Čekáme druhé miminko v dubnu 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3630
5.9.16 08:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
5.9.16 09:00

Holky je tu někdo z Olomouce? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
6.9.16 10:40

Ahoj, čekám druhé začátkem května, jsem teprve v 7. týdnu, ale líbí se mi vaše diskuse, protože mám doma taky malého prcka a je mu 19 měs, děti budou od sebe 27 měsíců. Chci se zeptat, co vše chcete stihnout před narozením druhého miminka, co se týče prvního. Já bych chtěla stihnout oddudlíkovat, odplenkovat, odkočárkovat a odnaučit spát s námi v posteli. A taky jíst by se mohl naučit už sám. :) Tak jsem zvědavá, zda to vše půjde nebo ne. Máte nějaké tipy? :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
6.9.16 10:57

@Janulala ahoj naší malé jsou dva a skoro 3 měsíce a jediné co chci stihnout je aby se naučila sama chodit spát neboť chodím já sní i když je během 10minut tuhá i tak bych to chtěla odnaučit ale zatím nato extra nespěchám co se týče věci které si psala máme naštěstí odnaucene bez plenky je od roka a půl stím že plenu měla jen na noc a to od dvou let je také odbourano, dudlíku jsme odnaucili na roce a 4měsíce kdy první dva dny při usínání trochu plakala ale pak už to bylo dobré, tak určitě odbouravej postupně ať nemá tolik změn a určitě to vše půjde :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
6.9.16 11:05

@Janulala Vitej. :kytka: Dudlik bohuzel nikdy nechtel, v postylce celou noc spi asi mesic, odplenkovat zatim marne (vztekloun), v kocarku byt nechce, tak s tim bude nejmensi problem :mrgreen: Zato ten nocnik je ma nocni mura a jeho taky :,( No a jidlo je samostatna kapitola, je to nejedlik, takze samostatne najist se ho neba… Moje prani je aby se odmamankoval a byl trochu samostatnejsi. Pomohlo by, kdyby se dokazal vic vyjadrit, treba co ho boli, jestli uz nechce jist atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
6.9.16 11:35

@Barbora22 ty jo tak to už máte všecko hotové :) to usínání je taky pravda, že většinou usínám s ním, nebo aspon než usne. ale ono se to fakt rychle mění, tak doufám, že mu mozeček zase ještě dozraje a půjde to samo. @e008 odmamánkování teda asi u nás nehrozí, až bude miminko tak to asi bude náročné. teď když něco chce tak to chce hned a jak to není tak se začne vztekat. Ale to asi bude ještě hůř, období vzdoru máme teprve na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
6.9.16 11:51

@Janulala ahoj vítám tě :-) no ta moje holka už dudlík před den nemá od 10 měsícu máme ho zatím jen na noc ale to hdlám odbourat ve 2 letech kočárek nepoužíváme od 15měsícu už pěkně dává sama i hodinove procházky ( aspon mám pak zaručeno že večer usne před 8 hodinou :D ) a papa taky sama od 14 měsícu… jen nám nejde to odplenkování :-( furt ji to učím atd ale jako by to nechápala ale spšse ji to nechce tam dělat protže moc dobře ví na co nočník je už neím jak ji to naučit aby si řeklA :-( jiak v pátek ji příjde už velká postel na spinkání ale doufám ž to pujde lehce ji na ni naučit protže v postýlce spinkat už moc nechce no a ještě se nám hrozně vzteká :-( uplný záchvaty kolikrát že ji musím nechat bejt protže na mě kolikrát vubec v tu chvíli nereaguje a příjde mi že máme opožděne mluvení jako něco občas řekne a zeptá se třeba co to je a kdybych měla spočítata kolik slov umí tak asi kolem 30 ale to počtám i se zvukama zvýřátek:-( no jak ten tvuj umí hezky mluvit? a neboj určitě se to vše zvládne a vše ho odnaučíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
6.9.16 11:56

@Janulala naštěstí ano, s v posteli spí také sama celou noc ve svém pokoji, opravdu jen to usínání no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
6.9.16 12:14

@luckafries ty jo tak to máte dobré s tím ťapáním. Synek má taky dudlík jen na usnutí a v autosedačce, ale když ho najde během dne, tak ho hrozně chce, ale naštěstí si dá vysvětlit, že je jen na spinkání. No ale chci ho zrušit úplně, aby ho pak nebral miminu. Ale asi ještě počkám na 5. zuby, ty by měly vyrůst už brzo. Jinak náš taky hezky chodí, ale jen tam, kam chce on, což je většinou opačným směrem, než chci já :) Mrňous svou postýlku už má velkou, ale stejně chce vždy spát s námi. Ještě ho moc nevyháníme, ale třeba dneska jsem dokopaná a nevyspaná, tak mě to štve a manžel se potřebuje vyspat, aby fungoval v práci. Občas ho v noci přesunu do jeho postýlky, ale jak se trochu vzbudí tak hned kňourá a přelízá přes mě zpátky.
Ale zase už hezky mluví, chápe a rozumí, má 19 měsíců. Kolik má tvoje dcerka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
6.9.16 12:27

@Janulala Elišce bude ted 21 měsíců ve čtvrtek…jako ona mi taky rozumí co po ni chci ale sama se pořádně nedokáže vyjádřit :-( to mě štve no… protže furt ji ěco vysvětluju a podobně snažím se ji číst ale ona čtení odmítá nezajímá ji to a to mě mrzí :-( odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
6.9.16 12:40

@luckafries jsme z jižní moravy. synečka taky čtení opravdovských pohádkových knížek nebaví, ale miluje ty obrázkové, to po nás chce pořád. ale nesmíme to číst, to on pozná, musíme to říkat podle sebe :)
s tím spaním mám obavu, že to skončí tak, že budou obě mrnata spát s námi v posteli a my se budem krčit každý na svém krajíčku. nemám z toho radost, ale u synka vím, že se mu to moc líbilo jako miminu, když byl s námi. když byl sám ve své postýlce, tak byl nešťastnej a já neměla to srdce ho nechávat samotného, když chtěl být u nás. No zavařili jsme si, ale u druhého to asi udělám stejně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
6.9.16 12:55

Ambice jsou, ale nevim, jaký bude úspěch. Ja chci naučit spat syna (24m) ve své posteli, aby mohlo mit postýlku mimco. Odplenkovany je tak na pul, nekdy za cely den bez nehody a nekdy se mi 5× počura, ale ještě je čas. Dudlika dá na Mikuláše čertům, ma ho jen na spaní, tak mi to nějak nevadí, protože u nas frci dudlík az od roka, kdy jsem přestala kojit, do roka ho nechtel. Najíst se docela naji. Doufám, ze mu trochu vydrží odpol spaní, to bych byla rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
6.9.16 13:43

Jé holky, mám opravdu radost, jak se nám to tu rozrůstá, všechny nováčky moc zdravím. Dobrý dotaz, co stihnout před narozením prcka, já bych si přála asi nejvíc odplenkovat, potom časem taky aby se sám aspoň částečně najedl a oblékl, hlavně ale nechci nic lámat přes koleno, pak by byl akorát oboustranný stres.Se spaním není problém, ovšem budeme se stěhovat a dostane svůj pokojík, tam jsem velmi zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.9.16 14:31

Ahoj všem, přidávám se do skupiny, malá má čerstvých 19m a já jsem v sedmém týdnu.. :-) Dudlík nemá, plenky jo.. :) A spí s náma v posteli.

Jak zvládáte druhé těhotenství? Já jsem teď hrozně unavená a je mi pořád špatně. Poprvé si teda nepamatuju, že bych byla takhle hotová, bylo mi dobře celou dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
6.9.16 14:46

@TeiM až na celodenní nevolnosti a nechutenství, docela dobry. Uz jsem 11tt, tak doufám, ze to začne odeznivat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí