Bydlení u prarodičů přítele.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
24.10.21 17:46

@Ja-rekk Přesně tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
24.10.21 18:34
@inkakřivák píše:
@Ja-rekk u nás platí jiné pravidlo. Jednoduché. Chceš si žít sama po svém? Klidně. Za své. Chtít svobodu a odmítat nést náklady, to je hloupost.

To je dobre vedet. Reknu to priste mamce, az ji povezu nakup. Ze od ted na ni prestanu zvonit, ale polezu tam jak do chleva a take ji vysvetlim, ze do segedinu patri majoranka a koupelnu by mela lepe uklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
24.10.21 20:54

@VitaminC Ty ji ten segedín platíš? Ty ji zivis a platíš ji bydlení? Tak to udělej, když máš pocit, že musíš. Pravda, je to vůči starší osobě a k tomu vůči rodiči hrubé, ale tvoje věc.
Moje děti se osamostatnily za své peníze, tudíž jim rady nedávám, pokud o ně nezadaji. Pokud by se chtěly,, osamostatnit" ve smyslu matko plat mi můj byt a dávej peníze, mají smůlu. Nezaplatim, budou bydlet na koleji nebo doma. Chce- li být dospělý, tak se vším všudy. Jaká samostatnost, když bych jim to musela platit.
Ale ty se samozřejmě můžeš chovat tak, jak ti to vyhovuje. Když jako nevychovanec, spánembohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
24.10.21 22:41
@inkakřivák píše:
@VitaminC Ty ji ten segedín platíš? Ty ji zivis a platíš ji bydlení? Tak to udělej, když máš pocit, že musíš. Pravda, je to vůči starší osobě a k tomu vůči rodiči hrubé, ale tvoje věc.
Moje děti se osamostatnily za své peníze, tudíž jim rady nedávám, pokud o ně nezadaji. Pokud by se chtěly,, osamostatnit" ve smyslu matko plat mi můj byt a dávej peníze, mají smůlu. Nezaplatim, budou bydlet na koleji nebo doma. Chce- li být dospělý, tak se vším všudy. Jaká samostatnost, když bych jim to musela platit.
Ale ty se samozřejmě můžeš chovat tak, jak ti to vyhovuje. Když jako nevychovanec, spánembohem.

Ale platit kolej vyjde kolikrát dráž, než když se studenti složí na nájem studentského bytu. Tady je možnost bydlení v bytě prarodičů, kteří předpokládám z vlastní vůle odešli na chalupu. Naprosto logicky se nabízí, že byt bude užívat vnuk, pomůže to přece i jim, není v bytě cizí člověk apod. I když mu platí byt, jelikož studuje, tudíž na to má nárok, nic je neomlouvá k takovému chování. Soukromí a slušné chování si zaslouží každý člověk, bez ohledu na to jestli se živí sám nebo ne. Jasně, ohleduplnost se čeká i od mladých. Je to majetek prarodičů. Já bych pochopil, kdyby jim vadilo, že jim mladí ničí byt, že by řešili něco jako stížnosti sousedů na častý hluk, kvůli mejdanům a že by jim takové aktivity zatrhli. Ale podmiňovat si nabídku bydlení tím, že budou vařit omáčky a dělat marmelády, nemít trošku soudnosti a lézt do bytu v sobotu brzy ráno apod. to je čistá bezohlednost, využívání moci a hulvátství. Nelíbilo by se to nikomu a nedělá se to, to ať se na mě nikdo nezlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
24.10.21 23:19

Chápu to správně, že oba chodíte do školy a ani jeden nepracujete? Takže všechny výlohy hradí u tebe rodiče a u přítele prarodiče? Takže jste plně závislí a žijete a bydlíte na výlohy ostatních? Pokud to tak je, tak hrát si na velký za “cizí” peníze jde těžko, pořád jste pro ně děcka. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Sobotní ranní budíčky bych zrušila (slušně) - těžko říct, jestli to nebylo s přítelem domluveno, že budou kontrolovat…jinak je to o dospělejším přístupu, kdy sdělíš, že to děláš takhle a vyhovuje ti to, příteli také, pořád dokola, dokud to nepřijmou. Za mě domácí vajíčka a králík do moderní kuchyně patří, prostě jídlo zpracuj do svých receptů. Na druhou stranu je vidět, že čerstvě dospělému všechno nacpat v domnění, že pochopí, co dostal, je úplná utopie. Nikdy jste sami za sebe nežili, přistupujete k obývání bytu, jako děti, co ho našli pod stromečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
26.10.21 15:54

Takhle bych nezila, to by me zabilo. Proste bych se odstehovala, a to klidne i bez pritele. Takhle mlada nemas co nekde „trenovat na hospodynku a zinku“, probuh. Ja bych toto nesnesla, abych kvuli uspore na najemnem byla denodenne kibicovana k tomu, zit podle necich prehistorickych predstav a bez soukromi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
26.10.21 16:03
@Liška32 píše:
Jé, já bych se naučila marmelády a ještě se babi vyptala na nějaké historky z jejího mladí nebo když byl přítel miminko :D Chápu, že tě štve nedostatek soukromí a míchání se vám do života, ale myslím, že je to tvým věkem a malýma zkušenostma s reálným životem. Že kdybyste se museli sami živit a starat se o vše, viděla bys, že to není jen tak a snáz bys potom překousla chování prarodičů a že tuhle zkušenost nemáš, teď nechci urazit, ale asi je to tak, že si nevážíš toho, co máte od nich za pomoc. Já myslím, že každý by měl nějaký čas žít jen sám za sebe a za svý a tím myslím i být singl, člověk si utřídí myšlenky a hodnoty. Ale je mi jasné, že tuhle možnost nemáš, když chceš být s přítelem. On těžko půjde na brigádu na medicíně. I ta pomoc v domácnosti bych se nedivila, že se omezí. Se bude furt učit a pak ještě ve vyšších ročnících bude pořád pryč. A co teprve až začne v nemocnici, to už ho neuvidíš vůbec neboť mladý doktory všude dřou z kůže. Těžkou cestu jste si vybrali :think:

Nezlob se, ale ja se starala sama o sebe od 18 a ani predtim jsem to nemela lehke (tyrani, rodice mi nedavali ani na jidlo a jeste mi brali penize, chvili decak) a tedy moc dobre vim, jak to ma mlady dospely slozite a za me muzu rict, ze jakekoli slozitosti mi stoji za svobodu zit si po svem a ne podle padesat let starych predstav cizich lidi.

A pardon, fakt si myslim ze zakladatelka jim nema co byt vdecna za to, ze pritele nedali do decaku a nechali ho v byte, kdyz sami chteli bydlet v chalupe - ji tam nepatri ani klika od dveri, a zbytecne se nervuje jejich pozadavky na „hospodynku“ namisto aby nekde parila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
26.10.21 19:38

@Liberalissima
A ona musí v 18 někde pařit?
Kort když nemá ani za co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
26.10.21 19:53
@ZustanSeMnou píše:
@Liberalissima
Kort když nemá ani za co? 8o

Nevím, jaké má záliby, ale rozhodně mi pařba přijde pro 18 letou holku normálnější než vaření svíčkové s cizí babičkou 8)

Pokud ti tak vadí pařba, dosaď si čundr, deskovky, co je libo :palec:

Jinak ano, my jsme na střední kalili a dost často jsme neměli za co, nějak se to vždy pořešilo. Kdy jindy, ve čtyřiceti už je to trochu cringe :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.10.21 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
26.10.21 20:00
@ZustanSeMnou píše:
@Liberalissima
Kort když nemá ani za co? 8o

A kdy má pařit, ve 30, na diskotékách už ve 20 je člověk pomalu nejstarší. Jak nemá za co, mají brigády ne? To mají na zábavu. Bydlení maji mít zajištěny, když studují, mají možnost bydlet sami, tak proč ne? Jako já bych v tom nebydlel jo, protože by to pro mě bylo strašné, poslouchat nějaký důchodce, to bych raději bydlel u mámy a měl klid, ale ten kluk jde na medicínu, tak přece nebudou takto žít ještě šest let, u mámy a on co? On bude v tom bytě sám? Vždyť je přece jedno, že je tam ta holka. Ti důchodci mají být rádi, že tam není sám a dat jim svátek, však přece je nikdo na chatu nevyhodil. A nebo ať. mu teda přispívají na bydlení, jí taky, když ještě studuje, zas její rodina a můžou jít třeba do spolubydlení. Pokud mají problém, že jsou v jejich bytě. Ale přece je normální, že už v tomhle věku spolu páry žijí. Neznám nikoho, kdo ne. Akorát většinou je to na studentských bytech, ale proto, že ty rodiny nemají prázdný byt navíc, oni ano, tak kde je problém. Jako je to krajní řešení a hnusný, určitě to neschvaluju, ale kdyby na to přišlo, tak on má nárok na výživný jako student i kdyby se jim to nelíbilo, klidně soudní cestou. Jako je to hnus, soudit se s rodinou, ale nárok na to má, když by s nima nebyla domluva. A proč tohle všechno, když můžou být v tomhle bytě, levněji by jim to stejně nevyšlo a navíc s tím souhlasili, takže nic jim nedává právo chovat se takhle. Co to jako je? Nechápu, že jim to není blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
26.10.21 20:09
@Liberalissima píše:
A pardon, fakt si myslim ze zakladatelka jim nema co byt vdecna za to, ze pritele nedali do decaku a nechali ho v byte, kdyz sami chteli bydlet v chalupe - ji tam nepatri ani klika od dveri, a zbytecne se nervuje jejich pozadavky na „hospodynku“ namisto aby nekde parila.

Jsi absolutně přesná, děkuji za Tvoje názory. :potlesk:
Mě by dost mrzelo, kdyby se dcera dostala do takové rodiny. Finance jsou bohužel důležité, každý rozumný člověk i nich uvažuje a snaží se dobře počítat a šetřit, ale chování těch „starých“ je neomalené a neomluvitelné. Prostě rodina bez úrovně, ale majetná - časté. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.10.21 07:10

@Ja-rekk :palec: někomu tohle ale prostě nevysvetliš protože to chápat nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
27.10.21 07:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
27.10.21 10:50

@Matt 02
Jako promiň, ale aby někoho rodiče v 18 letech komplet živili, znám takových jen pár lidí, a opravdu je to dost divné.
Téměř každý si při studiu vydělává, někdo každý víkend třeba.
K diskotékám - tak ať si jde holka bydlet K mámě, když ji nevoní, že by se měla naučit něco do života.
Bydlí tam zadarmo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
27.10.21 10:51

@Cimada
Proč by měli být bez úrovně?
Protože si dovoli zavolat, že přijedou do vlastního bytu?
Trochu divné přirovnání.
Dost možná jim jde o to, aby holka taky jednou něco uměla a ne si jen zadarmo bydlela v jejich bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová