Celozrnné těstoviny pro 10m mimino
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Celozrnne testoviny pro 10m mimino
Ahoj holky, zajimalo by me, jestli muze 10 mesicni mimino celozrnne testoviny? Konkretne kuskus.. Koupili jsme bio a az doma jsem si vsimla, ze je celozrnny.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Není to vhodné. Kvůli množství bílkovin. Může se objevit podrážnědí střev atd… Jednou to zvládne, ale radši bych nedávala… Do roka by mělo být množství bílkovin v potravinách do 6g na 100g…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já taky kupuju kuskus (od podobného věku Marušky) a i když tam není napsané, že je celozrnný, tak vypadá i chutná úplně stejně jako ten celozrnný, tak fakt nevím. Dávala jsem ho a dávám dost často. Celozrnné těstoviny (vrtulky a tak) Marušce nedávám, vařím je jen sobě, a ty se teda s těmi necelozrnnými splést nedají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celozrnné věci nejsou vhodné až tak do tří let myslím? že je to hrozně obtížné na strávení pro malá bříška.
Pro jednou asi neumře, ale pravidelně bych nedávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já zase četla že celozrnné až od 10 let,tak se v tom čert vyznej ![]()
Celozrnné pečivo, stejně tak i vícezrnné pečivo obsahuje velké množství vlákniny, a proto se doporučuje dítěti zařadit pravidelně do jídelníčku až od 10 let. Malé děti totiž ještě nemají dostatečně vyvinutý trávící trakt a proto by jim velké množství vlákniny mohlo činit potíže. Denní doporučené množství vlákniny pro malé dítě se vypočítá podle jednoduchého vzorečku: věk dítěte + 5 gramů vlákniny. Pokud dítě sní vlákniny za den příliš mnoho, může se stát, že ho bude bolet bříško, bude trpět na zácpu v případě, že má také málo tekutin a málo pohybu. V opačném případě, kdy má tekutin hodně, dostatek pohybu může naopak trpět na průjem. Dále také hrozí u malých dětí nebezpečí vdechnutí semínek. Pro zpestření jídelníčku můžete dcerce celozrnné pečivo občas zařadit. Vhodné začíná být po třetím roce věku, právě z důvodu velkého množství vlákniny a pro malé děti těžší stravitelnosti. Přednost by tedy mělo mít stále pečivo bílé.
Příspěvek upraven 16.09.11 v 11:13
- Citovat
- Upravit
Taky si myslím, že by celozrnné zatím nemělo… ale vrtá mi hlavou, proč se teda prodávají celozrnné dětské kaše - např. v DM, obsahují různé druhy celozrnných muk…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit