generální tajemník NATO Willy Claes a tenhle obchod ho stál křeslo… A někdejší západní Německo bylo na zbrojní skandály ještě úrodnější zemí.
Opravdu si myslím, že jsme v tomhle neškodná a roztomilá zemička…
Nestudovala jsem celou diskuzi podrobně, ale zběžně tuším… ![]()
Jen jsem chtěla říct jednu věc: Před dvaceti lety(byla jsem již plnoletá) po „sametu“ Klaus a jeho garda hlásali, že si 15-20 let budeme utahovat opasky a pak se budeme mít jako naši západní sousedé. Ok. Dvacet let je za náma a utahování opasků je tady zas(nebo pořád?). No a jestli bude trvat dalších dvacet let, tak do důchodu( který nedostanu) půjdu s pěkně „vosím pasem“.
Strašně ráda bych věřila tomu, že nastupující politické seskupení do toho jde prsama a za světlou budoucnost našich dětí, ale nevěřím.
Je mi jedno, jestli jsou nahoře „leváci“ nebo „praváci“, to už tu bylo oboje - a dokázali tento stát akorát rozprodat a rozkrást…
Má to vůbec řešení? ![]()
Jura007 píše:
K těm číslům - například bojových vozidel pěchoty (BVP) jsme měli 860 kusů (v 80. letech). Teď je nahradí 100 Pandurů, ze kterých odhadem 25 kusů půjde uložit do rezervy, aby bylo s čím jezdit, když se nějaký rozseká při havárii nebo na mírové misi… No a pokud někdo považuje korupci při nákupu zbraní za české specifikum, tak ať si zjistí, za kolik a proč nakoupila třeba Belgie před asi 15 lety bitevní vrtulníky Agusta A-129 od Italů. Angažoval se v tom i tehdější generální tajemník NATO Willy Claes a tenhle obchod ho stál křeslo… A někdejší západní Německo bylo na zbrojní skandály ještě úrodnější zemí.
Opravdu si myslím, že jsme v tomhle neškodná a roztomilá zemička…
Já teda zbraním ani vojenským věcem vůbec nerozumím, ale snad nejde o to ukazovat a říkat „vidíte, oni to taky nakoupili za draho a ještě dráž, než my, ti jsou ještě zkorumpovanější, můžeme být v klidu“, ale spíš se podívat na případy, kdy to nakoupili levněji, aniž by někdo někomu musel dát do kapsy a vzít si z nich příklad.
Nebo jsem zas mimo? ![]()
Angu, mimo rozhodně nejsi - bylo by to krásné a mně by se to taky líbilo. Ale zbrojní výroba je velký kšeft - až potom cokoliv jiného. Jako berlička by nám třeba mohl sloužit parametr zvaný „kilogramová cena“. Zkuste cenu vašeho auta vydělit kilogramy jeho váhy - dostanete, kolik jste zaplatili „za jednotku hmotnosti“. No a u zbraní je tato cena mnohokrát vyšší, jsou v ní už dopředu zahrnuty různé provize a „všimné“ politikům, peníze na vícenáklady při dodatečném upravování výrobku, když se ukáže, že se politici při zadávání vývoje zmýlili atd. No a když něco z tohoto vybublá na povrch, tak mají novináři senzaci a lidi od armády jen kroutí hlavou, že to někoho ještě rozhodí…
A pokud se někde zbraně prodávají levně, tak jsou buď zastaralé nebo je to pokus o politickou akvizici do budoucna - podobně jako Sovětský svaz do arabských zemí a do Afriky…
Pro zajímavost, asi budete souhlasit s tvrzením, že nákladní auto TATRA 815 pro soukromého autodopravce v Česku nebude mít stejnou cenu jako ta stejná nákladní TATRA do daná dělostřeleckým jednotkám Saúdské arábie (objednali jich v 90. letech asi 800). Ta cena je o hodně vyšší především proto, že se prodává vojákům - proto má obchod specifické stránky, některé i nepěkné…
Taky by se mně líbilo, kdyby bylo všechno průhledné. Ale teď mě nejvíc štve ta „nesuverenita“ našeho státu. Doufám, že aspoň těch 26 amerických terénních aut Hummer, co v nich jezdí naši v Afghánistánu, jsme si poctivě zaplatili…
Juro, dobře, takže tvrdíš, že těm Portugalcům prodali ty Pandury nebo co nějaké starší nebo horší, případně s nima mají nějaký politický záměr a chtějí třeba společně napadnout zbytek Evropy?
Se fakt ptám (samo trochu s nadsázkou), moc to totiž jinak furt nechápu ![]()
No to je další věc, proč se musely kupovat Hummery, které jsou drahé jak sviňa a ještě ke všemu žerou aj trávu kolem cesty? To není nějaká levnější alternativa? Nevěřím… (se musím zeptat bráchy nebo taťky, oni jsou tak přes ty teréňáky
)
Angu jsi mi připomněla tahle videa
:
Pro vojáky to i chápu. Ale napiš jestli si vaši chlapi myslí, že je nějaká levnější alternativa. Já tomu prd rozumím ![]()
nechápu, že má někdo Hummer tady na ježdění po městě.
Jééé, to jsme ale odbočili…
Emimino mě vykoplo, tak nejsem přímo přihlášená.