Čekám dítě a partner mě opustil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5640
1.10.20 09:46
@Len123l píše:
Nechala bych si ho. Vzdy se to da nejak udelat

Promiň, ale tohle je pěkně hloupej názor. Vždycky se to nějak neudělá, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
1.10.20 09:49

Můžeš si zažádat o byt od města nebo jsou tu azylové domu pro matky. Když jsem na vše sama máš nárok i na příspěvky, co vím tak to není nic moc, ale s tím by ti už rodiče trošku pomoci mohli, ať už přispěním v podobě financí nebo hlídáním, abys mohla na brigádu. Není to tak beznadějné jak se zdá. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
1.10.20 09:50

@Ms.Ragdoll a oni neexistují zadny instituce co nepomuzou zensk v nouzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
1.10.20 09:50
@Anonymní píše:
@Dana066 bohužel, toto právě nechci. Já sama jsem nějaký čas jako malá byla v dětském domově. A tohle prostě pro svoje dítě nechci.
Prosím, nemyslete si, že jsem nějaká cikánka co roztahuje nohy kde se jí zalíbí. Jsem normální holka, co má v plánu jít na vysokou a k policii. A teď od osudu dostala takovou facku a zároveň zkoušku, že si s ní nevím rady ani já. :,(

asi ten potrat je v tvé situaci jediné východisko, když tě rodina nepodpoří, ba naopak, ještě tě vlastně vyženou, tak budeš mít pos. aný celý život a budete oba živořit a přežívat, a když ti někdo píše, že ti pošle hadry po miminku, hader po miminkách jsou mraky a mraky, a je to finančně to poslední, ale pleny a UM, pokud nebudeš kojit, to leze do peněz, hlavně to UM - takové kecy, že dítěti stačí jen mateřská láska jsou fakt jen kecy, ne fakt nestačí a bez peněz je všechno šíleně těžké
jedině, že by ten tvůj oplodnitel byl finančně hodně solventní, a určil by mu soud vysoké alimenty, ale to zřejmě nebude ten případ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
1.10.20 09:51
@Ms.Ragdoll píše:
Promiň, ale tohle je pěkně hloupej názor. Vždycky se to nějak neudělá, bohužel.

Navic kdyz zakladatelka pise, ze jako mala byla v DD. To je bohuzel informace, ktera trochu micha kartami. Protoze u vetsiny rodin by dcera s ditetem urcite mohla nejakou dobu zustat, i pokud by ji nemeli moznost dat neco do zacatku, aby si mohla neco malo nasetrit. Takhle to asi nema moc variant, krome azylaku.

Příspěvek upraven 01.10.20 v 09:52

• Citovat
  • Upravit
942
1.10.20 09:51

@Carmen7 pozor.za to ted napsali ze mam hloupej nazor. Tak aby se ti to taky nestalo 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.20 09:52

Chápu některé z vás a váš optimismus. Moc si toho vážím, ani nevíte jak moc. Ale jsem realista. A říkám vám teď upřímně, že sedím v rohu na zemi a brecim jak kdyby mi umřela celá rodina. A předpokládám, že si ještě nějaký čas pobrečím.
Chci se ještě Teda zeptat, zda máte nějaký zkušenosti s interrupcí? Slyšela jsem, že je potom hodně rizik až úplná neplodnost. :,(

• Citovat
  • Upravit
76904
1.10.20 09:53
@Carmen7 píše:
Můžeš si zažádat o byt od města nebo jsou tu azylové domu pro matky. Když jsem na vše sama máš nárok i na příspěvky, co vím tak to není nic moc, ale s tím by ti už rodiče trošku pomoci mohli, ať už přispěním v podobě financí nebo hlídáním, abys mohla na brigádu. Není to tak beznadějné jak se zdá. Hodně štěstí.

jo požádat může, to je tak všechno, u nás sociální byty od města nejsou už asi 5 let, teda za těch 5 let se 2-3 uvolní, ale to je pro ni na nic
azyláky jsou většinou beznadějně přeplněné minoritou, která si tam rok bezpracně válí šunky
kdyby jí rodiče chtěli pomoci, tak by ji hlavně nechali bydlet doma, to by byla největší pomoc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
1.10.20 09:53
@Carmen7 píše:
Můžeš si zažádat o byt od města nebo jsou tu azylové domu pro matky. Když jsem na vše sama máš nárok i na příspěvky, co vím tak to není nic moc, ale s tím by ti už rodiče trošku pomoci mohli, ať už přispěním v podobě financí nebo hlídáním, abys mohla na brigádu.Není to tak beznadějné jak se zdá. Hodně štěstí.

tak pokud ji rodiče jako malou sami šoupli do DD a teď se jen třesou, až se odstěhuje, tak bych s nějakou finanční podporou a hlídáním fakt nepočítala :think: je na to sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
1.10.20 09:55
@Anonymní píše:
Chápu některé z vás a váš optimismus. Moc si toho vážím, ani nevíte jak moc. Ale jsem realista. A říkám vám teď upřímně, že sedím v rohu na zemi a brecim jak kdyby mi umřela celá rodina. A předpokládám, že si ještě nějaký čas pobrečím.
Chci se ještě Teda zeptat, zda máte nějaký zkušenosti s interrupcí? Slyšela jsem, že je potom hodně rizik až úplná neplodnost. :,(

Vzhledem k tomu ze sem prisla samovolne o ctyri. A asi to ani nikdy nedonosim to beru z tohodle pohledu ze bych do toho nesla. Zajdi za doktorem treba to k tomu řekne neco vic i jak by se to eventuálně dalo resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
@Len123l píše:
@Ms.Ragdoll a oni neexistují zadny instituce co nepomuzou zensk v nouzi?

Nevidela bych to tak ruzove. I ty azylaky maji casto naplnene kapacity, socialnich bytu je zalostne malo a u vetsiny obecnich je pravidlo, ze pro prideleni (krome poradniku) je nutny i trvaly prijem a bezdluznost (alespon tedy u nas). Nehlede na to, ze ty PnB atd. jsou vyplaceny zpetne, tudiz nekdo ten prvni najem, kauci, energie uhradit musi.
A od rodiny, ktera ji jako malou dala do DD a jiz ted deklaruje, ze se ma odstehovat, bych podporu necekala.

Příspěvek upraven 01.10.20 v 09:56

• Citovat
  • Upravit
53518
@Anonymní píše:
Bohužel, nijak se to udělat nedá. Já nikoho jiného nemám kdo by mi s tím pomohl a přece jenom, dítě není pes. Rodina to očekává z toho důvodu, že když jsem si to dokázala udělat, dokážu se i o to postarat. A jsem si toho plně vědoma.

Tak částečně mají pravdu. Ale asi málokdo bude tak tvrdý po příchodu miminka. Jestli opravdu nechceš potrat, dítě by mělo dostávat aspoň alimenty. Z těch se oplodnitel nemá vyvázat. I on měl bránit početí, nemůže to hodit na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
1.10.20 09:56
@Anonymní píše:
Chci se ještě Teda zeptat, zda máte nějaký zkušenosti s interrupcí? Slyšela jsem, že je potom hodně rizik až úplná neplodnost. :,(

víš ten optimismus tady hlásají dobře zajištěné ženy s dobře vydělávajícím milujícím manželem, které žijí v krásném teplém domečku s krásnými zdravými dětmi
v dnešní době interrupce není zas až tak riziková, jinak rizikové je všechno, ale to procento problémů je malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
1.10.20 09:56
@Anonymní píše:

Dá se ta VŠ studovat dálkově? mohla by jsi bydlet třeba s nějakou kámoškou, se kterou by jste si pomáhali při hlídání? Pokud by jsi měla podporu aspon u jednoho člověka, ať už třeba se spolubydlením, spoluhlídáním, tak by se to snad i dalo. A až by jsi šla k PČR už by bylo dítko odrostlejší. Ale pokud jsi na vše úplně, ale úplně sama byl by to boj na dřeň. Záleží jestli do toho chceš opravdu jít a vše riskovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
1.10.20 09:58
@Len123l píše:
Vzhledem k tomu ze sem prisla samovolne o ctyri. A asi to ani nikdy nedonosim to beru z tohodle pohledu ze bych do toho nesla. Zajdi za doktorem treba to k tomu řekne neco vic i jak by se to eventuálně dalo resit.

ten doktor ji ale s dítětem živit nebude, ty to vidíš svou optikou, což je pochopitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty