Bydlíte v paneláku ? :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15766
15.10.23 11:49
@Cenarius píše:
Než někam budeš něco dávat, tak si důkladně prostuduj požární řád.

A hlavně jaké jsou pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
15.10.23 11:50
@Anonymní píše:
Holky jdu pro radu!Máte nějakou dekoraci ve společné chodbě na patře? Případně co? Kytky? Obrazy?

Ve společných prostorách nesmí být vůbec nic kvůli požárnímu řádu. Ani obrazy, nic. Jinak můžete mít problém s pojišťovnou kdyby se něco stalo, nedostanete revizi atd. Osobně tyto srágory na chodbách nemám ráda. To ať si dělá každý doma, proč já se mám na to koukat.

• Citovat
  • Upravit
64982
15.10.23 11:52

U nas nic nesmi branit volnemu pruchodu, mame na kazdem mezipatre slepy kousek podesty, tam jsou bezne kytky, které nikomu nevadi. Nesmi tam byt ale nabytek nebo takove veci. Majitel bytů nikdy ani neresil obrazky pridelane primo na stenu nebo takove ty hodiny nebo neco jineho, kdo uklizi. A dokonce maji svoji vlastní nastenku v prizemi u vytahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
15.10.23 11:59

@pitrisek
Bydlíme v paneláku ve 3+1. Je v osobním vlastnictví, takže náš. Jsme spokojení.
Do domečku nechceme. Nejsme manuálně zruční, nechceme věčně něco opravovat, sekat trávu, starat se o zahradu. Deset minut od paneláku máme les. Máme tu plno hřišť, školu i školku u baráku. Máme i štěstí na super sousedy. Máme klídek. Jezdíme na výlety, na dovolenou, v létě když chceme, můžeme k rodině na chatu. Nelimituje nás práce na baráku.
Každý bydlení má plno výhod a plno nevýhod a je na každým, co komu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
15.10.23 12:09
@Anonymní píše:
Holky jdu pro radu!Máte nějakou dekoraci ve společné chodbě na patře? Případně co? Kytky? Obrazy?

Budeš platit pokuty hasičům ty? Na společné chodbě nesmí nic bránit průchodu a nesmí tam být nic hořlavého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
15.10.23 12:18
@LiduNe píše:
Ve společných prostorách nesmí být vůbec nic kvůli požárnímu řádu. Ani obrazy, nic. Jinak můžete mít problém s pojišťovnou kdyby se něco stalo, nedostanete revizi atd. Osobně tyto srágory na chodbách nemám ráda. To ať si dělá každý doma, proč já se mám na to koukat.

U nás tomu nasadil korunu nějaký dement, který si na schodiště dal na řetěz kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9001
15.10.23 12:30
@lklk píše:
U nás tomu nasadil korunu nějaký dement, který si na schodiště dal na řetěz kolo.

My měli v baráku idioty, kteří měli byt u schodiště a na to schodiště si dávali pytle s odpadky. Jednou už jsem nemohla ani projít, takže jsem tam zvonila, jestli si dělají srandu, ať si ty odpadky dávají na balkon, když jsou líní s tím dojít. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
15.10.23 12:45
@lklk píše:
U nás tomu nasadil korunu nějaký dement, který si na schodiště dal na řetěz kolo.

Ano, lidi jsou různé :). My měli na schodišti svého času navěšené lovecké trofeje, muflona, dvanácteráka atd. Soused byl nimrod. Bylo to tam dokud dvanácteráka neukradli chovanci z nedalekého azylu.

• Citovat
  • Upravit
10668
15.10.23 13:07

Bydlím v baráčku, jak říkáš a všechny mé kamarádky, se kterými se pravidelně scházím, bydlí také v baráku, takže se o baráku nebavíme 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10668
15.10.23 13:11
@Anonymní píše:

U mé babičky v paneláku na chodbě normálně visí obrazy, velké kytky a botníky. Nikomu nepřekáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15766
15.10.23 13:19
@vokishka píše:
U nas nic nesmi branit volnemu pruchodu, mame na kazdem mezipatre slepy kousek podesty, tam jsou bezne kytky, které nikomu nevadi. Nesmi tam byt ale nabytek nebo takove veci. Majitel bytů nikdy ani neresil obrazky pridelane primo na stenu nebo takove ty hodiny nebo neco jineho, kdo uklizi. A dokonce maji svoji vlastní nastenku v prizemi u vytahu.

Nesmí tam být vůbec nic, je to požární úniková trasa. Jestli tohle někdo nechápe, tak ať zkusí třeba v deseti lidech sejít poslepu schodiště. Někdo stropro shodí nástěnku na zem, druhý u ni zakopne a nastane chaos. Ve výsledku se pak tito lidé v případě požáru udusí.
Správně nesmí být na zemi ani rohožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
15.10.23 13:37
@Zumpa píše:
Nesmí tam být vůbec nic, je to požární úniková trasa. Jestli tohle někdo nechápe, tak ať zkusí třeba v deseti lidech sejít poslepu schodiště. Někdo stropro shodí nástěnku na zem, druhý u ni zakopne a nastane chaos. Ve výsledku se pak tito lidé v případě požáru udusí.
Správně nesmí být na zemi ani rohožky.

Majitel to pravidelne prochazi s hasici a nikdy nikde nebylo nic o tom, ze se musi v baraku neco zmenit. Jen kdyz se tam objevi nabytek, tak vyzyvaji k odklizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.10.23 13:42
@pitrisek píše:
No maucta,
v tuto nelidskou hodinu zakládám toto téma, protože jsem OPĚT odněkud přišla. A protože bych opravdu nerada zgruntu vyměnila kamarádky, které mám už po dobu 10-20 let. A protože by mě zajímalo, jestli jsem skutečně takový EXOT.
Můj živočišný druh: člověk žijící v paneláku . Jsem na vyhynutí? Jsem normální? :lol:
Mé kamarádky se dělí na dvě skupiny:
Ty S BARÁČKEM (o tom slyším poměrně často), a dále ty, co bydlí V PANELÁČKU (a ty o tom moc nemluví).
No a poslední dobou ty „z baráčku“ nakonec vždycky stočí hovor k bydlení. Takže na závěr našeho sezení (případně procházky) přibližně půl až třičtvrtě hodiny poslouchám monology a dialogy, z kterých vyplývá, že:
  • důstojně se dá bydlet pouze v baráčku
  • pouze v baráčku je člověk ve svém
  • dětičky můžou vyrazit ven na zahrádku
  • v létě se tam dá před baráčkem grilovat, pít káva a klábosit s kamarády
  • kupovat byt v paneláku jsou vyhozené peníze.

Jako by mě vždycky tlačily ke zdi a chtěly slyšet, že si snad taky koupím nějaký ten baráček.
Jenže my jako nechceme koupit baráček. Nepotřebujeme grilovat, nepotřebujeme děti denně vypouštět na zahrádku. Ale ony nechápou, že my nechceme. A já ani necítím potřebu někomu neustále udávat argumenty, že nechceme.
Tudíž se vždycky nabízí dvojí scénář:
A) že já mlčím a poslouchám, jak blbě žijou lidi jako já.
B) zapojím se, ale konverzace probíhá následovně (PINGPONG)

• „Nechci se zadlužit na třicet let jako vy.“ - „Ale zase bys byla ve svém!“ - „Já jsem ve svém.“ - „Ale platíš tam do fondu oprav!“ - „To jo, ale Ty taky udržuješ svůj barák v obyvatelném stavu.“ - „No jo ale investuju do svýho!“ - „Já taky investuju do svýho, když to obývám. (pochopitelně to není JEN MOJE.) - "No ale máš tam sousedy.“ - „I ve vedlejším baráku můžeš chytit blbý sousedy.“ - „No ale nemáš je nad hlavou.A nemůžeš vyjít na zahrádku…“ - A TAK DÁLE A TAK POŘÁD DOKOLA.

JEŽIŠ MARJA JO. MÁM SOUSEDY NAD HLAVOU (I POD HLAVOU, VEDLE SEBE, NAD SEBOU, POD SEBOU, VŠUDE KOLEM DOKOLA :lol: :lol: :lol: , NEVÍM CO SE MI SEM NASTĚHUJE, PLATÍM DO SPOLEČNÉHO FONDU OPRAV, NEJSEM JEN VE SVYM, MÁME PŘED BARÁKEM POČŮRANOU TRÁVU OD PSŮ, MÁME TADY ŠPINAVÝ PÍSKOVIŠTĚ, JE TADY SUCHEJ VZDUCH OD ÚSTŘEĎÁKU.

Přesto si nekoupíme baráček. Já nevim, ale je to tak nepochopitelný?? Mám ještě jednu kamarádku, se kterou jsem se ale seznámila až o hodně později a která se těchto SEANCÍ nezúčastňuje. A ta bydlela nejdřív v paneláku, pak je to přestalo bavit a koupili barák (na dluh, ale to je její věc). A prostě ona bydlí v baráku a já v paneláku. A šmitec. Žádný diskuze, žádný výslechy a žádný argumenty.
Takže....... CO VY NATO, jsem NORMÁL???
Promiňte ale mně totiž celá ta záležitost připadá tak strašně směšná, že si vždycky říkám, že jim vůbec za to stojí o tom tu půl hodinu mluvit. A vždycky se vrátím domů rozčarovaná.
Save our souls.
Konec :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ano, jsi úplně normální. :hug:

No, oni si potřebují sami pro sebe vnutit pocit, že je jim v baráčku líp než v paneláčku, a že panelacek je fujky, a domeček jupí. Kdyby o žití v baráku byli přesvědčeni, tak se přece o tom nebaví, ne?

Tak jim řekni, že můžou barák prodat a jít do paneláku. Že nejsou jediní, komu byt nakonec vyhovuje líp.

Edit: diskuze z roku 2008, ale nevadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79814
15.10.23 13:50

@Zumpa Vždycky jsem si myslela, že tam nesmí být nic, co zužuje únikovou cestu, tedy jakýkoliv nábytek či květiny. Nesetkala jsem se s tím, že by měl hasič námitky proti vývěsce s rozpisem úklidu a pod. Ale viděla jsem schodiste zatarasen do půlky starými skříňkami a tam tedy protestoval velice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15766
15.10.23 13:58

@vokishka @inkakřivák Tak je hasič a hasič. Už jsem viděl i dveře v únikové trase, které se otvíraly dovnitř. A také to nikdo neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí