Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, taky se připojuji ke gratulacím ![]()
tak nějak jsem si to tu pročetla a přidávám svoji zkušenost. Cca 5 dní před mnz jsem si dělala ten nejcitlivější test co snad existuje a nic. Už jsme se snažili přes rok a tak jsem byla trošku nervózní
2 dny před očekávanou mnz jsem měla takovej divnej pocit (bušení srdce) které jsem mívala v druhém těhotenství a tak jsem zkusila další test - stejné značky. Nejdříve tam nebylo vidět nic a asi po minutě a půl se tam začala rýsovat pidičárečka
Nemohla jsem tomu uvěřit, protože za ten rok snažení jsem si těch testů udělala snad tisíc. A co hlavně zůstala tak. Byla tak slabě růžová, že jsem si myslela, že si jí tam představuju. Nicméně jsem si udělala další tes druhý den a čárka byla trošilinku silnější. Další den stejná - taková nicka
Pak nepřišla mnz a už jsem začínala pomalu věřit, že to snad vyšlo. Příznaky jsem neměla vůbec žádné. Jen mě bolelo v kříži a prsa ty mě bolely před každou mnz jako čert ![]()
Takže ještě jednou gratuluji a přeji hodně zdraví ![]()
Ahoooj tak to gratuluji i já tobě já když jsem měla slabou čárku tak mi dr podle uz řekl že nejsem a dal mi vyvolávačku. MS se nedostavila ani poní tak jsem si dělala další testy a už jsou plně viditelny tak jsem obědnaná na čtvrtek držte palce ![]()
děkuju, toto všechno se odehrálo už v lednu, dneska jsem se byla už registrovat v porodnici ![]()
Tady alespoň vidíte, že ty čárky nečárky nic neznamenají ![]()
držím palečky všem snažilkám ![]()
ahoj holky .Já jsem si myslela v pondělí 12.3. jsem se také již konečně dočkala po roce od UPT ,byla tam slabá čárka. Ve středu 14.3. byla malinko silnější,ale dnes už je tam pomalu slabší než v to pondělí,tekže se asi nezadařilo. Bolí mě břicho jako kdybych to měla dostat a před 2 dny mě začala bolet i prsa, což mám vždy před menzes. Jinak všem přeji hodně štěstí.
Z toho bych ještě nic špatnýho nevyvozovala, mohla jsi mít jinak naředěnou moč. Kolik máš zpoždění? Mě na začátku těhotenství ještě před testem bolelo brutálně v břiše a prsa taky (ty obvykle při MS ne). Zkus pár dní počkat nebo se objednej k dr.
mám 5 dní zpoždění,říkala jsem,že počkám a v pondělí půjdu,já už jsem to jednou měla a pak to odešlo,byla krásná a pak nic,no uvidíme,já už měla radost,že to po roce vyšlo a zase asi nic
Ahojte holky.Rok a půl se snažíme o miminko. Únor, duben, květen jsem prodělala ranné potraty, které se obešly bez revize. Nyní mám od čtvrtka slabounké čárečky na testech. Zaráží mě, že čárka nesílí. Jsem z toho smutná a tak bych byla ráda za vaše názory, co si o testech myslíte, zda na tom byl někdo třeba podobně a přesto to dopadlo dobře
Dnes jsem 14.DPO.Ten horní je čtvrtek, druhý a třetí pátek, předposlední sobota a dolní je dnešní.
Už od pohledu se jedná o různé druhy testů, tak těžko posoudit
A mají stejnou citlivost?
@Anonymní píše:
Ahojte holky.Rok a půl se snažíme o miminko. Únor, duben, květen jsem prodělala ranné potraty, které se obešly bez revize. Nyní mám od čtvrtka slabounké čárečky na testech. Zaráží mě, že čárka nesílí. Jsem z toho smutná a tak bych byla ráda za vaše názory, co si o testech myslíte, zda na tom byl někdo třeba podobně a přesto to dopadlo dobřeDnes jsem 14.DPO.Ten horní je čtvrtek, druhý a třetí pátek, předposlední sobota a dolní je dnešní.
Pokud jsou to odlišné testy, různých výrobců, značek a citlivostí, tak by to mohlo být ok. Bohužel mám špatnou zkušenost, že když nesílí, není to ok. Tobě přeji pochopitelně úspěch. Jdi k lékaři tak jak tak, aby to zjistil přesně a předešel případným potížím.. Třeba má některá jiná čitatelka lepší zkušenost.
@Anonymní píše:
Ahojte holky.Rok a půl se snažíme o miminko. Únor, duben, květen jsem prodělala ranné potraty, které se obešly bez revize. Nyní mám od čtvrtka slabounké čárečky na testech. Zaráží mě, že čárka nesílí. Jsem z toho smutná a tak bych byla ráda za vaše názory, co si o testech myslíte, zda na tom byl někdo třeba podobně a přesto to dopadlo dobřeDnes jsem 14.DPO.Ten horní je čtvrtek, druhý a třetí pátek, předposlední sobota a dolní je dnešní.
Ještě dovětek. Pokud máš za sebou tolik potratů, stálo by za to vyšetřit na hematologii, zda nemáš trombofilní mutace nebo antifosfolipidový syndrom. Doporučení ti dá gynekolog nebo lékař v centru asistované reprodukce - tam se neřeší jen neplodnost, ale i potrácení. Tak určitě trvej na nějakých vyšetřeních. Musíš strašně strádat psychicky, při tolika neúspěších… ![]()
Moc díky, ano jsou to různé testy.Ty horní s citlivostí 25,pak dva desítkové mamatesty a dnešní je taky 25ka..Na gyndu rozhodně půjdu, on mě poslal do centra už v létě, ale chtěli jsme to ještě skusit..
No to je hodně slabá čárka a od čtvrtka, to už by měla být dneska pěkně vidět. nejlépe zajít na krev v pondělí a ve středu zase aby bylo vidět jak sílí. Já jen jednou měla slabou čárky pak za 2 dny tu samou, další den už žádnou a pak MS a pěkně silná
.Nevypadá to dobře ![]()
Ahoj, tak mám obavy, že bude něco špatně. Jsem 9 den po ET, v sobotu na testu duch, od neděle čárka sílí, ale rozdíl mezi pondělním a středečním desítkovým testem je spíše slábnutí než sílení.
Čekala jsem dneska už dálnici, po tom, jak to předtím rychle šlo. ![]()
Ahoj moc gratuluju. Mě to nakonec nedalo a šla jsem k doktorovi znovu termín mám 26.11