Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@petruska131 ahoj já jdu zítra ve 12h na kontrolu folíků jak reagovali na Clostík
Mě bylo řečeno na tu mobilizaci, že se dělá po MS a dost žen jí mělo doporučeno těsně před IUI i IVF že je to dole dobře prokrvené
@Liskynka Ty jo, ty se ale máš
To já ještě nezačla ani s Fostimonem. Takže zítra budeš kolikátý DC? Já mám jít 6 DC, ale to sem na to teda zvědavá, protože MS mám vždy tak 8 dní :-/
@Liskynka tak to je jiná
myslela jsem, že se před tím musí chvíli cvičit, no zeptám se a uvidim
Holky, ta mobilizace páteře mě vcelku zaujala, zkusím o tom popřemýšlet
. Když já jsem takový bolestínek, že nevím, jestli bych to dala. Asi to dost bolí co?
Jinak, dnes jsem byla u Dr. Kouckého a musím říct, že to je zatím nejlepší doktor, kterého jsem tam potkala. Po chvíli mi říkal: ale já Vás znám a já: no já Vás taky
. A on: vy jste chodila na praxe nahoru na porodní sál, že ano? a já: no, tak to jsem já. On říkal, já to věděl hned od začátku, že Vás znám
.
Abych vše správně pochopila, tak jsem si nechala zavolat i Mgr. Moosovou z embryologie, to je asi nějaká vedoucí, no a ta se mnou vše prošla, vše mi konečně vysvětlila.
Takovádle péče mi vyhovuje prostě
.
Dnešek se povedl, perfektní lékař. Mám i vizum do Ruska a 22.11. konečně za manželem ![]()
@fragollinna píše:
Holky, ta mobilizace páteře mě vcelku zaujala, zkusím o tom popřemýšlet. Když já jsem takový bolestínek, že nevím, jestli bych to dala. Asi to dost bolí co?
Jinak, dnes jsem byla u Dr. Kouckého a musím říct, že to je zatím nejlepší doktor, kterého jsem tam potkala. Po chvíli mi říkal: ale já Vás znám a já: no já Vás taky
. A on: vy jste chodila na praxe nahoru na porodní sál, že ano? a já: no, tak to jsem já. On říkal, já to věděl hned od začátku, že Vás znám
.
Abych vše správně pochopila, tak jsem si nechala zavolat i Mgr. Moosovou z embryologie, to je asi nějaká vedoucí, no a ta se mnou vše prošla, vše mi konečně vysvětlila.
Takovádle péče mi vyhovuje prostě
Dnešek se povedl, perfektní lékař. Mám i vizum do Ruska a 22.11. konečně za manželem.
jj koucký ten je úžasnej,,, já ho mám taky moc ráda, vždycky když jdu k němu tak mám radost že tam není žádná z těch kyselek co tam jinak sedí.-)))
a co ti embryoložka řekla,,
@katkalaila No, vysvětlila mi, co to je vlastně ta fragmentace. Že to je, že buňky se rozdělí, ale oddelí od sebe ještě další menší buňky a genetická informace se nepřenese správně. Že do 20% fragmentace to je ok, ale pak už je vidět, že to embryo není kvalitní.
No, já měla druhý den po oplození embrya takovádle:
Ona říkala, že 2. den po oplození má být 2 - 4 buněčné. Tak jsem se jí zeptala, proč mi nedali to 2 buněčné teda a ona, že je opožděný a že je vždy nechávaj na prodloužené kultivaci jestli to dožene.
Embrya prý rozděluji podle kvality na jedničkový až trojkový a já měla bohužel všechny trojkový
.
Ale uklidnila mě a podpořila, že neznamená, že když to bylo teď špatný, že to bude vždy špatný, ale že se todle bohužel stává. Vše jsem pochopila a jsem hned klidnější a spokojená, vím informace konečně ![]()
@fragollinna píše:
@katkalaila No, vysvětlila mi, co to je vlastně ta fragmentace. Že to je, že buňky se rozdělí, ale oddelí od sebe ještě další menší buňky a genetická informace se nepřenese správně. Že do 20% fragmentace to je ok, ale pak už je vidět, že to embryo není kvalitní.No, já měla druhý den po oplození embrya takovádle:
- 2 buněčné - to se dostalo pouze na 3 buňky i na prodloužené kultivaci
- 4 buněčné s fragmenty - na prodloužené kultivaci se sice dál dělilo, ale bylo vlastně jen fragmentované
- 5 buněčné, to se celé také zfragmentovalo.
Ona říkala, že 2. den po oplození má být 2 - 4 buněčné. Tak jsem se jí zeptala, proč mi nedali to 2 buněčné teda a ona, že je opožděný a že je vždy nechávaj na prodloužené kultivaci jestli to dožene.
Embrya prý rozděluji podle kvality na jedničkový až trojkový a já měla bohužel všechny trojkový
Ale uklidnila mě a podpořila, že neznamená, že když to bylo teď špatný, že to bude vždy špatný, ale že se todle bohužel stává. Vše jsem pochopila a jsem hned klidnější a spokojená, vím informace konečně.
jéé tak to ti moc děkuju za vysvětlení ta fragmentace mi ležela v hlavě taky jsem měla kuličky s ní,, a bohužel se taky pomalinku dělili tak doufám, že příště budou jak malý supermánci,,
taky jsi mi tím pomohla moc,,, děkuju ti,,,
@katkalaila to jsem nevěděla, že jsi měla embryjka fragmentovaný. Nemá to prý přímou souvislost s vývojovými vadami nebo nějakými malformacemi. Prý se to občas stává a vlastně není žádné embryo úplně bez fragmentů, ale nesmí to přesáhnout tu mez 20%.
Říkala, že občas se ten cyklus prostě nepovede, zvlášť ten první, že to je takový krok do neznáma s prvním IVF. Že při dalším IVF se vždy poučí z předchozího cyklu.
Určitě to vyjde, jsem si jistá, prostě musí
. Nemáš mi za co děkovat, jsem ráda, že jsem ti mohla pomoct a uklidnit tě trošku ![]()
@fragollinna píše:
@katkalaila to jsem nevěděla, že jsi měla embryjka fragmentovaný. Nemá to prý přímou souvislost s vývojovými vadami nebo nějakými malformacemi. Prý se to občas stává a vlastně není žádné embryo úplně bez fragmentů, ale nesmí to přesáhnout tu mez 20%.Říkala, že občas se ten cyklus prostě nepovede, zvlášť ten první, že to je takový krok do neznáma s prvním IVF. Že při dalším IVF se vždy poučí z předchozího cyklu.
Určitě to vyjde, jsem si jistá, prostě musí. Nemáš mi za co děkovat, jsem ráda, že jsem ti mohla pomoct a uklidnit tě trošku
jj měla jsem všechny s fragmentací z 8 vajuch se oplodnili jen 4 a 4 den kultivace mělo jedno 6 buněk druhé 5 buněk a třetí 4 bunky a třetí zamrzlo na 3 bunkách takže se čekalo do pátého dne kdy mělo být et jestli to nkteré nedožene a bohužel nic,,, takže jsem si ráno před výkonem volala a prý se zvýšila fragmentace a bez dělení,, takže mi to taky zamítla s tím, že to nemá vůbec smysl,,,
ještě jsem slyšela něco o nadstandartn kultivaci kde se prý embryjkám měn každý den látka ve které jsou,,, ale to nevím v jakém caru,,, a jestli to dělají ale vím že je monitoring a to je 2500 za den,,, což je taky moc hezká částka.-))
opravdu jsi mi tím moc pomohla,, bála jsem se že to tak bude pokaždé,, tak doufám, že ne,,,
@katkalaila píše:
jj koucký ten je úžasnej,,, já ho mám taky moc ráda, vždycky když jdu k němu tak mám radost že tam není žádná z těch kyselek co tam jinak sedí.-)))
a co ti embryoložka řekla,,
@katkalaila píše:
@janourek jéé tak to mě moc mrzí ale opravdu moc zlato moje,,,
byl ajsi na krvy nebo kvůůli krvácení,,,
ach jo drž se,, a příští měsíc začneme spolu
a já se k vám přidám berušky moje ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.