Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ulrike píše: Více
Tak si nějaké panelákové byty projděte a uvidíte. Já bych se mu úplně nebránila, dá se v něm pohodlně žít. Ono jde taky o to, že s dítětem je to časově fičák a znám hodně rodin, co se chodí domů prakticky jen vyspat a ve volném čase rádi cestují. To pak zase menší byt stačí.
@Atisia a nepíšu to že bych to aktuálnhě neřešila..ale až někdy bude to dítě a bude mu tak 3-4 roky…
@terien jak bys udělala z toho obývaku s kuchyni čtyři místnosti:??? Potřebuji tam kuchyn, obývak, ložnici a pracovnu pro chlapa…
@KKK85 píše: Více
Jaký čtyři místnosti z obýváku? Mají 2+kk.
@KKK85 ano, právě proto jsem se ptala na kolik taková rekonstrukce může vyjít.
Viděla jsem spoustu panelákové bytů s krásnou rekonstrukcí. Naopak vím, že nechci bydlet ve starých domech v centru města. Jsou sice krásné, ale naklady na bydlení šílené. Tenhle byt nemusíme prodávat, zdroje máme odjinud. Tudíž i prodlení s rekonstrukcí je v pohodě.
to ne, ale 1-2 klidně může a pořád to bude starý, byť zrekonstruovaný, panelák.
Pokud manžel pracuje z domova, tak bych mu zajistila prostor. Jako na 54 m2 ve 2+ k mít ještě chlapa, co musí mít klid na práci musí být super.
Jasně, určitě mraky rodin takhle žijí. Já bych to dobrovolně nevolila a hledala řešení v 3+1, které jde upravit na 4+kk a nebo rovnou 4+kk.
Ono stačí zima, nemoc dítěte, náročné období zuby nevím … a 2+kk s chlapem potřebující klid bude na bednu. Navíc ono i hodně záleží na dítěti.
Známa rekonstruovala byt komplet z 2+1 na 3+kk, stará zástavba a za mega v tom byli ani nemrkli.
Jinak není panelák a panelák. Projděte si je, podívejte…. Netlačila bych na to, ale dobrovolně bez hledání bych tedy ve 2+kk taky s chlapem doma a 4l dítětem nebydlela.
Jinak mně se vyplatilo nedělat v nemovitostech kompromisy. Když tu pravou potkáš, tak to člověk pozná
U nás to vždy byla láska na první pohled. ![]()
Jinak my aktuálně na 31m2 máme kuchyň, jídelní, obývák a zmíněny koutek a tedy, že by to byla mega plocha rozhodně napsat nemohu. Pro 3,5 k dítě, které nemá možnost odejít si hrát jinam ( pokoj, zahrada) tedy žádné terno to nebude.
Navíc dítě ve 2-3 letech tedy už má dost potřebu i místa.
Při celkové ploše bytu 54 m2 to ani těch 30 m2 předpokládám nebude.
Jako když si tady postaví mašinky, vytahá lego a do toho auto, můžeme tak lítat. ![]()
Naštěstí máme tu zahradu a volný pokoj z kterého bude pokojíček, až vyřešíme povodně u rodiny. Jinak by nám přes zimu šibalo.
@terien píše: Více
Myslím až bude dítě starší… a měla by svůj pokoj.
@Ulrike píše: Více
Vy tedy nemusíte prodat ten 2+kk a kupovali byste další větší? Tak v tom případě bych ted 2+kk prodala a šla za raději do dražšího, většího a lepšího když zdroje jsou…
Ani potom nemusí dělat 4 místnosti z jedné. Navíc celou dobu píšu, že nemusí s rozhodnutím spěchat, ne, že tam musí zůstat. Je to na nich. Možná jsi to nepochopila, ale mě tvoje názory nezajímají, zajímají zakladatelku, která o ně požádala. Takže mě nemusíš stále vypisovat, proč něco jde a nejde. Pokud máš potřebu něco sdělit, udělej to správným směrem, tam to padne na úrodnou půdu.
@terien píše: Více
já to psala taky že nemusí spěchat, že je na to čas…