Bydlení s přítelkyní a jejím kamarádem v rámci studia

Anonymní
10.2.23 23:56

Bydlení s přítelkyní a jejím kamarádem v rámci studia

Hezký den,

mám takový dotaz, spíš bych potřeboval od Vás názor. S přítelkyní jsme již přes půl roku a klape nám to. Doposud nebyl žádný problém ve vztahu (hádka…), Oba dva studujeme bakaláře a jsme oba dva rozhodnutí pokračovat na inženýrovi, ale v Praze. Momentálně studujeme bakaláře v jiném městě. V Praze si plánujeme najít byt či kolej. Až budeme spolu bydlet, tak spolu budeme chodit přes rok a to si myslím, je už optimální doba na to i spolu být, ještě k tomu, že budeme oba dva studovat ve stejném městě si pomůžeme i finančně v rámci pronájmu.

Ale k věci. Zhruba před týdnem za mnou přišla přítelkyně s nápadem, že její nejlepší kamarád, taky půjde studovat do Prahy a jestli by nemohl bydlet s námi. že by aspoň ušetřil za pronájem bytu a nám by to taky pomohlo. Ten kamarád je opravdu kamarád toho se nebojím. Navíc má i přítelkyni, teda snaží se jí mít. Tak jsem přítelkyni řekl, že si ještě se o tom pobavíme, že je ještě čas.

Teď nad tím uvažuji a přemýšlím, že to vlastně nechci aby s námi někdo bydlel, respektive se bojím o soukromí. Řeknu možná kravinu, ale když budeme mít sex, tak aby to nebylo slyšet, nebo koukání se na film v obýváků a prostě mít to soukromí. A nevím, jak to přítelkyni říct, respektive se bojím její reakce. Původní plán byl, že budeme spolu jen my dva a nikdo jiný.

Myslíte si, že byste mi mohli prosím dát nějakou radu?

Díky moc, snad jsem nebyl moc dlouhý, ale chtěl jsem to co nejvíce přiblížit.

Hezký den a víkend :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3847
11.2.23 00:18

Je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 00:31

Já jsem ve dvaceti bydlela se svým tehdejším klukem a jeho kamarádem a bylo to fajn, ráda na tu dobu vzpomínám. Jde hlavně o to, jak si spolu sednete. Náš pokoj a jeho byl ale oddělený kuchyní a dlouhou chodbou, tak nebyl problém.

• Citovat
  • Upravit
34322
11.2.23 01:45

Ne. Zustante ve dvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
11.2.23 02:04

Hele, to záleží na vás, jestli vám to vyhovuje nebo ne, ačkoliv u tebe se klaním k té druhé možnosti. Nicméně já mám vícero kamarádů/kamarádek, co bydlí s partnerem/partnerkou plus někdo další a všem to takto vyhovuje.
Navíc pro studenty je podle mě nemožné najít si bydlení ve dvou, ještě v dnešní době, kdy jdou ceny všeho nahoru. Pokud dokážete zaplatit bydlení jen pro vás 2, tak bych to s přítelkyní probrala, co by vám víc vyhovovalo.
Nicméně bydlení s někým dalším bych nezavrhovala. Může ti to přijít jako hrozný zásah do soukromí, ale uvidíš, že to může být ve finále fajn, navíc kamarád v bytě určitě nebude pořád, takže vy budete mít taky nějaký ten čas pro sebe. Pokud budete mít oddělené pokoje, jakože předpokládám, že ano, tak bych to fakt neřešila, kamarád snad není neandrtálec a pochopí, že jako pár chcete mít soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.23 04:01

Pokud si můžete dovolit bydlení ve dvou, tak toho bych se asi držel. Tohle mi přijde trochu divný abych pravdu řekl a to nejen kvůli soukromí. Přeci jen se lidé stěhují aby měli větší soukromí a né aby jim u toho někdo svítil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20924
11.2.23 04:25

No pokud není hlavní důvod ten, že si to bydlení nemůžete sami dovolit a jen je to kvůli tomu, že on má ušetřit. Tak se na to vyprdni a musíš to podat tak, že chceš začít bydlet s ní, jako společná domácnost a nechceš tam někoho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
11.2.23 04:53

Do bydleni ve 3 bych nesla, uz jen z duvodu soukromi, wc, koupelna..s tim spojena nejaka hygiena,..ono kazdej ma nejaky navyky a ne vzdy se to da skloubit s nekym dalsim..
At si kamarad najde nejakyho spolubydlu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5395
11.2.23 05:20
@Anonymní píše:
Hezký den,

mám takový dotaz, spíš bych potřeboval od Vás názor. S přítelkyní jsme již přes půl roku a klape nám to. Doposud nebyl žádný problém ve vztahu (hádka…), Oba dva studujeme bakaláře a jsme oba dva rozhodnutí pokračovat na inženýrovi, ale v Praze. Momentálně studujeme bakaláře v jiném městě. V Praze si plánujeme najít byt či kolej. Až budeme spolu bydlet, tak spolu budeme chodit přes rok a to si myslím, je už optimální doba na to i spolu být, ještě k tomu, že budeme oba dva studovat ve stejném městě si pomůžeme i finančně v rámci pronájmu.

Ale k věci. Zhruba před týdnem za mnou přišla přítelkyně s nápadem, že její nejlepší kamarád, taky půjde studovat do Prahy a jestli by nemohl bydlet s námi. že by aspoň ušetřil za pronájem bytu a nám by to taky pomohlo. Ten kamarád je opravdu kamarád toho se nebojím. Navíc má i přítelkyni, teda snaží se jí mít. Tak jsem přítelkyni řekl, že si ještě se o tom pobavíme, že je ještě čas.

Teď nad tím uvažuji a přemýšlím, že to vlastně nechci aby s námi někdo bydlel, respektive se bojím o soukromí. Řeknu možná kravinu, ale když budeme mít sex, tak aby to nebylo slyšet, nebo koukání se na film v obýváků a prostě mít to soukromí. A nevím, jak to přítelkyni říct, respektive se bojím její reakce. Původní plán byl, že budeme spolu jen my dva a nikdo jiný.

Proč by ses bal? Normálně ji to řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12660
11.2.23 05:58
@Anonymní píše:
Hezký den,

Jestli mate na to byt jen ve dvou tak bych do tretiho nesla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
11.2.23 07:25

Co si budeme nalhávat…je to primarne o penězích. Ono platit nájem ve 2 a ve 3 (potenciálně 4 - když má pritelkyni) je rozdíl. A za ty dva roky jste takhle schopni docela dost ušetřit třeba i na hypotéku a vlastní bydlení. Ale zase to bude na úkor soukromí a pohodlí. Pro vztah samozřejmě ideální bydlet ve dvou. Takže asi tak…
Sedněte si spolu a vyjasnete si plány do budoucna, co chcete a kde chcete být za ty tři roky…včetně těch obav co oba dva mate :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
11.2.23 07:34

A vy jako studenti utahnete byt v Praze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
11.2.23 07:39

Vy dva a on v jednom bytě- blbost.
Pokud být zaplatíte dobře i tak, je to ok.
Nebo běžte do menšího.
Ale bez nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.2.23 08:11

My za dob studia s přítelem, teď už manželem, bydleli taky ve sdíleném bytě s dalšími lidmi. Měli jsme svůj pokoj, oni taky svůj. Navzájem jsme si do pokojů bez vyzvání nelezli a když jsme chtěli tak jsme se společně potkali v kuchyni. Ušetřili jsme díky tomu tolik peněz, ze jsme téměř celá studia mohli jezdit bez problému na dovolené a procestovali půl Evropy. Ale měli jsme na spolubydlící štěstí - měli partnery v jiném městě a byli v bytě opravdu jen po nezbytnou dobu, cca dvě tři noci v týdnu. Byli bezkonfliktní, udržovali pořádek, nedělali mejdany… tak asi záleží co je ten kamarád za povahu, jak moc by tam byl… ale v době studií mi to nepřijde jako úplný nesmysl, jen je potřeba to dopredu probrat ať nejste překvapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
11.2.23 08:12

Bych se vyprdla na nějaký byt, téměř každá kolej má vlastní pokoje nebo dokonce i buňky pro páry a nemusíte u toho řešit vůbec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí