Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Papia Jako nevím mě přijde, že se teď všechno přehání aj ten vigantol… navíc ten vit. D od Jamieson není plnohodnotná náhražka vigantolu… vlastně neexistuje nic, co by ho plnohodnotně nahradilo… Vigantols e začíná kapak ve 14ti dnech a to zrovna začínají i prdíky a proto se to svádí na vigantol… toť můj názor… ono vůbec každej pláč u dítěte a problém se svádí na prdíky a bolení ![]()
Dovolim si vstoupit do diskuze o Vigantolu… Zadny z dostupnych preparatu nedokaze plnohodnotne nahradit Vigantol. Nevim co je to ted za trend ale s Vigantolem a jeho vedlejsimi ucinky se to ted silene prehani. Jiste, neni to pritodni vitamin D, a dite muze byt na chemii precitlivele, stejne tak ale muze byt precitlivele na jakoukoliv jinou slozku v cemkoliv jinem. On Vigantol zas tak silene svinstvo neni. ![]()
@Hofmi92 píše:
@Papia Jako nevím mě přijde, že se teď všechno přehání aj ten vigantol… navíc ten vit. D od Jamieson není plnohodnotná náhražka vigantolu… vlastně neexistuje nic, co by ho plnohodnotně nahradilo… Vigantols e začíná kapak ve 14ti dnech a to zrovna začínají i prdíky a proto se to svádí na vigantol… toť můj názor… ono vůbec každej pláč u dítěte a problém se svádí na prdíky a bolení
No když začneš Vigantol brát a pak ho nahradíš nečím jiným a dítě je jak vyměněné, tak na tom možná něco bude…Jinak souhlasím s tím, že se pláč často svádí na prdíky, ale nemusí tomu tak být. Já si třeba nastudovala Karpovu tišící metodu a můžu říct, že opravdu zabírá. Dítě mi prostě přestane okamžitě brečet. Přiložím případně teplý polštářek na bříško. Taky mi dítě brečelo protože chtělo dudat. Tak sme nasadili dudlík a ouha, moje dítě je andílek. A to má břicho jak buben… ![]()
@zrzule23
to mela mala take-ten rozestup ![]()
@Hofmi92
u nekoho vysazeni vigantolu pomohlo-a staci si precist pribalovy letak a nezadouci vedlejsi ucinky…ae je to kazdeho vec-ja to nikomu nenutim ![]()
@Dianela
kazdeho vec, jestli chce davat Vigantol, at dava…to je to same jako ockovani-co clovek to jiny nazor…tak je to i s tim Vigantolem ![]()
![]()
@Papia V tom případě až bude mít dítě teplotu, tak mu nedáte ani nurofen atd, protože má také nežádoucí vedlejší účinky… souhlasím s @Dianela je to opět trend a maminky to musí nafukovat a hrozně řešit
ono se dítě možná uklidní, protože to tak vidíte vy… ![]()
No tak nejde o to, že mu hned nedám Nurofen. Vyzkouším a uvidím. Zabralo to? OK. Má vedlejší účinek? Fajn. Zkusím něco jiného.
@Papia Ja vas chapu, kazdy mame nejake presvedceni, ktereho se drzime a podle toho se snazime svym detem dat to nejlepsi. Ale… Proc je tedy podle vas Vigantol takove svinstvo? Jen na zaklade vedlejsich ucinku? Protoze je to chemie? Uvedomujete si, ze pro cloveka jediny prirozeny zdroj vitaminu D je slunecni zareni? Prirodnim zdrojem jsou pak potraviny jako treba rybi tuk. Takze podtrzeni secteno, jakykoliv vitamin D v kapkach je chemicky pripraveny, muze se menit jen pomocna slozka a dalsi pridane slozky.
@Hofmi92
na teplotu nedavam nic
…az nad 38…ono si s tim telo samo poradi..pokud je teplota, tak to znamena, ze telo s necim bojuje, nema cenu ji srazet-tot muj nazor ![]()
at kazdy dela co uzna za vhodne-nemam potrebu nekoho krytizovat, kazdy ma svuj rozum, svuj nazor ![]()
Podle mě jsou všechny tady ty náhražky a jiné preparáty a kapky a kdesi cosi pouze tahák na prachy a jakmile začne problém, maminky si vyčtou na netu, že to určitě vigantol a koupí jiné kapky, nebo si vyčtou, že jsou to prdíky a koupí biogaiu za 600,– a přitom to tak vůbec být nemusí
ale je to každýho věc… znám i případ, kdy maminka cpala miminku už v porodnici espumisan a různý kapky na prdíky rovnou preventivně… ![]()
@Hofmi92 píše:
@Papia V tom případě až bude mít dítě teplotu, tak mu nedáte ani nurofen atd, protože má také nežádoucí vedlejší účinky… souhlasím s @Dianela je to opět trend a maminky to musí nafukovat a hrozně řešitono se dítě možná uklidní, protože to tak vidíte vy…
Souhlasim
U ockovanim to jeste pochopim, u tohoto se mi to uz chape hure
@Hofmi92 píše:
Podle mě jsou všechny tady ty náhražky a jiné preparáty a kapky a kdesi cosi pouze tahák na prachy a jakmile začne problém, maminky si vyčtou na netu, že to určitě vigantol a koupí jiné kapky, nebo si vyčtou, že jsou to prdíky a koupí biogaiu za 600,– a přitom to tak vůbec být nemusíale je to každýho věc… znám i případ, kdy maminka cpala miminku už v porodnici espumisan a různý kapky na prdíky rovnou preventivně…
Preventivne Espumisan?
Hezke… On se sice nevstrebava, jen telem projde ale jen tak preventivne? ![]()
Nektere kapky a pripravky pro deti jsou casto jen tahaci penez a bohuzrl casto a hlavne u nahrazek vitaminu D nejsou ani zdravotnicky schvaleny ![]()
@Hofmi92 píše:
@Papia V tom případě až bude mít dítě teplotu, tak mu nedáte ani nurofen atd, protože má také nežádoucí vedlejší účinky… souhlasím s @Dianela je to opět trend a maminky to musí nafukovat a hrozně řešitono se dítě možná uklidní, protože to tak vidíte vy…
Máš pravdu, na zvýšenou teplotu u malého dítěte, cca do 38,5, která netrvá déle než 3 dny, nedávám opravdu žádné léky typu nurofen, paralen a jim podobné ![]()
@wanillca píše:
Máš pravdu, na zvýšenou teplotu u malého dítěte, cca do 38,5, která netrvá déle než 3 dny, nedávám opravdu žádné léky typu nurofen, paralen a jim podobné