Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, můžu se zeptat, kolik je ti let, Ivo? Já doufám, že se mi snad // objeví opravdu hned tenhle měsíc, i když všechny holky se snaží tak dlouho.. Taky jsen tady četla, že se začně chtít o hodně víc chodit na záchod, tak nevím, jestli hned od začátku, protože já poslední 3 dny chodím snad pořád.. tak že by už?
IVO,BLAHOPŘEJU K SUPER // !!! SNAD SE TAKY BRZO PŘIDÁM.BERUNDA ![]()
Ahojte holky! Dneska jsem 29.DC. Uz druhy den spinim. První den to bylo dorůžova, dneska je to do hněda , tak nevím. MS to určitě není. Dneska ráno jsem měla BT 37,1C. Tak nevim, ale vypada to , ze bych mohla byt tehotna. No uvidim, jestli chvili pockam a budu testovat.
Ivo, to je perfektni, gratuluji!!
Jinak pro ostatni holky: dneska jsem zkousela test, stale nic…ani M, tak uvidim po vikendu…je to jako detektivka,co?
Tak krasny vikend!
Papa
Polarka
Ahojte! V sobotu teplota klesla na 36,6 a došla MS. Tak jsem zas na začátku cyklu. Doufám, že to vyjde někdy příště.
cauky, ta ms je pěkná potvora! Po zamlklým těhu jsem ji očekávala s nedočkavostí,teď ji příno nesnáším,každý něsíc si říkám ,že už to konečně vyjde,můj doktor mě v tom horlivě podporuje,ale jak jsme byla naštvaná,tak jsem si pořídila několik pěkných hadříků a udělala docela díru do rozpočtu,no co,když není potřeba kupovat kočárek,koupila jsem si aspoň něco na sebe,však jsem s tím dlouho kvůli mimi otálela.Ryšávko, udělej si radost,docela to pomáhá aspoň na chvíli.Tulení zdar a atˇuž tam každá snažilka ma ty //! berunda
Ahoj holky,
mě je dneska celý ráno pěkně blbě, žaludek jak na vodě, tak nevím, jestli jsem snědla něco špatnýho nebo jsem už // a nebo jsem si ty příznaky vsugerovala… Pořád doufám, že mi to klapne takhle rychle, když to máme v tý rodině
, ale když to tady čtu a tolik holek se snaží už tak dlouho, tak teda fakt nevím.. ![]()
Ahoj Jarko,kolikátý DC jsi? To neustálé chození na wc a nevolnost by sice něco mohlo naznačovat,ale nechci tě zklamat,minulý měsíc jsem měla nalitá prsa,bylo mi špatně nemohla jsem nic sníst atd,prostě typické příznaky těhu, ale ta mrcha červená si mě stejně našla, snad budeš mit štěstí,přeju //
berunda
Ahoj holky a hlavne cekatelky na //, ja porad bez MS uz je to 36DC,takze doufam ze to vydrzi, a MRCHA uz neprijde. Teplota dnes rano 36,9 coz je celkem nadejne.
Tak holky drzim palecky, a napiste jak jste na tom vy..
vsem brzo // preje lucie
Ahoj holky
.Sleduju tohle forum už delší dobu,ale stále se mi nedaří se zaregistrovat
.Snažíme se s manžílkem „teprve“ druhý měsíc,ale bohužel se nedaří.Po vysazení Jeanine, jsem podle ultrazvuku měla ovulaci naprosto bez problémů,ale gynekoložka mi radila počkat a zkusit to až teď.Jenže…PROBLÉM
.Dle horm.testu,mám nedostatek progesteronu a to je prý špatně.A tak mi ve středu na:,–(ila Utrogestan(progesteron) s tím,že ho mám brát 5 dní a měla bych dostat menses.Pak mám znovu přijít a od třetího dne menses prý na:,–(íme nějaký Klostilbegit.Je neděle a menses stále nikde,tak nevím.Chci se zeptat,jestli s těmito léky má některá z vás zkušenosti?
Vím,že asi budu vypadat hloupě,ale nějak nerozumím těm zkratkám DC,MS a PMS
.Jsem opravdu začátečník.Chci se taky zeptat,jaká je optim.baz.teplota na otěhotnění.Předem moc děkuji za jakoukoliv odpověď a všem přeji na testíku // ![]()
Ahoj bedrunko, vítám tě tady mezi čekatelkami.Ty značky nejsou nic složitého: DC=dne cyklu od začátku menstruace / = ms /,před menstruací můžeš pociťovat různé příznaky- bolení v podbřišku,nalitá a bolavá prsa atd = předmensruační syndrom/symptomy /doufám že jsem to napsala správně/ neboli PMS,jednodše jsou to takoví poslíčci před menstruací.
Utrogestan jsem dostala taky ,ale na srovnání MC /menstruační cyklus/,slouží i udržení časných stádií těhotenství,o dalším použití nevím.
S měřením bazální teploty ti moc nepomůžu,pokoušela jsem se ji měřit,ale vycházelo mi to všelijak,navíc prostě zapomínám..,ale co jsem slyšela,snad to řeknu správně,když tak mě někdo opravte!! Tak bazální teplota v první fázi cyklu se vyznačuje teplotami o několik desetin stupně nižšími než jaké jsou v druhé fázi.Často bezprostředně před ovulací či v době ovulace dochází ještě k mírnému poklesu bazální teploty. To je tedy doba vhodná pro otěhotnění.Můžeš si kouput taky ovulační testy-jeden cca za 50 kč ,ale můsiš si jich koupit alepoň pět a ty ti docela spolehlivě nastávající ovualci ukážou.Přeju co nejdřív //
Lucie2507: To už vypadá opravdu nadějně! Být tebou tak už si zítra jdu koupit testík.Dej vědět,jestli tam budou //
berunda
Cau holky, tak jsem to v nedeli po 38 dnech dostala:-(
No tak nas ceka dalsi mesic snaziveho tuleni:-))
Ahoj Polarka
Ahoj, já tomu raději nechám volný průběh.. Žádné měření teplot, testíky, pozorování příznaků. Abych pak nebyla mooc zklamaná. O víkendu jsem si myšlenky na mimi zakázala, plácala se celý den na zahradě a v bazénu, večer nějaké to tulení.. (Takže jestli jsem ještě nebyla //, tak to třeba klaplo teď.)
Jinak všem čekatelkám hodně štěstí.
ahoj berundo.
Děkuji za vyčerpávající odpověď:o)).Dnes ráno jsem volala doktorce,že ještě nic.Tak mám prý ještě dalších 5 dní brát ten Utrogestan a v pátek ráno přijít na krev.Mám šíleně citlivé bradavky a prsa se mi nafukují, jak balonky:o).Takže buď už to vyšlo, nebo to má na svědomí ten Utrogestan.Ale bohužel myslím, že B je správně:o((.No uvidíme.
Jinak zdravím všechny čekatelky:o)!!Holky držte se, však ono nám to brzy vyjde // !!!
Ahoj bedrunko,držím palečky,ať vám to vyjde,druhý měsíc to ještě není tak moc dlouho,ale jak říkáš ,ono to určitě někdy vyjde,jen se nikdo nesmí vzdát, a to tady takový nikdo není.
Polárko,je to pech,ale únorčátka nebo březňátka taky nejsou k zahození,vítej mezi námi,co plánují dětičky pěkně na začátek jara,když už nebude takový mráz/ hahaha
/ - ono je přece úplně fuk kdy hlavně aby něco bylo a bylo zdravé.
Zítra jdu na ultrazvuk,další měsíc sledování začíná,dám vám vědět,co mi doktor zítra řekne.Berunda