Časté kojení 4měsíčního miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
11.3.13 09:36

Ahoj, mám trochu podobný problém - malé je 7,5m a pořád jí co 2 hodiny, občas častěji, a to i v noci. Když usne na 3 hodiny, tak slavím:-(. Příkrmy má 3 za den - dopo ovocná přesnídávka, v poledne zelenina (+ maso) a večer kaše. Kaši zatím jen řidší, protože jinak ji plive. I tak se ale stále často budí. Po takové době kojení už jsem vyřízená a potřebovala bych se konečně trochu víc vyspat. Zkusila jsem v noci nahradit jedno kojení UM - 2 dny vydržela 3 hodiny a pak opět za 2 hodiny vyžadovala prso. Ale moc nepije. Něco málo si dá a pak už usíná. Jelikož je už to docela dlouho v zajetých kolejích, tak si myslím, že i prsa tvoří méně mléka. Může být to časté vstávání hladem? Mám jí dávat častěji UM? Nebo opravdu cítí prsa, jak psala Zrzule23? Prosím poraďte :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
11.3.13 10:02

@evikmaja tutově to není hladem ale zvykem…to prostě kojené děti mají. zkus dávat místo kozy dudana…to asi neusne že jo?? no pak někdy nezbývá než je nechat vyplakat… :nevim: :nevim: ale já jsem na tohle taky slaboch.

ale hlad určo nemá, když píšeš že si jen tak cucne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.3.13 10:23

Dudlík obvykle nestačí, jen pokud se budí co 1 hodinu, tak je schopná pak ještě usnout bez kojení. Asi ji budu muset nechat vybrečet a zkusit uspat jen dudlíkem. Po jedné noci se nám asi taťka odstěhuje do obýváku:D. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
11.3.13 10:52

@evikmaja jojo je lepší taťku vystěhovat :mrgreen: :mrgreen:

a jak večer usíná??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
11.3.13 10:55

Já jako dělám chytrou ale taky máme v noci velký problémy…sice usíná zatím sám ukázkově, v noci už nepije, ale často se budí s pláčem a kňouráním nebo se celou noc strašně mele…nikdo neví proč :nevim: :nevim: prý to někdy akčejší děti tak mají 8o 8o

ale mám načteno hodně knížek o spánku dětí i materiálů z kliniky dětského spánku a dočetla jsem se hodně zajímavých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 15:19

4měsíční chce častěji kojit

Ahoj holky, mám skoro stejný,,problém" jako zakladatelka. Mám čerstvého 4 měsíčního chlapečka, kojení bylo vždy z obou prsou po 3 hodinách(ve dne i v noci), vyjímka je v kočárku, to vydrží ted už i 4-4,5 hodin bez jídla. Poslední týden mi ale přijde, že by nejradši byl každou hodinu, jinak je protivný, ubrečený, hystericky řve a ikdyž má oči uplně červené tak neusne, dokud se nenají. Nevím jestli by to mohlo mít souvislost s tím, že právě před týdnem byl na očkování. Předevčírem se v noci budil každou hodinku a pul, napil se a spal dál, od te doby ale jinak zase v noci 3 hodiny. Nevím jestli mu třeba nemuze nestačit uz moje mléko? Váží 6 450, zkusím ho po 14dnech zvážit…

• Citovat
  • Upravit
2528
24.10.16 15:35

Může to být po očkování a nebo to může být spurt. Neboj se ničeho, prostě mu dej pít kdy potřebuje a bude spokojený on i ty. Já jsem kojila taky každou hodinu, když měl spurt. Tím se tvoří víc mlíčka a jak se to srovná, přejde to a bude potom pít zas jak minule. Hlavně nebourej kojení a vydrž. Vím, je to náročné, ale ty to zvládneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.16 15:50
@lucie.edgar píše:
Může to být po očkování a nebo to může být spurt. Neboj se ničeho, prostě mu dej pít kdy potřebuje a bude spokojený on i ty. Já jsem kojila taky každou hodinu, když měl spurt. Tím se tvoří víc mlíčka a jak se to srovná, přejde to a bude potom pít zas jak minule. Hlavně nebourej kojení a vydrž. Vím, je to náročné, ale ty to zvládneš :)

spurt mel ve 3.a 6.týdnu a i ve 3.měsíci právě…

• Citovat
  • Upravit
3348
24.10.16 16:19

Neres to. Miminka proste takova jsou. Proste kj tak casto, jak si rekne. Zase se to zmeni:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
24.10.16 16:23

My to meli stejne.ale tedy od zacatku. kojeni xo hodinu, nekdy i co pul.cca ve 3,5 m i v noci xo pul hodky, za 14 dni co hodku, co dve hodky se kojil a pak krmil do roku a pul v noci :-P. jinak taky to zhorseni bylo cca po ockovani, ale objektivne zaclo uz noc az dve predtim.to ocko to asi jen umocnilo, ze treba sebudil on vic a ja tim, ze jsem ho hlidala, tak taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
24.10.16 18:03

To může být klidně zas spurtík, taky ta reakce po očkování, anebo už zoubky :) ty dásně můžou bolet i nékolik měsíců, než se něco vyklube ven… my měli první zub už v pátém měsíci a kolem toho čtvrtého měsíce nám to kojení začalo, přesně jak popisuješ… hlavně v noci co hoďka dvě, prso ho uklidňovalo a vždycky si jen pocucal… z hladu to nebylo…

jo a jestli je váha ok, by Ti měla říct mudr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.16 10:59

@Safija ano u paní doktorky jsme byli a váha prý ok a přikrmovat nemusím zatím, prý max. pokud chci mu začít dávat třeba líznout mixované mrkve, tak ze klidne muzu, ze to stejne hned nebude jist po lzickách, ale to myslím, že nechám až případně az na ten 6.mesic jak radí nebo případne pokud by nepribiral..

• Citovat
  • Upravit
20877
25.10.16 14:03

Kojicí maminky, napište si o vyzkoušení nápoje Nutrimama!

Milé maminky,

baví nás číst vaše postřehy ze života, a proto jsme se jim na eMiminu rozhodli dát ještě větší prostor. Kategorii Deníčky jsme rozšířili o sekci Vyzkoušeli jsme. Na co se v ní můžete těšit? No přeci na zkušenosti maminek s produkty, knížkami, filmy nebo akcemi. A startujeme právě teď.

Máme pro Vás nápoje pro kojicí maminky Nutrimama. Přihlaste se o ně do 30.10.2016 v komentářích v článku a pošleme vám je k vyzkoušení. :dance:

Až vám nápoj dorazí, ochutnejte jej a dejte vědět, jak jste byly spokojené – přidejte nový deníček. Zajímají nás vaše dojmy a názory. :kytka:

Jak deníček strukturovat?

• V deníčku shrňte důvody, proč jste se nápoj rozhodla vyzkoušet.
  • Vypíchněte jeho pozitiva a negativa.
  • Popište, jak vám chutnal či nechutnal, a zda jste pozorovaly nějaké změny během kojení.
  • Na závěr napište, zda byste ho doporučily dalším maminkám.
  • Budeme rádi, když připojíte i nějaké fotky z testování.

Do kategorie „Vyzkoušeli jsme“ však samozřejmě můžete přidávat i své zážitky spojené s jakýmikoliv dalšími produkty, knížkami, filmy či akcemi. Těšíme se na vaše komentáře a nové deníčky. :mavam:

Tým eMimino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
25.10.16 22:18
@Anonymní píše:
@Safija ano u paní doktorky jsme byli a váha prý ok a přikrmovat nemusím zatím, prý max. pokud chci mu začít dávat třeba líznout mixované mrkve, tak ze klidne muzu, ze to stejne hned nebude jist po lzickách, ale to myslím, že nechám až případně az na ten 6.mesic jak radí nebo případne pokud by nepribiral..

Pokud jde o příkrmy, tak my jsme začali už v 5m, dokonce mi to mudr dovolil s tím, že není zastáncem názoru čekat až na 6m. Prý toho pak mají mimča hodně, co musí v pár měsících stihnout - lepek, maso, žloutek, bílek, mléko… že se nic nestane, když se začne dřív, postupně pomalu. Jinak, mudr je prokojící, jeho sestřička je dokonce laktační poradkyně, ale i tak to dřívější zavádění příkrmů schvalují. Navíc, příkrm neznamená, že se mimčo přestane kojit. Bobíšek si dá několik lžiček mrkve a pak to stejně zapije mlíkem. Než se jedna dávka kojení nahradí příkrmem, tak to trvá a kolikrát si stejně mimčo i přes to, že spořádá celej příkrm, to prso nenechá vzít. Záleží na tom, jak moc velký je to závisláček :P No a to potom je jedno, co mu dáš na jídlo, protože prostě bude chtít cumlat prso a když si pořádně nepodundá přes den, tak to dožene v noci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.16 20:52

Zoubky mě taky už napadly. za týden přibral 100g - do 4 měsíce pribiral cca 160 týdně, ale paní doktorka říkala, že koelm 4 a 5 měsíce se ten váhový nárustek lehce zpomaluje, pry pokud nehubne tak ok a prikrmy nemusim resit. dneska jsem opět vstavala po 1,5-2 hodinách, ale prijde mi že prso vypije, ne že by jen cumlal :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová