Bydlet blíže k matce dítěte nebo k mé rodině?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
7.4.23 15:07
@Netopirek píše:
tak po tomhle od bratra co nejdál 8o

Taky valim oči. Od bratra, co nejdále.
Zakladatel má divnou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
8.4.23 07:52

Tak jestli i po tom všem, co ti bratr řekl, váháš kde s tvou dcerou zůstat, pak nevím, co ještě horšího by ti musel bratr říct, aby se ti rozsvítilo. Ty opravdu nevíš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.23 10:34

Ono jde o to ze ja uz skoro nikoho jineho nemam pokud by se mi neco stalo. Nemam rodice, mam psychicky nemocnou zenu, jejiho otce ktery moc nefunguje. Zena nema matku protoze ji zemrela a nema ani sourozence. Takze kdyz to shrnu mam sveho bratra a jeho rodinu, psychicky nemocnou manzelku, ktera ma invalidni duchod, tchana ktery funguje tak jednou za mesic. To je vse co mam. A ted je otazka co s tim. Clovek musi mit nekde jistoty uz s ohledem na dceru. Nemam moc na vyber. Jakakoliv volba je pro me volba do neznama. Nevim jak co bude s zenou za nejakou dobu. Nevim jak se to vyvine s brachou a jeho rodinou. Resenim je pak to ze si zacnu budovat svuj zivot od zacatku, ale to nevim jak bude fungovat pokud bude v dosahu moje jeste stavajici zena. Porad jsme manzele jenom spolu z duvodu nemoci ktera zpusobuje mezi nami problemy nezijeme. Bude v pohode kdyz me uvidi jak se nekde v okoli prochazim s novou pritelkyni? Jak se pritelkyne venuje jeji dceri? Co az se dozvi v okoli ze je schizofrenik? Jaky to bude mit dopad na dceru? Budou se na ni lide divat pres prsty a hlavne deti? Budou mi strach se schazet? Co vim tak lide maji z teto diagnozy strach. Neni to jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.4.23 10:44

@patrik.helssner
Moji sourozenci ode mě bydlí hodinu jízdy autem. A přesto si všichni děláme čas, aby jsme se viděli. Vzájemně si pohlídáme děti.
Tvůj bratr o kontakt nestojí. Tím, že budeš bydlet blíž, se to nezlepší.

My se sourozenci bydlet tak blízko sebe, tak se vídáme pomalu denně. Už jen proto, že ten kdo by došel do školky první, by vyzvedl všechny děti

Příspěvek upraven 08.04.23 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.4.23 10:46

@patrik.helssner
Mas straslive strachy uplne ze vseho.
A stahle kalhoty sto kilaku pred brodem.
Nikdo nema kristalovou kouli, co se stane.
Vzdyt bracha to muze „jistit“, i kdybys bydlel jinde.
A zbytek veci neres, budes to resit, az co prijde.
Chodis na nejakou terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.4.23 10:49

Poslalo si mi to dřív než jsem chtěla.

Takže, o tom o matce. O jejím stavu se vaše okolí stejně dozví. Ať budete bydlet kdekoliv, protože s ní kontakt udržujete.
A co se týče možné nové přítelkyně, tak to může dělat problémy kdekoliv.

Přestaň řešit cobykdyby. Raději si najdi psychologa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.23 23:02

Psycholog ale toto nevyresi. Uz jsem s nim nekolikrat toto resil a vzdy je zaver ten ze to stejne je vsechno na me a rozhodnout o vsem musim ja. Napriklad dnes jsem tema presunu blize k matce a blize k rodine resil s otcem zeny. Nechtel jsem to vytahovat ale zena to vytahla a jeji otec to zacal resit. Dosel az tak daleko ze mi rekl ze je na me alergicky atd. a nasledne mi rekl ze kdybych mel napriklad krvaceni do mozku nebo neco jineho tak mi nikdy nepomuze. Ze pomuze jen moji dceri ale me necha tak bez pomoci. Nevim proc zena i otec maji pohled na to ze jsem oodesel s malou takovy ze jsem ji unesl, ze jsem ji tam nechal bez pomoci atd. Ja jsem v prvni rade potreboval zachranit sebe a nemohl jsem tam nechat dceru s clovekem ktery ma psychozu a je nebezpecny, mluvi o sebevrazde atd. Zena ma rezidualni schizofrenii a ona nezpusobuje nic. Za vsechno muzu ja. Navic mi dnes bylo jeste predlozeno ze mym ukolem je vse delat tak aby obe strany byly spokojeny tzn. jak moje rodine tak otec me zeny a moje zena. Uprimne vam reknu ze mi z toho pomalu hrabe v cem to ziju. Je mi uplne blbe z toho prostredi ve kterem s dcerou ziju. Co se tyce te pomoci zene, tak jsem odjel ale hned jsem informoval otce o tom co se deje. Ten se tam neohodlal ani zajet. Dokonce jeho prvni kontakt s zenou byl az po trech mesicich hospitalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
8.4.23 23:08

@patrik.helssner no ale tím, že se přistěhuješ k bratrovi své problémy s ženou a tchánem nevyřešíš,
vždyť bratr a jeho manželka tě chtějí úplně nehorázně využívat a v podstatě okrádat, vidí v tobě slabý článek a chystají se na tobě parazitovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.23 23:21

Me z toho vychazi ze nevyresim nic pokud se priblizim k zene a jejimu otci nebo se priblizim k me rodine. Paradoxne mi z toho nejlip vychazi udrzet si zdravy odstup od vsech a mit klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.4.23 11:00

@patrik.helssner ideálně se nestěhuj blíž ani k jednomu. Bratr by ti nijak aktivně nepomohl. Naopak by ti nakládal.
Smiř se s tím, že jsi na všechno sám. A tak se zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.23 11:07
@Netopirek píše:
@patrik.helssner ideálně se nestěhuj blíž ani k jednomu. Bratr by ti nijak aktivně nepomohl. Naopak by ti nakládal.
Smiř se s tím, že jsi na všechno sám. A tak se zařídit.

Ono ve finale clovek je vzdycky na vsechno sam :nevim:. Pomoc ostatnich je fajn, ale nejde na ni spolehat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
9.4.23 11:08
@patrik.helssner píše:
Me z toho vychazi ze nevyresim nic pokud se priblizim k zene a jejimu otci nebo se priblizim k me rodine. Paradoxne mi z toho nejlip vychazi udrzet si zdravy odstup od vsech a mit klid.

Ano, to ti tady tvrdíme celou dobu. Najdi si bydlení kde se budete ty a dcera cítit dobře a žijte si svůj život. Děláš pořád jak kdyby jsi se měl stěhovat 200km daleko. Vždyť jste všichni blízko sebe.
A s tchánem bych vůbec nic takovýho neřešila, ten do toho nemá vůbec co kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.4.23 11:12

Zakladateli, já tě chápu. Chceš pomoc, aby si na to nebyl sám. Kdyby náhodou něco, aby jsi měl pomoc.
Na to nemusíš bydlet blízko, když to bude akutní, vyřeší se to. Ale jinak to musíš dávat sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
9.4.23 11:14

Dceri udrzuj vztah k matce co nejvetsi a sam si najdi okruh pratel, kteri jsou opravdu pratele a v pripade potreby pomohou a podrzi te..,.1-2 opravdovi pratele jsou az az

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
9.4.23 19:29
@Aglája75 píše:
Dceri udrzuj vztah k matce co nejvetsi a sam si najdi okruh pratel, kteri jsou opravdu pratele a v pripade potreby pomohou a podrzi te..,.1-2 opravdovi pratele jsou az az

přesně
@patrik.helssner a tvůj vyčůraný bratr a jeho manželka fakt tví přátelé nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí