Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminy
Mam dotaz.Jsem s pritelem uz 5mesicu a ted se rozvadi.Ma idealni pulku bytu a ja bych e k nemu chtela nastehovat i se svym synem.
Tak mm jen dotaz a chci se optat jestli musi mit souhlas i jeho manzelky.
Ona byt wnechce bude z te pulky vplacena'ale jestli ja se uz tm muzu nastehovat ted.je v rozvodovem rizeni'jinak hypoteku plati oba na pul.
Predem dekuji za odpovedi
@JaninaJanu je zatím vlastníkem? je. Pokud by řekla, že tam nemůžeš, tak na to má právo. Až bude vypořádáno smj - ona vyplacena a pod, tak si můžete dělat co chcete.
Tak dokud byt vlastní a nebydlí tam, nastěhovat se teoreticky můžeš. Prakticky to ale musí povolit i ona. (A mezi náma, já bych teda na jejím místě brejkule dělala. Minimálně bych tlačila na vyplacení.)
A da se proti tomu nejak jit pravnicky? Jsen
M na chlapove idealni polovine bytu
@JaninaJanu píše:
ne, nedá. To nikoho nezajímá, na čí polovině jsi. To fakt myslíš tohle vážně? Bože můj, kams dal dušu. Ona je vlastníkem. Tudíž dokud bude vlastníkem, tak potřebuješ její souhlas.
@JaninaJanu píše:
Cože???
@JaninaJanu píše:
To ona brejkule taky delat bude a uz je dela
však proč by ne. Je to její půlka? je. Ať ji chlap vyplatí, převede se to na něj, pak se postavte na hlavu. Do té doby nemůžeš nic.
@martina.se Mazec, co???
nejenže ji připravila o chlapa, ale už leze i do bytu… ![]()
No tak to si rzhodně nemyslí, ne z morálního hlediska, o tom nemluvím, ale její souhlas nepotřebují.
Máme s manželem dům v SJM, potřebovala jsem tam nahlásit bráchu, na úřad jsem šla jen já jako vlastník, bylo fuk, kolik je ještě vlastníků dalších, dala souhlas a bylo to. Takže pokud on je vlastníkem a dá souhlas, souhlasy ostatních vlastníků nejsou potřeba. Navíc on v SJM nemá ideální polovinu, SJM je bezpodílové.
@JaninaJanu píše:
To je blbost.Byt je proste zatim stejne tak jeho jako jeji.Spis pokud uz tam nechce a nebude bydlet, tak by vase nastehovani snad odsouhlasit mohla…(?)
@JaninaJanu píše:
Ale oni jsou dva vllastnici
však právě. A jeden vlastník nesouhlasí, tudíž si nemůžeš dělat, co se Ti zachce a musíš to respektovat. Ať si to oni dva vyřeší nejdřív spolu, pak se někam stěhuj. Tohle je jasný příklad toho, jak se chlap snaží vyštípak ex manželku. Ale dokud je ona vlastníkem, tak si nemůže dělat co chce. Protože ona rozhoduje stejným dílem, jako ten druhý majitel.
O chlapa se pripravila sama. kdyby chlap byl spokojenej neodesel by ![]()
Jojo o chlapy se musi starat ne na ne srat