Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, potřebuju si ulevit a zjistit že třeba nejsem tak špatná máma. Mám dvě děti skoro 4 ročního syna a čtyř měsíční dceru. Od rodičů manžela poslouchám jak když nebudu chtít nebudem hlídání ale přitom má manžel minimálně jeden telefon denně o to co jsme dělali a co dělají děti. Pořád poslouchám nějaké chytré rady a komentáře. Až mi z nich hrabě a mám na vše okolo nich averzi. jediný co poslouchám od syna kdy přijede baba. Moji rodiče k nám přijdou cca třikrát do roka. Včera jsem dostala kázání o tom že je malej už nezná a nechce jim dát pusu. Prostě je vina na moji strašně protože nejsem schopná s dětma za nima dojít. Oni se přece nepřijdou k nám řeči a vyčítání od nich poslouchám už spoustu let tak bych měla už být zvyklá. Nechodím tam od doby co dcera ve třech měsících zůstala v nemocnici kvůli tomu že se jí špatně dýchalo. Já ji vzala třikrát ven a už má zase rýmu. Tak mám strach s ní chodit v ty zimě venku. To radši neříkám že chtějí ať jdu s dětma do baráku kde je všude plíseň a rok do něj řekla voda. Žijeme všichni v jedné obci moje rodina to má ke mně cca ani kilometr tři minuty v autě. Asi potřebuju slyšet že nejsem sobecká a hraběnka když chci ať k nám přijdou oni a čekám že se mi samy od sebe ozvou. Když nezavolám ja tam jsem hraběnka který se každý musí ozvat. Já už to nechápu je tam toho hodně a nechává to všechno i stopy na manželství co mám. Nemám žádnou kamarádku nikoho. Vždy jsem měla jen mámu za nejbližší ženu. Děkuju a omlouvám se za chyby a můj strašně dlouhý sloh
A když mamku pozveš tak nepřijde? Přijde mi dětinský řešit kdo má volat, prostě zavolám a neřeším.
Spíš ne ona to bere tak že k nám chodit nechce protože když odchází domů malej ji nechce pustit. To mi Terka nedávno řekla. Ale když ji zavolám tak bude říkat že má volno a bude v baráku škrábat plíseň ze zdi. A tam děti brát nebudu sama jsem byla po vyklízení starýho nábytku v háji z toho.
@Anonym1922 píše:
Dobrý den, potřebuju si ulevit a zjistit že třeba nejsem tak špatná máma. Mám dvě děti skoro 4 ročního syna a čtyř měsíční dceru. Od rodičů manžela poslouchám jak když nebudu chtít nebudem hlídání ale přitom má manžel minimálně jeden telefon denně o to co jsme dělali a co dělají děti. Pořád poslouchám nějaké chytré rady a komentáře. Až mi z nich hrabě a mám na vše okolo nich averzi. jediný co poslouchám od syna kdy přijede baba. Moji rodiče k nám přijdou cca třikrát do roka. Včera jsem dostala kázání o tom že je malej už nezná a nechce jim dát pusu. Prostě je vina na moji strašně protože nejsem schopná s dětma za nima dojít. Oni se přece nepřijdou k nám řeči a vyčítání od nich poslouchám už spoustu let tak bych měla už být zvyklá. Nechodím tam od doby co dcera ve třech měsících zůstala v nemocnici kvůli tomu že se jí špatně dýchalo. Já ji vzala třikrát ven a už má zase rýmu. Tak mám strach s ní chodit v ty zimě venku. To radši neříkám že chtějí ať jdu s dětma do baráku kde je všude plíseň a rok do něj řekla voda. Žijeme všichni v jedné obci moje rodina to má ke mně cca ani kilometr tři minuty v autě. Asi potřebuju slyšet že nejsem sobecká a hraběnka když chci ať k nám přijdou oni a čekám že se mi samy od sebe ozvou. Když nezavolám ja tam jsem hraběnka který se každý musí ozvat. Já už to nechápu je tam toho hodně a nechává to všechno i stopy na manželství co mám. Nemám žádnou kamarádku nikoho. Vždy jsem měla jen mámu za nejbližší ženu. Děkuju a omlouvám se za chyby a můj strašně dlouhý sloh
To s ni fakt celou zimu skoro nevylezes?
@Anonym1922
To je celé nějaké prapodivné. Že nemáš kámošku tady čuchám problém když jsi z vesnice a troufám si říct že je u tebe ![]()
Dítě je to tvoje tak nějaké kecani od ostatních ti může být u zádele.
A ta tvá nemocnost dětí to si můžeš gratulovat když jsou znich skleníkové dětičky ![]()
A oni žijí v plisni to je teda top
to raději jdi na mráz než do tohodle.
Leč chtěl bych i názor druhé strany protože tohle se mi nějak nezdá ![]()
Ty nechodis s dětmi ven? A ani k rodičům? Ani jedno z toho není úplně normální
Tvůj příspěvek je napsaný tak zmateně, že vlastně nechápu, o co jde. Ty s dětmi nechodíš ven, protože mimino má rýmu? Jste zavření celé dny doma i s tím čtyřleťákem? Nebo chodí aspoň do školky? Ten 4letý má rád babičku, protože se mu věnuje, a tobě to vadí? Proč je nepozveš alespoň jednou týdně odpoledne na návštěvu? Mám dojem, z toho jak píšeš o plísni, že problém bude spíš na tvé straně a tvé děti budou pěkné skleníkové kytičky. Já brala děti od mimina k rodině do 100 let starého baráku, o jehož zdravotní nezávadnosti silně pochybuji, lítaly kolem nich kočky a pes, na dvorku šťouraly do kuřinců a představ si, že děti žijí a nemají například jedinou alergii, neskolí je rýmička po každém ofouknutí ![]()
@unuděná také znám na škole jsem měl chřipku snad jen jednou a ve zbytku případů to byl nechucus
a od mládí jsem lítal venku válel se všude všechno ochutnal a teď mi je báječně
jen kovid mi nas.ral že jsem neměl pár dní chuť ale aspoň jsem mohl extra pálivé ![]()
Taky by mě u madam zajímala realita a né jen její názor jestli se to dá tak nazvat ![]()
Závada bude na tvém přijímači.
Tchánovi špatní, protože je děti mají rády, rodiče špatní, protože je děti neznají. Protože k nim nechodíš, aby dítě nenastydlo. Přitom není žádná zima. Kamarádky žádné. Hm.
Přestaň blbnout.
@JiříkMazlík No ale to sis musel stejně to pálivé užít. Covid vyřadil jen chuťové receptory, ne?
@inkakřivák píše:
@JiříkMazlík No ale to sis musel stejně to pálivé užít. Covid vyřadil jen chuťové receptory, ne?
No začal jsem se potit jak blázen protože normálne by to sníst nešlo
ale jinak to trochu palive bylo. ![]()
Horší to bylo druhý den na opačném konci ![]()
@JiříkMazlík no však, to myslím. Že sis to pálivé užil. I při covidu.
Me prijde, ze ti vse vadi a nic nejde. Taky se to teda moc neda cist a aby clovek lustil, co tim chtel basnik rici. Akorat mi z toho vyleza, ze s detmi nechodis ven a s lidmi okolo nemas dobre vztahy.
@Anonym1922 holka, za mne jsi strašně negativně naladěná, asi dost introvertní a měla bys zapracovat na troše té vstřícnosti, komunikaci a zvednout s dětma zadek, mráz je naopak mnohem lepší než jarní a podzimní plískanice, je krásně čerstvý vzduch, určitě by tobě i dětem prospěl!! já dávala v mírném mrazu holky v kočáru ven normálně i spávat a byly zdravé jak řípy! nemocnět začly až na začátku školky jako každé dítě, než se vzájemně promořily virama ![]()
ohledně kámošky na vesnici zvláštní - tam se naopak z mé vlastní zkušenosti maminy s podobně starými dětmi stýkají z praktických důvodů celkem dost, děti si zahrají, ženské pokecají… ![]()
fakt neblbni a buď ke tchánovcům trochu vstřícnější! je přece skvělé, že syn si chce hrát s babičkou.. a u vašich by ses ve tvém případě mohla stavit taky častěji, jak 3× za rok… pár hodin ve starém baráku vážně ještě nikoho nezabilo - jaderné palivo tam přece neskladují..
Za prvé píšeš jak tatar a za druhé, že by byli všichni okolo špatní a ty to letadlo? To asi ne, viď. I kdyby ta rodina, ale člověk, který nemá ani kamarády, tak chyba asi opravdu bude v tobě.