Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ebby26 Mám za sebou 1IVF v Repromedě. Měla jsem 3 zdravá embrya a nechytilo se žádné. Tak jsem přešla do Reprogenesis a čekám na stimulaci. Doktor je opravdu pečliví a je vidět, že chce pomoct s otěhotněním. Vůbec z něho není cítit, že mu jde jen o prachy.
@Potkyš píše:
@Ebby26 Mám za sebou 1IVF v Repromedě. Měla jsem 3 zdravá embrya a nechytilo se žádné. Tak jsem přešla do Reprogenesis a čekám na stimulaci. Doktor je opravdu pečliví a je vidět, že chce pomoct s otěhotněním. Vůbec z něho není cítit, že mu jde jen o prachy.
Pises 3 embrijka, no tak to byla krása. Je mi líto že se nechytili, ale napodruhé to určo vyjde
Á můžu se zeptat
To jsi si nechala zavést všechny tri? Možná se ptám jak blbeček
ale opravdu jsem nováček a zajímá mě úplně vše ![]()
@Ebby26 Jen se ptej. Já před 1IVF pomalu ani nevěděla co to znamená…
Všechny byly zamrazeny kvůli PGS (genetické vyšetření embryí) a chodila jsem na KET (kryoembryotransfér) po jednom.
@Potkyš píše:
@Ebby26 Jen se ptej. Já před 1IVF pomalu ani nevěděla co to znamená…Všechny byly zamrazeny kvůli PGS (genetické vyšetření embryí) a chodila jsem na KET (kryoembryotransfér) po jednom.
No abych řekla upřímně tak š toho mám take hlavu jak balón
Všechny ty názvy a metody
Takže patříš take mezi ženy kterým se to nepodařilo na poprvé
Můžu se tě zeptat kolik máš let a jestli už máš nějaké deti?
Á jak to vlastně všechno dlouho trvá ten proces? My diagnózu známé, jsem bez vejcovodu, tak by ta čekací doba nemusela být zas nějak dlouhá
.Nebo?
?Víš co by mě take zajímalo? Nikde jsem se moc nedocetla o tom co se děje když ti vloží dvě embrijka. Takovych maminek asi moc není v dnešní době už…
@Ebby26 Ahoj, já byla v Jihlavě v Sanusu a přestoupila do Reprogenesis a zatím jsem spokojená. Objednání na první konzultaci trvalo cca měsíc, tam jsme vše pořešili, měla sem si zajít na hormonální profil a pak se hned objednat a už domluvíme stimulaci, takže docela rychlovka. ![]()
@Janča209 píše:
@Ebby26 Ahoj, já byla v Jihlavě v Sanusu a přestoupila do Reprogenesis a zatím jsem spokojená. Objednání na první konzultaci trvalo cca měsíc, tam jsme vše pořešili, měla sem si zajít na hormonální profil a pak se hned objednat a už domluvíme stimulaci, takže docela rychlovka.
Ahojky, moc děkuji za odpověď. Tak to je teda rychlovka ![]()
@Janča209 píše:
@Ebby26 Ahoj, já byla v Jihlavě v Sanusu a přestoupila do Reprogenesis a zatím jsem spokojená. Objednání na první konzultaci trvalo cca měsíc, tam jsme vše pořešili, měla sem si zajít na hormonální profil a pak se hned objednat a už domluvíme stimulaci, takže docela rychlovka.
A take jdeš přímo na IVF? Smim se zeptat proč jsi odešla ze Sanusu? Když jsi přešla tak asi už máš take IVFko za sebou ze? ![]()
@Ebby26 Jak vpluješ do IVF a začneš si hledat informace, tak ti balon splaskne a bude z tebe profík… Já to měla stejné. Letos mi bude 37 a bohužel děti nemám. Trvá to individuálně… měsíc (Mišuta), dva, tři… První co tě čeká je konzultace kde si řeknete jak dlouho se snažíte o prcka a jestli máte nějaké problémy (u tebe ty vejcovody). Vezmou vám krev (tobě pokud budeš mít MS, tak ti udělají Hormonální profil (ten je důležitý), tobě udělají ultrazvuk pokud budeš před ovulací. Pak se čeká na výsledky a na tvůj cyklus. Některé CARy čekají na schválení tvojí pojišťovny než se začne stimulovat. Většina center dvě embrya nechtějí dávat. Je to záhul pro tělo, jak těhotenství, tak porod.
@Ebby26 objednání mi trvalo cca měsíc chtěla jsem totiž doktora Stelcla a ten měl volno až za měsíc, stalo to za to. Jinak když jsem byla v repromede tak nam udělali genetiku, imunologii, spermiogram, HP. Teď než jsem sla do reprogenesis jsem si nechala od mého Dr udělat stitnou zlazu, hematologii, znovu amh. Jo a ještě před 1ivf jsem byla na laparce… zjištěno ložiska endometriozy a srostle vejcovody k dutině břišní. Je lepší projít roku radou vyšetření aby se vědělo přesně kde je problém, nebo co muze byt ještě špatne. V repromede se nam nepodařilo ani jednou bo mi to strelili bez utz jen tak. Mam skoro 10let po cisari a hroznou jizvu ze vnitr takže vše špatne. Teď to vypadá ze embrous se snad chytl. Zda se udrží je věc druha ale už to neovlivnim ale vím ze v reprogenesis udělali maximum jo a v repromede nas to stalo cca 50ti a reprogenesis 33tis a přitom jsme měli navíc macs(k isci)
@Potkyš píše:
@Ebby26 Jak vpluješ do IVF a začneš si hledat informace, tak ti balon splaskne a bude z tebe profík… Já to měla stejné. Letos mi bude 37 a bohužel děti nemám. Trvá to individuálně… měsíc (Mišuta), dva, tři… První co tě čeká je konzultace kde si řeknete jak dlouho se snažíte o prcka a jestli máte nějaké problémy (u tebe ty vejcovody). Vezmou vám krev (tobě pokud budeš mít MS, tak ti udělají Hormonální profil (ten je důležitý), tobě udělají ultrazvuk pokud budeš před ovulací. Pak se čeká na výsledky a na tvůj cyklus. Některé CARy čekají na schválení tvojí pojišťovny než se začne stimulovat. Většina center dvě embrya nechtějí dávat. Je to záhul pro tělo, jak těhotenství, tak porod.
No snad máš pravdu a dostanu se do toho a ten guláš zmizí
Můžu se tě zeptat ještě jak je to cca z finančního hlediska??To už asi žádná sranda nebude že?
Ale co by člověk pro vysněné mimi neudělal
ať to stojí co to stojí. Tak teď už si vybrat jen kliniku a mužem se do toho pustit ![]()
@Mišuta29 píše:
@Ebby26 objednání mi trvalo cca měsíc chtěla jsem totiž doktora Stelcla a ten měl volno až za měsíc, stalo to za to. Jinak když jsem byla v repromede tak nam udělali genetiku, imunologii, spermiogram, HP. Teď než jsem sla do reprogenesis jsem si nechala od mého Dr udělat stitnou zlazu, hematologii, znovu amh. Jo a ještě před 1ivf jsem byla na laparce… zjištěno ložiska endometriozy a srostle vejcovody k dutině břišní. Je lepší projít roku radou vyšetření aby se vědělo přesně kde je problém, nebo co muze byt ještě špatne. V repromede se nam nepodařilo ani jednou bo mi to strelili bez utz jen tak. Mam skoro 10let po cisari a hroznou jizvu ze vnitr takže vše špatne. Teď to vypadá ze embrous se snad chytl. Zda se udrží je věc druha ale už to neovlivnim ale vím ze v reprogenesis udělali maximum jo a v repromede nas to stalo cca 50ti a reprogenesis 33tis a přitom jsme měli navíc macs(k isci)
Tak to moc gratuluji
Ať se daří vám oboum
@Ebby26 Finančně záleží co všechno budete potřebovat a co si budete připlácet. Pojišťovna proplácí 26 000 kč. Moje 1IVF vyšlo na 70 OOO Kč. Měla jsem hodně vysoké dávky léků a doplácela jsem na ně 15 000 kč. Držím palce ať vybereš tu kde ti pomůžou k miminku.
@Potkyš píše:
@Ebby26 Finančně záleží co všechno budete potřebovat a co si budete připlácet. Pojišťovna proplácí 26 000 kč. Moje 1IVF vyšlo na 70 OOO Kč. Měla jsem hodně vysoké dávky léků a doplácela jsem na ně 15 000 kč. Držím palce ať vybereš tu kde ti pomůžou k miminku.
Moc ti děkuji za tvé odpovědi a určitě jak se pohnem a vybere kam se objednáme dám vědět
Držím ti palečky at se vam co nejdříve zadaří
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.