Bydlení u prarodičů přítele.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3837
14.9.21 18:30
@Anonymní píše:
Jo to chápu ale oni s tím přišli aby v bytě nebyl nikdo cizí. Aby to tady nikdo nezničil. Navíc kdyby tu přítele nenechali museli by nějak vyřešit jeho třeba mu přispívat na bydlení protože je student a oni ho mají v péči od miminka. Jeho máma jejich dcera fetovala a nikdo neví kde je. No jestli ji babička takto dusila že má chlapovi delat poskoka a v tom jí vychovala tak se ani snad nedivím že se dala na fet a to jsem ji do teď odsuzovala. Přítel tady žije celý život a nabízelo se že tu zatím zůstaneme z našich hlav to nebylo.

Tak pokud to je taková hrůza, tak odejděte do nájmu nebo spolubydlení. Ještě budeš s láskou vzpomínat na návštěvu s králíkem jednou týdně. :D Když budeš mít prase spolubydlící, co do rána vyřvávají, motají se v koupelně a kuchyni. Jste mladý děcka a máte zatím prd. Člověk by si měl vážit toho, že nemusí vyhazovat tisíce a má super bydlení téměř zadarmo. Samozřejmě ocamcaď pocamcaď, ale nic hrozného vám nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
14.9.21 18:32
@Anonymní píše:
Jo to chápu ale oni s tím přišli aby v bytě nebyl nikdo cizí. Aby to tady nikdo nezničil. Navíc kdyby tu přítele nenechali museli by nějak vyřešit jeho třeba mu přispívat na bydlení protože je student a oni ho mají v péči od miminka. Jeho máma jejich dcera fetovala a nikdo neví kde je. No jestli ji babička takto dusila že má chlapovi delat poskoka a v tom jí vychovala tak se ani snad nedivím že se dala na fet a to jsem ji do teď odsuzovala. Přítel tady žije celý život a nabízelo se že tu zatím zůstaneme z našich hlav to nebylo.

No a není to spíše další důvod mít pochopení? Vychovali na stará kolena vnouče, asi dobře, když je to tvůj přítel. Taky ho mohli šoupnout do děcáku, myslíš, že by to bylo lepší, že by jste teď byli v lepší situaci, já si to nemyslím. Buď by byl ještě v děcáku, takže by ste spolu určitě nebydleli a nebo by dostal pár tisíc a museli by jste se starat, to by asi nebylo tak easy, jako bydlení zadáčo v Praze. Já Tě svým způsobem chápu, ale měj trošku pochopení a buď trochu vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.21 18:33
@Anonymní píše:

A oni v tom bytě i s tvým přítelem předtím takhle ve třech žili, jo? To v podstatě uvolnili byt pro vás a sami se odlifrovali na chatu, abyste měli soukromí? Jestli je to takhle, tak mi z toho čím dál víc vychází, že oni jsou fakt velkorysí a vy nevděční, promiň :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.9.21 18:44
@Anonymní píše:

Tak to se jim dcera tedy povedla :? Přeji pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
14.9.21 18:47
@Annabela11 píše:
@arinecka Nutit někoho do čeho nechce poslouchat hloupé řeči, no nevím. To jde vydržet nějakou dobu…bydlí tam s přítelem proč by měla jít jinam? :roll:

Tak vydržet nemusí nic. Když jí je tolik na obtíž, že jí chce ta babička poradit, protože stará škola, tak se může spakovat a jít o dům dál. Hroznej problém říct, děkuji ale nepotřebuju, necháme to na jindy, a nebo ráda se to naučím že? Babičky uměj být otravný, snaží se vnucovat svoje názory. Ale těžko jí donutí, aby to tak bylo. Když jí párkrát řekne, že svatba bude možná někdy, na dítě je taky brzy, já to dělám tak a tak, tak si to časem sedne a zvyknou si všichni. Není potřeba z toho přecedělat drama. Kdyby tam bydleli všichni spolu, tak by to bylo asi na palici, ale takhle ví, že se babička vypovídá, odjede a budou si dělat vše po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.9.21 18:48
@Anonymní píše:
Všechno si čtu a přemýšlím nad tím tobě děkuju za pochopení je fajn že mě alespoň někdo chápe.

Zakladatelko já Tě taky chápu.
Ano…vděční za bydlení byste rozhodně být měli. ALE. Vděk snad není nutné projevovat tím způsobem, že budete „poslouchat“, dělat věci, které dělat nechci/svíčková :mrgreen: / a stále poslouchat nějaký blbý kecy ohledně Vašeho způsobu života.
Vděk bych projevovala třeba tak, že bych si dávala záležet, abych prarodiče při různých příležitostech obdarovávala hodnotnými dárky, které ocení, brala je na výlety na nějaká místa, ke kterým mají vztah, nabídla bych se, že jim budu hradit lékárnu…nevím určitě se toho dá vymyslet spousta 8)
Jinak zakl. nějaké velké promluvy asi nemají smysl. Ale dala bych slušně, ale jasně najevo, že sňatek není na pořadu dne, na chalupu občas zajedu a nemám problém tam vypomoct s čím bude potřeba, ale svíčkovou a džemy se učit nechci, takže nebudu a poprosila bych o ohlašování návštěv alespoň den dva předem a nenavštěvování v 8h ráno a kecy typu „proč ještě nevaříš oběd“ bych ignorovala a dělala, že neslyším, nebo to odpálkovala nějakým humorem.
Vděk a slušnost rozhodně ano. Za mě to ale neznamená držet ústa a krok a fungovat podle představ prarodičů. Podle popisu to nejsou žádní senilní nemohoucí starci nad hrobem a budete-li dostatečně důslední a vytrvalí časem to jistě pochopí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
14.9.21 18:55

No, v 6:30 bych jim telefon fakt nezvedala a v 8:00 jim rozhodně neotvírala pokud zazvoní, sice to byl jejich byt, ale přenechali ho Vám a nejste povinni tam být kdykoliv k dispozici, to jim radši platit normální nájem ale za cenu soukromí a pokud budou proti, tak jít bydlet jinam…
domluvte si normální čas návštěv a ty mezi tim jednoduše ignorujte a oni se to časem naučí, jinak ty řeči - jsou starý a za jejich časů to tak bylo, brala bych to jednim uchem tam a druhym ven, nebo řekla, že už je jiná doba a místo oběda si dneska zajdete na pizzu, svíčkovou že umíš podle svojí babičky a je to… :nevim:

Příspěvek upraven 14.09.21 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.9.21 18:56

@prokr Hezky napsáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
14.9.21 18:58
@Anonymní píše:

A dochází ti, že jaký si to uděláš, takový to budeš mít? Ta babička je prostě vychovaná v jiné době, takže se jí to, co se snaží nahustit do tebe, zdá naprosto normální. Dřív to tak prostě bylo. Nech jí, aby se vypovídala, a pouštěj to jedním uchem tam, druhým ven. Tvůj přítel to od ní naštěstí nechytil, jinak bys s ním asi nebyla ne? Vem si, že ho vychovali, taky mohl skončit kdo ví kde. Když se jednou za čas necháš ukecat, a necháš jí, aby tě naučila třeba tu svíčkovou, tak ona bude v sedmém nebi, a ty budeš mít pokoj, i když třeba už dávno svíčkovou umíš. Chápeš, jak to myslím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.9.21 19:01
@Žižkovská žena píše:
A oni v tom bytě i s tvým přítelem předtím takhle ve třech žili, jo? To v podstatě uvolnili byt pro vás a sami se odlifrovali na chatu, abyste měli soukromí? Jestli je to takhle, tak mi z toho čím dál víc vychází, že oni jsou fakt velkorysí a vy nevděční, promiň :D

No nevím…nechci teda být nějak zbytečně drsná. Ale mně to spíš připadá, že prarodiče se prostě z nějakého důvodu na chalupu odstěhovat chtěli a tím důvodem fakt nebylo, že by chtěli uvolnit byt vnukovi. Cizí lidi do bytu nechtěli, takže nechat tam vnuka se jim hodilo a zároveň jim to dává možnost mít vnuka pod kontrolou a očekávat ten tady diskutovaný vděk/poslušnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 19:06
@Žižkovská žena píše:
A oni v tom bytě i s tvým přítelem předtím takhle ve třech žili, jo? To v podstatě uvolnili byt pro vás a sami se odlifrovali na chatu, abyste měli soukromí? Jestli je to takhle, tak mi z toho čím dál víc vychází, že oni jsou fakt velkorysí a vy nevděční, promiň :D

Jo ale už jsou oba v důchodu tak šli na chalupu byl to plán co vždycky chtěli. Nechteli už bydlet v Praze pořídili si tam králíky a slepice a je jim tam dobře. Oni to tak chtěli ještě chodili za mýma rodičema jak to bude super že budeme bydlet sami. Tátovi se to ze začátku nelíbilo nejraději by byl abych se stěhovala až se vyučim. Já byla ráda že budeme spolu sami ale to sem netušila že jeho babi ze mě bude dělat neschopnou jak její vnouček nemá servis. Přitom my jsme takto spokojeni nepotrebujeme mít na oběd svíčkovou a králíka protože je sobota. Nepotřebujeme mit oběd přesně ve 12 a koláče k tomu ke kávě. Přítel se teď rád učí vařit baví ho to a klidně si dáme maso se zeleninou ve tři na pohodu. Nejlepší je že on o to sám nestojí cvičí a má dost už těch omáček a těžkých jídel. Dá si je rád ale občas a nechce po mě abych to vařila. Řeší to jenom oni a já se pak cítím neschopná. Proč bych měla vařit podle nich když se jich to netýká. Já jim taky nemluvím do toho v kolik a co jí oni. Nejhorší je že si nemůžu jít ani postěžovat k rodičům protože by mi táta řekl že jsem měla být doma. A oni se nezeptaji kdy nastupuje do školy jak bylo na adaptaku a tak ale řeší co jsme měli k obědu a jestli nemá přítel hlad co jsme udělali s vajíčky jestli jsem udělala pomazanku a takový blbosti a prostě já už nemůžu.

• Citovat
  • Upravit
14.9.21 19:12
@Anonymní píše:
Jo ale už jsou oba v důchodu tak šli na chalupu byl to plán co vždycky chtěli. Nechteli už bydlet v Praze pořídili si tam králíky a slepice a je jim tam dobře. Oni to tak chtěli ještě chodili za mýma rodičema jak to bude super že budeme bydlet sami. Tátovi se to ze začátku nelíbilo nejraději by byl abych se stěhovala až se vyučim. Já byla ráda že budeme spolu sami ale to sem netušila že jeho babi ze mě bude dělat neschopnou jak její vnouček nemá servis. Přitom my jsme takto spokojeni nepotrebujeme mít na oběd svíčkovou a králíka protože je sobota. Nepotřebujeme mit oběd přesně ve 12 a koláče k tomu ke kávě. Přítel se teď rád učí vařit baví ho to a klidně si dáme maso se zeleninou ve tři na pohodu. Nejlepší je že on o to sám nestojí cvičí a má dost už těch omáček a těžkých jídel. Dá si je rád ale občas a nechce po mě abych to vařila. Řeší to jenom oni a já se pak cítím neschopná. Proč bych měla vařit podle nich když se jich to netýká. Já jim taky nemluvím do toho v kolik a co jí oni. Nejhorší je že si nemůžu jít ani postěžovat k rodičům protože by mi táta řekl že jsem měla být doma. A oni se nezeptaji kdy nastupuje do školy jak bylo na adaptaku a tak ale řeší co jsme měli k obědu a jestli nemá přítel hlad co jsme udělali s vajíčky jestli jsem udělala pomazanku a takový blbosti a prostě já už nemůžu.

Na tohle jsou jednoduchý odpovědi, prostě řekni pravdu. Na oběd jsme měli jen maso se zeleninou. S vajíčkama jsem neudělala nic. Na večeři budeme mít asi chleba s taveňákem. Nechci dělat králíka, nevozte nám to. Když to pojedeš dostatečně dlouho a tvůj přítel pojede stejnou linku, určitě to vzdají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.9.21 19:12
@Anonymní píše:

Prostě chalupa jim více vyhovuje než město, to je jasné. Asi bych to tedy nechala na partnerovi aby jim vždy řekl že o to či ono nestojite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33725
14.9.21 19:14
@Anonymní píše:

No, a to tam jezděj každej víkend? Tak jim v pátek večer zavolejte, že nebudete doma. Přestaň se hroutit, vždytˇse ti nic tak strašnýho neděje. Přítel to vidí stejně jako ty. Co budeš dělat, až budete mít závažnější problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.9.21 19:18
@Anonymní píše:

Zakladatelko zase trochu „kousnout“ by ses měla :).
Neumíš si představit, jak já Tě chápu! Ale Ty si uvědom, že oni jiní už ani náhodou nebudou.
Takže Tobě zbývá jediné- trénuj přístup typu jedním uchem tam a druhým ven a dál si jeď to svoje.
Občas je nějak vtipně/slušně!/ utři, občas dělej, že neslyšíš :D
Kdyby s Vámi bydleli, bylo by to neúnosné, ale takhle to fakt lze zvládnout celkem v pohodě. Buď ráda, že Vám vztah klape a chlap za Tebou stojí a nenech si to pokazit a otrávit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová