Bydlení ve starém domě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
13.1.21 10:43

Ono jde taky o určité životní nároky. Kolikrát sem někdo hodil fotky bytu a holky křičely, že to chce nejmíň milion, aby se tam dalo vůbec přespat. Já jsem si říkala kýbl primalexu a jdeme bydlet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.1.21 10:44
@Janli píše:
A proč by to dělali? Pár let se v tom domě bydlet dá a pokud chtějí stavět, tak se za chvíli stejně odstěhují… Tohle je naprostý nesmysl.

Já v nerekonstruovaném domě žiju roky a doufám ještě roky budu. Řada mých sousedů taky. :mrgreen:

A řada vzala pár mega a mají super designové bydlení, parchanti. :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.21 10:46
@Berry77 píše:
@Janaalena jo promiň, já si nevšimla, že chcete stavět. Dneska máte dům za pár měsíců, to bych šla radši do nájmu. Kde bydlíte teď?

A proč by vyhazovali peníze za nájem, když můžou bydlet zadarmo? My jsme při rekonstrukci taky bydleli na vejminku, nebylo to hogo fogo, ale bylo nám tam fajn a hlavně jsme nedali polovinu příjmů za nájem a mohli je investovat do domu.

• Citovat
  • Upravit
8866
13.1.21 10:46
@Bábrdl píše:
Bydlím v domě z první republiky. Poslední „rekonstrukci“ tu dělalo OPBH, takže si dovedeš představit, jak je to pěkné :mrgreen:

Máme v plánu udělat „generálku“, ale protože je to stará vila, bude to drahá sranda. Tak to furt odkládáme. :mrgreen:
Na hlavu nám ještě nespadla.

A žijeme tu v pohodě :nevim:

Jasně,, není to žádná super paráda. Třeba klasicky zásuvek je málo, přidělávat další ve starých rozvodech není dobrý nápad, topení (radiátory) je neregulovatelné, prostě buď zapnuté, nebo vypnuté, nic mezi tím. Izolace mizernjá, takže zaplatíš za vytápění o dost víc než v novém domě.

Prvorepubliková vila, ooooo mé srdce plesá. Já to vždy vidím v barvách, jak by to bylo krásně opraveno. Hned bych se vetřela na návštěvu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.1.21 10:49
@truelly píše:
Prvorepubliková vila, ooooo mé srdce plesá. Já to vždy vidím v barvách, jak by to bylo krásně opraveno. Hned bych se vetřela na návštěvu :oops:

A kdybys tušila jak já to vidím opravené :lol: :lol: :lol:
Mám to úplně v hlavě. Co všechno by se udělalo.

Bohužel barák trochu utrpěl necitlivými stavebními zásahy za socíku, kdy na to majitelé neměli vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.21 10:50
@Janli píše:
A proč by to dělali? Pár let se v tom domě bydlet dá a pokud chtějí stavět, tak se za chvíli stejně odstěhují… Tohle je naprostý nesmysl.

Nereaguj na mě, děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
36556
13.1.21 10:50
@Janli píše:
A proč by vyhazovali peníze za nájem, když můžou bydlet zadarmo? My jsme při rekonstrukci taky bydleli na vejminku, nebylo to hogo fogo, ale bylo nám tam fajn a hlavně jsme nedali polovinu příjmů za nájem a mohli je investovat do domu.

Jedni naši sousedi při rekonstrukci bydleli v mobilheimu. :) Víc než rok. I s dětma. A taky to vydrželi, i v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.21 10:51
@Berry77 píše:
Nereaguj na mě, děkuji :mavam:
:jazyk:
  • Citovat
  • Upravit
36556
13.1.21 10:52
@truelly píše:
Prvorepubliková vila, ooooo mé srdce plesá. Já to vždy vidím v barvách, jak by to bylo krásně opraveno. Hned bych se vetřela na návštěvu :oops:

Takovou tu největší slávu zažila v těch dvacátých třicáctých letech. Pak ji rozdělili na byty a bylo. Nebo rozdělili… V zásadě jen řekli - tady odtud je to ještě vaše, tady bude jeden byt, tady druhý… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.1.21 10:53
@Bábrdl píše:
A kdybys tušila jak já to vidím opravené :lol: :lol: :lol:
Mám to úplně v hlavě. Co všechno by se udělalo.Bohužel barák trochu utrpěl necitlivými stavebními zásahy za socíku, kdy na to majitelé neměli vliv.
:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.1.21 10:53

@Nimie alert! Někdo tu chce bydlet ve starém domě!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
13.1.21 10:55

@Bábrdl já tu normálně slintám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.1.21 10:59

@Bábrdl á, nepokrytě závidím. Tohle s manželem milujeme, ale na vesnicích se bohužel nestavěly a do města nechceme my.

• Citovat
  • Upravit
8866
13.1.21 11:02
@Janli píše:
@Bábrdl á, nepokrytě závidím. Tohle s manželem milujeme, ale na vesnicích se bohužel nestavěly a do města nechceme my.

U nás jedna je v takové menší obci nedaleko většího města. Jezdím kolem ní do práce. Ta kdyby se opravila, ježíš nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.21 11:02
@Janli píše: :jazyk:

Myslela jsem tím - vůbec na mě nereaguj. Snad to je srozumitelné. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max