Bydlení u prarodičů přítele.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18270
14.9.21 19:26
@Annabela11 píše:
@Žižkovská žena Skvělý by bylo pokud by měla zakladatelka klid a mohla volně dýchat.

to může až ve svém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
14.9.21 19:27

Vždyť je to pěkný, v čem je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
14.9.21 19:35
@DanielaD píše:
Vždyť je to pěkný, v čem je problém?

Tak otravný to být musí, to zas ne, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.9.21 19:41

@DanielaD Ale prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
14.9.21 19:47
@Anonymní píše:
Jo ale už jsou oba v důchodu tak šli na chalupu byl to plán co vždycky chtěli. Nechteli už bydlet v Praze pořídili si tam králíky a slepice a je jim tam dobře. Oni to tak chtěli ještě chodili za mýma rodičema jak to bude super že budeme bydlet sami. Tátovi se to ze začátku nelíbilo nejraději by byl abych se stěhovala až se vyučim. Já byla ráda že budeme spolu sami ale to sem netušila že jeho babi ze mě bude dělat neschopnou jak její vnouček nemá servis. Přitom my jsme takto spokojeni nepotrebujeme mít na oběd svíčkovou a králíka protože je sobota. Nepotřebujeme mit oběd přesně ve 12 a koláče k tomu ke kávě. Přítel se teď rád učí vařit baví ho to a klidně si dáme maso se zeleninou ve tři na pohodu. Nejlepší je že on o to sám nestojí cvičí a má dost už těch omáček a těžkých jídel. Dá si je rád ale občas a nechce po mě abych to vařila. Řeší to jenom oni a já se pak cítím neschopná. Proč bych měla vařit podle nich když se jich to netýká. Já jim taky nemluvím do toho v kolik a co jí oni. Nejhorší je že si nemůžu jít ani postěžovat k rodičům protože by mi táta řekl že jsem měla být doma. A oni se nezeptaji kdy nastupuje do školy jak bylo na adaptaku a tak ale řeší co jsme měli k obědu a jestli nemá přítel hlad co jsme udělali s vajíčky jestli jsem udělala pomazanku a takový blbosti a prostě já už nemůžu.

Tak já tě chápu čím dál tím víc, jako já se směju, ale chápu tě. No tak prostě musíte v něčem trvat na svém. Ne nechceme vajíčka, pomazanku dělat nebudeme atd. Kdyby se nenechali odbít, poděkovat a říct, že když jinak nedají, že je dáte vašim nebo kámošům. Říct, že v sobotu nejste doma i kdyby to nebyla pravda atd. Ale zas občas udělat ústupek a věnovat jedno dopoledne tomu, že budeš s tou babičkou vařit, to se zas dá zvládnout ne? Jí to udělá radost a tebe to nezabije. Pak to doma nemusíš vařit podle ní, nemusíte to ani jíst, můžete to klidně zase rozdat, ale prostě občas ustoupit, jinak si trvat na svém. Je dobrý, že jste za jedno, tak se zas zbytečně nenervuj, aby to neodnesl váš vztah a v rozumné míře občas ustupte, jindy si trvejte na svém. A neřeš jestli jsi nebo nejsi podle nich neschopná, jsi jaká jsi, s nima nežiješ ani s nima nechodíš, takže je to úplně jedno. Ať si myslí co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6443
14.9.21 20:02

Jé, já bych se naučila marmelády a ještě se babi vyptala na nějaké historky z jejího mladí nebo když byl přítel miminko :D Chápu, že tě štve nedostatek soukromí a míchání se vám do života, ale myslím, že je to tvým věkem a malýma zkušenostma s reálným životem. Že kdybyste se museli sami živit a starat se o vše, viděla bys, že to není jen tak a snáz bys potom překousla chování prarodičů a že tuhle zkušenost nemáš, teď nechci urazit, ale asi je to tak, že si nevážíš toho, co máte od nich za pomoc. Já myslím, že každý by měl nějaký čas žít jen sám za sebe a za svý a tím myslím i být singl, člověk si utřídí myšlenky a hodnoty. Ale je mi jasné, že tuhle možnost nemáš, když chceš být s přítelem. On těžko půjde na brigádu na medicíně. I ta pomoc v domácnosti bych se nedivila, že se omezí. Se bude furt učit a pak ještě ve vyšších ročnících bude pořád pryč. A co teprve až začne v nemocnici, to už ho neuvidíš vůbec neboť mladý doktory všude dřou z kůže. Těžkou cestu jste si vybrali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21417
14.9.21 21:50

Nechci být zlý prorok, ale tady tyhle „generálky“ rády stupňují. Kývnete jim na nějakou pitomost, třeba svíčkovou „aby byl klid v rodině“, a začnou požadovat všechno po jejich jak kdyby to byla samozřejmost. :nevim: A vděk za bydlení jim snad projevují tím, že tam jezdí každý víkend pomáhat sekat dřevo a vařit marmelády, nebo co. Ano, kdyby si museli vydělávat na bydlení - tohle by dělat nestíhali. Takže výhoda pro obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.9.21 22:09

A ja ti rozumim, ze te to stve. Taky by me to nebavilo poslouchat. Ja navic ani vareni/peceni nemiluju. Musim mit uz jooo naladu a chut, abych se do neceho pustila. A varit obed v 8 rano? To i moje rocni dite jeste spi :lol:

Oni to asi mysli dobre, ale ted je proste jina doba a lidi neziji stejne jako za jejich mladi. Tohle by jim mel tvuj pritel vysvetlit, ze treba o kralika nestojite. Ja bych kralika osobne vubec nedala. Stazeny mi pripomina kocku. :poblion:

Na tvem miste bych s nima sama nediskutovala. U nas razime, ze kazdy si kroti svou stranu rodiny.

A opravdu muzu hodnotit. Nejakou dobu jsme bydleli u mych prarodicu. Taky to mysleli dobre, ale proste opravdu o buchty a jine jidlo nestojime. Manzel sladky nemusi a ja nerada vyhazuju jidlo, ale kdybych to mela vsechno snist, tak neprojdu dverma. Pak to dopada tak, ze se ji jidlo, co jsme dostali, a svoje, ktere jsme chteli a meli na nej chut, tak zkazeny vyhodili. :nevim: Ted uz nastesti bydlime ve svym, tak se to trochu odbouralo. Nechapu, ze spousta (pra)rodicu ma tendence nutit ostatnim jidlo i pres nekolik odmitnuti. At se kazdy stara o sebe.

A taky jsem samozrejme poslouchala, ze mu mam varit, nebo mi utece. Neutekl! Nevypada, ze by se na to chystal. :mrgreen: Ale poslouchat tyhle reci :roll: fakt me to ani ze srandy nebavilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.9.21 22:40
@Anonymní píše:
Jo ale už jsou oba v důchodu tak šli na chalupu byl to plán co vždycky chtěli. Nechteli už bydlet v Praze pořídili si tam králíky a slepice a je jim tam dobře. Oni to tak chtěli ještě chodili za mýma rodičema jak to bude super že budeme bydlet sami. Tátovi se to ze začátku nelíbilo nejraději by byl abych se stěhovala až se vyučim. Já byla ráda že budeme spolu sami ale to sem netušila že jeho babi ze mě bude dělat neschopnou jak její vnouček nemá servis. Přitom my jsme takto spokojeni nepotrebujeme mít na oběd svíčkovou a králíka protože je sobota. Nepotřebujeme mit oběd přesně ve 12 a koláče k tomu ke kávě. Přítel se teď rád učí vařit baví ho to a klidně si dáme maso se zeleninou ve tři na pohodu. Nejlepší je že on o to sám nestojí cvičí a má dost už těch omáček a těžkých jídel. Dá si je rád ale občas a nechce po mě abych to vařila. Řeší to jenom oni a já se pak cítím neschopná :lol: . Proč bych měla vařit podle nich když se jich to netýká. Já jim taky nemluvím do toho v kolik a co jí oni. Nejhorší je že si nemůžu jít ani postěžovat k rodičům protože by mi táta řekl že jsem měla být doma. A oni se nezeptaji kdy nastupuje do školy jak bylo na adaptaku a tak ale řeší co jsme měli k obědu a jestli nemá přítel hlad co jsme udělali s vajíčky jestli jsem udělala pomazanku a takový blbosti a prostě já už nemůžu.

No ale to je tvuj problem, jak se pak citis.
Neumis si stat za svym a asertivne reagovat.
Normalne odpovidej po pravde, slusne.

Stejne se to tak jako tak musis naucit, jinak bude ten zivot tezkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
15.9.21 09:20
@arinecka píše:
A co se jí děje tak strašnýho? Babička je stará, za jejího mládí to tak bylo. Dnes je to jiné, to je jasný, ale vždytˇsi to stejně udělají po svém ne? Jestli jí to tak strašně vadí, tak tam přece bydlet nemusí, nikdo jí nenutí.

No, stará… Kolik že je té babičce? Píše, že je čerstvá důchodkyně. To jsou plus mínus moji rodiče. V 80.letech studovali na VŠ v Praze, bydleli na koleji, jedli v menze, chodili na kalby, na brigádu, jezdili do Jugošky, na vodu…

Ti prarodiče jsou fakt zpatecnicti, ten popis sedí spíš na moji bábu, tj. klidně zakladatelky prababicku. Ale jinak mi taky nepřijde nic špatného ani na marmeládach ani na dřevu. To nikomu neškodí. Ten zakladatelky postoj je takový… pubertální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
15.9.21 09:30

@Santa Juana Tobe teda vadi, ze je pubertacka? A kdyz to nikomu neuskodilo, tak bys mohla zitra v praci vytrit hajzliky. Prace jeste nikomu neuskodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
15.9.21 09:30
@Santa Juana píše:
Ti prarodiče jsou fakt zpatecnicti, ten popis sedí spíš na moji bábu, tj. klidně zakladatelky prababicku. Ale jinak mi taky nepřijde nic špatného ani na marmeládach ani na dřevu. To nikomu neškodí. Ten zakladatelky postoj je takový… pubertální.

Jeji postoj je takovy mozna proto, jakym tonem a stylem se ji ty marmelady a svickova podavaji. Mozna kdyby jeli pomoct se drevem a babicka si naplanovala delani marmelad, tak by se zakladatelka rada pripojila, ale bylo by to JEJI rozhodnuti se zapojit do marmelad. Navic je otazka, zda marmelady ma vubec rada. U nas by sklenicka marmelady vydrzela treba 10 let a neotevrena. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76880
15.9.21 09:31
@Anonymní píše:
Nahodou je jediná která mě dokáže pochopit.

já tě také chápu, rozhodně bych se v 18 nechtěla učit vařit svíčkovou ani dělat marmelády :zed:
neumím to ani dnes a celkem v pohodě žiju,
moc nevím radu, asi bych naoko s babičkou souhlasila a myslela si své, a jak tu někdo už psal, na jejich dotazy na svatbu a děti bych odpovídala nějak ve srandě,
neber to všechno zas tak vážně - řeči se vedou a voda teče,
není nutné měnit svůj život kvůli názorům babičky a dědečka, a to ani když bydlíte v jejich bytě,
důležité je abyste sjednotili názor na společné soužití s přítelem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76880
15.9.21 09:32
@Glucklich píše:
Jeji postoj je takovy mozna proto, jakym tonem a stylem se ji ty marmelady a svickova podavaji. Mozna kdyby jeli pomoct se drevem a babicka si naplanovala delani marmelad, tak by se zakladatelka rada pripojila, ale bylo by to JEJI rozhodnuti se zapojit do marmelad. Navic je otazka, zda marmelady ma vubec rada. U nas by sklenicka marmelady vydrzela treba 10 let a neotevrena. :mrgreen:

přesně, v naší rodině koupíme na rok jednu mini lineckou marmeládu na Vánoce, a jinak nikdo marmeládu nikdy nejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76880
15.9.21 09:35
@Santa Juana píše:
No, stará… Kolik že je té babičce? Píše, že je čerstvá důchodkyně. To jsou plus mínus moji rodiče. V 80.letech studovali na VŠ v Praze, bydleli na koleji, jedli v menze, chodili na kalby, na brigádu, jezdili do Jugošky, na vodu…Ti prarodiče jsou fakt zpatecnicti, ten popis sedí spíš na moji bábu, tj. klidně zakladatelky prababicku. Ale jinak mi taky nepřijde nic špatného ani na marmeládach ani na dřevu. To nikomu neškodí. Ten zakladatelky postoj je takový… pubertální.

já mám rodiče 60+ a také takoví nejsou :nevim: také mi ty názory sedí na lidi tak 85+, ale v mojí rodině nikdo nikomu nikdy nenařizoval dělat marmelády - babička 85 + a druhá již nežije - marmelády vyráběly, moje mamka 60+ už ne a nikdo ji to ani nenutil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová