Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tamtama tak upozornění na paracetamol asi nebylo nikdy, ale zas nám rovnou dr. doporučovala Nurofen.
A jinak po očkování čekáme 20 minut v čekárně, na to dr. upozorňuje minimálně 2×, většinou sdělí i čas, do kdy se máme zdržet.
Mě sestra od pediatra řekla ať si na případnou teplotu po očku koupím paralen čípky, když jsem se zeptala na panadol baby sirup (který mám) tak prý ten nedoporučuje, že ho miminka zvrací. Ale nezakazuje ho.
Po prvním očkování jsme čekali a po 30ti minutách vyšla doktorka, koukla na dítě a mohli jsme odejít. Po dalších očkováních jsme čekali v čekárně asi deset deset minut a pak jsme mohli jít ven, projít se kolem ordinace (dítě evidentně potřebovalo uspat a děsilo ostatní malé pacienty). O paracetamolu nám doktorka nic neříkala. Ovšem účinek očkování snižuje i nurofen. Je totiž potřeba nechat proběhnout imunitní reakci a nesnižovat teplotu dokud není vyšší jak 38st.
Nestačím se divit.. Lékaři /někteří/ si hrajou na vševědoucí, jen oni ví vše nejlépe, co řeknou je fakt, ale takovou zásadní věc, jako čekání po aplikaci injekce, v dosahu pro případ anafylaktického šoku pomíjí, jako by nešlo o život. Ano, je to ojedinělá reakce, ale stává se a opravdu jde o vteřiny, kdy je potřeba lékařský zásah.
Já s dcerou čekala vždy a to jen díky tomu, že jsem si to načetla na netu /udělala jsem to, co nemají dr tak rádi/. Sestra se divila, co dělám v čekárně a já se divila, že se diví.
Ona reakce může nastat i po druhém nebo třetím očku stejné vakcíny. Nejde o látku, ale o aplikaci jako takovou. Stejně jako můžete používat roky tampóny a najednou jeden způsobí, že se anaf. šok dostaví.
Osobně už si raději hledám o všem informace sama, ne že všemu naprosto věřím, ale abych tak řekla, jistím se i z jiných zdrojů než jen od jednoho doktora.
@semisova Čekáme. Naše doktorka to má napsané i na dveřích, že se má 30 min. čekat.
Nečekáme.. a dokonce mi doktorka - sestřička teda radila, abych dala čípek ještě raději před teplotou..
Musím zaklepat, že mi nikdy žádnou větši reakci neměli, ale i tak radila, dopředu dát něco- Nurofem, čípek atd.
@kvaček píše:
Nečekáme.. a dokonce mi doktorka - sestřička teda radila, abych dala čípek ještě raději před teplotou..
Musím zaklepat, že mi nikdy žádnou větši reakci neměli, ale i tak radila, dopředu dát něco- Nurofem, čípek atd.
Ale teplota je po ockovani naopak zadouci. Telo si vytvari protilatky. Teplota do 38 - 38,5 se nesrazi. Davat cipek predem je spis na skodu, nechapu, jak toto muze doporucit doktorka/sestra.
@Halamka taky se nestacim divit. Hlavne, kdyz jdu nechat ockovat, tak si pred tim neco zjistim…neodesla bych driv jak za pul hodiny
@Berousik já vím, proto to píšu, že já jsem nikdy dětem jakoby dopředu nic nedávála, a když měly, teplotu pod 38- nebo rovných, tak jsem to nechala a kontolovala.. Víc jsme teda nikdy neměly, pak bych dala
Ale fakt, že takto, když si uvědomím, unás doktorka něco naočkuje a ještě se s ní bavíme tak 10 min v ordinaci, než se vymotámě, tak těch 15 min po očkování tam jsme..
ono se čeká? na to nás doktorka nikdy neupozorňovala a to ona ráda aplikuje dvě vakcíny naráz
a když synovi píchala 1.dávku MMR nějaké komplikace ani nezmiňovala a pak mi bude říkat, že moc čtu na netu, že?!?! ![]()
My čekáme vždycky 30minut, ať jde o jakékoliv očkování. A sestra nás na to vždy upozorní, že máme ještě počkat v čekárně.
@kvaček píše:
@Berousik já vím, proto to píšu, že já jsem nikdy dětem jakoby dopředu nic nedávála, a když měly, teplotu pod 38- nebo rovných, tak jsem to nechala a kontolovala.. Víc jsme teda nikdy neměly, pak bych dala
Jo tak, to je dobre ![]()
@Berousik Hele ale kamarádce taky doktorka řekla že ani nemá čekat na teplotu, a když se jí malá bude zdát ukňouraná tak jí má dát čípek…Já se taky dost divila když mi to říkala…