Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nase je s nama doma, ale stejne steka..ani nechci aby byla vystresla..nevim no..
Ahojte, prosím vás slzí vašim pejskům oči? Nevím jak moc je to normální. Spikovi občas i ukápne slza. Děkuji za rady.
Jana a Spike
@Spike candík ahoj tak nasi elle taky slzi ocka, porad ji to utirame..a ta slzicka ji taky ukapne..ash je to normalni..
Ahoj holky, narazila jsem na Vaši diskusi a vzhledem k tomu, že vidím rasu Cane corso:) chtěla bych se Vás zeptat jak staré máte psíky a kolik váží? Ptám se proto, že já mám psa 2,5 roku a psí mimčo fenku 4 měsíce. Máme obavy u toho starší, protože váží jen kolem 35 kg a nedaří se nám ho vůbec vykrmit. Vzhledem k tomu, že štěndo, i přesto, že je to fena - ve svých 4 měsících váží 22 kg, začínám mít strach, že to asi není normální. Všude čtu, že někteří psi začínají přibírat až po 3 letech věku. Máte s tím nějaké zkušenosti? Podotýkám, že štěndo krmíme granulemi cca podle doporučené denní dávky. U toho staršího jsme zkoušeli všechno - granule, tvarohy, kosti, jogurty, zvýšení dávek krmiva promaštěné sádlem…ale váhou je pořád kolem 35 kg. Dokonce se mi i zdá, že čím je starší tím je hubenější. Předem děkuji za rady ![]()
Ahoj ja mam 15mesicni fenku a vazi 40kg..35kg na psa je malo a je s pp?
A byli jste u veterinare? pokud se Vam neco nezda.tak asi je treba to resit…ze dvou vet ti tady asi nikdo neporadi a spise by to chtelo veterinare ![]()
No právě, když vezmu v potaz tu naši malou 4 měsíční a její váhu, tak je to hodně málo. U veterináře jsme samozřejmě byli - ten nám řekl de facto totéž co se píše na diskuzích. Že tahle rasa dospívá až kolem 3 let a tedy váha se může změnit až po těch 3 letech. A že je pravda, že to není takový buček jako jiní Cane corso, ale že je spíše svalnatý, a že tím líp pro klouby atd. Je pravda, že on není vyloženě vychrtlý - je spíše štíhlý, svalnatý. Ale když všude čtu ty váhy…Každopádně díky. Spíše mne zajímalo, zda jste se s takovou váhou už nesetkaly. Jinak s pp není, po našich zkušenostech s drahými psy s pp (kteří by tudíž MĚLI být páni psi), jsme se raději rozhodli pomoci jednomu mazlovi o kterého už pániček neměl zájem:)
Tak pokud neni s pp.asi se nejake geneticke vady nedopatrate…kdyz hezky ji. prospiva. nebyva unaveny…tak to asi brat tak.ze je drobnejsi… ![]()
Nase mary zase vypada jako pumrisko…je to kus baby
@j.s. a kolik ti mary vazi nevis?
@gabrieella ja mam taky fenku bez pp, po rodicich s pp..pise se ze tito psi prestanou uplne rust ve 3letech..nejdyl jim roste hlava, tak treba az prestane rust tak neco pribere..jinak jestli je v pohodě, tak je jen drobnej..videla jsem na vystave v brne fenku cc a ta mela 30kg, dospela..rozhodci se nelibila, nesplnovala standard..jinak byla zdrava, ale drobna…
Gabrielko, jedna moje fenka je také drobnější, v 5 letech váží 38 kg a je celkově malá, druhá 43 a klukovi je rok a půl a má kolem 50. 4 měsíční 25.
Mary je tank. odhaduji kolem 65 kil mozna i lehce nad…hodne ji porostla hlava a zmohutnela…je hodne molos…uvidime presne u veterinare na ockovani…ale uz me holka davno prerostla ![]()
@j.s. ty jo, to mate pekny telatko…u nas je tech 40kg, takze ju jeste do vany odnesu..ale mam uz co delat..a jeste hrabe? ellda uz prestala..ted ma svagr stene, tak ma na dvore kamosku (mame baraky vedle sebe a propojene dvory)tak se nenudi a nevymysli blbosti…
Sem tam jeste jo.ale slipky uz snesla a krade sem tam vajicka ![]()
Ale je moc hodna
@j.s. nase kdyby mohla, tak vajicka krade taky, ale nedostane se tam..ale ja ji jednou do tydne to vajicko dam, cely…na srst a taky vapnik ze..
No ta nase si vzdycky nejakou diru najde.nebo preskoci plot a nepara se s tim…
A jaka je? porad hodnoucka.co doma?