Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@madi píše:
no bohužel jsem z dost malého města, kde ta poptávka asi taková nebude
ale našla jsem toto http://hlidarna.cz/…poptavka.asp?… tak nějak tuším kdo to je![]()
@madi píše:
no bohužel jsem z dost malého města, kde ta poptávka asi taková nebude
ale našla jsem toto http://hlidarna.cz/…poptavka.asp?… tak nějak tuším kdo to je![]()
Cha! Tak to teda taky tuším
ale to bych teda čekala, že budou platit víc.
já bych zase nečekala, že budou hlídačku hledat na webu a ještě tam napíšou svoje jméno
ale kde jinde že
@madi píše:
já bych zase nečekala, že budou hlídačku hledat na webu a ještě tam napíšou svoje jménoale kde jinde že
No je to zvláštní. Co já vím, tak celebrity hledají chůvy přes agentury, právě aby se zaručila diskrétnost.
no jestli vůbec tady taková agentura nějaká je
jak říkám, malé město. a to, ve kterém bydlí oni, je ještě menší než to naše ![]()
@madi píše:
no jestli vůbec tady taková agentura nějaká jejak říkám, malé město. a to, ve kterém bydlí oni, je ještě menší než to naše
No tak ony jsou agentury z celorepublikovou působností, alespoň teda myslím ![]()
@Princess píše:
No je to zvláštní. Co já vím, tak celebrity hledají chůvy přes agentury, právě aby se zaručila diskrétnost.
To sice jo, ale problém je, že k některejm „celebritám“ chůvy v agentuře už pak nikdy nechtěj. Něco o tom vím, v jedné agentuře jsem dělala. Což si teda nemyslím, že by byl zrovna případ V - ti vypadaj poměrně normálně. Tam to tipuju spíš na nedostatek vzhledem k lokalitě.
já nevím, ono je to jedno. Jen mě to uhodilo do očí, sedí tam na ně všechno ![]()
Ahoj, ja mam chuvu a ji platim od hodiny a to 100 CZK/hodinu. Jidlo ma pripravene v lednici a jenom ohreje popripade uvari cestoviny, kusku anebo ryzi. Pak jeste da svacinu napr. ovocko (jablicko, hrusku, banan) nebo jogurt, presnidavku a jine, Nechavam to na ni. Hlida 2-3× tydne priblizne 8-9 hodin
já se teda omlouvám, že se sem vetřu, jelikož o hlídání dětí toho zatím moc nevím (moje půjde do firemních jesliček-školičky v roce a půl), ale jsem ekonom a myslím si, že pokud potřebuješ hlídání pravidelně 5×týdně x hodin, tak by ti stopro vyšly levněji nějaké soukromé jesličky (jak tu již někdo psal pražské ceny kolem 7tis) a dítě bude mít profi péči a dozor. myslím, že chůva je fajn, pokud má mamka nějakou buď nepravidelnou prac. dobu anebo nějak nekompatibilní s provozem jeslí. ale tak samozřejmě to ber jen jako můj názor…já bych to být tebou prostě natendrovala - cena jeslí x cena chůvy a uvidíš. každopádně se nemůžu zbavit pocitu, že dítěti je lépe v kolektivu, ale je to pochopitelně kus od kusu ![]()
Michaela1808: firemní jesličky se vyplatí pro zaměstnace té firmy, kousek od nás na Florenci je firemní školička JaT a školkovné tam stojí 9990,– (pokud s nimi podepíšeš smlouvu na rok) plus stravné 65,– na den. Pak je ještě kousek od Florence na Sokolovské ještě jedna miniškolička a tam by mě to stálo necelých 9000,– takže finančně by mě to stálo stejně jako chůva a ještě tam je riziko toho, že by malý mohl být často nemocný
já myslela normální jesličky - pro zakladatelku, samozřejmě neznám ceny v Praze, ale být na jejím místě - porovnala bych ceny zařízení x chůvy. pokud by chůva vyšla levněji, není co řešit, ale nemyslím si to, v případě péče o ročního prcka.
Já hlídám dvouletou holčičku za 100,–/hod.
Mám 18-ti měsíční holčičku, takže si spolu holky vyhrají.
Malou tu máme nepravidelně 2× týdně 11 hodin a 1-2× týdně 3 hodiny
Nosí si s sebou svačinky,ovoce,jogurt,sušenky…Oběd chtěli nosit, ale já vařím a stejně by se holky hádaly, kdo co bude chtít jíst, tak je to takhle jednodušší.
Vždycky je to o domluvě rodiny a paní na hlídání.
I s kočárem by nebyl problém.Měla jsem v plánu, pořídit kočár pro dvojčata, protože by se mi to vyplatilo,při dlouhodobém hlídání, ale holky se obě rozchodily, tak není potřeba.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.