Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Atisia píše: Více
to asi ano.. ale tuším že to bude obývák s kuchyni.. nim moc velký byt no. Jasné do tří let, klidně čtyř pohoda.. buduo mít ložnici a dítku stačí koutek v obývaku, muž může v ložnici pracovat…ale jak budou chtít oddělit dítě.. tak už je dle mě tady třeba ten pokoj jeden navíc…
@Atisia a to já tedy žiju ve 2+1 s jedním dítětem..ale kucyhně je zvlášt. V obývaku se udělala jednoduchá příčka.. za ní máme mini ložnici… je tam jen postel, skřín. Ale není obývak s kuchyni jako jedna místnost.
@Da12 píše: Více
Kamardky sestra bydlela v Praze v podobném domě. Měli nad sebou terasy. Z té od sousedů věčně tekla voda jak na jejich terasu, tak do pokoje. Terasa nad nimi pořád nějak připouštěla nebo co. Tak šli po pár letech jinam.
@KKK85 píše: Více
Taky máme 2+1 a ložnici bez okna. Nechali jsme klasickou dispozici s kuchyní v chodbičce a jídelním Koutem.
Ty jsi její tisková mluvčí? Spousta lidí tak žije, jde to. Taky jsme v takovém bytě začínali a kdybysme zůstali u jednoho dítěte, bydleli bychom tam dál.
Nic moc u nás jiného nejde vymyslet, kor když z půlky ložnice je pracovna. Manžel potřebuje pro svoji práci klid, ale dokážu si představit, že budu s miminkem v obýváku s kuchyní a on bude zavřený v ložnici. Ale úplně to není dlouhodobé. Novostavby se tady často staví dost nahustene, staré panelákové zástavby jsou naopak zasazený do zeleně. Byt v paneláku stojí cca 5mil, v nové zástavbě stejná velikost minimálně 8,5 mil. Takže proto zvažuji i ten panelák.
@terien vím že to tak jde a určitě bychom nebyli jediní kdo takhle žije. Jde o to, že to tak být nemusí a máme prostředky na to mít to jinak. Teď jde o to, jak moc se chceme zadluzit a o to zvolit co nejvíc ideální řešení.
@Ulrike píše: Více
jenže ten panelák budeš muset zrekonstruovat a jsi s cenou, zas někde jinde ![]()
tak časem bude dítě chtít pokoj.. i vy budete chtít soukromí, takže toto bych viděla tak do 3-4let věku dítěte. tak třeba se podívat i na ty panelákové byty.. a uvidíš… dá se to pěkně opravit, zrekonstruovat. Blbé sousedy můžeš mít tam i tam..
Jasně, tomu rozumím. Proto jsem psala, že bych na to nespěchala a ujasnila si, co je priorita.
Pořád ještě nemaj být odkoupený. Než něco začnou dělat aktivně, může se situace změnit ještě 100×.
teď hned, okamžitě, nutně něco kupovat předci nemusí. Mají čas si chvíli počkat jestli třeba nepůjde něco cenově dolů
do konce roku něco pořídí a za pár měsíců můžou najít něco mnohem výhodnějšího ze všech stran. ![]()
@terien píše: Více
tisková mluvčí…??? Já myslela že jsem v diskuzi kde se píši názory…
@terien my žijeme ve 2+1, ale ve 2+kk bych si to představit neuměla… moje mamka má takový byt.. netuším kam tam bych dala v obývaku manželskou postel…