Bydlení u rodičů s dvěmi dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2692
11.12.22 19:36

A na příspěvek na bydlení by paní nedosáhla? Že by třeba mohla sehnat tu garsonku.
Zakladatelko, kolik se tak ted pohybují ceny nájmů garsonek u vás? Kolik máš celkem příjem? Máš aspon něco našetřeno, když bydlíš jen za 2 tisíce, aspon třeba na kauci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3741
11.12.22 19:54

Vypadla bych odtamtud klidně i do azylace a měla klid. Tohle bych tedy neposlouchala. Kde je otec děti? Vůbec si tohle neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
11.12.22 20:05
@Anonymní píše:
@Sisika9 Ano alimenty na děti mám, na sebe ne. Bratr teď studuje dálkové střední, takže je pořád doma. Máma okolo něj běhá, přitom mě vyčítá že mám rozmazlené děti.

proč bratr studuje dálkově střední? v 16? to je dost neobvyklé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.22 23:22

Zakladatelko,
tady se musíš probudit především ty a nikoliv tvoji rodiče, a už vůbec ne tvůj nezletilý bratr. Jsi dospělá. Nebo - natolik dospělá, že ses stala dvojnásobnou maminkou. Pokud ti to ještě nikdo neřekl, ten plán „co teď“ je nyní na tvých bedrech. Ani na rodičovských bedrech, ani na bratrských, ale na tvých. Zatím se tvůj „plán“ omezil na to, že parazituješ na svých rodičích a je ti divné, že nejsi vítána v již tak dost mrňavém prostoru. Přemýšlíš nad tím, na co máš „nárok“, naprosto nemístně se ofrňuješ nad osamostněním se (ať už ve formě spolubydlení, azyláku, apod.) ale sama jsi své rodině a této společnosti, ve které žiješ, vrátila velmi málo, či dokonce nic. My ti nic nedlužíme. Tví rodiče také ne. Bratr už vůbec ne.
Pozorně se na ty své děti podívej a velmi dobře si rozmysli, jaký život jim chceš zajistit. Ony se na oplátku budou teď hodně dlouho dívat na tebe a budou od tebe nějaký ten plán očekávat. Zůstat ve stávající situaci natrvalo není reálné - chápeš to? Jsi schopná si rodiče jeden večer usadit do křesla a říct jim narovinu mami, tati, jo, podělala jsem to, všecko se mi to podělalo, ale jsem tady, mé děti též, a já se teď budu snažit dát si svůj život dokupy. A to znamená osamostatnit se, postavit se na vlastní nohy, odejít z vašeho bytu. A vymyslela jsem to takto:… ;)

Víc nevymyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.22 02:46

Co jsme to za lidi...

Bohužel pro autorku tématu nemám více rad, než které tu zazněly od těch slušnějších uživatelů, ale většině ostatních komentujících opravdu opravdu nerozumím a je mi z nich smutno… Vážně se mezi vámi najde tolik bezcitných lidí, kteří o adventu mají pro autorku jen slova pohrdání typu „Tvůj problém… Když sis udělala děti… Můžeš být ráda že nejsi pod mostem… Jaké máš vůbec vzdělání…“. Toto jsou jasné indikátory, že česká společnost a její empatie je v těžkém úpadku, kdy každý kope jen za sebe a pro druhé, kteří nemají tolik štěstí má jen slova pohrdání. Sám jsem doktor, vždy se o sebe a svou rodinu pečlivě staral, ale stejně tak jsem si vědom toho, že velmi významné procento partnerů jsou charakterově pokřivené a bezcitné osoby, které se často „vybarví“ až když dojde na lámání chleba typu narození dětí apod. a pak si jdou svou cestou a ženu nechají i s dětmi svému osudu.
A právě v takové chvíli by měla bez řečí pomoci původní rodina nejvíce jak může, což se zde také bohužel neděje.

Je mi této maminky opravdu líto a přeji jí pevnou víru a mnoho sil a štěstí jí i jejím dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
12.12.22 06:35

@JordiCheco a co myslíš, že by ještě ta rodina měla víc udělat? Na to, sehnat a platit paní samostatné bydlení asi nemá. Tohle bydlení je tak na blázinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.12.22 08:02
@JordiCheco píše:
Bohužel pro autorku tématu nemám více rad, než které tu zazněly od těch slušnějších uživatelů, ale většině ostatních komentujících opravdu opravdu nerozumím a je mi z nich smutno… Vážně se mezi vámi najde tolik bezcitných lidí, kteří o adventu mají pro autorku jen slova pohrdání typu „Tvůj problém… Když sis udělala děti… Můžeš být ráda že nejsi pod mostem… Jaké máš vůbec vzdělání…“. Toto jsou jasné indikátory, že česká společnost a její empatie je v těžkém úpadku, kdy každý kope jen za sebe a pro druhé, kteří nemají tolik štěstí má jen slova pohrdání. Sám jsem doktor, vždy se o sebe a svou rodinu pečlivě staral, ale stejně tak jsem si vědom toho, že velmi významné procento partnerů jsou charakterově pokřivené a bezcitné osoby, které se často „vybarví“ až když dojde na lámání chleba typu narození dětí apod. a pak si jdou svou cestou a ženu nechají i s dětmi svému osudu.
A právě v takové chvíli by měla bez řečí pomoci původní rodina nejvíce jak může, což se zde také bohužel neděje.Je mi této maminky opravdu líto a přeji jí pevnou víru a mnoho sil a štěstí jí i jejím dětem.

Tvé přání je sice hezké, ale je jí platný jako mrtvýmu zimník. Jestli tu chceš české společnosti udělit morální lekci, vezmi si zakl. i s dětmi domů nebo ji zaplať bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40471
12.12.22 08:07
@JordiCheco píše:
A právě v takové chvíli by měla bez řečí pomoci původní rodina nejvíce jak může, což se zde také bohužel neděje.Je mi této maminky opravdu líto a přeji jí pevnou víru a mnoho sil a štěstí jí i jejím dětem.

Původní rodina může pomoct jen do určité míry.

Zakl. je dospělá, hrála si na zakl. rodiny, musí se už umět postarat o sebe sama.

Vždyt si ani nebyla schopna zažádat o soc. byt, nevyřídila si azylák (třeba u nás byl pak přednostní nárok na soc. bydlení, ale jestli to platí ještě dnes, nevím), umí jen nadávat na rodinu, která ji ubytovala.
Jak by to vypadalo, kdyby to takhle dělal každý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.22 08:15
@andelka83 píše:
@JordiCheco a co myslíš, že by ještě ta rodina měla víc udělat? Na to, sehnat a platit paní samostatné bydlení asi nemá. Tohle bydlení je tak na blázinec.
… pokud nemáte dostatek empatie pochopit (evidentně ne), tak Vám tedy poradím - kupříkladu by ji její původní rodina neměla ponižovat větami a chováním typu „…můžeš být ráda, že jsi neskončila pod mostem… K dětem se matka chova, jakoby ani nebyli její vnoučata… když miminko dcera pláče tak mě matka doslova vyhání na ulici že citují toho malého smrada nebude poslouchat.“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80245
12.12.22 08:15

Podívat se po spolubydleni, obejít azylaky a požádat o městský být. Bohužel v současné situaci to vidím na to spolubydleni. A když je nechceš, tak zbývá tiše sklopit hlavu a šoupat nohama. Rodiče jsou majiteli, rodiče velí. Svůj život sis zpackala sama a neseš za něj zodpovědnost ty, ne maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.22 08:18
@terien píše:
Tvé přání je sice hezké, ale je jí platný jako mrtvýmu zimník. Jestli tu chceš české společnosti udělit morální lekci, vezmi si zakl. i s dětmi domů nebo ji zaplať bydlení.
… možná tomu z nedostatku empatie opět nerozumíte, tak tedy také poradím - začátek morálky může být kupříkladu neponižovat a neurážet tuto maminku…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.12.22 08:21
@JordiCheco píše: … možná tomu z nedostatku empatie opět nerozumíte, tak tedy také poradím - začátek morálky může být kupříkladu neponižovat a neurážet tuto maminku…

Nemyslím si, že by ji tady někdo urazil. Výběr nesprávného partnera a narození dětí v situaci, kdy na to neměli podmínky je smutný fakt, ne urážka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
12.12.22 08:37
@JordiCheco píše: … pokud nemáte dostatek empatie pochopit (evidentně ne), tak Vám tedy poradím - kupříkladu by ji její původní rodina neměla ponižovat větami a chováním typu „…můžeš být ráda, že jsi neskončila pod mostem… K dětem se matka chova, jakoby ani nebyli její vnoučata… když miminko dcera pláče tak mě matka doslova vyhání na ulici že citují toho malého smrada nebude poslouchat.“

Jenže ta rodina tady pomohla. Zakladatelka je u nich už nasáčkovaná už 7 měsíců, ale místo toho, aby se snažila aktivně svou situaci řešit, tak by nejraději vystěhovala nezletilého bratra z jeho pokoje. Tedy evidentně se jen tak na vlastní nohy postavit nechystá, naopak si nárokuje větší pohodlí. To bude jádro pudla. Ono pomáhat je krásné, ale spousta lidí k pomoci přistupuje tak, že jim podáš prst a oni se ti pokusí uhryznou celou ruku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8875
12.12.22 08:45

Mít druhé dítě v situaci, kdy neuživí a nemá kde bydlet, byla blbost největší. Z toho srabu se bude dostávat léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
12.12.22 08:51

@JordiCheco ty mas te empatie asi na rozdavani, kdyz jsi si kvuli tomu i profil zalozila. Vsechna cest!

Ale precti si to od zakladatelky znovu. Vratila se k rodicum a jen ocekava, co bude. Natazena ruka, nic vic. Pokory tam asi taky moc neni. Proste skakejte, jak ja piskam. Rodice ji na ulici nenechali. Klidne mohli, kdyby byli bez empatie. Ale maji prece taky svuj zivot. Co by podle tebe meli vic udelat?

Navic zakladatelka se uz neozvala, aby urcite veci objasnila. Ty se na to divas ocima zakladatelky. Ale oci maji i rodice a bratr :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová