Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
@Bábrdl á, nepokrytě závidím. Tohle s manželem milujeme, ale na vesnicích se bohužel nestavěly a do města nechceme my.
Někdy stavěly, ale místní pak toho, kdo ji postavil, nenáviděli až za hrob. Jako tady.
https://cs.wikipedia.org/…auerova_vila
Náš dům pochopitelně není taková paráda jako Bauerova vila. Já jen, že jsem si na ten příběh vzpomněla ![]()
@Berry77 píše:
Myslela jsem tím - vůbec na mě nereaguj. Snad to je srozumitelné. Děkuji.
Je ti snad jasný, že tohle akorát člověka poňouká k dalším reakcím, žejo ![]()
@Berry77 píše:
ty jsi nový admin?
@truelly píše:
@Bábrdl díky za odkaz, no já si chrochtám.![]()
Se tam někdy zajeď kouknout, je tam muzeum českého kubismu. ![]()
@Bábrdl dobrý nápad. Až bude zase „normálně“. Po památkách jezdíme hodně.
@truelly Mxy bychom hlavně potřebovali, aby nějaký šikovný architekt navrhl, jak citlově zakomponovat takovou vytrčenou přístavbu. Tu tam švihli v sedmdesátých letech, fakt se necrcali s tím, jak to bude vypadat. Ae taková rekonstrukce - to by byla raketa.
![]()
Ahoj, tohle je trošku záludná otázka
nemyslíš? Chcete tam bydlet, ale víte, že budete stavět
. Nechcete tam žít, jak za Krále Klacka, ale nechcete do toho vrážet peníze. Můžu poradit? Zůstaňte tam, kde jste..a postavte si ten nový, co chcete. ![]()
Tohle je vážně názor od názoru, my jsme šli do toho, že jsme si koupili starší dům. Měl novou střechu, okna. Zbytek komplet na nás.
Ale my s tím do toho šli. Na odborné práce, plyn, elektřina, voda, truhlařina odborníci, jinak vše dělal partner. Odpady, kanalizace.
Nové zdi, štuky, obklady, nové podlahy, koupelny, kuchyň, rekonstruovali jsme celé podkroví na bydlení. Zateplení, sádrokartony, opět podlahy, schody, komplet vše nové.
Včetně vybavení. Z obyvatelného domu v jednu chvilku zbyly jen obvodové zdi ![]()
Chybí zahrada, nový plot, terasa, stání na auta, fasáda..
Ale už teď, máme dokonale řešený dům. Bylo to hodně náročné, ale zvládli to jiní, my taky..
Chtěli jsme novostavbu, ale jsme rádi, že jsme se rozhodli takto. ![]()
Dříve nebyly hloupí, věděli moc dobře, jak se má postavit dům.
Máme dům podobně starý jako vy. Je suchý jako troud, bez vlhkosti a problémů s tím spojených..
Příspěvek upraven 13.01.21 v 11:38
@Berry77 píše:
To byla slušná prosba. A tebe se to týká jak?
A proč tedy reaguješ ty na ni? Tak začni u sebe a je to vyřešené.
Já bych do toho teda určitě nešla. Tchýně takhle bydlí, a to, že nechtěla zpočátku nic velkého udělat, se jí denně vrací. Pořád se tam neco se. e. Elektrika, světlo, dveře, kuchyň, záchod,… Pořád něco. Neustále se tam neco opravuje už x let v kuse. Ankikdy s E nic neudělá pořádně, takže se to časem zase rozbije, nebo to podhnije, zatece tam atp. My teď jeden starý barák kompletne rekonstruujeme, ale budeme tam teda bydlet natrvalo. Tam je to v podstatě taky obyvatelka v původním stavu, ale je jen otázka času, jak dlouho. Takže pokud byste v baráku chtěli bydlet půl roku, než se dodela váš, tak asi v pohodě. Pokud by to ale mělo být několik let, předem ani neurčené, kolik, tak bych hledala jiné řešení.
@truelly píše:
@Bábrdl dobrý nápad. Až bude zase „normálně“. Po památkách jezdíme hodně.
Je to fakt zajímavé. Přijedeš do té obce a obyčejná vesnice. Klasické domy a pak tohle.
No a místní to tehdy nevydýchali, byli v té vsi i antisemitské „bouře“, do zastupitelstva se dostali čeští fašisti…
@Berry77 píše:
Když já si nemůžu pomoct, já prostě musím napravovat omyly ostatních… ![]()
Budeš se s tím muset smířit… ![]()
Jinak ještě dodám, dělali jsme komplet nový projekt k domu, nové přípojky komplet vše. Je to nákladné, fůra povolení. Ale máme RD s rekonstrukcí i koupi za 3mil. V luxusní části. Klídek, ale kamenem dohodíš do města. Do práce, do školy, školky, za kulturou.. bomba. Novostavba bez pozemku a stavbou od firmy nikdy nebude stát tolik.