Byl někdo s dítětem u slovenské doktorky v Egyptě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5137
7.3.14 12:13
@Baba píše:
vynech to mnozne cislo, ja takova prohlaseni nedelala ;)Co bych delala? No co asi? Obslehla bych jeji uzasne postupy a prosazovala je u nas. Vazne veris tomu, ze to funguje a vubec zadneho doktora to nezajima?

Jo, věřím. Lékařská obec je společnost velmi konzervativní, někdy se nedaří prosazovat ani postupy, o kterých se obecně ví, že jsou prospěšné. Nedávno si mi stěžovala jedna známá (anestezioložka), že pohovor anesteziologa s pacientem před operací označilo vedení oddělení jako zbytečný, za ztrátu času. Dřív se to nedělalo a taky se operovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.3.14 12:15

Já nevím, proč jsou některé maminky a tak zaujaté, vyjadřují se celkem sprostě a nic o paní doktorce nevědí. Jinou váhu by mělo, pokud by si léčbu absolvovaly osobně. Takhle se nedá někoho hanět bez bližší znalosti. Já naštěstí postižené dítě nemám, takže jsem u ní osobně nebyla, ale dost jsem o ní četla. Ne, že bych naivně věřila všemu co se píše, mám spíš rezervovaný přístup. Vyjadřovat se ale blicími smajlíky o člověku o kterém zhola nic nevím, je trochu moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
7.3.14 12:23
@jannina1 píše:
Já nevím, proč jsou některé maminky a tak zaujaté, vyjadřují se celkem sprostě a nic o paní doktorce nevědí. Jinou váhu by mělo, pokud by si léčbu absolvovaly osobně. Takhle se nedá někoho hanět bez bližší znalosti. Já naštěstí postižené dítě nemám, takže jsem u ní osobně nebyla, ale dost jsem o ní četla. Ne, že bych naivně věřila všemu co se píše, mám spíš rezervovaný přístup. Vyjadřovat se ale blicími smajlíky o člověku o kterém zhola nic nevím, je trochu moc…

Neřeš to. Některé maminky si myslí, že snědly půlku vesmíru. Už jsem tazatelce napsala do SZ.Oni naštěstíé navědí, co je to mít dítě s postižením a od toho se odvíjí zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.3.14 12:28
@klafina123 píše:
Neřeš to. Některé maminky si myslí, že snědly půlku vesmíru. Už jsem tazatelce napsala do SZ.Oni naštěstíé navědí, co je to mít dítě s postižením a od toho se odvíjí zbytek.

Díky za tu poslední větu.
Myslím, že by každý měl mít právo rozhodnout se podle svého, v klidu. Narazila jsem na blog jedné maminky, která se docela dost zamýšella, jestli do Egypta jet. Maminky se do ní neuvěřitelně pustily, že to snad nemyslí vážně. Netvrdím, že měly všechny zdravé děti, ale

právo na svobodnou volbu máme všichni. Rehabky do mě v jednom kuse hučely, co si myslím, kam to jedu. Že bych měla ŽÍT. Že bych neměla jezdit někam do Egypta za „šarlatánkou“, že jsem na tom dobře, že je tu vojtovka, bobath…a že bych měla žít a nenechat se zmámit…

Nakonec žiju tak, jak žiju, jako zdravá holka, díky paní doktorce. A jsem strašně ráda tomu momentu, kdy jsem se sama za sebe rozhodla, že to zkusím.
Bez svědectví spousty lidí bych tam těžko jela. Dneska nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.3.14 12:28
@Jankap píše:
Jo, věřím. Lékařská obec je společnost velmi konzervativní, někdy se nedaří prosazovat ani postupy, o kterých se obecně ví, že jsou prospěšné. Nedávno si mi stěžovala jedna známá (anestezioložka), že pohovor anesteziologa s pacientem před operací označilo vedení oddělení jako zbytečný, za ztrátu času. Dřív se to nedělalo a taky se operovalo.

Tohle je hloupost, maloktery obor se vyviji tak rychle jako medicina.
Kamaradka si nedavno stezovala, ze se k jejich nove masine vubec nedostane, protoze tam maji porad nejake doktory na vyzvedach. Stejne by to bylo u Augustinove. Ovsem kdyby to fungovalo, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.3.14 12:31
@klafina123 píše:

segra ma DMO a jaky to ma mit vliv na muj nazor na podvodnici Augustinovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.3.14 12:32

@Gabra313
Vsak je to kazdeho vec, jeho penize. Je mi jen lito, ze nekdo vydelava na nestesi druhych.
A taky mi hodne vadi, ze se tenhle podvod casto plati se sbirek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.3.14 12:37
@Baba píše:
@Gabra313
Vsak je to kazdeho vec, jeho penize. Je mi jen lito, ze nekdo vydelava na nestesi druhych.
A taky mi hodne vadi, ze se tenhle podvod casto plati se sbirek :roll:

Ano, je to každého věc.
Na sbírky neplať a máš to vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.3.14 12:43
@Jankap píše:
Ano, je to každého věc.
Na sbírky neplať a máš to vyřešeno.

a tim snad tihle podvodnici prestanou existovat?
Neni mi to jedno, od mala sem byla casto ve spolecnosti postizenych, vim, jake maji oni a jejich rodiny problemy a stve me, ze na nich nekdo hnusne vydelava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.3.14 12:44
@Baba píše:
@Gabra313
A taky mi hodne vadi, ze se tenhle podvod casto plati se sbirek :roll:

Na druhé léčbě jsem potkala devítiletou holčičku, Káju J. Rodiče doktorku přemluvili, aby ji zkusila léčit, protože má genetickou vadu. Doktorka nechtěla, neměla s tím tenkrát zkušenosti a nechtěla si nechat platit v případě, že to nebude mít žádný efekt, protože žádné takové pacienty tenkrát neměla, měla výhradně DMO.

Kája už byla v Egyptě několikrát, co pamatuju, víc než 4×. Neměla chodit, neměla mluvit, neměla slyšet, neměla vidět a neměla žít. Žije, vidí, slyší, chodí a mluví. Je ve speciální školce, ale zlepšuje se a mentálně jde pořád dopředu. Není to rovnoměrný vývoj jako u zdravého dítěte, dohání svoje vrstevníky, ale JDE DOPŘEDU.
Dnes už dr. má těch pacientů s chromozomální aberacií několik. Jaké to bylo překvapení, když neurolog, který tvrdil, že se Kája nedožije čtyř let, viděl po léčbě záznam z EEG. Epilepsie na ústupu, ale „jak je to možné, vždyť jsme léky nedávali“… protože to prý nemělo smysl. Stejně nepřežije, nebo bude ležák.

Ta holka dneska chodí, mluví a zlepšuje se.
Mně je zase líto, když někdo hodí diagnozu do pytle a „běžte domů, dítě umře“.
A sbírka je volbou každého. Nepřispívají na ni neinformovaní zmanipulovaní lidé, ale ti, kteří chtějí něco změnit, něčemu pomoct.

Ono to totiž znamená víc než kritizovat a plivat kolem sebe na to, co neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.3.14 12:50
@Baba píše:
Neni mi to jedno, od mala sem byla casto ve spolecnosti postizenych, vim, jake maji oni a jejich rodiny problemy a stve me, ze na nich nekdo hnusne vydelava.

Máš potřebu spasit svět? Nebo jsi ochotná dopřát druhým svobodu rozhodování (a právo na případné chybné rozhodnutí)?
Ten, kdo léčbu podstupuje, i ten kdo na ní přispívá, to dělají dobrovolně. Nikdo jim pistoli u hlavy nedrží. Za účast ani neúčast nejsou žádné sankce (na rozdíl třeba od očkování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
7.3.14 12:58
@Jankap píše:
Máš potřebu spasit svět? Nebo jsi ochotná dopřát druhým svobodu rozhodování (a právo na případné chybné rozhodnutí)?
Ten, kdo léčbu podstupuje, i ten kdo na ní přispívá, to dělají dobrovolně. Nikdo jim pistoli u hlavy nedrží. Za účast ani neúčast nejsou žádné sankce (na rozdíl třeba od očkování).

sireni techhle nesmyslu prospeje komu?
Akorat to rodinu vycuca z financi, jako by jich mely rodiny s postizenymi detmi nazbyt, ze?
Stejne jako s homeopatii, germanskou medicinou… No jo, tak holt obcas umre nejake dite, protoze se rodice doctou, ze inzulinu se ma davat min, aby si na nej dite nezvyklo, obcas umre mlada mama 4 nebo mozna 5 deti, protoze uverila nejakemu sarlatanovi, ze metastazy neexistuji…
A u tech sbirek jde jaksi i o to, ze ne kazdy si bude overovat, na co prachy jdou. A mmch, penize, co sem poslala ja, mely byt na kolo. A kde skoncily? V rucickach podvodnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
7.3.14 13:07

@Gabra313 Víš,já osobně s touhle paní zkušenosti nemám, ale jak už jsem psala o pár odpovědí zpátky, četla jsem pár článků lidí, co za ní jezdili.Je to opravdu každého svobodná volba. Ono se hezky radí a nadává, ale když pak má člověk nalomené zdraví nebo nemocné dítě a hold lékařství už dál nedosáhne, tak potom takový člověk sáhne i po léčbě, která se třeba ze začátku zdá nejistá. Ale jde o tu naději, že ještě něco existuje. Někdo může namítat, že rodiče takhle experimentují, že nevědí, jak léčba této nebo jiné paní zabere. Jenže tu nejistotu může mít i rodič, pokud na jeho dítěti zkouší léčbu doktoři. To, že je něco nemocničně odzkoušené, mě ještě neutvrzuje v tom, že to na mém dítěti nezanechá následky ve formě vedlejších účinků. Nikdy nemáme na 100 procent jistotu, že pro to, co si vybere za léčbu, je ta správná volba.
Já, jak jsem psala, jsem se s touhle paní nesetkala, protože jsem neřešila tento zdravotní problém. Ale řešila jsem jiný. Dítě s vrozenou vadou na trávicím ústrojí a po kdejakém jídle krev ve stolici…,opakované pobyty v nemocnici, opakované vyšetření pod narkózou, opakované operace. Taky jsem mockrát stála pod rozhodnutím, jestli mému dítěti dát zas narkózu nebo jestli je už dostatečně velké, že vyš. zvládne bez. Někdy to šlo a někdy ne. taky se do něho nalila taková spousta chemie, protože to prostě jinak nešlo. A pak bylo relativně všechno dobré a přesto obtíže pokračovaly. Někdy jsem si připadala jako znuděná matka hypochodrička, která neví co roupama a tak se svým dítětem oblejzá nemocnice a tvrdí něco o krvácení…a pak jsem zkusila jinou cestu-léčitele. Třičtvrtina lidí si ťukala na čelo, část rodiny se mě ptala, že jestli nevim, co s penězma, že oni by věděli. Jenže ono se „něco“ stalo. A dneska je mi úplně jedno, jestli to někdo bude nazývat náhodou nebo zázrakem. Pro mě je důležitý výsledek. To, co 7 dlouhých let doktoři přezkoumávali a vyšetřovali, se vyřešilo za týden. A co já na to? Ano, šla jsem proti většině, která mě měla za blázna. Proto bych nikomu nebrala jeho naděje jen proto, že jednou někde někdo napsal takový a makový článek nebo, že na jiného léčba nezabrala tak, jako na paní Novákovou.
A to, že někdo na podobné pomoci pomáhá sbírkou? Zaráží mě, že tohle vadí. Existuje tolik plno sbírek, na které lidé přispívají, aniž by přemýšleli nad jejich koncem…,je to přece každého svobodná volba, zda přispěje nebo ne. Já bych spíš řekla, že je hamba, že rodiče postižených dětí musí shánět peníze na jejich léčbu na vlastní pěst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.3.14 13:11
@klafina123 píše:
@Gabra313 Víš,já osobně s touhle paní zkušenosti nemám, ale jak už jsem psala o pár odpovědí zpátky, četla jsem pár článků lidí, co za ní jezdili.Je to opravdu každého svobodná volba. Ono se hezky radí a nadává, ale když pak má člověk nalomené zdraví nebo nemocné dítě a hold lékařství už dál nedosáhne, tak potom takový člověk sáhne i po léčbě, která se třeba ze začátku zdá nejistá. Ale jde o tu naději, že ještě něco existuje. Někdo může namítat, že rodiče takhle experimentují, že nevědí, jak léčba této nebo jiné paní zabere. Jenže tu nejistotu může mít i rodič, pokud na jeho dítěti zkouší léčbu doktoři. To, že je něco nemocničně odzkoušené, mě ještě neutvrzuje v tom, že to na mém dítěti nezanechá následky ve formě vedlejších účinků. Nikdy nemáme na 100 procent jistotu, že pro to, co si vybere za léčbu, je ta správná volba.
Já, jak jsem psala, jsem se s touhle paní nesetkala, protože jsem neřešila tento zdravotní problém. Ale řešila jsem jiný. Dítě s vrozenou vadou na trávicím ústrojí a po kdejakém jídle krev ve stolici…,opakované pobyty v nemocnici, opakované vyšetření pod narkózou, opakované operace. Taky jsem mockrát stála pod rozhodnutím, jestli mému dítěti dát zas narkózu nebo jestli je už dostatečně velké, že vyš. zvládne bez. Někdy to šlo a někdy ne. taky se do něho nalila taková spousta chemie, protože to prostě jinak nešlo. A pak bylo relativně všechno dobré a přesto obtíže pokračovaly. Někdy jsem si připadala jako znuděná matka hypochodrička, která neví co roupama a tak se svým dítětem oblejzá nemocnice a tvrdí něco o krvácení…a pak jsem zkusila jinou cestu-léčitele. Třičtvrtina lidí si ťukala na čelo, část rodiny se mě ptala, že jestli nevim, co s penězma, že oni by věděli. Jenže ono se „něco“ stalo. A dneska je mi úplně jedno, jestli to někdo bude nazývat náhodou nebo zázrakem. Pro mě je důležitý výsledek. To, co 7 dlouhých let doktoři přezkoumávali a vyšetřovali, se vyřešilo za týden. A co já na to? Ano, šla jsem proti většině, která mě měla za blázna. Proto bych nikomu nebrala jeho naděje jen proto, že jednou někde někdo napsal takový a makový článek nebo, že na jiného léčba nezabrala tak, jako na paní Novákovou.
A to, že někdo na podobné pomoci pomáhá sbírkou? Zaráží mě, že tohle vadí. Existuje tolik plno sbírek, na které lidé přispívají, aniž by přemýšleli nad jejich koncem…,je to přece každého svobodná volba, zda přispěje nebo ne. Já bych spíš řekla, že je hamba, že rodiče postižených dětí musí shánět peníze na jejich léčbu na vlastní pěst.

souhlas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.3.14 14:07
@Baba píše:

Oni ti ostatní jsou stejně tak dospělí jako ty, čili mají výsostné právo chovat se dle vlastního rozumu, chybovat a případně naletět vyčůránkům.
Já taky doma musím přihlížet tomu, jak se moje maminka huntuje, lítá od doktora k dotkorovi, žádné zázraky se nedějí krom nových a nových antibiotik a občas prohlášení typu, podezření na něco nevyléčitellného - takže do toho pak má nervy.. Přitom, kdyby kývla, tak ji odvedu k jednomu člověku, a do roka ji mám jak vyměněnou.. Ale ona je taky dospělá, něčemu věří, nějak to pro svůj život potřebuje, tak holt dovolím doktorům, aby na její úkor tahali prachy z pojišťovny a nebudu to před ní ani komentovat - je to její rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková