Dělám něco špatně ? Rodiče a tchánovci

30.1.23 00:43

Dělám něco špatně ? Rodiče a tchánovci

Dobrý den, potřebuju si ulevit a zjistit že třeba nejsem tak špatná máma. Mám dvě děti skoro 4 ročního syna a čtyř měsíční dceru. Od rodičů manžela poslouchám jak když nebudu chtít nebudem hlídání ale přitom má manžel minimálně jeden telefon denně o to co jsme dělali a co dělají děti. Pořád poslouchám nějaké chytré rady a komentáře. Až mi z nich hrabě a mám na vše okolo nich averzi. jediný co poslouchám od syna kdy přijede baba. Moji rodiče k nám přijdou cca třikrát do roka. Včera jsem dostala kázání o tom že je malej už nezná a nechce jim dát pusu. Prostě je vina na moji strašně protože nejsem schopná s dětma za nima dojít. Oni se přece nepřijdou k nám řeči a vyčítání od nich poslouchám už spoustu let tak bych měla už být zvyklá. Nechodím tam od doby co dcera ve třech měsících zůstala v nemocnici kvůli tomu že se jí špatně dýchalo. Já ji vzala třikrát ven a už má zase rýmu. Tak mám strach s ní chodit v ty zimě venku. To radši neříkám že chtějí ať jdu s dětma do baráku kde je všude plíseň a rok do něj řekla voda. Žijeme všichni v jedné obci moje rodina to má ke mně cca ani kilometr tři minuty v autě. Asi potřebuju slyšet že nejsem sobecká a hraběnka když chci ať k nám přijdou oni a čekám že se mi samy od sebe ozvou. Když nezavolám ja tam jsem hraběnka který se každý musí ozvat. Já už to nechápu je tam toho hodně a nechává to všechno i stopy na manželství co mám. Nemám žádnou kamarádku nikoho. Vždy jsem měla jen mámu za nejbližší ženu. Děkuju a omlouvám se za chyby a můj strašně dlouhý sloh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1378
30.1.23 00:51

A když mamku pozveš tak nepřijde? Přijde mi dětinský řešit kdo má volat, prostě zavolám a neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.23 00:56

Spíš ne ona to bere tak že k nám chodit nechce protože když odchází domů malej ji nechce pustit. To mi Terka nedávno řekla. Ale když ji zavolám tak bude říkat že má volno a bude v baráku škrábat plíseň ze zdi. A tam děti brát nebudu sama jsem byla po vyklízení starýho nábytku v háji z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65428
30.1.23 05:50
@Anonym1922 píše:
Dobrý den, potřebuju si ulevit a zjistit že třeba nejsem tak špatná máma. Mám dvě děti skoro 4 ročního syna a čtyř měsíční dceru. Od rodičů manžela poslouchám jak když nebudu chtít nebudem hlídání ale přitom má manžel minimálně jeden telefon denně o to co jsme dělali a co dělají děti. Pořád poslouchám nějaké chytré rady a komentáře. Až mi z nich hrabě a mám na vše okolo nich averzi. jediný co poslouchám od syna kdy přijede baba. Moji rodiče k nám přijdou cca třikrát do roka. Včera jsem dostala kázání o tom že je malej už nezná a nechce jim dát pusu. Prostě je vina na moji strašně protože nejsem schopná s dětma za nima dojít. Oni se přece nepřijdou k nám řeči a vyčítání od nich poslouchám už spoustu let tak bych měla už být zvyklá. Nechodím tam od doby co dcera ve třech měsících zůstala v nemocnici kvůli tomu že se jí špatně dýchalo. Já ji vzala třikrát ven a už má zase rýmu. Tak mám strach s ní chodit v ty zimě venku. To radši neříkám že chtějí ať jdu s dětma do baráku kde je všude plíseň a rok do něj řekla voda. Žijeme všichni v jedné obci moje rodina to má ke mně cca ani kilometr tři minuty v autě. Asi potřebuju slyšet že nejsem sobecká a hraběnka když chci ať k nám přijdou oni a čekám že se mi samy od sebe ozvou. Když nezavolám ja tam jsem hraběnka který se každý musí ozvat. Já už to nechápu je tam toho hodně a nechává to všechno i stopy na manželství co mám. Nemám žádnou kamarádku nikoho. Vždy jsem měla jen mámu za nejbližší ženu. Děkuju a omlouvám se za chyby a můj strašně dlouhý sloh

To s ni fakt celou zimu skoro nevylezes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
30.1.23 06:26

@Anonym1922
To je celé nějaké prapodivné. Že nemáš kámošku tady čuchám problém když jsi z vesnice a troufám si říct že je u tebe :nevim:
Dítě je to tvoje tak nějaké kecani od ostatních ti může být u zádele.
A ta tvá nemocnost dětí to si můžeš gratulovat když jsou znich skleníkové dětičky :zed:
A oni žijí v plisni to je teda top :lol: to raději jdi na mráz než do tohodle.

Leč chtěl bych i názor druhé strany protože tohle se mi nějak nezdá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
30.1.23 06:36

Ty nechodis s dětmi ven? A ani k rodičům? Ani jedno z toho není úplně normální

• Citovat
  • Upravit
53190
30.1.23 06:53

Tvůj příspěvek je napsaný tak zmateně, že vlastně nechápu, o co jde. Ty s dětmi nechodíš ven, protože mimino má rýmu? Jste zavření celé dny doma i s tím čtyřleťákem? Nebo chodí aspoň do školky? Ten 4letý má rád babičku, protože se mu věnuje, a tobě to vadí? Proč je nepozveš alespoň jednou týdně odpoledne na návštěvu? Mám dojem, z toho jak píšeš o plísni, že problém bude spíš na tvé straně a tvé děti budou pěkné skleníkové kytičky. Já brala děti od mimina k rodině do 100 let starého baráku, o jehož zdravotní nezávadnosti silně pochybuji, lítaly kolem nich kočky a pes, na dvorku šťouraly do kuřinců a představ si, že děti žijí a nemají například jedinou alergii, neskolí je rýmička po každém ofouknutí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
30.1.23 06:59

@unuděná také znám na škole jsem měl chřipku snad jen jednou a ve zbytku případů to byl nechucus :mrgreen: a od mládí jsem lítal venku válel se všude všechno ochutnal a teď mi je báječně :dance: jen kovid mi nas.ral že jsem neměl pár dní chuť ale aspoň jsem mohl extra pálivé :mrgreen:

Taky by mě u madam zajímala realita a né jen její názor jestli se to dá tak nazvat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80237
30.1.23 07:19

Závada bude na tvém přijímači.
Tchánovi špatní, protože je děti mají rády, rodiče špatní, protože je děti neznají. Protože k nim nechodíš, aby dítě nenastydlo. Přitom není žádná zima. Kamarádky žádné. Hm.
Přestaň blbnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80237
30.1.23 07:22

@JiříkMazlík No ale to sis musel stejně to pálivé užít. Covid vyřadil jen chuťové receptory, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
30.1.23 07:30
@inkakřivák píše:
@JiříkMazlík No ale to sis musel stejně to pálivé užít. Covid vyřadil jen chuťové receptory, ne?

No začal jsem se potit jak blázen protože normálne by to sníst nešlo :mrgreen: ale jinak to trochu palive bylo. :D
Horší to bylo druhý den na opačném konci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80237
30.1.23 07:35

@JiříkMazlík no však, to myslím. Že sis to pálivé užil. I při covidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22715
30.1.23 07:43

Me prijde, ze ti vse vadi a nic nejde. Taky se to teda moc neda cist a aby clovek lustil, co tim chtel basnik rici. Akorat mi z toho vyleza, ze s detmi nechodis ven a s lidmi okolo nemas dobre vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
30.1.23 07:51

@Anonym1922 holka, za mne jsi strašně negativně naladěná, asi dost introvertní a měla bys zapracovat na troše té vstřícnosti, komunikaci a zvednout s dětma zadek, mráz je naopak mnohem lepší než jarní a podzimní plískanice, je krásně čerstvý vzduch, určitě by tobě i dětem prospěl!! já dávala v mírném mrazu holky v kočáru ven normálně i spávat a byly zdravé jak řípy! nemocnět začly až na začátku školky jako každé dítě, než se vzájemně promořily virama ;)
ohledně kámošky na vesnici zvláštní - tam se naopak z mé vlastní zkušenosti maminy s podobně starými dětmi stýkají z praktických důvodů celkem dost, děti si zahrají, ženské pokecají… ;)

fakt neblbni a buď ke tchánovcům trochu vstřícnější! je přece skvělé, že syn si chce hrát s babičkou.. a u vašich by ses ve tvém případě mohla stavit taky častěji, jak 3× za rok… pár hodin ve starém baráku vážně ještě nikoho nezabilo - jaderné palivo tam přece neskladují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.1.23 08:02

Za prvé píšeš jak tatar a za druhé, že by byli všichni okolo špatní a ty to letadlo? To asi ne, viď. I kdyby ta rodina, ale člověk, který nemá ani kamarády, tak chyba asi opravdu bude v tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová