Bydlení s babičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
825
31.1.23 20:19

A nemůžeš ji zkusit vymyslet jednoduché úkoly, kterými by se přes den zabavila a nesly by moc pokazit? Polit kytky, vzít noviny ze schránky, uvařit ráno dětem caj, granule psovi… cokoli, aby se cítila užitečná s neměla čas vymyslet nesmysly? Jestli chodi plavat tak je na tom na svůj věk asi ještě dobre a mohla by se trosku zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
31.1.23 20:21

Prostě už je stará a stav tomu odpovídá

pokud máš " značkovou" vložku ( fabku) tak buď knoflík zevnitř a nebo prostupovou vložku. Obojí jde domontovat za pár stovek a nechat stávající klíče ;)

Raději bych si koupil požární detektor je velká šance že zapomene oběd na sporáku

Na to kam dáváš ostatní klíče od aut atd si dávat sakra pozor. Klidně si kup schránku na zeď na kód a dej jí na zeď za dveře ;)

Tv jde omezit aby hlasitost nepřekročila nějakou mez. Buď nastavit vyřadit funkci na ovládaci nebo úprava samotné tv. A má i dětský zámek který může v mnoha případech vypnout tv v nějaké hodiny

Teď jde o to jak dlouho to zvládnete. Ale myslím že péče v domově pro seniory by v tomto případě nebyla nic špatného :wink: jinak za čas vás to zničí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
31.1.23 20:25

A co ji takhle koupit maly byt z penez za jeji dum, nekde pobliz vas pokud mozno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5089
31.1.23 20:33

Zije s nami manzelova maminka je ji 83. V byte, ne v dome… :D Hodne rozumim o cem zakladatelka pise..Ale proste v tomhle veku uz cloveka nepredelate… u nas teda manzel nastavil celkem pravidla, aby bylo soukromi pro vsechny strany…nekdy jsou treci plochy, to netvrdim. Ale nic zasadniho. Radi mi taky rada, naucila jsem se kyvat a nekomentovat to dal.. a stejne si delam vse podle toho, jak jsem zvykla ja. :D Ale nestezuju si, myslim, ze na to co se rika a souziti s tchyni a vicero generaci.. to mame hodne dobry. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
31.1.23 20:35
@Anonymní píše:
Ahoj, asi se chci jen vypovídat, protože takhle situace je pro mě už neúnosná a přestávám to zvládat.
Manželova babička má 84 let. Rok zpět ovdověla a zůstala sama na velkém domě celkem daleko od nás všech. My máme svůj dům a dvě malé děti, takže jsme neměli možnost tam k ní pořád jezdit. Manželova babička má teda jen jedno dítě a tím je manželův otec, ale ten je silný alkoholik a už několik let o něm nikdo nic neví 🙄
Babička teda byla smutná, že tam bude sama, na vesnici, daleko od obchodu a na starém rozpadajícím baráku… pořád nám psala a volala, ať se za ní stavíme. Opravdu každý den a každý den něco potřebovala. Což úplně skloubit nešlo, Takže jsem babičce navrhli, aby dům prodala a nastěhovala se k nám, protože my máme poměrně velký dům.
Dole máme obývák, kuchyň, technickou místnost, koupelnu a ložnici.
V horním patře 2 dětské pokoje, pracovnu a koupelnu.
Do té doby jsme s babičkou neměli nejmenší problém. Byla to milá příjemná paní..
Pracovnu jsme teda vyklidili a udělali z ní místnost pro babičku.
Děti máme poměrně malé (2,5 roků a mladší půl roku).
Nahoře má babička svůj pokoj, kde má postel, skříně a televizi, ale nechce tam trávit čas, protože se tam prý cítí sama v noci a tvrdí nám, že se jí zjevuje její mrtvý muž.
Jenže doma je to peklo. Přes den se to dá, babička se snaží pomáhat, občas uvaří, jde ven na zahradu, nebo se někam projít, pohraje si s dětmi, ale večer jsme z ní všichni na prášky.
Babička špatně slyší, má naslouchátko, ale odmítá ho nosit, protože ji prý překáží 🙄 v noci nemůže spát. Usne třeba v 10 a v 1 je už vzhůru. Jenže bantuje po celém domě. Prochází se po obýváku, tříska na skříňkách v kuchyni a nebo si jen tak zapne v 1 ráno na nejvyšší stupeň hlasitosti televizi, čímž nám vzbudí děti. Když ji poprosím ať si televizi vypne, jde se dívat k sobě nebo si vezme naslouchátka tak ne… Ona slyší dobře, naslouchátko ji překáží a nahoru nejde, protože se tam cítí sama.
Už jsem ji navrhla, že my si přestěhujeme ložnici do patra a ona může být dole..taky ne, taky by se cítila sama, prý se cítí dobře dole, ale jen když ví, že jsme v ložnici my.
Připadá mi to, jakobych se bavila s malým dítětem 🤦🏼‍♀️
Všechno má potřebu dělat si po svém a o všem nás poučovat. Například se mi snažila vnutit, že mám půl ročnímu dítěti dávat dudlík s medem, když nechce dudlík. Když vařím, taky vše kritizuje. Mám hodně vody v hrnci s brambory - hodně to spotrebuje elektriky, než se voda uvaří -hodne peněz…
Stále chodí a zamyká. Jdu na zahradu, nechám odemčene dveře a ona mě tam zamkne a klíč nechá ve dveřích. Pak se na ní nedá dozvonit, protože neslyší..minulé manžela zamkla v zahradním domku. Než stihnu vyhodit koš do popelnice je opět zamčené 🤦🏼‍♀️ takže musím neustále myslet na to, brát s sebou klíč. Věci nám taky neustále přenáší a uklízí. Například jeden den manžel přijel z práce, položil si klíče na stůl, najedl se a měl jet k doktorovi. Samozřejmě, klíče od auto na stole nebyly a ona si nemohla vzpomenout, kam je uklidila🤦🏼‍♀️ takhle nám přes léto jednou uklidila klíče od garáže. Týden jsme je nemohli najít. Nebo se sebere, nevezme si klíče a jde se procházet někam ven. My chceme jet pryč, zamknout nemůžeme, protože ona nemá klíče, mobil vždycky zapomene a tím pádem musíme čekat dvě hodiny, než se uraci vrátit…
Jednou se takhle sebrala a šla se sousedkou na krytý bazén a na oběd aniž by něco řekla 🤦🏼‍♀️ já potřebovala odjet s dcerou pryč. Tehdy jsem měla chvíli před porodem a musela jsem odjet s dcerou k očnímu a pak k zubaři, kde jsme byli objednání… Klíče nechala doma, mobil taky. Odemknuto jsem nechat nemohla, protože máme doma peníze, šperky atd. Byla jsem už fakt vytočena, takže jsem zamkla. Nacož mě ještě seřvala, že musela hodinu čekat venku s mokrou hlavou. Když jsem jí řekla, že si má brát klíče nebo mobil tak se ještě urazila…
Jsou to asi maličkosti, ale leze mi to krkem, bavit se s babičkou moc nedá, vše odkyve a odsouhlasí, ale za minutu je to, jakobychom nic neřekli a dělá to dál jak chce ona…
:think: Takže babi běhá ve svém věku po schodech a na bazen, malé děti máte v jiném patře než loznici… a zítra bude pátek! :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
31.1.23 20:45

Najdete pekny dum duchodcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
31.1.23 20:46
@Takco píše: :think: Takže babi běhá ve svém věku po schodech a na bazen, malé děti máte v jiném patře než loznici… a zítra bude pátek! :potlesk:

a proč by ne? :nevim: Jsou i aktivní důchodci, moje babička do 90 jezdila na kole a byla fit. Kamarádky táta má 87 a jezdívá jednou do měsíce 6 h vlakem na Slovensko za rodinou, má vlastní zahrádku, o kterou se stará. Moje paní na hlídání má skoro 80 a jezdí s manželem lyžovat, před pár lety sjížděl ještě černou sjezdovku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.23 21:42

@Takco děti mají v patře jen pokoje. Aktuálně tam nic extra není :potlesk: hernu mají dole v obýváku a spí obě děti s námi v posteli v ložnici. Určitě bych nedala spát dvouleté dítě do jiného patra…
Ale ano, babička je schopná chodit po Schodech :mrgreen: dokonce chodí plavat, chodí na dlouhé procházky a chodí hrát divadlo s místními důchodci :palec:

• Citovat
  • Upravit
5379
31.1.23 22:23
@Anonymní píše:
@Takco děti mají v patře jen pokoje. Aktuálně tam nic extra není :potlesk: hernu mají dole v obýváku a spí obě děti s námi v posteli v ložnici. Určitě bych nedala spát dvouleté dítě do jiného patra…
Ale ano, babička je schopná chodit po Schodech :mrgreen: dokonce chodí plavat, chodí na dlouhé procházky a chodí hrát divadlo s místními důchodci :palec:

Tak to ji to nejspíš ještě myslí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
31.1.23 22:25
@Anonymní píše:
Ahoj, asi se chci jen vypovídat, protože takhle situace je pro mě už neúnosná a přestávám to zvládat.
Manželova babička má 84 let. Rok zpět ovdověla a zůstala sama na velkém domě celkem daleko od nás všech. My máme svůj dům a dvě malé děti, takže jsme neměli možnost tam k ní pořád jezdit. Manželova babička má teda jen jedno dítě a tím je manželův otec, ale ten je silný alkoholik a už několik let o něm nikdo nic neví 🙄
Babička teda byla smutná, že tam bude sama, na vesnici, daleko od obchodu a na starém rozpadajícím baráku… pořád nám psala a volala, ať se za ní stavíme. Opravdu každý den a každý den něco potřebovala. Což úplně skloubit nešlo, Takže jsem babičce navrhli, aby dům prodala a nastěhovala se k nám, protože my máme poměrně velký dům.
Dole máme obývák, kuchyň, technickou místnost, koupelnu a ložnici.
V horním patře 2 dětské pokoje, pracovnu a koupelnu.
Do té doby jsme s babičkou neměli nejmenší problém. Byla to milá příjemná paní..
Pracovnu jsme teda vyklidili a udělali z ní místnost pro babičku.
Děti máme poměrně malé (2,5 roků a mladší půl roku).
Nahoře má babička svůj pokoj, kde má postel, skříně a televizi, ale nechce tam trávit čas, protože se tam prý cítí sama v noci a tvrdí nám, že se jí zjevuje její mrtvý muž.
Jenže doma je to peklo. Přes den se to dá, babička se snaží pomáhat, občas uvaří, jde ven na zahradu, nebo se někam projít, pohraje si s dětmi, ale večer jsme z ní všichni na prášky.
Babička špatně slyší, má naslouchátko, ale odmítá ho nosit, protože ji prý překáží 🙄 v noci nemůže spát. Usne třeba v 10 a v 1 je už vzhůru. Jenže bantuje po celém domě. Prochází se po obýváku, tříska na skříňkách v kuchyni a nebo si jen tak zapne v 1 ráno na nejvyšší stupeň hlasitosti televizi, čímž nám vzbudí děti. Když ji poprosím ať si televizi vypne, jde se dívat k sobě nebo si vezme naslouchátka tak ne… Ona slyší dobře, naslouchátko ji překáží a nahoru nejde, protože se tam cítí sama.
Už jsem ji navrhla, že my si přestěhujeme ložnici do patra a ona může být dole..taky ne, taky by se cítila sama, prý se cítí dobře dole, ale jen když ví, že jsme v ložnici my.
Připadá mi to, jakobych se bavila s malým dítětem 🤦🏼‍♀️
Všechno má potřebu dělat si po svém a o všem nás poučovat. Například se mi snažila vnutit, že mám půl ročnímu dítěti dávat dudlík s medem, když nechce dudlík. Když vařím, taky vše kritizuje. Mám hodně vody v hrnci s brambory - hodně to spotrebuje elektriky, než se voda uvaří -hodne peněz…
Stále chodí a zamyká. Jdu na zahradu, nechám odemčene dveře a ona mě tam zamkne a klíč nechá ve dveřích. Pak se na ní nedá dozvonit, protože neslyší..minulé manžela zamkla v zahradním domku. Než stihnu vyhodit koš do popelnice je opět zamčené 🤦🏼‍♀️ takže musím neustále myslet na to, brát s sebou klíč. Věci nám taky neustále přenáší a uklízí. Například jeden den manžel přijel z práce, položil si klíče na stůl, najedl se a měl jet k doktorovi. Samozřejmě, klíče od auto na stole nebyly a ona si nemohla vzpomenout, kam je uklidila🤦🏼‍♀️ takhle nám přes léto jednou uklidila klíče od garáže. Týden jsme je nemohli najít. Nebo se sebere, nevezme si klíče a jde se procházet někam ven. My chceme jet pryč, zamknout nemůžeme, protože ona nemá klíče, mobil vždycky zapomene a tím pádem musíme čekat dvě hodiny, než se uraci vrátit…
Jednou se takhle sebrala a šla se sousedkou na krytý bazén a na oběd aniž by něco řekla 🤦🏼‍♀️ já potřebovala odjet s dcerou pryč. Tehdy jsem měla chvíli před porodem a musela jsem odjet s dcerou k očnímu a pak k zubaři, kde jsme byli objednání… Klíče nechala doma, mobil taky. Odemknuto jsem nechat nemohla, protože máme doma peníze, šperky atd. Byla jsem už fakt vytočena, takže jsem zamkla. Nacož mě ještě seřvala, že musela hodinu čekat venku s mokrou hlavou. Když jsem jí řekla, že si má brát klíče nebo mobil tak se ještě urazila…
Jsou to asi maličkosti, ale leze mi to krkem, bavit se s babičkou moc nedá, vše odkyve a odsouhlasí, ale za minutu je to, jakobychom nic neřekli a dělá to dál jak chce ona…

A v původním bydlišti se nezabavila a nezabavila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
31.1.23 22:34

No jo, to je stáří. Taky budeme. A třeba ještě horší :mrgreen:
Ale jste hodný, že jste si ji k sobě vzali. Ještě budete na to rádi vzpomínat. Jsou to prkotiny, ale chápu, že to leze na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.23 22:39

@Takco já neříkám, že ji to nemyslí :mrgreen: a ani si nemyslímže je to stařecka demence, jak zde někdo psal. :roll:
Nemyslím si, že by to celé dělala záměrně, jen tvrdí, že nechce být sama. V horním patře se cítí osamělá, ale dole vydává každou noc strašný kravál, pouští nahlas televizi, budí nám děti. S tím zamykáním si taky myslím, že je prostě jen moc opatrná tak pořád chodí a zamyká… Opravdu co 10 minut chodí zkoušet dveře, jestli náhodou někdo nezapomněl zamknout. Naslouchátko nechce, protože ji prý překáží a vadí jí. Navíc tvrdí, že slyší dobře, ale když s ní mluvíme tak musíme řvát a televize ji většinou hraje na hlasitost v rozmezí 85-100 :zed: nahoře v patře být sama přes noc nechce. Dole by prý taky sama nebyla, protože prý slyší kroky svého mrtvého muže :roll:
Občas něco uvaří, s dětmi si pohraje, ale pořád všechno děláme špatně a o všem nás poučuje. Nejhorší je, že s ní není rozumná řeč. Jakmile se chceme domluvit, že nám něco vadí, něco se nám nelíbí, nebo nechceme aby něco dělala tak to odkyve, souhlasí, ale stejně to za chvíli opět udělá a nebo je schopná se urazit, když něco není podle ní

• Citovat
  • Upravit
343
31.1.23 22:53

Nepřemýšleli jste o nějakém domově důchodců? Tam by babička měla svůj klid, mohla by si pouštět televizi nahlas do zblbnutí, bude mít servis, program a nemusí se o nic starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
31.1.23 22:58
@Ketris píše:
Mate muj obdiv.. Ja budu asi sketa a nelidska, ale ja bych uvazovala o premisteni do domova.. Sama bych ve stari nechtela zasahovat mladym do zivota. A jako mlada bych nechtela zas snaset tohle :think:

Domovy nemusí být jen sklad pro staré lidi na dožití–měla jsem tam obě babičky, než odešly a v současnosti i prababičku a upřímně řečeno, je to tam lepší jak v leckterém hotelu. Krásné barevné prostředí, samostatný pokoj, možnost vlastního vybavení (TV, spotřebiče, drobný nábytek), zahrada s bylinkami, altánek, zvířecí koutek, no prostě paráda. Pro zakladatelku je babička evidentně komplikací (nemyslím to zle, jen konstatuji fakta), podle mě se nudí a tak neustále vyhledává problémy. Takhle má na krku dvě děti a jedno dospělé, za mě fakt záhul, zvlášť, když babička mládnout nebude a tyhle eskapády se budou dost pravděpodobně zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
31.1.23 23:01
@babeandbae píše:
Nepřemýšleli jste o nějakém domově důchodců? Tam by babička měla svůj klid, mohla by si pouštět televizi nahlas do zblbnutí, bude mít servis, program a nemusí se o nic starat.

A pravidla a řád. S tou televizi, nevim. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová