Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čau holky ![]()
Lulu, tak ti budem zítra držet palce, ty jediná s Mili tu teď budete po IUI, aspoň někdo kdo dodržuje název diskuse ![]()
Ripi, já mám stejný pocit jako Ivča, že to vyšlo, nějak si u tebe prostě jinou možnost ani nedovedu představit. U sebe už taky ne
Zítra ráno ti tu budeme gratulovat! ![]()
Janet, a doufám, že s tebou to bude za 10 dní stejné a holky, hlavně proboha pak přežít ten první trimestr! Nejhorší je, když se někomu zadaří, člověk se raduje za něj, ale mimčo se neudrží ;-(
Alani, jak přežíš, snažit si nepřipouštět, že by něco nebylo v pořádku, i když strach má asi každá těhulka, to je jasný. Ale nechce tomu nějak propadat, to by si člověk akorát ublížil a zbláznil se z toho.
Alani, diky moc, furt na to myslim, nedokazu se na nic uz soustredit a pak cekat cca 14 dnu…
ISCARE aha, slysela jsem, ze maji dobre jmeno, ja chodim do Pronatalu v praze
lullllu - jj, jsem tam moc spokojená, kaamrádka chodí do gennetu a je taky spokojená, myslím, že v praze jsou všechny dobré …
Lulu, já osobně jsem první IUI absolutně pronervila, bylo to strašné!!! 14 dní jsem se nemohla vůbec na nic soustředit, myslela jsem, že v práci umřu, zrak stále připnutý na hodinách a počítala jsem každou minutu. Ty dva týdny se vlekly neskutečně pomalu. Po dvou týdnech pak ale přišel starý známý bederní PMS a bylo mi to jasné - ale konečně to napětí aspoň povolilo. Bylo mi ale líto, jak moje podvědomí hystericky zareagovalo, vůbec se to nedalo ovládnout!
Po prvním IVF jsem byla v pohodě dva dny, pak jsme jeli na víkend pryč a mě se opět stáhlo břicho. Chtělo se mi z toho brečet, říkala jsem si, jak se ksakru má to mimino uchytit, když jsem takový uzel nervů? Ale nic nefungovalo, ani hluboké dýchání, prostě nic! Šla jsem třeba spát, v noci jsem se probudila - a břicho stažené jak kámen! Hrůza. No a opět samozřejmě neúspěch. Teď mám jít na ET a proto se už raději pár týdnů dopředu ladím na to, že TO VYJDE a basta, jiná možnost neexistuje, prostě to tak BUDE
Jiný způsob nevidím ![]()
lulu neboj, ja jsem ted po iui a rikam si ze by to mohlo vyjit, fakt myslim ze jo. Ale jinak v cervnu 6 iui a pak az v rijnu 2 ivf.
Lili-asi jo
predpokladam, ze Ti dali taky injekce proti predcasne ovulaci, vid? Jak dlouho to trva nez jdes na OPU?
lulu kazde telo to snasi jinak kazdy jinak reaguje na injekce ja byla 19 dc na opu, ale bezne 17 az 25 dc byva opu, a u kratkeho 9 az 14 dc.
Dekuji moc holky, presne jak rika Alani, nervy mam v tahu, piju medunkovy caj. Presne Alani, je ze me ted uzel nervu, pujdu dnes cvicit, at se trochu srovnam…Doufam, ze IUI vyjde, ale furt si rikam, zeIVF to jisti. Kolik embryjek vam zavadeli. Mam chut si dat zavest pak az tri…
lulllllu - já měla fostimon, stimulovala jsem od 2 dc 9 dní fostimonem a pak od 7dc 4 dny injekce cetrotide proti ovulaci pak ovitrelle a 13dc byla OPU .. takže bych rekla, že učebnicově …
Lulu a meduňka je na uvolnění a na uklidnění? Já bych asi něco takového potřebovala nejen při IVF, protože už delší dobu pozoruju, že jsem prostě nervák - nemám třeba ani důvod, jedu třeba někam autem a najednou mě chytně nějaký strach (řídím denně, takže strach z řízení to není). Anebo mám udělat něco v práci, nějakou úplně jednoduchou blbost, a hned jsem nervní. Nechápu to a štve mě to
Jestli je meduňka uklidňující a protistresová, tak utíkám do lékárny a kupuju pytel!!! ![]()
lulu tak trosku budu pesimisticka, 1 ivf vyjde jen 1 ze 3, ucebnicove, tak at si na to pripravena. Ale samo ze drzim pesti at to vyjde kazde z vas!
A mas na vyber 1 embrijko a 4 pokusy hrazene pojistovnou a nebo 2 embrijka a 3 pokusy.
3 zavadeji az u 4 pokusu.
Alani, ano, medunka je na uklidneni, leky typu diazepam, do sebe cpat nechci. Milas diky za info
Milas kolik embryjek bylo u Tebe?