Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
proč myslíš? je to ze života
protože i tetina tchyně s pokročilým Alzheimerem furt na záchod zvládla chodit dost spolehlivě, ale život s ní byl peklo pro celou rodinu, ale starali se o ni doma, protože přece umístit seniora do zařízení je hyenismus
@Anonymní píše:
@stinga proboha… Ne, žádné peníze jsme nedostaličást peněz darovala babička své sestře na doplaceni exekuce po jejím synovi (nevím kolik, neptala jsem se ) a něco ji zbylo.
tak tím spíš by vám babička neměla diktovat, co máte a nemáte dělat a neměla by až tak moc omezovat váš rodinný život,
asi s ní budete muset nastavit laskavě, ale nesmlouvavě nějaká pravidla - jak píší ostatní, například ten dětský zámek na televizi, prostě od 23 hodin televizi nezapne - například, ona vám úplně ničí život,
a teda, že vám nic nedala, je od ní také ehm velmi nepěkné
@Anonymní píše:
@Takco děti mají v patře jen pokoje. Aktuálně tam nic extra neníhernu mají dole v obýváku a spí obě děti s námi v posteli v ložnici. Určitě bych nedala spát dvouleté dítě do jiného patra…
Ale ano, babička je schopná chodit po Schodechdokonce chodí plavat, chodí na dlouhé procházky a chodí hrát divadlo s místními důchodci
Nedá mi to se nezeptat, když čtu o zrudnosti spaní s dětmi v posteli - a co vás sex? Zvláště od doby, kdy se ve vašem domě průběžně potuluje navíc i babicka ![]()
@annlady píše:
protože i tetina tchyně s pokročilým Alzheimerem furt na záchod zvládla chodit dost spolehlivě, ale život s ní byl peklo pro celou rodinu, ale starali se o ni doma, protože přece umístit seniora do zařízení je hyenismus
no teď je otázka - nechtějí umístit seniora, nechce senior nebo není místo?
umístit chodícího seniora do zařízení je téměř sci-fi - míst v domovech se zvláštním režimem je ještě míň než v běžných DD
@Ahep píše:
Nedá mi to se nezeptat, když čtu o zrudnosti spaní s dětmi v posteli - a co vás sex? Zvláště od doby, kdy se ve vašem domě průběžně potuluje navíc i babicka
co je zrůdného na spaní s dětmi v posteli? navíc to menší je zřejmě kojené 6měsíční miminko
@Anonymní píše:
Jo, tohle je průšvih stáří. Ti lidé jsou rozumní opravdu asi tak jako malé děti, akorát že není možné je přimět, a ani po nich chtít, aby jako děti poslechli. Čeká mě to samé už brzy s mámou - ona mě měla pozdě, na svůj věk tak čiperná není přesto že je o dost mladší než tahle babička, myslí jí to tak stejně a dítě máme taky takhle malé. Co poradit nevím a upřímně se toho děsím. Bydlíme v bytě, budeme muset zrušit obývák/pracovnu, odkud částečně pracuju na mateřské. Zůstane nám mikroskopická ložnice, kde máme jen postel a komodu, víc se tam nevejde (chtěli jsme to tak - jen na spaní, velké pokoje ať jsou obývací a pro dítě), kam televizi dáme na zeď a budeme koukat jen z postele (to jsme nikdy nechtěli), dítěti dětský pokoj a kuchyně, která byla doteď průchozí s obývákem, tak to se zadělá. V kuchyni ale není tolik prostoru, aby tam byl nějaký kout s pohovkou a televizí, vejde se tam linka a jídelní stůl. Takže společný prostor jako rodina už mít nebudeme. Doteď bydlí v nájemním bytě, takže žádné peníze nezbudou, že by se pořídil větší byt. Ještě ke všemu asi stejně jako tady babička kritizuje hlavně na manželovi úplně cokoli co udělá, pořád za ním chodí když je na návštěvě a sleduje ho, kouká mu pod ruce i jak dává věci do lednice a pak chodí za mnou s tím, co to provedl hrozného že dal to máslo tam a ne jinam, že to takhle přeci nejde, že ho musím srovnat nebo to bude muset udělat ona. Plyne to asi z toho, že ho nikdy moc nemusela. No dobře, dřív nesnášela, teď ho nějak toleruje protože už je jí jasné že se ho z rodiny nezbaví a potřebuje nás. Děsím se toho a mám fakt strach, že nám to rodinu rozvrátí. Co dělat nevím sama. Do domova nepůjde, to prý si radši něco udělá než být odložená jedinou dcerou, ona se o mě jako o dítě přece postarala, taky mě neodložila…
Tak ať si klidně něco udělá, alespoň to určitě, urychli!
Byla bys rozumu mdleho, kdybys podlehla jejím vyhruzkam a zničila svoji rodinu a sobě život kvůli citovemu vyderaci a o to horšímu, že tím je matka, která se takto dovolí chovat ke své jedine vl. dceri.
@stinga píše:
co je zrůdného na spaní s dětmi v posteli? navíc to menší je zřejmě kojené 6měsíční miminko
Na tak hloupý dotaz ti nebudu radši ani odpovídat.
@stinga píše:
no teď je otázka - nechtějí umístit seniora, nechce senior nebo není místo?
umístit chodícího seniora do zařízení je téměř sci-fi - míst v domovech se zvláštním režimem je ještě míň než v běžných DD
U nás se do běžného dd dostane už jen beznadejny ležák, který to má „za par“ a to ještě jen s tlacenkou.
@Ahep píše:
U nás se do běžného dd dostane už jen beznadejny ležák, který to má „za par“ a to ještě jen s tlacenkou.
Ua myslela, ze ležáky do bezneho DD ani nevezmou
@Konnny píše:Časy se mění, Emile…
Ua myslela, ze ležáky do bezneho DD ani nevezmou
@Ahep píše: Časy se mění, Emile…
Kamarádka ma tchyni po mrtvici uplne mimo, neni agresivni, ale nikoho nepoznava, nic nevi a nechce moc opouštět postel a vecne spi.
A zadost prijali jen do DD se zvláštním rezimem. Jak ale bude dlouho cekat se nevi.
@stinga píše:
no mučící zařízení to není, ale pokud senior dojde sám na wc, tak bych se do DD nijak nehnala
Tak ony jsou i domovy důchodců koncipované jako komplex samostatných bytů, kde mají senioři vlastní bydlení a soukromí, mohou si tam sami vařit nebo si jídlo nechat donést, nechat si uklidit, defacto takový hotel. Je to vyloženě pro „zdravé“ seniory, kteří už ale nemohou z různých důvodů spravovat normální domácnost (prát, uklízet, chodit nakupovat). Navíc v komplexu je lékař a ošetřovatelky, takže v případě, že by se někomu něco stalo, má okamžitou pomoc. Kamarádka tam má babičku, ani ne tak starou (cca 75), normálně se pohybuje, myslí jí to, jenom už jí zkrátka nestačí síly na všechno kolem domácnosti a nemohou si to vynachválit.
@Konnny píše:
Je otázka, co je s penezi.
Treba je dala mladym za moznost dozit u nich.
To je dost odvazne tvrzeni.
@babeandbae píše:
Tak ony jsou i domovy důchodců koncipované jako komplex samostatných bytů, kde mají senioři vlastní bydlení a soukromí, mohou si tam sami vařit nebo si jídlo nechat donést, nechat si uklidit, defacto takový hotel. Je to vyloženě pro „zdravé“ seniory, kteří už ale nemohou z různých důvodů spravovat normální domácnost (prát, uklízet, chodit nakupovat). Navíc v komplexu je lékař a ošetřovatelky, takže v případě, že by se někomu něco stalo, má okamžitou pomoc. Kamarádka tam má babičku, ani ne tak starou (cca 75), normálně se pohybuje, myslí jí to, jenom už jí zkrátka nestačí síly na všechno kolem domácnosti a nemohou si to vynachválit.
moje babička bydlela v něčem podobném, akorát tam nebyl lékař a ošetřovatelky, 24 let - od svých 61 do 85, a ano, velice si to chválila,
pak byla po epileptických záchvatech dlouho v kómatu, a když se probrala už nedokázala chodit - takže po pobytu v nemocnici následoval klasický DD - tam je teda ta péče tristní - je to jen udržování při životě, ale ne život
@VitaminC píše:
To je dost odvazne tvrzeni.
už to tady zakladatelka vyvrátila, peníze babča dala své sestře na dluhy jejího syna