Čajstější kojení a zavedení příkrmů?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čajstější kojení, zavedení příkrmů?
Zdravím maminky, protože jsem na své otázky nenašla komplexnejší odpověď v diskuzích, zakládám raději novou ( bude to i rychlejší
)
Máme holčičku 5 měsíců něco kolem 6,5 kg. Od narození se v noci budí i 5 krát na kojení.. vždycky se nají, nikdy se nestalo ze by si jen cucla a usnula. Poslední měsíc se budí k ránu i častěji a přes den si říká i po hodině a půl ( začala se otáčet na bříško, takže nejspíš nová dovednost= častější kojení). Z toho nočního kojení už začínám být trošičku podebraná
Krom toho nás začala sledovat u jídla a pěkně si i pomlaskne.. tak si říkám, jestli není čas začít s příkrmy, ač jsem chtěla počkat do 6. měsíce… četla jsem, že některá miminka po zavedení příkrmů lépe spí v noci… každopádně nechci zbytečně nic uspěchat, ale ráda bych se už trochu vyspala (mám ještě 8 leťačku, které se taky potřebuju věnovat) Díky za rady a přeju fajn den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám to jak přes kopirak, ale fakt
začala jsem s večerní kaši, holka slupne celou misku a za hodinu zase chce kojit, v noci se budi úplně stejně, takže efekt žádný. Počkám tak týden, dva a začnu se zeleninou v poledne. Prostě holt ty přikrmy bude mít dřív a rychleji, než jsem chtěla. Ale ona mě jinak sní
navíc to noční vstávání po hodině není zrovna příjemné, zvlášť, když k tomu mám další dvě děti. Takže ti vlastně moc neporadím, jen soucitim a taky počkám na rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nad kaší jsem taky přemýšlela, ale jak píšeš ono to nemá moc efekt v 90 % případů, tak jsem se na ně vyprdla a začnu tedy zeleninkou.. malá byla od narození extrémně uplakaná ( podíl na tom měla i kolika), ale už je to lepší.. takže jsem už fakt vyčerpaná.. Jsem ráda, že v tom nejsem sama, protože kolem mě jsou samá hodná spící miminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme měli peklo cca do 3 měsíců, teď je to už vcelku hodný mimino, který akorát pořád jí a skoro nikdy nespí. Mlíka mám víc než dost, ona pribira krásně, fakt nevím, kde je problém. Zkoušela jsem i UM, ale stejně jak u kaše, žádný efekt. Takže teď nechám pár dní kaši a přidám zeleninu, postupně prostě najedu na přikrmy a snad se to zlepší. Nemyslím si, že by mohla mít pořád takovej hlad, ale zase ona se u toho prsa neuklidnuje, ona opravdu hlta a plnohodnotně saje, dlouho.. tak netusim, co to ma byt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, naše malá to měla zrovna tak a já už byla jak chodící mrtvola. Začala jsem davat na noc kaši, to zabralo asi na 2 večery a pak ten kolotoč tačal nanovo. Už jsem z toho byla fakt hotová a rady nech vyřvat mi moc nepřidaly. Zkusila jsem zlatý střed - uspím a když se vzbudím, dám dudlík, hladím po tváři, jsem u ní, ale prso jí nedám a nejdýl do půl hodiny znova zabrala. Tohle jsem aplikovala asi 3 dny a svete div se zabralo to. Teď usíná v 7 a budi se az v 1 nebo ve 2, to dam mliko a pak kolem 5, zase mliko a pak chrni jeste cca do7 - 8. Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fíkofka toto jsem udělala s prostředním synem, u něj to šlo v pohodě, ani nebrecel jen mu trvalo dlouho, než usnul bez toho prsa, ale usnul a do pár dní spal pěkně. Teď už jsem to taky zkoušela, ale fiasko. Ona ječela tak, až prestavala dýchat, modrala, kaslala, chrcela, celá zpocena.. navíc vzbudila zbylé dvě děti, ty ječela taky, protože uprostřed noci jaksi nejsou zvyklé být vzhůru… no nevím, jestli to ještě budu někdy zkoušet
ale přeju, ať to zakladatelé pomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela jaj, tak to je blbý
a nemůže mít třeba jen žízeň - zkusit čaj nebo vodu? Já jsem z toho kojení už fakf na mrtvici, skoro se těším, až skončím
. A teda 3 děti - klobouček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nam voda ani cajik nezabira, stejne chce prso a dokud ji ho nedam tak knoura a smrdla se az se uplne probere a pak trva klidne i hodku nez zas usne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fíkofka vodu klidně 20 ucucava, spokojeně, ale pořádně se nenapije a pak chce stejně prso. Takže tím akorát prodloužim dobu, kdy je vzhůru. No ono to nějak dopadne, snad to nebude trvat věčně, v pubertě ji budu budit zase já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela Jo tak o tom mi vyprávěj. Moc se těším, až budu v pubertě prudit, ať furt nespí
. I kdyz já si teď teda dělám spúš legraci z toho, že jí budu do 20 zavinovat a teda nevim do čeho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yezinka Je to s těma dětičkama radost no. Držím pěsti, ať se to brzy zlepší
Naše v noci pít nechce. Jí jsem vyloženě chyběla já na pomuchlání a prso na cumláni (a to nikdy u prsa neusínala a ani nemá ten úplně přímý kontakt, protože kojim přes kloboučky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit