Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj, tak moje zkušenosti-do Egypta létáme pravidelně i s dětmi, i když byli malincí. ALE..pokud dcera opravdu požaduje nějakou větší lékařskou péči/dohled/nebo je tady ta možnost, že by potřebovat mohla, asi bych tuto destinaci zvážila. Dcera mi ve třech letech skočila bez varování do vypuštěného bazénu a srazila si míchu-měla na ní velké otoky a nemohla se ani postavit, ani posadit. Já teď jen děkuju Bohu(ač nevěřící), že tam tenkrát nebyl větší problém. Ihned po příletu nás odvezli na JIP do Zlína a tam se čekalo, jak bude poškození velké. V podstatě v Egyptě nám řekli, že o nic nejde(bez rentgenu a jiných vyšetření, kterých jsem se prostě nedomohla a to mluvím i AJ i NJ) a ve Zlíně to už bylo drsnější. Dcera je dnes ok, jen nepatrně jednu nohu stáčí dovnitř. Naposledy jsme v Egyptě byli před rokem v zimě. Poprvé jsem chytla faraona a volala po dvou dnech doktorovi, že už fakt nemůžu ani na nohy..musela jsem dojít na kliniku a tam mě nechal půl dne čekat na přímém slunci-odejít jsem nemohla, ptž kdyby mě tam nenael, tak prý odjede. Delegátka mu pořád volala, já jsem odpadávala. Syn byl stále ode mě kojený a tak manžel dobíhal co dvě hodinky za náma, jinak byl s dětma u bazénu. No a pak to už byl fofr..dostala jsem kapačky a noc strávila na klinice.Za mě teda pořádně rozmyslet! Egypt milujeme skrz potápění, ale ta péče, vybavení, atd..no, nemá to tam takovou úroveň jako Evropa. Držím palce, ať správně rozhodnete a celá dovolená je bez komplikací. A omlouvám se za ten román ![]()
Radsi nez neco z doslechu bych zvolila treba ty Klimkovice tam je vysledek zaruceny..
Když ještě fungoval web postizenedeti.cz, psalo tam hodně maminek, že jim léčba pomohla. Když pak vyšel článek pana Doležela, byly v diskuzích i konkrétní negativní zkušenosti. Pozitivních reakcí jsem ale za ty léta zaznamenala víc. Jednu dobu jsem nad touto léčbou vážně uvažovala. Pokud bych byla přesvědčená, že synovi vážně pomůže, šla bych do toho i přes ty negativa (syn má lehkou formu DMO a jeho nejzávažnějším problém je LMR, zlepšení o aspoň 20 bodů IQ bohužel nezajistí žádná terapie). Syn už je ale velký, s ročním dítětem bych na zdravotně neověřenou terapii asi ještě nejela. Ráda nahlížím na webové stránky jedné mladé slečny, která se díky terapii v Egyptě zbavila fyzických problémů DMO. Věřím tomu, že terapie funguje, ovšem ty věci okolo se mi taky nelíbí.
@marra2 píše:
Nejela bych, taky jsem cetla samá negativa.Nepremyslela si o laznich, za sebe muzu dporucit Čeladnou, delaji zázraky
Má pravdu, Čeladné opravdu dělají zázraky, jednoho mého rodinného příslušníka tam vezli nechodicího, nemluvicího na plenách a s močovým vývodem a za 2 měsíce šel domů po svých, mluvil a bez plen ![]()
@Baba píše:
Hodnocení je subjektivní a každý rodič postiženého dítěte se chytá kdečeho a toho podvodníci využívají.
Je to smutný. A ještě se pobyt často platí z veřejných sbírek.Kdyby byla metoda té šarlatánky tak účinná, proč by ji neposkytla k dispozici jiným pracovištím? Něco funguje, pomáhá to postiženým dětem a já si to nechám pro sebe, abych na tom mohla vesele rejžovat?
Viz. třeba hysterie kolem pilotování TČM léčby v hradecké nemocnici
Tak proto každý neleze se svými úspěchy „do světa“ - už jsem tě jednou odkazovala na Čapkovu povídku O muži, který uměl létat, tak si ji přečti.
P. s.: toto nijak nesouvisí s mým postojem vůči egyptské doktorce. Něco jsem o ní kdysi četla, od té doby nevím o nikom, kdy by mi na ni dal příznivé reference, takže můj postoj k ní je prozatím skeptický pro nedostatek informací či zkušeností.
@Baba píše:
Kdyby byla metoda té šarlatánky tak účinná, proč by ji neposkytla k dispozici jiným pracovištím? Něco funguje, pomáhá to postiženým dětem a já si to nechám pro sebe, abych na tom mohla vesele rejžovat?
Zatím jsem neslyšela o tom, že by se od ní nějaký doktor chtěl učit.
A kromě toho mě víc sejří český doktor, který zjistí problém a ví, že se léčit, ale jen do určitého věku. Pacientovi ovšem nic neřekne a pozve si ho na kontrolu za rok. Pak pacientovi oznámí, že jéje, ono to už léčit nejde
Pacient změní lékaře a ten mu na rovinu řekne, že udělá maximum, ale trvalé následky zřejmě budou, protože kdyby se s léčbou začalo dřív… Další lékař to potvrdí. Ale nic, nechci rozviřovat diskusi mimo téma.
@Katka27
Katko,
zkusila bych najít bloty a webovky lidí, kteří u dr. Augustinové s dítětem byli a zeptat se jich přímo na jejich zkušenosti. Tak zjistíš nejen praktické informace, ale také nakolik jim léčba pomohla. Pomůže ti to rozhodnout se, zda Egypt zkusíte nebo ne.
Baba je profesí skeptik, proti alternativě bude protestovat vždy a všude.
@Jankap
Ale, zapomelas, ze me ignorujes?
uz si to prohlasovala nekolikrat ![]()
Diky za zhodnoceni, ale ses vedle. Co je alternativa? Kdyz neco funguje, tak se to pouziva bezne. Kdyby lecba egyptske podvodnice fungovala, tak prednasi na kongresech, jezdi k ni lide z celeho sveta a ma postavenou vlastni kliniku s pozlacenymi klikami. A urcite by aspon kazdemu pacientovi dala vlastni rucnik ![]()
Kdyby vysledky mela, tak se doktori rvou, aby k ni mohli na vyzvedy.
Jo já paní věřím, ale jen to, že pobyt u moře občas dělá zázraky. Jinak teda ![]()
Zdravím všechny diskutující a tentokrát bych ráda přispěla svou troškou do mlýna…
Já jsem v Egyptě u paní doktorky byla. Můj příběh, před léčbou i po ní, je skutečně na dlouhé povídání, ale tím tu teď nebudu zabírat prostor v komentářích - ráda ale odpovím, když bude proč
Tak jen to nejdůležitější…
Mám DMO - lehčí formu, před léčbou jsem chodila a i když bylo postižení okamžitě vidět a nějaké problémy s jemnou motorikou také byly, byla jsem hodně cepovaná, nebyla jsem ani integrovaná, chodila jsem prostě na gympl víceméně bez úlev a cvičili jsme spíš proto, aby mě netrápily spazmy a proto, že jsem viděla, že když necvičíme, chodí se mi hůř - padám, motám se, ztrácím rovnováhu a vydržím kratší trasy.
Já sama jsem nad Egyptem velmi dlouho přemýšlela a říkám na rovinu, nejdřív mě ani ve snu nenapadlo tam jet. Měla jsem a mám kolem sebe skupinu vojtařek, velice dobrých rehabek, kdy by mi stačilo říct a určitě by se mezi nimi našla jedna, která by se mnou alespoň jednou týdně zacvičila. Po opravdu dobře zacvičené vojtovce ten efekt vydržel třeba tři dny a já byla krásně volná.
A proč tedy Egypt… bylo mi patnáct a chtěla jsem prostě něco dělat. Vojtaři i všichni doktoři kolem mi dali jasně najevo, že se můj stav už nikam nepohne a to, co je pro mě důležité, je prostě trošku pravidelně cvičit, abych ten stav udržela. Do Egypta mě nakonec přivedl příklad Simonky M., která je na stránce dr. taky. Prostě jsem to chtěla zkusit. Kdo nezkusil…
Tady tedy neplatí „za zkoušku nic nedáš“, ale to se nedá nic dělat.
V Egyptě jsem byla čtyřikrát - v červnu 2011 na 16 dní, pak na podzim téhož roku na 4 týdny, v létě 2012 znovu na 4 týdny a na 4 týdny i na jaře 2013. Těch změn při léčbě bylo dost a musím zpětně říct, že spoustu z nich jsem možná prožívala víc, než bylo na místě - bylo to prostě nové a hlavně - opravdu to pomohlo, takže jsem z toho byla v euforii ![]()
S odstupem času, po nesčetných konzultacích s paní rehabkou, neuroložkou, ortopedem, fyziatričkou a i pedagogickým sborem můžu s plnou platností a důvěrou v paní doktorku napsat, že po léčbě došlo hlavně k následujícím zlepšením:
Zmizely spazmy - to je něco, při čem nadskočilo paní rehabce obočí hodně vysoko, něco, co je vidět, je to znát při chůzi, při rehabilitaci a poznám to já, protože jsem těch bolestivých křečí měla na svou dg. (lehčí diparéza) opravdu hodně a hlavně v noci. Ty křeče během první léčby zmizely a od té doby se nevrátily!!!
Zlepšila se klenba nohou, postavení kyčlí, kolen i chodidel - tuhle větu používají bez dovětku rodiče po léčbě hodně často a těžko říct, jestli to není jen pohled laika, ale potvrzeno ortopedem i rehabkou - ta změna tam je, chodidla stojí víceméně tak, jak mají, ne na špičkách a s pokrčenýma kolenama. I tuhle změnu kvituju s povděkem, protože při chůzi už dávno nepadám a kde jsou ty časy, kdy jsem trnula, že na rovině slítnu
… A propos, pan ortoped chtěl klenbu operovat, protože mě skutečně hodně bolela. Když jsem po druhé léčbě přišla na kontrolu, několikrát kontroloval zprávu, že co je to za nesmysl, kde bychom co chtěli operovat ![]()
Zlepšila se jemná motorika - jestli mi dřív padaly věci z rukou, neuměla jsem si ukrojit chleba, levou stranu těla a s ní i ruku jsem ovládala hodně těžko, měla jsem jedinou uvolněnku, a to na geometrii…, jestli jsem před dvěma a půl lety měla i podle zprávy „neustálý tremor (třas) rukou“, dneska je to všechno pryč. Paní neuroložka se po druhé léčbě ptala, že kolik hodin trávím doma ergoterapií ![]()
Mohla bych pokračovat, ale je toho opravdu hodně.. tak zase jindy ![]()
Co se týče ceny léčby a toho, co paní doktorka do léků a injekcí dává, říkám jedno a říkat to budu vždycky - to, jestli do Egypta pojedeme, je NAŠE volba. A pokud si zvolíme tuto cestu, není jiná možnost než akceptovat, že doktorka složení injekcí neříká. Buď jí věřím a jdu tam (a já atestované neuroložce věřím), nebo si to pořádně rozmyslím. Uznávám, že nevědět, co do mě píchá doktorka, kterou vidím poprvé v životě, je docela nejistota. Na druhou stranu, pro rýpaly: doktorka nikoho na léčbu nenutí, z krevních testů nikdo nic nepozná, pokud neví, kde hledat, prostě to nezjistí. Pro mě je dostatečnou pojistkou, že se platí (většinou, neřekne - li si sám pacient jinak, alespoň u mě to tak bylo) až na konci léčby, že dr. požaduje krevní testy a EKG i zprávy, že se řídí individuálními potřebami pacienta a není to šarlatánka z džungle - je to doktorka, studentka naší medicíny.
A pokud výsledek léčby bez diskuze vidí rehabka, pravá ruka Vojty, neuroložka, která mě od léčby prvně odrazovala, ortoped, který obvykle seděl u stolu a nepřítomně psal a když jsem po léčbě přišla, vyletěl ze židle jako blesk
…, pokud ho vidí i vyučující - a matematikářka zvlášť a při každé hodině vyzdvihuje abstraktní myšlení a numerickou matematiku - ze čtyřek s námahou na jedničky dvojky bez námahy
… pokud tito lidé výsledek vidí, pak mi to za to stojí, protože vím, že můj pocit není jenom placebo ![]()
A ze všeho nejvíc záleží na člověku samotném - já to jako dospělý můžu říct - před dvěma lety holka, která byla zalezlá v koutě, bála se chodit, bolelo ji to a ruce opravdu někdy byly k zešílení… dneska holka, na kterou na ulici už nikdo nekoukne, že by chodila křivě, ale hlavně holka jistá, fyzicky šikovná, uvolněná a šťastná. Nejsem a nikdy jsem nebyla fňukal, zvyklá jsem byla na hodně věcí, takže změnu po léčbě oceňuju dost a vím velmi dobře proč.
Add cena - cca 50 000 za léčbu tam i léky na 10 měsíců domů mi nepřijde přehnaná. Rozpočteno, porovnáno s fenomenálními kosmickými oblečky a dobou jejich účinnosti, problém je to, že to musíme vysolit najednou
… sehnat tuhle částku každý rok není sranda, to vím sama, ale jak říkám - stojí mi to za to.
Jsou věci, které nevoní ani mně, ordinace rozhodně není výkřik medicínského komfortu a způsob, jakým doktorka tají, co v injekcích je, mi objektivně také zrovna nepřijde korektní. Na druhou stranu pokud využívám něčí služby, mám sakra právo na to přetvořit jeho podmínky k obrazu svému? ![]()
A když už jsme u toho, nepotkala jsem jednoho jediného pacienta, a znám jich spoustu, který by měl po léčbě nějaké negativní reakce - i to je pro mě jistota. Byly tedy dva případy (z několika desítek a možná víc…? Tipuju…), kdy při testovací injekci dotyčný měl alergii, ale dr. tu alergickou složku do injekcí nemíchala a účtovala si nižší cenu.
Za mě rozhodně do Egypta jet… ![]()
(Na stránkách dr. jsem jako Petra F… jednu dobu jsem hodně diskutovala na tohle téma a hodně zapáleně, ale dnešní příspěvek je první po dlouhé době a tak, jak to píšu, tak to je, nevidím to jen já a sedím si tu s nohama na stole, s puclákem čaje v ruce, takže žádné rozbouřené emoce
…)
A osobně pokaždé upřednostňuju ověřit si info a kritizovat teprve, až mám vlastní či velmi blízkou zkušenost s daným tématem - u léčby tisíckrát zvlášť ![]()
Add pobyt, s tak malým dítětem asi raději hotel. Znám ale lidi s malými dětmi a byla jsem už třikrát mimo hotel také sama, co raději chodí na privát… to je také na delší povídání, kdybyste chtěla bližší info, stačí napsat ![]()
Nejsem povolaná k tomu, soudit, zda tato doktorka je podvodnice nebo ne, vím jen to, co jsem četla na různých serverech a tam se lidi ve většině přikláněli k tomu, že opravdu pomohla. Asi by to chtělo zasurfovat a podívat se po netu, jestli najdeš její opravdové pacienty a na jejich názory.
Co vím, že pomáhá na 100% a pokud máte peníze, tak bych zkusila na Slovensku Adeli centrum. Stojí to tam sice hodně peněz, ale výsledky jsou naprosto úžasné. Několikrát byli i v pořadu Modré z neba, kde pomohli pacientům.
@Baba píše:
@Jankap
Ale, zapomelas, ze me ignorujes?uz si to prohlasovala nekolikrat
Diky za zhodnoceni, ale ses vedle. Co je alternativa? Kdyz neco funguje, tak se to pouziva bezne. Kdyby lecba egyptske podvodnice fungovala, tak prednasi na kongresech, jezdi k ni lide z celeho sveta a ma postavenou vlastni kliniku s pozlacenymi klikami. A urcite by aspon kazdemu pacientovi dala vlastni rucnik
Kdyby vysledky mela, tak se doktori rvou, aby k ni mohli na vyzvedy.
opravdu z čeho tak soudíš? tohle je fakt velká iluze ![]()
@Gabra313 píše:
Zdravím všechny diskutující a tentokrát bych ráda přispěla svou troškou do mlýna…
Já jsem v Egyptě u paní doktorky byla. Můj příběh, před léčbou i po ní, je skutečně na dlouhé povídání, ale tím tu teď nebudu zabírat prostor v komentářích - ráda ale odpovím, když bude pročTak jen to nejdůležitější…
Mám DMO - lehčí formu, před léčbou jsem chodila a i když bylo postižení okamžitě vidět a nějaké problémy s jemnou motorikou také byly, byla jsem hodně cepovaná, nebyla jsem ani integrovaná, chodila jsem prostě na gympl víceméně bez úlev a cvičili jsme spíš proto, aby mě netrápily spazmy a proto, že jsem viděla, že když necvičíme, chodí se mi hůř - padám, motám se, ztrácím rovnováhu a vydržím kratší trasy.
Já sama jsem nad Egyptem velmi dlouho přemýšlela a říkám na rovinu, nejdřív mě ani ve snu nenapadlo tam jet. Měla jsem a mám kolem sebe skupinu vojtařek, velice dobrých rehabek, kdy by mi stačilo říct a určitě by se mezi nimi našla jedna, která by se mnou alespoň jednou týdně zacvičila. Po opravdu dobře zacvičené vojtovce ten efekt vydržel třeba tři dny a já byla krásně volná.
A proč tedy Egypt… bylo mi patnáct a chtěla jsem prostě něco dělat. Vojtaři i všichni doktoři kolem mi dali jasně najevo, že se můj stav už nikam nepohne a to, co je pro mě důležité, je prostě trošku pravidelně cvičit, abych ten stav udržela. Do Egypta mě nakonec přivedl příklad Simonky M., která je na stránce dr. taky. Prostě jsem to chtěla zkusit. Kdo nezkusil…
Tady tedy neplatí „za zkoušku nic nedáš“, ale to se nedá nic dělat.V Egyptě jsem byla čtyřikrát - v červnu 2011 na 16 dní, pak na podzim téhož roku na 4 týdny, v létě 2012 znovu na 4 týdny a na 4 týdny i na jaře 2013. Těch změn při léčbě bylo dost a musím zpětně říct, že spoustu z nich jsem možná prožívala víc, než bylo na místě - bylo to prostě nové a hlavně - opravdu to pomohlo, takže jsem z toho byla v euforii
S odstupem času, po nesčetných konzultacích s paní rehabkou, neuroložkou, ortopedem, fyziatričkou a i pedagogickým sborem můžu s plnou platností a důvěrou v paní doktorku napsat, že po léčbě došlo hlavně k následujícím zlepšením:
Zmizely spazmy - to je něco, při čem nadskočilo paní rehabce obočí hodně vysoko, něco, co je vidět, je to znát při chůzi, při rehabilitaci a poznám to já, protože jsem těch bolestivých křečí měla na svou dg. (lehčí diparéza) opravdu hodně a hlavně v noci. Ty křeče během první léčby zmizely a od té doby se nevrátily!!!
Zlepšila se klenba nohou, postavení kyčlí, kolen i chodidel - tuhle větu používají bez dovětku rodiče po léčbě hodně často a těžko říct, jestli to není jen pohled laika, ale potvrzeno ortopedem i rehabkou - ta změna tam je, chodidla stojí víceméně tak, jak mají, ne na špičkách a s pokrčenýma kolenama. I tuhle změnu kvituju s povděkem, protože při chůzi už dávno nepadám a kde jsou ty časy, kdy jsem trnula, že na rovině slítnu
… A propos, pan ortoped chtěl klenbu operovat, protože mě skutečně hodně bolela. Když jsem po druhé léčbě přišla na kontrolu, několikrát kontroloval zprávu, že co je to za nesmysl, kde bychom co chtěli operovat
Zlepšila se jemná motorika - jestli mi dřív padaly věci z rukou, neuměla jsem si ukrojit chleba, levou stranu těla a s ní i ruku jsem ovládala hodně těžko, měla jsem jedinou uvolněnku, a to na geometrii…, jestli jsem před dvěma a půl lety měla i podle zprávy „neustálý tremor (třas) rukou“, dneska je to všechno pryč. Paní neuroložka se po druhé léčbě ptala, že kolik hodin trávím doma ergoterapií
Mohla bych pokračovat, ale je toho opravdu hodně.. tak zase jindy
Co se týče ceny léčby a toho, co paní doktorka do léků a injekcí dává, říkám jedno a říkat to budu vždycky - to, jestli do Egypta pojedeme, je NAŠE volba. A pokud si zvolíme tuto cestu, není jiná možnost než akceptovat, že doktorka složení injekcí neříká. Buď jí věřím a jdu tam (a já atestované neuroložce věřím), nebo si to pořádně rozmyslím. Uznávám, že nevědět, co do mě píchá doktorka, kterou vidím poprvé v životě, je docela nejistota. Na druhou stranu, pro rýpaly: doktorka nikoho na léčbu nenutí, z krevních testů nikdo nic nepozná, pokud neví, kde hledat, prostě to nezjistí. Pro mě je dostatečnou pojistkou, že se platí (většinou, neřekne - li si sám pacient jinak, alespoň u mě to tak bylo) až na konci léčby, že dr. požaduje krevní testy a EKG i zprávy, že se řídí individuálními potřebami pacienta a není to šarlatánka z džungle - je to doktorka, studentka naší medicíny.
A pokud výsledek léčby bez diskuze vidí rehabka, pravá ruka Vojty, neuroložka, která mě od léčby prvně odrazovala, ortoped, který obvykle seděl u stolu a nepřítomně psal a když jsem po léčbě přišla, vyletěl ze židle jako blesk
…, pokud ho vidí i vyučující - a matematikářka zvlášť a při každé hodině vyzdvihuje abstraktní myšlení a numerickou matematiku - ze čtyřek s námahou na jedničky dvojky bez námahy
… pokud tito lidé výsledek vidí, pak mi to za to stojí, protože vím, že můj pocit není jenom placebo
A ze všeho nejvíc záleží na člověku samotném - já to jako dospělý můžu říct - před dvěma lety holka, která byla zalezlá v koutě, bála se chodit, bolelo ji to a ruce opravdu někdy byly k zešílení… dneska holka, na kterou na ulici už nikdo nekoukne, že by chodila křivě, ale hlavně holka jistá, fyzicky šikovná, uvolněná a šťastná. Nejsem a nikdy jsem nebyla fňukal, zvyklá jsem byla na hodně věcí, takže změnu po léčbě oceňuju dost a vím velmi dobře proč.
Add cena - cca 50 000 za léčbu tam i léky na 10 měsíců domů mi nepřijde přehnaná. Rozpočteno, porovnáno s fenomenálními kosmickými oblečky a dobou jejich účinnosti, problém je to, že to musíme vysolit najednou
… sehnat tuhle částku každý rok není sranda, to vím sama, ale jak říkám - stojí mi to za to.
Jsou věci, které nevoní ani mně, ordinace rozhodně není výkřik medicínského komfortu a způsob, jakým doktorka tají, co v injekcích je, mi objektivně také zrovna nepřijde korektní. Na druhou stranu pokud využívám něčí služby, mám sakra právo na to přetvořit jeho podmínky k obrazu svému?
A když už jsme u toho, nepotkala jsem jednoho jediného pacienta, a znám jich spoustu, který by měl po léčbě nějaké negativní reakce - i to je pro mě jistota. Byly tedy dva případy (z několika desítek a možná víc…? Tipuju…), kdy při testovací injekci dotyčný měl alergii, ale dr. tu alergickou složku do injekcí nemíchala a účtovala si nižší cenu.
Za mě rozhodně do Egypta jet…
(Na stránkách dr. jsem jako Petra F… jednu dobu jsem hodně diskutovala na tohle téma a hodně zapáleně, ale dnešní příspěvek je první po dlouhé době a tak, jak to píšu, tak to je, nevidím to jen já a sedím si tu s nohama na stole, s puclákem čaje v ruce, takže žádné rozbouřené emoce
…)
A osobně pokaždé upřednostňuju ověřit si info a kritizovat teprve, až mám vlastní či velmi blízkou zkušenost s daným tématem - u léčby tisíckrát zvlášť
Add pobyt, s tak malým dítětem asi raději hotel. Znám ale lidi s malými dětmi a byla jsem už třikrát mimo hotel také sama, co raději chodí na privát… to je také na delší povídání, kdybyste chtěla bližší info, stačí napsat
Moc hezký příběh, ale s dovolením, je to tvůj první příspěvek na serveru zabývajícím se mateřstvím - velice, velice nevěrohodné. Napiš, až budeš členkou nějaké skupiny, a pár lidí tě tu bude znát třeba osobně.. Pak takové výpovědi budou mít jinou váhu ![]()
@Mišela1 píše:
opravdu z čeho tak soudíš? tohle je fakt velká iluze
jasne, ono kdyz jedno pracoviste prijde na nejakou novou metodu lecby, tak si ji sysli jen pro sebe.
A ja bych k Augustinove na staz jela hned ![]()
@pipa.k píše:
Když ještě fungoval web postizenedeti.cz, psalo tam hodně maminek, že jim léčba pomohla. Když pak vyšel článek pana Doležela, byly v diskuzích i konkrétní negativní zkušenosti. Pozitivních reakcí jsem ale za ty léta zaznamenala víc. Jednu dobu jsem nad touto léčbou vážně uvažovala. Pokud bych byla přesvědčená, že synovi vážně pomůže, šla bych do toho i přes ty negativa (syn má lehkou formu DMO a jeho nejzávažnějším problém je LMR, zlepšení o aspoň 20 bodů IQ bohužel nezajistí žádná terapie). Syn už je ale velký, s ročním dítětem bych na zdravotně neověřenou terapii asi ještě nejela. Ráda nahlížím na webové stránky jedné mladé slečny, která se díky terapii v Egyptě zbavila fyzických problémů DMO. Věřím tomu, že terapie funguje, ovšem ty věci okolo se mi taky nelíbí.
Ta slečna jsem s největší pravděpodobností já
.. ten blog jsem nedávno zrušila, ale zápisky o léčbě na webu dr pořád jsou a vždycky budou… nový blog www.doblogu.pise.cz …
@Baba píše:
jasne, ono kdyz jedno pracoviste prijde na nejakou novou metodu lecby, tak si ji sysli jen pro sebe.
tak nějak, to, že má někdo úspěch ( myslím obecně o zmiňovaní dr, nic nevím) ještě neznamená, že ho ostatní budou respektovat, může to být i naopak. Opravdu podle toho nejde měřit.