Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holky.
Lucinko,
taky mě to moc mrzí,protože jsem tě taky viděla už „JASNOU“.Ale jak říká můj manžel:ten mimísek ví sám nejlépe,kdy se má narodit.A to,že se nedaří zrovna když mi chceme, má vžycky nějaký svůj opodstatněný důvod,který nám zůstává skrytý.Moje švagrová byla v 5měs.tt,když potratila.Byla z toho naprosto zdrcená a nechtělo se jí žít.Doktor jí potom řekl,že by se to miminko narodilo pravděpodobně postižené.Takže to tak asi mělo být:(.Dnes už má 2krásné a zdravé kluky.Mnohokrát si vzpomene na svojí nenarozenou holčičku,ale dnes už s úsměvěm na rtech,protože ví,že to bylo rozhodnutí zřejmě toho mimíska,nebo matky přírody.
Takže třeba už teď se v tobě děje příprava na to TVOJE miminko:).Takže hlavně hlavu vzhůru a hurá do toho:).Teď už to určitě vyjde.Držím pěstičky a budu netrpělivě čekat na tvé průběžné informace:).
Jarka:
Taky jsem dnes 36DC a když jsem si ráno dělala test,byl jen /.Volala jsem doktorce a ta říkala,ať se vůbec nezatěžuju nějakýma testama,protože nejspolehlivější je krevní test a že na něj mám zítra přijít.Tak uvidíme.
Berun:
Tak jak jsem na tom ještě nevím,ale je to takové nějaké všelijaké.Ráno jsem chtěla jít na tu krev a tak jsem vstávala v 7hod.Měřila jsem si BT a ta ukázala jen 36,8:(.Takže jsem si říkala,že to dnes dostanu a že k té doktorce tudíž ani nepůjdu,že je to zbytečné a spala jsem dál.Každý den si měřím teplotu v 8hod.ráno.Takže jsem si říkala,že to teda zkusím ještě jednou.No a v 8hod. už mi to ukázalo těch mých obvyklých 37,2.Tak tomu fakt nerozumím.A MS taky ještě nepřišla.Pořád jen slabě špiním,takže zítra půjdu na tu krev.Už asi pátý den mě šíleně bolí břicho,jak kdybych to měla dostat každou minutou.Navíc na mě včera spadl hrníček,když jsem v kuchyni otevřela skříňku.Tak hrozně jsem se lekla,že mě hrozně píchlo v podbřišku a udělalo se mi špatně.Musela jsem si lehnout a zhluboka dýchat.Asi 2hod.se to uklidňovalo a průběžně mě tam ještě vždy píchlo tak,jak kdyby mi tam někdo vrážel nůž.Asi po 4hodinách už to bylo dobré.Dnes mě tam ještě chvílema píchá.nevíš,co by to mohlo být? A je to s tou BT takhle normální??
Holky nevíte jak dlouho trvá,než jsou výsledky na TT z krve??Díky.
Verinka:
Ahoj Verinko,tak tě tu vítám mezi náma:o).
Ahoj holky,
pisete o denicku Snazilek…jak to presne funguje?Kdyz tak poslete odkaz.....
Nekdo z vas mluvil o tom, ze manzel chodi na trenink a pak je unaveny:-))Jakemu sportu se venuje?
Tak zatim ahoj
Polarka
AHoj, byla jsem se ještě podívat na ten testovací proužek a ta druhá čárečka se tam trošku objevila. Sice jen slaboulinká , tenounká, musí se na to koukat dost upřeně, ale je tam aspoň náznak. Tak já to za pár dní zopáknu a snad bude už tlustá… ![]()
Verinko - taky tě vítám mezi snažilkami.
Ahoj holky,omlouvám ,že jsem se dlouho neozvala,ale totaálně se nám sesypal počítač a teprve jakž takž funguje. ![]()
Lucko: je mi to líto,už to vážně vypadalo na těhu,ale te další měsíc to jistí! Držím palečky,ať tam příště jsou //
Jarko: myslím, že je to jasný,ať jsou tlustý nebo tenký prostě tam jsou obě!!
Kousínku: To je parááááááááááááda! Moc ti to přeju a doufám,že se za pár dní připojím,ale nechci to zakřikout.
Verinko: Vítám tě mezi námi,určitě tady najdeš radu a povzbuzení.
Berunda
JARKA: No vidíš určitě se tam objeví brzy hodně tlustá!!! To je fajn.
BEDRUNKA: Ta teplota se mi zdá nižší ale jestli jsi měřila každý den kolem osmé, tak se musíš držet toho co naměříš ve stejnou hodinu. Musíš vydržet, jak dlouho trvá krevní test bohužel nevím, ale držím palce aby ti to vyšlo.
POLARKA: Už jsi v seznámku Nových snažilek. Prostě piš do diskuze pod denníčkem. Momentálně máme díl 14. vždycky si ho otevři a odpovídej, ptej se jak je libo. Řešíme tam všechno. Každý ráno se těšíme na nový testování u někoho kdo čeká a nadšeně zapisujeme nový těhulky. Prostě jsme denně v našem denníčku, takže se tam každý den podívej a reaguj na to co tě zrovna napadne. Můžeš samozřejmě psát i nové díly denníčku, pokud budeš mít téma, které budeš chtít napsat. K němu se vždycky potom přidá seznámek. Chceme potom seznámek i náš denníček přejmenovat na Nové těhulky, jakmile budeme dvoučárkové:)))
VERINKO: Hodně štěstí ve snažení!!!!
Ahoj holky, mě je pořád tak blbě, žaludek jako na vodě, ne úplně na zvracení, to je až když otevřu lednici a cítím ty podivné pachy, které jsem nikdy nevnímala.. Tak ji pak musím rychle zabouchnou. To už není možný, že bych nebyla opravdu //.
Ahoj Snažilky
původně jsem se zaregistrovala v domění, že jinak se k diskuzi nedostanu, ale teď si nejsem až tak jistá…
patřím mezi snažilky začátečníky, takže jsem vděčná za jakoukoli info a radu…
zajímalo by mě jak brzo mohou nastat ty různé změny těla…
Pindruse01
Ahoj Pindruše, vítej mezi snažilkami. Já taky nejsem žádná pokročilá snažilka. Tenhle měsíc jsme to zkoušeli poprvé a asi se možná už zadařilo. Dnes měla přijít MS, ale kde nic tu nic. Hurá! Jinak je mi už pár dní špatně od žaludku, nemůžu cítit různé vůně, bolí mě bradavky, jsou hrozně citlivé a chodím pořád na záchod. Jsem jako průtokáč. To všechno by měly být první příznaky.. Na testu mám sice jen jednu / hodně tlustou a druhou jen tak slaboulinkou, ale doufám, že za pár dní budou obě // pěkně tlusté. Takže tobě přeju taky hodně štěstí ve snažení a ať se povede brzy mimi
Ahoj Jarko
já jsem asi ještě menší snažilka než vy ostatní, vlastně dá se říci, že jsme začli tento víkend
) takže u mě je tak na 99% jasný, že být těhu nemůžu… ale od včera mi není dobře, dost mě bolí podbřišek, prsa a každou chvilku se mi chce zvracet… wc a pachuť v puse jde s tím ruku v ruce, já osobně si myslím, že mé tělo se už rozhodlo tvářit jako těhu po vysazení HA, ale rozumově to fakt není možné a i kdyby tak ty příznaky těhu nejsou takhle brzo znatelné…
Osobně si myslím, že má přijít nebo už tu je ovu a tím pádem mám takovýhle zvláštní projevy…
jinak určo držím pěsti, aby to vám to vyšlo
) nejen tobě, ale všem v co nejkratší době…
AHoj,
pokud víš, že ti začla ovu, tak se tulte o to více a třeba budeš za 14 dní hlásit taky //. Kolikátý jsi DC? Já jsem tedy HA vy:,–(ila taky hned před snažením, proběhla jedna bezproblémová MS bez PMS a teď mám tolik příznaků, že jsem snad opravdu těhu. Po tak krátkém snažení by to bylo super. A asi se potvrdí teorie naší rodiny, že o ženskou od nás stačí opřít pánské kolo a je v tom. Jarka
) samozřejmě že se s manžílkem budeme tulit… obě mé sestry otěhotněly téměř na lusknutí, ale s mým celoživotním štěstím a nějakým zdravotním problémům si myslím, že u mě bude trochu problém… ale hlavní je pozitivně k tomu přistupovat…
nevím co to je DC - denní cyklus? od MS? vím, že holky o tom tady píšou, ale nenašla jsem k tomu nějaké vysvětlení…
podle těch příznaků co píšeš by to mělo být OK
)
Pindruse01 ![]()
Teda Jaruš,ty mi i s tou slaboulinkou čárkou děláš radost:).Myslím,že je to jasné:)!!!!Budu držet pěstičky,ať jsou už třeba zítra pořádně baculaté obě //.
Teda holky,mě je hrozně.Šíleně mě bolí v kříži,že se ani pořádně nemůžu ohnout:(.Nemá některá z vás zkušenosti,jestli to může patřit k PMS,nebo k // ??Pořád běhám celý den jak šílená na záchod kontrolovat,jestli už náhodou nepřišla ta červená potvůrka.Ale hurááá,zatím ne,jen pořád to špinění.Už se nemůžu dočkat zítřka.Nikdy bych nevěřila,že já,která nesnáším injekce,se budu tolik těšit na braní krve
!!!
Je super,že se rozrůstáme o další posily na to naše snažení:).
Ahoj Bedrunko, záda mě bolí taky, dole v kříži! Tak snad je to k //, když to máme obě.
Nevím kdy budu testovat, nemám koupený další test a jen tak se do lékárny nedostanu.. A nemůžu nikoho pověřit, protože je to zatím tajný.. Jarka
Jojo, DC je denní cyklus.Taky jsem se musela trošku zorientovat,když jsem tu byla poprvé.Ale holky jsou super a hned mi vše ochotně vysvětlily:).