Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
taky jsem rozvedla svého muže. A teď do mě. ![]()
Zrovna prchla z totálně nefunkčního manželství. Holt jsem ho potkala dva měsíce před jeho rozvodem., Jsme spolu 7 let, máme tříletého syna. Všechno není černobílé.
@colafit píše:
https://www.emimino.cz/…este-163213/Toto úplně nepasuje nebo, že by zakladatelka nelenila a smutek dlouho nedržela.
Tak to víš, když jde o to, kdo uživí její dítě, tak jde smutek stranou, hlavně pokud to nebyl manžel a žádnej vdovskej důchod nemá.
@JaninaJanu Ono stačí, co jsi napsala - přítel se rozvádí, jak se nastěhovat do bytu, který z poloviny patří jeho manželce, bez jejího souhlasu…myslím, že jsi nám to popsala celkem výstižně, takže máme trochu představu jak to je..
@Lively píše:
Tak to víš, když jde o to, kdo uživí její dítě, tak jde smutek stranou, hlavně pokud to nebyl manžel a žádnej vdovskej důchod nemá.
Nikdy nevím, co si o takovýchto diskusích mám myslet.
@omites Myslím, že tady jde spíš o to, jak se snaží zakladatelka nastěhovat do bytu, který z poloviny patří jeho manželce. To že ho „rozvedla“ je věc jiná…
@jkra píše:
no promin, ale neco jako elementarni slusnost by melo existovat.
tak jo, at se pta. kazdy odpovi, jak uzna za vhodne…
az se k Vam domu bude cpat nejaka jina, uvidis to jinak, treba…kdyby napsala: muj pritel se rozvadi. jak dlouho trva vyporadani majetku..
hmmm, dovolím si polemizovat. Proč by měla psát dotazy typu „…jak dlouho trvá vypořádání“, když ji zajímá úplně něco jinýho - to, jestli se může nastěhovat do nevypořádaného SJM. A že napsala o jeho ženě co napsala, no a co? Jeden můj kamarád žil 5 let s přítelkyní, ona byla docela fajn baba, milá, hezká a tak. ale měla jednu chybku, byla pořád někde v luftě, doma zásadně nevařila, na víkend koupila 5 rohlíků a pomazánku apod. Jo a měla syna z předchozího vztahu a toho vyzvedával ze školky taky on -kamarád, takže i to, že žena je jaká je může být přece realita, takže proč se na zakladatelku skoro všichni sesypali - nechápu ![]()
@Keyllah píše:
@omites Myslím, že tady jde spíš o to, jak se snaží zakladatelka nastěhovat do bytu, který z poloviny patří jeho manželce. To že ho „rozvedla“ je věc jiná…
tak chcou být spolu, no. Zamilovanost je slepá. Já jsem si ho zas hned nastěhovala ke mě, aby nemusel bydlet s ní než mu rozebere byt a odejde. Pak jsme se přesunuli k němu.
@omites To ti nikdo nebere, já se klidně bez mazání medu kolem huby přiznám, že kdyby se mi líbil ženatej/zadanej chlap a jeho žena/přítelkyně by nebyla moje sestra/kamarádka/známá, tak do cizí ženský by mi bylo taky prd. Ostatně věřím tomu, že ve skutečnosti to tak mají i různé moralistky. Taky by záleženlo na tom, jestli by se mi jen líbil nebo bych ho milovala atd., ale to už je na jinou diskuzi.
Ostatně, kdyby ten chlap nechtěl, tak od své ženy neodejde ani kdyby ho sváděla třeba Beyoncé, takže vinen je pouze on.
ALE nikdy bych ji nepomlouvala, že ona na něj „srala“ atd.
Kdyby zakladatelka řekla, „zkusila jsem to na něj a on se nechal“, tak prosím, ale ne, že za jeho útěk může ta manželka.
Příspěvek upraven 25.03.14 v 14:30
@JaninaJanu píše:
O chlapa se pripravila sama. kdyby chlap byl spokojenej neodesel by
Jojo o chlapy se musi starat ne na ne srat
tak tuhle hlášku naprosto miluju a tomu, kdo to vypustí bych dala pěstí…
@jkra Kdyby ten chlap byl co k čemu, tak od své ženy neodejde/nezačne jí podvádět. Na takové věci musí být vždy dva
.
Je slušné někomu psát, že je hyena ač toho člověka neznáš?
Pokud někdy můj muž bude chtít odejít nebo ¨ho odláká nějaká jiná, tak to budu brát tak, že mu buď něco chybělo a proto si našel lepší a nebo prostě za to nestál.
Snažím se na věci nekoupat jen černobíle, páč vím, že to tak nikdy není.
Já to nemyslím zle
. Jen jsem se k tomu musela vyjádřit a doufám, že to chápeš.
@omites píše:
tak chcou být spolu, no. Zamilovanost je slepá. Já jsem si ho zas hned nastěhovala ke mě, aby nemusel bydlet s ní než mu rozebere byt a odejde. Pak jsme se přesunuli k němu.
Zrejme byl tvuj byt tvuj a neparil z poloviny nekomu, kdo si nepreje aby v jeho byte bydlel. Myslim, ze je fer, aby vyplatili exku, pak si muzou s bytem delat co uznaji za vhodne…
@omites Zamilovanost je jedna věc, ale odvedla jí chlapa a teď se hned chce nastěhovat do jejího bytu, než je vypořádáno? a kdyby paní potřebovala někde bydlet a chtěla bydlet ve svém, tak tam budou ve třech…vždyť zamilovanost je zamilovanost, že? Přála bych zakladatelce trochu víc taktu a ohleduplnosti k druhým…
@Keyllah píše:
Přesně. A ještě ji pomlouvá.
Pro zakladatelku - taky můžeš být ráda, že se chce nechat vyplatit a tu svou půlku nebojuje, mohla by ti taky dělat různé překážky, ale je vidět, že na rozdíl od tebe je na úrovni. Tak buď ráda.
Nemyslím, přečti úvodní příspěvek zde https://www.emimino.cz/…este-163213/
Otec zemřel před 3 lety. A před 3 lety začala chodit s chlapem xy. A s tímto je 5 měsíců.