Bydlení u prarodičů přítele.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76805
15.10.21 22:05
@ZustanSeMnou píše:
Nic ve zlým, ale muzete si sbalit věci a běžte bydlet za svy.
Až někde budete platit 20tisuc za podnájem pražského bytu, věřím, že se ráda vrátíš k vaření marnelad a svíčkové.
Jo, a kde máte vzít peníze na bydlení, je už vaše věc Jste plnoleti.
Byt je tchyně, takže platí její pravidla
:roll: čteš správnou diskusi?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
16.10.21 13:25

@PaníBovaryová
Díky, babičky tedy.
Ale to je celkem nepodstatné - každopádně byt není zakladatelky a jejího přítele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
16.10.21 13:38
@ZustanSeMnou píše:
@PaníBovaryová
Díky, babičky tedy.
Ale to je celkem nepodstatné - každopádně byt není zakladatelky a jejího přítele…

A dedy ne? :lol:
Jejich vnuk je student, kdyz ho vykopnou, meli by mu platit vyzivne. Ne, ze kde vezme penize na bydleni, je jeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
16.10.21 13:52
@PaníBovaryová píše:
A dedy ne? :lol:
Jejich vnuk je student, kdyz ho vykopnou, meli by mu platit vyzivne. Ne, ze kde vezme penize na bydleni, je jeho vec.

No mě by tedy ani nenapadlo ve věku 18+ chtít po pra/rodičích bydlení zdarma, případně výživné.
Nicméně, prarodiče je nevyhodili. Pouze po nich chtějí respektovat určitá pravidla, aneb koho chleba jíš,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
16.10.21 13:52

Holt, to je život. Ber nebo nech být. Já se v 18 odstěhovala od rodičů, kde jsem mohla mít svůj byt a kdybych tam bydlela i to nové auto k tomu :oops: :lol: Chtěla jsem žít po svém a seznala jsem, že s mýma rodičema, který jinak :srdce:, to by fakt nešlo. Mám víc sourozenců a vždy byla tato volba. A ano, i tak se dá vystudovat náročná výška. Jako babička s dědou jsou úžasní. Než se takto trápit, Ty se na rok vrať k rodičům, pak si najděte spolubydlení, Ty už budeš vydělávat.. třeba.. a jak Vám bude.. jasně, musíte se domluvit oba. Ale i řešení problémů a hledání kompromisů se Vám bude ve vztahu s životu hodit. Jste ještě mladí, což je super, je tolik možností, tolik rozhodování Vás ještě čeká. A i Vaše priority se časem budou měnit. Život je někdy fakt jízda aneb vítej ve světě dospělých :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21406
16.10.21 14:31
@ZustanSeMnou píše:
No mě by tedy ani nenapadlo ve věku 18+ chtít po pra/rodičích bydlení zdarma, případně výživné.
Nicméně, prarodiče je nevyhodili. Pouze po nich chtějí respektovat určitá pravidla, aneb koho chleba jíš,..

No tak vyzivne je jeho zakonny narok, ne nejaky nehorazny pozadavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
16.10.21 14:42
@PaníBovaryová píše:

přesně tak, v krajním případě by je kluk mohl o výživné i žalovat a vyhrál by

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
18.10.21 19:43

Všichni, kdo tady kritizujete zakladatelku, si uvědomte, že nejde o bydlení „skorozadarmo“ nebo o „masozadarmo“, ale především o to, že ti staří dělají něco, co mladým nevyhovuje.
To je to podstatné.
Není žádná omluva, že „babičky jsou takové, že se ptají“ - já jsem ve věku babiček a nikdy bych si nedovolila se mladých ptát na takové věci. Je to jejich záležitost. Ostatně, jestli je holce 18, tak snad uznáte, že je takový dotaz nebo nucení do rodičovství trochu na hraně - a vidím za tím absenci inteligence a naopak spíš neomalenost. (Skoro se divím tomu, po kom je ten kluk tak chytrý, že jde na medicínu.)
Nedovolila bych si vyzvánět na moje mlaďochy v 6,30 h., že za chvíli přijedu, a nepovažuji za inteligentní projev vůči mladým jim prndat do toho, kdy by měli začít vařit.
Toto všecko je otřesné a vám by se to taky nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
19.10.21 19:04
@Anonymní píše:
Jo to chápu ale oni s tím přišli aby v bytě nebyl nikdo cizí. Aby to tady nikdo nezničil. Navíc kdyby tu přítele nenechali museli by nějak vyřešit jeho třeba mu přispívat na bydlení protože je student a oni ho mají v péči od miminka. Jeho máma jejich dcera fetovala a nikdo neví kde je. No jestli ji babička takto dusila že má chlapovi delat poskoka a v tom jí vychovala tak se ani snad nedivím že se dala na fet a to jsem ji do teď odsuzovala. Přítel tady žije celý život a nabízelo se že tu zatím zůstaneme z našich hlav to nebylo.

Teda tebe bych v rodině nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
19.10.21 19:31
@Proto02 píše:
Teda tebe bych v rodině nechtěla.

A Tobě připadá normální, aby Ti tchánovci volali brzy ráno a nasáčkovali se pak do „svého“ bytu a mluvili Ti do toho, kdy máš začít vařit? To jako vážně? A toto děláš Tvým mladým?
Tak jestli jo, tak Tebe bych pro změnu nechtěla v rodině já :D. Ten byt jim mladí nesebrali, neukradli. Bylo to rozhodnutí prarodičů, ale neznamená to, že jim musí kádrovat život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.10.21 09:40
@PaníBovaryová píše:

Myslela jsem si, ze narok na výživné konci plnoletosti.
Když jsem studovala vysokou, tak jsem dělala X brigád, abych si vydělala a užívila se.
Rodiče mi dávali jen na kolej.
A nenapadlo mě by tedy rozhodně po jich něco vymáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
23.10.21 11:59

@Cimada Naprostý souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.21 17:54
@stinga píše:
přesně tak, v krajním případě by je kluk mohl o výživné i žalovat a vyhrál by

Nikdy jsem to neřešila a nevím, jak je to přesně, ale musí rodič platit dítěti i studium na VŠ?
Aha, už to na google vidím:
zákon (bohužel) nedefinuje žádný věk, po kterém by mělo vyživování skončit. Vůbec zde tedy neplatí žádné mezníky. Vyživovací povinnost nekončí v 18, ale ani v 26 letech. Může trvat ještě mnohem, ale mnohem déle, a to až do doby, dokud dítě není schopné uživit se samo. Jestliže je mu tedy např. 28 let, ale stále studuje, a tím se soustavně připravuje na budoucí povolání, musíte jej podle zákona živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
23.10.21 18:01
@Cimada píše:
Nikdy jsem to neřešila a nevím, jak je to přesně, ale musí rodič platit dítěti i studium na VŠ?
Aha, už to na google vidím:
zákon (bohužel) nedefinuje žádný věk, po kterém by mělo vyživování skončit. Vůbec zde tedy neplatí žádné mezníky. Vyživovací povinnost nekončí v 18, ale ani v 26 letech. Může trvat ještě mnohem, ale mnohem déle, a to až do doby, dokud dítě není schopné uživit se samo. Jestliže je mu tedy např. 28 let, ale stále studuje, a tím se soustavně připravuje na budoucí povolání, musíte jej podle zákona živit.

No tak to je šílené.
Ovsem myslím ze je diskutabilní, kdy je „dítě“ připraveno na budoucí povolání.
Do 28 let zadne soustavné studium krom doktorského titulu netrvá.
A ani ten doktorský titul (PhD apod) není nutný k vykonávání povolání a tím pádem živeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.21 18:10
@ZustanSeMnou píše:
No tak to je šílené.
Ovsem myslím ze je diskutabilní, kdy je „dítě“ připraveno na budoucí povolání.
Do 28 let zadne soustavné studium krom doktorského titulu netrvá.
A ani ten doktorský titul (PhD apod) není nutný k vykonávání povolání a tím pádem živeni

Jo, vlastně počkej, tam byl ještě dovětek, že se to období může nějak přerušit a pak zase pokračovat. Přestože má člověk děti rád a všemožně jim pomáhá, tak přece jen bych řekla, že věk 26 je tak akorát. Déle opravdu ne, pokud si rodič nebude muset připustit, že vychoval nemakačenka.
 https://www.finance.cz/…letile-dite/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová