Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
no ty ceny - 13000 stojí normální běžný domov důchodců, kde bydlí ta moje babička, luxusní soukromé domovy stojí tak 42000 za měsíc, to většina běžných lidí vůbec nemůže zvládnout poplatit,
a 4500 stál Penzion pro důchodce, každý důchodce svůj byteček se vším všudy, ale bez služeb - ty 4500 je pouze nájem, ostatní vše doplácíš včetně energií
Nemám úplný přehled, ale tady je to opravdu super bydlení. Akorát že pokud má důchodce nějakých 17 tisíc důchodu, tak si to asi můžou dovolit ti, co prodali svůj dům nebo tak něco. ![]()
@stinga píše:
no ty ceny - 13000 stojí normální běžný domov důchodců, kde bydlí ta moje babička, luxusní soukromé domovy stojí tak 42000 za měsíc, to většina běžných lidí vůbec nemůže zvládnout poplatit,
a 4500 stál Penzion pro důchodce, každý důchodce svůj byteček se vším všudy, ale bez služeb - ty 4500 je pouze nájem, ostatní vše doplácíš včetně energií
Nas deda je taky v beznem domove duchodcu, a plati se necelych 13 000kc. Ale deda je vzdy v cistem obleceni, oholeny, nehty ostrihane… na jidle je taky nesidi, je tam cisto a prijemny personal.. Za ukony jako je- strihani vlasu, nehtu, holeni, pedikura atd se priplaci. Ma tam nejaky svuj ucet, kam mu babi vklada kazdy mesic prasule na tyhle sluzby.
Nas deda uz je plny lezak, a opravdu obdivuju a smekam, pred vsema co tuhle pecovatelskou praci delaji.
To nemuze delat kazdy, ja bych na to nemela..
@Konys Jenže tam jsou na místa pořadníky. To není jen tak přijít a umístit babičku. Bohužel.
@inkakřivák píše:
@Konys Jenže tam jsou na místa pořadníky. To není jen tak přijít a umístit babičku. Bohužel.
To neni nikde jen tak. Ani tady. Ale hodna soc. pracovnice babicce nabidla, ze by dedovi udelali nejaky vysetreni, aby se zjistilo zda nema uz na mozku nejake i treba jen male zmeny…(zacinajici demence) Protoze mista v domovech byly, ale v dojezdu 30-60km, coz je daleko.. a kdyz by mu tam nasli nejakou malou zmenu, rikala soc. pracovnice, ze by ho mohli dostat do domova u nas ve meste…Ktery je na to specializovan. Tak mozna bohudik, neco malo mu tam objevili a dedu mohli dat sem, kde za nim kazdy muzeme klidne denne..
Já jsem to psala hlavně jako reakci na radu - dejte babičku do duchodaku.
Panejo ja uplne vim jak se citits. Zrekonstruovali jsme si patro v baraku u moji babicku ktery mi dala a bydlime tu s ní (91let).
Peklo!!
@DenisaLutovska píše: Více
ale dostat barák zadarmo peklo nebylo, že?
jsi dobrá hyena
@stinga ne nebylo, a jak sem tehdy slibila. Ze az nebude “schopna” tak ze se nastehuju a pomuzu ji
@DenisaLutovska píše: Více
Nazvi to pravým jménem. Dostala jsi majetek v dnešní době v řádu milionů, takže ona si tvou pomoc bohatě předplatila. Zas nedělej ze sebe svatou.